Egyre zseniálisabb videókat hoztok
Shingeki no Kyojin - Attack on Titan manga
"Just another day for the Survey Corps!"
Ó, igen. Ez dióhéjban a manga.
Jövök már én is, hogy kirinyáljam magam.
Először is azzal kezdeném, hogy már a kezdetektől fogva követtem az SNK-t és hosszú időn keresztül az egyik, ha nem A kedvenc sorozatom volt. Kevés olyan manga, vagy anime volt eddig az életemben amit, ha néztem/olvastam szó szerint borsóztam. Na az SNK ilyen volt.
Számomra két olyan pont volt a sztoriban ami törést okozott a történet értékelésében, és ebből az első igazából nem is volt olyan vészes, egyszerűen csak érezhetően más irányba kezdett el haladni a sztori. Ez volt pince feltárása után következő ív. Ha tippelnem kéne itt volt az a pont ahol Isayama egy másik irányba vette az irányt az eredeti tervéhez képest, de ha valaki tudja ezt pontosan akkor megköszönném, ha megosztaná. Eren innentől kezdve gyakorlatilag egy új személyiséget kapott, ami az addigihoz képest egy teljesen kifordított mása lett. És hiába jönnek nekem azzal, hogy dehát mikor megérintette Historiát látta a jövőt és ez változtatta őt meg. Nem! Van a karakterfejlődés, meg van a karakter torzulás. Na itt aki az előbbit véli felfedezni az legyen oly kedves és fejtse erről ki a véleményét, mert én ezt nem látom benne. Az utóbbit már annál inkább. Egy talány lett a főhősből, akinek a cselekedetei kiszámíthatatlanná váltak, amivel amúgy a történet megtartotta az addigi izgalmat és a feszültség fenntartását, de az okai és a motivációja totál homály lett. Ami nem lett volna gond, ha a végén egy "nem tudom mit miért tettem"-nél többet kaptunk volna. Na de nem akartam még ennyire előreszaladni.
A történet onnan kezdett Trónok harca féle mélységekbe zuhanni, miután ledőltek a falak. Létrejön az Igazság ligája 2.0 olyan emberekből akik korábban egy kanál vízben képesek lettek volna megfolytani egymást, na de mindegy, mert a közös cél összekovácsolja őket. Végülis várható volt, hogy így lesz. Annyira nem cink. Aztán történnek az események, azt gondolom, oké, nem lesz gond ki lehet ebből még hozni egy jó kis sztorit. Aztán Hanji elmegy szélmalom harcot vívni az óriások ellen, hogy a többiek még időben el tudjanak menekülni a kétéltűvel. Igazából nem tudni, hogy volt-e értelme az önfeláldozásának, azért hogy levágjon pár titánt, akik amúgy a vonulás irányába dőlnek a hangár felé, de legalább kapunk még egy szívszorító jelenetet legalább. Aztán jön a végső harc Erennel és a történelem több száz egykori titánjával, ahol érdekes módon mindenki a lehető legjobb pillanatban menti meg a másikat. Tökéletes szinkronban mozognak együtt és az egyetlen amit elveszítenek az Levi lába. Majd mikor már menthetetlen a helyzet megjelenik az a repülő szárnyas izé, akit amúgy Falco tökéletesen irányít az első pillanattól kezdve. Na itt már húzom a számat. Minden úgy történik mint a klisé nagykönyvben. A legjobbkor jönnek a régi barátok és bajtársak titánjai akik megmentik hőseink életét, majd egy faék egyszerűségével felérő pont kerül Zeke és Levi tangójára, ami által a remegés abba marad. Eren fejét lerobbantják a helyéről, amit csodával határos módon mindenki túlél. Majd jön az utolsó felvonása a harcnak amikor is Mikasa legyőzi a félelmét és pontot tesz beteges ragaszkodásának végére, de ezen a ponton már olyan szinten vagyok, hogy egyáltalán nem érint meg a dolog mikor Eren feje lehull a helyéről. Happy end is meg nem is. És akkor jön az utolsó fejezet, ahol mr Nemtudommitmiértcsináltam Jäger bemutatja nekünk romantikus énjét, és eddig eltitkolt érzéseit Mikasához. Wtf? Végső soron Eren elérte a célját: a titánoknak annyi, a barátai pedig megmenekültek. Az olvasó meg döntse el, hogy kielégíti-e ez a lezárás avagy sem.
Remélem Isayama kiadja majd az Snk 2.0-t ahogy eredetileg tervezte és akkor talán majd megközelíti Shiganshina visszafoglalásának a szintjét.
Sziasztok!
4,5 évig követtem a mangát, szóval nekem furcsa, hogy nincs többé. Lehetett volna jobb is, az tény. Amióta Eren aktiválta a Rumblingot teljesen reményvesztetté vált az egész, és túl kiszámíthatóvá. Vártunk volna valami csavart de végül nem lett. Eren karaktere is a sárba lett tiporva, ő az a srác, aki sosem lehetett szabad és a sors akarata szerint halt meg. A végkifejlet nem lett egyedi, láttunk már ilyet hogy 1 valaki feláldozta magát a jó ügy érdekében.
Na de amiért írok az nem is a véleményem, a korábbiakkal egyetértek.
Isayama kiegészíti az utolsó fejezetet az utolsó manga kötetben (mert a magazinban erre nem volt több hely).
Tulajdonképpen 1 oldal kivételével az összeset elspoilerezték már a "leakerek", nem szeretném egyesével belinkelni, úgyhogy a Redditen Shingeki no Kyojin oldalon megtaláljátok a postot az összes linkkel, szövegekkel.
Innentől SPOILER!!!!
De összefoglalom hogy mi a helyzet. Eren halála után Mikasa beszél Ymirrel (nem nagy cucc csak kis kiegészítés).
az utolsó jelenet után viszont folytatást láthatunk.
A jövőben Mikasa a férjével és a kisgyerekével is látogatja Eren sírját, majd idősen is mikor már unokái vannak (ránézésre 3 gyereke született). A férjnek csak a háta látszik, de kétségkívül Jean az (úgyhogy ez a szál legalább nem ment pocsékba xD).
Mikasa idősen hal meg és valószínű Eren mellé temetik. Ekkor Paradis már modern állam.
Mikasa halála után valamikor Paradis háborúba kerül és kvázi porig rombolják (aka Eren sem tudta megakadályozni a pusztulását). Megjelenik egy fiú (meglehetősen nyúzottan, menekült öltözékben), aki valószínű Mikasa leszármazottja, és megtalálja a fát ahol Eren nyughelye van, de az most már úgy néz ki mint Ymir fája. Valószínű beleesik és a Hallucigenia parazita ismét titánná változtathatja és kezdődhet az egész előlről...
Az utolsó oldalt nem hajlandók megosztani a szivárogtatók, viszont az előző oldalakon (én láttam őket), semmi szöveg, semmi kontextus nincs elvileg. Úgyhogy valószínű a hiányzó oldal fogja megadni az utolsó választ, hogy most akkor mi lett a fiúval.
Őszintén: nem tudom miért kellett a nyitott endinget megváltoztatni. Jól meglettem volna anélkül is, hogy tudtam volna mi lesz a szigettel.
Viszont választ kaptunk miért nem lett részletezve a Hallucigenia lényike halála. Mert nem pusztult el, ennyi. 😂😂😂
Az ending iróniája hogy Eren kb. 100 évvel eltolta Paradis pusztulását, de megmenteni nem tudta. Viszont a szerettei valószínű hosszú életet élhettek.
Mikasán kívül viszont senkiről nem tudtunk meg semmit.
Ha a fiúval lesz valamilyen folytatás, hát nem lepne meg. Mivel eddig is népszerü sorozat volt, simán csinálhatnak a folytatásból egy Boruto 2.0-t. XD Akkor talán megmutatják a többi szereplő távoli utódait is (valószínű dédunokák).
A sejtésem pedig az, hogy Mikasa családja valószínűleg elpusztult a háborúban és lehet csak az a fiú maradt életben. Tisztára Eren 2.0 gyanús. 😅😅😅😅
Hát kicsit sem vagyok elégedett... értem én, hogy realisztikus, meg mit várunk egy horror dráma történettől.... de azért lehetett volna jobb is.
Fájó szívvel, az eredetileg 9/10-et érő történetre az utolsó 1/3-adban lévő számos probléma okán csak 7/10-re tudom értékelni. (Mint annak idején a Bleachet, de az legalább konzisztensen ásta magát. XD)
Ajánlom mindenkinek aki szereti az olyan történeteket, amik lehozzák az életről. (Barátnőmet idéztem. XD)
Na mit szóltok az új endinghez?
Az utolsó mangakötet júniusban érkezik, akkor megtudjuk mi az utolsó oldal, de szerintem olyan nagyot nem dob már ezen...
Üdv!
https://www.manga...titan-1395
Ez pontosan mi akarna lenni valaki felvillágosítana?
Ugrás a fórumra: |