Tegnap néztem meg én is moziban az új Harry Potter film, amit úgy néz meg az ember, hogy se előtte, se utána nem tudja elolvasi könyvben. Fura mert szerintem én csak az első könyvet láttam elsőnek filmben és utána kezdtem el olvasni a könyvet, így a 2-3-4-5-6-7-et mind olvasás után láttam. Erről a filmről semmit se tudtam, de nem is olvastam utána. Nem vártam különösképpen, csak tudtam, hogy jönni fog a Legendás könyvvel kapcsolatban valami sztori, de hogy mi is lesz pontosan... megadtam magamnak azt az élményt, hogy tudatlanul mentem moziba.
Itt Rowlin arról beszél, hogy Az első film 1926-ban játszódik, vagyis 1945-ben lesz vége a történetnek, ami pont véletlenül egybeesik a második világháború végével. De ami ennél is fontosabb, hogy ebben az évben volt a legendás párbaj Albus Dumbledore és Gellert Grindelwald között. Akik egyébként "haverok" voltak, ha jól emlékszem, meg Albus itt szerzi meg a pálcát.
Nagyon tetszett a film, meglepően bejött. Mondhatni, kellemeset csalódtam. Igyekszem spoiler nélkül írni, így csak nagyvonalakban írom le miért is tetszett.
1. '20-as évek amerikája. Hangulatosra megcsinálták, 3D-ben biztos szép lehetett pár dolog (én 2D-ben lestem, mert nem akartam szinkronnal elbaszni).
2. Felnőttek voltak a főszereplők, amit nem pozitívumként mondanék, hanem sima ténymegállaptíás, de azért is "fontos"mert láthatjuk, hogy milyen "volt" egy felnőtt varázsló élete. Eleve a muglik előtt a lebukás szélén álltak, többek között Grindelwald miatt, úgy hogy a varázslók inkább meg szerettek volna lapulni, de a filmbeli egyik főszereplőnk, meg igazából mindenki más is, olyan simán és nyíltan varázsolt. Gyorsan reagálva. Baromira élveztem, hogy a varázslatot így is bemutatták.
3. A látványvilgág nagyon szép volt és Rowling mivel majdnem 20 éve (atyaég, 1997-ben írta az első könyvet Igaz nálunk '99-ben tört be) alkotta meg az első könyvet volt ideje gondolkozni és levonni a tanulságot az eddig sztorikból.
4. Aranyos a mugli pék története. Nem erőltetett, csak szimplán cukika.
5. A böröndben lévő állatkert egyszerűen gyönyörű.
Egy mondat mégis spoiler.
Az összes "csavar" borzasztóan kiszámítható volt. Ezt kicsit sajnáltam.
Érdemes meglesni a filmet. Szerintem a fő száll - a maradék 4 filmben, még ha nem is olyan feltünően - Grindelwald és Albus lesz, így nem hiszem, hogy a legendás fiú és a csaj ugyancsak főszereplők lesznek. (Bár most meglestem imdb-n és szerepelni fognak, így nem külön sztorik lesznek mégsem, ahogy gondoltam.)
Olvastam még nagyon régen, hogy Michael Gambon aki Albus Dumbledore-t játszotta, mondhatni mindig is melegnek hitte Dumbledore-t, na baromi nagy rá az esély, hogy ebben az új sorozatban, utalni fognak rá, hogy Albus és Grindelwald nem csak barátok voltak...
Érdekes, de szerintem nincs gond ezzel a történettel, sőt van benne valami.
Apropó, Grindelwald -ot Johnny Depp alakítja. Elsőnek csak a szemét ismertem fel. Kíváncsi leszek hogyan teljesít.
Szerkesztette: Minagi - 2016.11.20. 18:34