Unalmamba elkezdtem újra Hey Arnoldot nézni. Micsoda időt kötött le annak idején.
Ich bin Deine Hoffnung und Dein Bangen. Deine Lust und Dein Verlangen. Du musst mich nur aktiviern.
90-es évek topic
Unalmamba elkezdtem újra Hey Arnoldot nézni. Micsoda időt kötött le annak idején.
Amit a 90-es években még szerettem, az a nagyon fura, millenium közeli hangulat volt. Rengeteg helyen volt marketing a 2000-es szám. Videojátékok, programok, filmek, klippek meg minden felbukkant már az "XY 2000" címmel.
Amúgy ti már belebotlottatok olyan kincsekbe utólag, melyeket a 90-es évek termeltek ki? Én több vidoejátékot csak akkoriban fedeztem fel, mikor már jobban megtanultam angolul, úgy 2008-2009 körül. Pl. The Longest Journey vagy a Planescape: Torment.
Erre gondoltál?
http://m.cdn.blog...%A1rga.jpg
Ilyen a bátyámnak is volt mennyit játszottunk vele. Főleg inkább mariot Sőt bátyámnak még mindig megvan és még most is nyúzza pedig nem mai darab
Játékok a 90-es évekből. egész sokra emlékszem
http://www.listch...om-the-90s
Amikre emlékszem, hogy voltak: Tini Nindzsa figura, tazó (anno egy Pokemonos Ash-es tazóért kaptam általánosban egy másolt Tankcsapda-kazit ), sárga Gameboy,
koosh ball (most tudtam meg, hogy ennek ez a neve)
[img]http://img.timeinc.net/time/photoessays/2011/100toys_51-100/100toys83.jpg[/img] Nem jól adtad meg az elérési útvonalat.
játékpisztoly rózsapatronnal, ami nagyot szólt (a pisztoly végéről mindig leszedtük a tesómmal a műanyag kupakot, hogy valódinak tűnjön ), ötödölő, "varázstábla" (amire egy hegyes tollal rajzolni lehetett tinta nélkül - "etch a sketch" a neve a linkelt oldal szerint), frizbi (műanyag bumerángunk is volt, sosem tudtam normálisan eldobni, hogy visszajöjjön ), felfújható ugráló izé (amire rá kellett ülni és a lábad között fogni a "szarvait", üveggolyók minden mennyiségben, marokkó pálcikák, vezethető játék Moszkvics ,
slinky (ezt így hívták?)
[img]http://stuffo.hswstatic.com/stuffyoushouldknow/wp-content/uploads/sites/14/2014/12/1800_L_1.jpg[/img] Nem jól adtad meg az elérési útvonalat.
Váratlan időutazásban volt ma részem.
Jobb dolgom nem lévén kilátogattam a helyi városi majálisra, vagyis annak a végére. Volt egy együttes, ők voltak az utolsó fellépő, nagyon autentikusan adták vissza a 90es évek hangulatát. Nem korabeli számokat adtak, hanem saját szerzeményeket, de teljesen az akkori pop meg dance stílusban. A zene is meg a dalszövegek is a 90es éveket idézték, plusz a három tagból kettő lány volt, és kurva jól néztek ki.
Az egyetlen kirívóan anakronisztikus elem (a nézők mobiljait kivéve persze), az a színpad mellé, az önkormányzat által kibiggyesztett méretes Székely-zászló volt. Ilyesmi még elképzelhetetlen lett volna abban az évtizedben, amikor egy apró Nagy-Magyarországos kitűzőért is könnyen az igazgatóiban találhatta magát az ember... szóval valami fejlődés azért csak van. xD
Hát igen, ez máig kísért. Na meg ugye akkoriban még a MIÉP volt a menő a radikális oldalon, a tanárok erről kb. annyit tudtak, hogy az ugyanaz, mint az NSDAP csak másként írják a nevét.
De biztos nem minden suliban volt ilyen, de nálunk általánosban se kedvelték a náculást (igaz, akkoriban engem ez a téma nem is érintett még), meg gimiben se nagyon. Plusz máshová járó sok ismerősöm is számolt be hasonló élményekről. Persze akkoriban virágzott a skinhead szubkultúra, meg az MNSZ-nek köszönhetően valódi NS párt is volt Magyarországon. (Legalábbis valami, ami tényleg annak nézett ki.) Ezek a dolgok azonban, a "jóérzésű, tisztes családok" képviselőinek (amiből a pedagógusok is származtak) borzalmasan félelmetesek voltak.
Igazából valahogy a Kárpátia indította el azt a folyamatot, ami végül a Jobbik parlamenti mandátumaiban öltött testet, hogy ezek a dolgok, legalábbis részben elfogadhatóvá váltak. "Polgárosodott" körökben a "trianonozás" simán a zsidózással egy szintnek számított a 90es években.
Igaz, akkoriban nem is nyomattak székely zászló alatt popzenét a helyi cigányoknak.
Nekem középsuliban volt olyan igazgatóm aki igencsak hasonlíthatott az előbb említetthez, ne meg hogy mennyire utálta a rockereket.
A Harry Potter könyvek tényleg régiek, már csak abba is belegondolni hogy annak is az első filmes része 2000-es.
Amúgy az ilyen spirális lépcsőző még tán nekem meg is van valahol. A gumilabda már szétment.
Ugrás a fórumra: |