Nem tudom ti hogy vagytok vele, de ez az ötödik rész nekem egy nagy csalódás volt mint mangaolvasónak :/ Akinek pedig tetszik az anime és nem olvasta csak ajánlani tudom hogy lásson neki
UQ-Holder! anime, OVA
5. rész
Kaito és Touta harca fogjuk rá, hogy jó volt. Viszont, amikor a szkanderozás közben Touta megragadja a világot, azt animében olyan szintem el...rontották, hogy kimondhatatlan, hangulat = nulla. És az "egyedül állsz a világban"-nak is volt folytatása a mangában, ami itt sajnos kimaradt:
Egyre erősebb bennem a gyanú, hogy ez egyszezonos anime lesz.
- Tudjuk, hogy Dana nem fog szerepelni az animében, de ha 24-26 részt kapnánk, akkor nem látom akadályát, hogy miért nem fért volna bele, főleg ilyen gyors tempóval.
- Santáról semmi seiyuu információ, pedig szintén belefért volna.
- A Ballroom e Youkoso témájában említettem már, hogy a Kodansha egyszerűen nem tud versenyezni a Shueisha által finanszírozott szériákkal, és tekintve, hogy a Shokugeki no Soma 3. szezonja 24 részes lesz (Szintén J.C. Staff - Shueisha), valahogy nem tudom elképzelni, hogy még egy kétszezonos széria beleférne tőlük, főleg ha a Kodansha nem ad rá elég támogatást. Plusz ott van még nekik a Kujira no Kora wa Sajou ni Utau, ami gyönyörű, így összességében: 24 rész + 12 rész + ? rész (Holder), ahol a kérdőjel szerintem nem két tucat, vagy több lesz.
Szóval... Fate után vélhetően lesz egy cirka 50... 80 fejezetnyi ugrás, és valahogy ott próbálják meg lezárni.
Ó, még valami! Két újabb OVA is meglett hirdetve, amiről bár nincs hivatalos információ legjobb tudomásom szerint, de nem hivatalosan valószínűleg a 96-110. fejezetek közötti eseményekből fognak szemezgetni.
Én még nem látta,, de ne má', hogy a szkanderes jelenetet elb*szták!!
Az egyik legjobb rész a mangában, ott kedveltem meg magát a művet is. Olyan atmoszférát teremtett olvasás közben, amit szavakkal nem lehet leírni... (legalábbis számomra)
Pedig abban reménykedtem, hogy jó lesz az a rész :c
Az még hagyján, de így miről fog szólni a jövő heti rész? (Ez egy spoiler. Vidd rá az egeret a megjelenítéshez: Azért mentek a Toronyhoz, mert Karin jött vissza a Holdról és kimentek elé.) Meg amúgy is minek kellett kihagyni a manga egyik legviccesebb jelenetét?
Azt, hogy Kaito miért lesz hasbeszélő, amikor farkassá változik továbbra se értem.
A Magia Erebeát már a mangában se értettem, hogy miért mondták rá, hogy undorító. Tök menőn néz ki, főleg meganimálva.
Persze Karin és a félszemű halhatatlan vadász jelenetei megint csak kellően... korhatársúrolóra sikerültek. ^^" Itt nem is volt hiba.
(Ez egy spoiler. Vidd rá az egeret a megjelenítéshez: Csak Karinért mentek oda, de Fate megtámadta őket. Aztán Kiriének az a zseniális ötlete támadt, hogy ha már úgyis "tudják előre", hogy itt lesz, próbálják meg elkapni. Mert abból tényleg csak jó sülhet ki, ha egy improvizált tervvel neki mennek a Naprendszer legerősebb mágusának.
http://naruto-kun...lder/035/6
http://naruto-kun...lder/036/5 )
Szóval vagy kitalálnak valami mást, hogy miért kell a Toronyhoz menni, vagy gyanús, hogy alternatív történet lesz. Lehet, hogy Santa ezért nincs benne az op-ban.
Lehetséges, Elég sötét aurája volt.
A manga olvasása nélkül ez a rész egyénként jó volt bár így is sietős volt megint... miért kell tönkre vágni a művet?
Amúgy a Magia Erebea miatt volt képes megtörni a pecsétet, az is hogy akár elemésztheti a főhősünket ha nem vigyáz, és utána a harca nekem nagyon is király volt. Mondom még egyszer még nem olvastam el a 30. fejezetig a mangát, ezt is pótlom, de ha valaki a manga ismerete nélkül nézi, akkor jó tud lenni. Viszont abban egyetértek hogy a manga színvonala eddig is nagyobb volt.
Amúgy a 20-21. fejezetet egy az egyben belerakták animébe. Innen is látszik, hogy ha komolyan gondolnák, akkor bőven még 100 rész is kijönne.
Amúgy a Touta-Kaido harcot szerintem úgy adták vissza ahogy a mangában is volt (mármint amikor a kezein volt az az "undormány" ). És nem is tudom. szerintem a szkanderezés is ugyanaz volt még a párbeszéd is.
Az hogy a tűzijátékot fellövő Kuroumarut nem mutatták azért annyit nem vesztettünk, főleg hogy a végén egy flashbackben megkaptuk. De hogy azt a "Holdutazást" és a harcot kár volt kihagyni. Sőt mondhatnám hogy hatalmas hiba.
A toronyhoz meg valami szörnyen ostoba indokkal mennek majd gondolom... :'D
Ugrás a fórumra: |