Kijött már rég, elolvastam és jó is lett. Írtam róla pár szóban pár hszel feljebb.
Könyvek, képregények
Nemezis játékai spoileres!!!! vélemény
A könyv jó lett, az Amos szál a legjobb benne, halál laza(Clarissa meg nekem most nagyon szimpi lett). Az összes többi is jó lett, talán Naomi most sok volt kicsit, de megbocsátható.
A történet a végére nagyon összehoztak egy apokalipszist. Kíváncsi vagyok Holden hogyan birkózik meg az új munkájával
Amit hiányoltam, idegen dolgok, amiket persze a végén meglebegtetnek, és Miller féle szellemidézésre is számítottam, na m1 most várjuk Babilon hamuját
Angolul jól tudó embereket keresek képregény fordításhoz. Írjaok ide pm.et vagy ide:
https://www.faceb...laszlo.733
Ismeri itt valaki Michael Ende-től a Vételen történet c. könyvet?
Még gimiben ajánlotta a filozófia tanárom, aztán karácsonyra megvettem az öcsémnek (jellemző, hogy olyan könyvet veszek neki, amit én is el akarok olvasni Mondjuk általában hasonló, sőt, sokszor ugyanazokat a könyveket olvassuk, ezt meg ő is akarta, szóval adta magát, de ez most mindegy).
Arról szól, hogy egy fiú elkezd olvasni egy könyvet (A Végtelen történet-et), ami Fantázia birodalmáról szól, ami megbetegszik, mert kezdi elnyelni a Semmi, és ez mind azért van, mert az uralkodónő, a Kislány Királynő beteg. Aki elküld egy fiatal fiút, hogy találja meg a gyógyszert, a megoldást a betegségre. Elindul a Nagy Keresés, amiben végig követjük a fiú útját, sok kalandon át, azonban közben a történet (tehát a könyv, amit a fiú olvas) egyre inkább kezd furcsa és kísérteties lenni, egyre inkább kezd elmosódni a határ Fantázia és a valóság között...és... fűha.
Hát valami zseniális (de tényleg) ez a könyv. Egy ponton konkrétan azt olvastam, ahogy egy fiú olvas egy könyvet, amiben azt a könyvet olvassák, amit én olvasok, tehát azt olvassák, ahogy a fiú olvassa őket. Tehát nincs határ fantázia és a valóság között.
A történet lényege annyi, hogy Fantázia beteg, mert az emberek már nem hiszik el, hogy létezik, ezért a Semmi elkezdi felfalni Fantázia világát, és ezt csak úgy lehet elkerülni, ha a Kislány Királynő új nevet kap, ezt viszont csak egy ember tud neki adni, aki persze nem más lesz, mint Barnabás, a fiú, aki elkezdi olvasni a könyvet.
És itt indul (a könyv felénél) a történet igazából, ugyanis nem marad semmi, és mindent újra kell teremteni, egy kis porszemből. Áh, borzasztóan össze-vissza mondtam most ezt el, de tényleg, rengeteg minden van ebben a könyvben, (főleg filozófiailag), és mindez egy olyan köntösben, ami tényleg, egyszerűen zseniálisan kreatív és eredeti.
Ha valaki véletlenül olvasta volna, írjon már Még csak most tartok a felénél, és anno a tanárom azt mondta, hogy az igazi történet innen kezdődik
Olvas valaki itt Kínai fantázia és/vagy könnyű novellát?
Gondolok itt:
Combat Continent(Soul Land), Coiling Dragon, Tales of Demons and Gods, Divine Throne, Magic Chef of Ice and Fire művekre például, vagy ezek közül bármelyikre: http://www.wuxiaw...
Hehe... az egyik legjobb barátom már hónapok óta próbál rászedni párra. Meg is ígértem neki, hogy elolvasok 20 fejezetet De kizártnak tartom, hogy én ilyen hosszúságú történeteknek most neki ugorjak.
Aztán persze ki tudja, a One Piece-el is úgy voltunk, hogy a kedvéért pár fejezetet elolvasok... aztán jött a többi 800
Bőven nem Olyan fantázia világokat ismertem meg amik merőben eltérnek a nyugatitól.
Ha valaki nehezen veszi rá magát de érdeklődik még is iránta, akkor arra is van megoldás. Nagy részükből már csinálnak mangát vagy manhwát. Én is így találtam rá párra.
Pl:
Combat Continent (Soul Land), Panlong, Tales of Demons and Gods, Battle Through the Heavens, Magic Chef of Ice and Fire, Shen Yin Wang Zuo(Divine Throne)
Amikor elfogyott a megjelnő manga/manhwa rész, utána tudtam, meg hogy igazából ezek eredetileg novellák. A manga/manhwa egyedüli hátránya, hogy cenzúrázott, emiatt előfordul, hogy a novellát olvasva meglepődve tapasztalhatjuk néha, hogy nem is így szól a történet
A kelenföldi pályaudvar vagy a stadion autóbusz pályaudvar környékén van valami nagyobb könyvesbolt? Ezt a két helyet fogom érinteni átutazóban holnap. És b*ssza meg, Pécsen már nem lehet kapni az Expanse 4. kötetét. Jó, nem sok helyen néztem, mert nem volt időm, de a boltos azt mondta fogyóban van már ez mindenhol.
----
Köszönöm a sok segítséget.
De a könyvet sikerült beszerezni szerencsére. Ma el is kezdem olvasni.
Capac írta:
Cibola meghódítása
Az Abaddon kapuja után kíváncsi voltam, mi történt azután, hogy megnyíltak a kapuk az új világokba ( szám szerint 1000 új naprendszerbe) és hogy közelebb kerülünk-e ahhoz, hogy megtudjuk, mi történt a fajjal, akik létrehozták azokat. Hogy közelebb kerültünk-e? Hááááááááát...
Aes, ami most jön, mind rajta van a könyv borítóján. Annál mélyebben nem megyek bele a sztoriba.
Maga a könyv jó. Korántsem annyira monumentális méretű mint az első 3 könyv. Nincsenek "látványos" űrcsaták, fölrobbanó holdak, stb. A játéktér kizárólag az Ilosz / Új-Föld nevű bolygóra fókuszál ahol a Ganymedesi menekültek és az RCE biztonsági erői harcolnak egymással, hogy kié legyen a bolygó. Ebbe csöppen bele Holden. A bolygón kívül még orbitális pályán van 3 hajó a Rocinante, a Barba Piccola és az Edwards Israel és ennyi. Tehát csak egy bolygó méretű helyszínen zajlanak az események, de ennyi bőven elég is hozzá. A háttérben meg továbbra is fejtegetik az ősi faj rejtélyét, ami szerintem most kivételesen sokkal érdekesebb, mint a fő szál. Tehát a sztori jó, a környezet jó.
új karakterek
Elvi: Az RCE alkalmazásában álló tudós, bírtam, jó fej volt.
Basia: Ganymedesi menekült, aki az RCE ellen küzd. Először nem bírtam, de a könyv felére megkedveltem.
Havelock: Na ős ismerős lehet. Igen, ő volt Miller társa a Ceresen a Star Helixnél. Őt bírtam a legjobban.
Murtry: Elmebeteg RCE biztonsági erők vezetője, egy igazi fasz. Nem hal meg.
Összességében, spoiler nélkül csak ennyit mertem írni. Olvasd el, mert baromi jó lett.
Befejeztem végre a Végtelen Történetet. Hát...életem egyik, ha nem a legjobb könyve, zseniális formában egy varázslatos történet. Annyi mindenről szól, és olyan mélyen...
Ezt sok mindenkinek el kéne olvasnia. A volt filozófia tanárom asszem mondta is, hogy a gyerekének olvasta esténként...hát elhiszem. Elhiszem.
Jaja. Az egészben az a legzseniálisabb, hogy gyerekeknek is teljesen megfelel, érthető, és a lényeg bőven átjön belőle (a fő mondanivaló, legalábbis... egy kis magyarázattal, ezért is felel meg esti mesének, pl. ), de egyúttal olyan mély és filozofikus néha, hogy a felnőtteknek (legalábbis ide sorolom magam ) is nehéz néha. Sok minden nem is világos még, apró mondatok, hogy mire gondolt a szerző (vagy ugye a karakter).
Mindegy, zseniális könyv, de tényleg, nem szeretem puffogtatni ezt a szót, de hát ez van.
Megvettem és el is kezdtem a Nemesis Gamest. 50 oldal után eddig tetszik. Majd meglátjuk mit hoznak ki ebből a szétválásból. Már többször is emlegették, hogy új emberek kénének a hajóra állandó legénységnek. Csak adja az Isten, hogy Clarissa és Bobbie legyenek azok.
Ugrás a fórumra: |