Na végre valaki már egy jó és értelmes dolgot mond. Ami még némi reményt ad nekem. Én is a Dragonn Ball-hoz hasonló dologra gondoltam, hogy lesz.
Tényleg jó lenne a Gaigen de nem hinném. Legalábbis ha úgy vesszük hogy a Borutó anime a film után játszódik majd. A Gaiden a 700 után jön szóval nem hinném. De ha a Narutó után lesz ami a 700 fejeződik be akkor még elképzelhető, hogy hátha leadják.
Ó hát a Gaiden adaptálására szerintem lenne módszerük ha meg akarják csinálni . Pl. Sarada visszaemlékszik a történtekre és kész . Egyre jobban várom amugy az animét, meg azt is hogy a Narutot hogy zárják le, a 700. fejezet adaptálása is érdekel, milyen módon valósul majd meg.
Csak azt ne felejtsük már el, hogy a manga és az anime készítői ugyanazok.
Ugyanazon néven fut majd az anime is, mint a manga is. Ugyanúgy Kodachi írja mindkettő történetét, annyi, hogy Ikemoto rajzolja. Szinte biztos, hogy nem fog két különböző sztorit készíteni.
Egyedül néhány rajongó gondolja azt, hogy egészen mást kapunk, én addig amíg nem látom, addig nem hallgatok ilyenekre. Nagyon kicsi rá az esély. Épp elég egyértelmű bizonyíték van az ellenkezőjére.
Egyébként meg ilyenről nem is hallottam, hogy az anime kötelezően heti szinten jelenne meg. Utána is néztem és ilyen sehol nincs is megemlítve. Az anime megjelenések rendszerhez vannak kötve, de arról szó sincs, hogy ez a rendszer heti bontást írná elő fixen ahhoz, hogy valamit anime néven illessünk. Elméletileg egyáltalán nincs annak akadálya, hogy egy anime havi megjelenésű legyen, vagy a havi 2 rész csak.
A kiadót benéztem, ez tény vélhetően vagy tele rakják fillerrel, vagy nekem lesz igazam és havi lesz, esetleg havi 2
Egyébként goku a kijelentésed kb. felfogható úgy, mintha senki más nem írna értelmeset.
Na éppen ezért valószínű, hogy hasonló lesz a Dragon Ball-hoz. Utólagos mangavezetés, pár "filler" történettel. Na meg gondolom a speciálokat meg a Gaidenes mangát leadva. Ezekkel tudnák húzni az egészet.
De ha már ezen gondolkodunk akkor már eleve az itt a baj, hogy miért a movie mangásításával kezdték? Lehetett volna alapból utána kezdeni és majd később 1-2 fezevetnyi visszaemlékezést honnan is van az az erő Borutónak. Akkor más eleve jóval előrébb járnának.
DereX mondj már egy animét ahol havonta kapunk 1 részt akármit.
A manga meg anime készítői nem ugyanazok Mert a manga író meg rajzoló nem tudnak animálni
És már megint csak a hülyeség. Senki nem mondta most, hogy más lenne az anime mint a manga csak annyiról volt szó mint a Dragon Ball esetében, hogy előrébb fog járni az anime mint a manga és pont. De ha nem ez lesz akkor meg fillerek. Két út van más nincs.
"I'm not fighting because I want to win. I'm fighting because I have to win!"
Nézzük a tényeket kicsit amiket tudunk eddig.
Egyrészt a manga és az anime neve ugyanaz. A történet írók is ugyanazok (ne menjünk bele abba, hogy konkrétan kik fogják animálni)
Az általad korábban belinkelt 3-4 oldalból mind azt írja, hogy Ikemoto és Kodachi műve áprilisban fog bemutatásra kerülni a tvkben.
Az anime megjelenések nincsennek törvénytáblákba vésve. Időszakok vannak amik alatt kb. 8-12 részt adnak le. Egy egy időszak pedig magába ölel 3 hónapot. Arról, hogy pontosan hogy adják ki ezeket arról nincs hír. Állítólag volt olyan anime, ami havonta csak 2 alkalommal jelent meg 2 teljes szezonon keresztül, majd később lett csak havi 4 rész.
Ha minőséget szeretnének adni, akkor pedig nem kéne telerakni fillerrel. Felvetettük a Gaident + azt a spinoff mangát, de ezek kb. 5 részt foglalnak magukba, nem pedig 20-at.
A történetet valószínűleg már megírhatták így csak a rajzolás tud késni, így viszont meg romlani fog maga az anime stílusa is.
Sokkal jobb lett a Shippuuden animálása is, mivel egy manga alapján csinálták úgy, ahogy a szerző elképzelte. Na már most ha ezt felcserélik, akkor Ikemoto kénytelen lesz úgy megrajzolni, ahogy az az animében szerepel. (Ne menjünk abba bele, hogy ki szerint és ki szerint nem pocsék a rajzolás. Ikemoto szépen rajzol, egyedül a karakterekkel vannak gondjai, minden más tökéletes) Ő nem fog magától máshogy megrajzolni dolgokat, neki mondják, hogy mit rajzoljon. Így pedig érdekes lesz, hogyha különbségek lesznek a kettő között.
Nem akartam eddig a DB-t idekeverni, de én azt az animét nem tudom megnézni sem, mert nem üt meg a rajzolása, animációja egy olyan szintet számomra amit eltudnék viselni. Így az, hogy ott a minőség illetve a konkrét sztori eltérő volt nem is igazán izgat, de épp emiatt rossz is, hiszen miért vannak eltérések alapból?
Ha heti megjelenésű anime lesz, akkor tele lesz rengeteg fillerrel.
És már megint csak a hülyeség. Senki nem mondta most, hogy más lenne az anime mint a manga csak annyiról volt szó mint a Dragon Ball esetében, hogy előrébb fog járni az anime mint a manga és pont.
Saját magadat ne hazudtold már meg. Épp te voltál az, aki ezelőtt 1 hónapja azzal jött, hogy a mangának és az animének köze nem lesz egymáshoz. Most miután logikusan levezettem feljebb, hogy márpedig eléggé nagy esélye van, az ellentettjének már is ezt mondod.
Gondolom a sailor moon c.-ra gondoltál. Na az nem teljesen ide való mert annak már rég megvolt a mangája. Én sem tudom miért csak 2 hetente adták le, de legalább a 3. évad hetente ment annak is.
A rajzolást akkor tényleg ne nézzük, viszont a manga rajzolást és az animálást nem ugyanazok végzik! Erre gondolt Jaeger!
Szóval akettő közötti megvalósítás lehet különböző.
Fillerek meg az animében biztos nem lesznek, mert az jön előbb nem a manga, szóval eleve nem lehet, max melléktörténet.
A DB-t meg nem amiatt írtuk mert szeretjük vagy hogy kinek mennyire tetszik a történet vagy a rajzolás, hanem mert abban is úgy van, hogy már igen régóta adják az animét,(hetente) viszont a manga jócskán lemaradva (havonta) követi azt. Ezért is tudjuk úgy elképzelni mint azt.
És ezt nem azért írom, mert elvileg csak az lenne értelmes amit írok, hanem mert érdekes dolgokat is tudok itt olvasni.
Már, hogy ne lehetne filler? A filler az időkitöltés, az hogy mivel oldják meg (kitalált sztorikkal, vagy ilyen regényszerű, mint a shippuudenben most) azt még nem kell tudnunk. Az, hogy te abban a pillanatban talán nem vagy vele tisztában, de később kiderül, hogy filler volt-e
Eleinte amíg nem gyülemlik fel megfelelő mennyiségű manga addig pedig biztos, hogy valami ilyesmi lesz.
Azért az ilyen nyilvánvaló dolgokba, hogy az animét nem Ikemoto csinálja ne menjünk már bele. A manga rajzolása az ami alapján animálnak legtöbbször, így eléggé jó lenne, ha nem fordítva adnák ki.
A DB-t hiába soroljátok ide, nekem az egyáltalán nem jön be nem tudok egy részt sem megnézni, mert az animálása egyáltalán nem tetszik. Viszont egyébként eez lehet egy ok is arra, amiért ennyire nem jön be. Nem fogom megnézni a mangát, mert nem izgat, de szerintem a minőség sokkal érezhetőbben rossz.
Az értelmes-értelmetlen részt is sikerült félreértened.
Azt írtad korábban, hogy végre valaki, aki értelmeset ír, mintha más nem produkálna, nm ütne meg egy szintet.
DereX a MAL(myanimelist) nevű oldalon csekkoltam a Borutot és ott egyelőre manga adaptációnak írják nem a te logikád miatt nem mondom, hogy különbőző lesz.
Dragon Ball Super-ről beszélük nem pedig a régi Dragon Ball, Dragon Ball Z sorozatról remélem ennyi leesett DereX. A Naruto Shippuden grafikája lehet feljavult az elmúlt 1 évben? De régen egyáltalán nem volt sokkal jobb mint most a Dragon Ball Super. A rajzolás kapcsán nem tudom mi zavar nem olyan mintha az ember egy One Piece-t nézne. Nem olyan éles váltás a kettő.
Az a logikád, hogy a manga írója meg rajzolója felel az anime rajzolásáért meg az anime történetéért.
Bár nincs sok tapasztalatom, de a stúdiók szoktak változtatni a történeten mégha apróságokat is néha az események sorrendjét is megcserélik stb. Szerintem a stúdió saját animátorai meg rajzolói ugyanúgy megrajzolják a karaktereket ezért van az, hogy ingadozik egy anime a grafikában, arcokban ilyenekben. (Meg persze attól függően mennyi a pénz, mennyit tudnak egy részre szánni)
Persze az alap művet adaptálja egy stúdió, de nagyon ritka az amikor a szerzőnek erős beleszóllása lenne a dolgokba. Tehát kimondhatjuk, hogy hű az eredeti műhöz. Különben mindenre 10 pontot adnánk nem lennének szar adaptációk.
Őszintén elmondhatom kizárt dolognak tartom, hogy Boruto valaha lesz olyan mint a Naruto. Olyan népszerű és szép kerek történet.
Dragon Ball folytatása sincs sehol a régi sorozatokhoz képest csak mindenki a nosztalgia miatt követi
Az a logikád, hogy a manga írója meg rajzolója felel az anime rajzolásáért meg az anime történetéért.
Szeretném látni ennek a forrását, mert sehol nem írtam ilyet. A történetért Kodachi felel, a rajzolásért Ikemoto ezt írtam.
Szerkesztette: DereX - 2017.02.28. 01:43
Régebben még itt az oldalon is írták ki a felelős az aktuális (naruto) anime rajzolásáéért rendezéséért. Egyszóval nem az animál aki a mangát készíti. Még ideje sem lenne rá. Esetleg beleszól hogy mi alapján meg hogy tetszik-e neki a végeredmény.
Hogy melyik filler melyik nem arról meg annyit, hogy most még eleve nincs manga mű amiből ki lehetne indulni, szóval ennyi erővel az egész egy nagy filler vagy az egész egy eredeti sztori.
Dragon Ball-t (szuper) meg nem is kell nézni annak ehhez semmi köze, csak példának mondjuk, hogy előbb jött az anime és csak aztán a manga. Szóval ezt nézzük alapul, hogy akár ilyen is lehet e Boruto.
Arra értettem az egészet, hogy mind az anime és a manga esetében megegyezik a történetíró. A rajzoló pedig Ikemoto, akinek majd a munkái alapján fognak animálni. Én is tudom, hogy sok mindent nem rajzol meg jól, de pl. a Shippuudenen is rengeteget dobott a minőségen az, hogy az animátoroknak volt miből dolgozni.
Erre mondtátok ti a DB-t példaként, ahol ugye az anime jelenik meg hamarabb. Erre én egyetlen egy okból írtam azt, hogy nézhetetlen számomra, az pedig a minősége. Nekem nem jön be és ezt azért írtam, mert eltudom képzelni, hogy ezálltal alapból romlik a minőség, mivel az animátorok előtt nincs kb. semmi maguktól kell improvizálni.
Remélem most már érthető, hogy miért írtam azt amit.
A filleres dolgot is sikerült 100%-ban félreérteni, illetve megmagyarázni ugyanazt amit én írtam.
Fillerek meg az animében biztos nem lesznek, mert az jön előbb nem a manga, szóval eleve nem lehet, max melléktörténet.
Erre írtam azt, hogy már hogy ne lehetnének fillerek, csupán arról mi később fogunk megvilágítást nyerni, hogy jé ez az volt ezek szerint. Alapból a fillerek időkitöltést jelentenek, és lehet bármi.
Erre sikerült megint belekevernetek egy jelentéktelen dolgot, hogy egy-két dolog mindig máshogy alakul az animálás során, elképzelhető, hogy máshogy néznek ki a dolgok. Ez megint egy hatalmas közhely, mivel én nem erre értettem, hanem arra, hogy konkrétan valami teljesen hülye sztorival állnak elő, aminek köze nem lesz a manga történetéhez. Példának okáért ott van a Mecha Naruto, vagy a füstemberes fillerek.
Simán elképzelhető az, hogy pl. a Boruto anime a születéstől fog kezdődni, (fillerként) azért hogy beérje a mangát.
Az a probléma, hogy túl nagy jelentőségét adsz annak, hogy ki a manga történetírója meg rajzolója.
Egyáltalán nem ez számít, hogy jó adaptáció legyen. A legfontosabb, hogy legyen elég nagy költségvetés különben akárki lehet a manga rajzolója nem lesz szép animében a másik dolog meg legyenek jó animátorok meg rendezők. De a Narutonál is nagyon sok animátor meg rendező volt emiatt néhány rész elég ocsmány volt hiába a mangában szépen voltak meg rajzolva. Ugyanúgy ha szar a rendező mit sem ér a manga cselekménye.
Pierrot-nak voltak már nagyon jó munkái meg nagyon szarok is. Pl. Ami szar lett a Tokyo Ghoul. Megvolt minden jó rajzoló, jó történet és mégis kukázták az egészet a fenébe és a saját fejük után mentek. Itt jön képbe, hogy a legfontosabb a rendező meg az animátor.
A lényeg majd meglátjuk milyen lesz ha kint lesz az első rész
A manga meg remélem már kicsit gyorsít a sebességen.
Az NS 1-300. részig kb nem a legjobb minőségű, majd a Hokage találkozó óta talál már szebb. Viszont a Kaguya harc óta megint egy nagyon ugrott minőségben.
Ezt az időnek is belehet tudni, meg a fejlődő animátoroknak is.
Na éppen ez az, hogy jelentős javulás általában annak tudható be hogy jönnek új technológiák, és a nézőközönség már azt igényli. Ebből állna javarészt a DB-is. De erre vezethető az is hogy jobbnak kell lennie a Borutó animálásának is az eddigieknél. De azt sem tehetik meg hogy hiába van ott már a Borutó manga annyira különbözzön a rajozás a megszokottól, pláne amit már a Movieban is láthattunk.
Szóval hiába lesz ott a manga alapnak szerintem az eddigi minta alapján készítik majd az animét is. Ezért lehet bőven más az animálás mint a manga rajzolás.
Amúgy a DB is csak egy példa volt arra hogy jöhet előbb az anime mint a manga történettől függetlenül. Azt pedig hogy ki hogy fogja fel a mangából kimaradt "filler" részeket az már csak nézőpont kérdése. (ha már úgyis az anime volt előbb) Ezek felfoghatók akár átvezetésnek is egyik fő eseményről a másikra.