Hát én még akkor se vagyok meggyőzve hogy 2 technikája lenne a 2 szemnek. Másokat!
Obito Kamuia is egy technika mint te is írtad ugyanabba a dimenzióba csak közeli és távoli. De lényegében ugyanaz. Amúgy mintha Obitó küldött volna át hatalmas Shurikeneket is nem? Az nem távoli? Kakashi visszahozza magát. Az nem közeli? Lényeg ez szerintem nem 2 képesség hanem egy és annak 2 fele.
Másokat? Mégis honnan vegyek neked más példákat, amikor csak ennek a 3 embernek ismerjük a Mangekyou Sharingan képességeit?
- Madara esetében sosem kaptunk magyarázatot
- Izuna elég korán meghalt
- Hagoromo a sima Sharingan után egyből a Rinnegant ébresztette fel
- Shisui-nak is csak 1 képessége, a Kotoamatsukami ismert
- Indra ugye az animében a bal szemével használta az Amaterasut, viszont az egy filler epizód volt, tehát a szemek canon képességei nem ismertek
- Fugaku sosem használta az MS-t, mert félt, hogy a többi klán tag tudomást szerez róla.
Obito esetében az a lényeg, hogy a jobb szemével csak saját magát, a testének bizonyos részeit, illetve azt, amihez hozzá ér tudja eltüntetni. A bal szem képessége pedig, hogy a használó teleportálásán kívül még képes nyitni egy távoli dimenziós kaput és ebben rejlik a különbözőség. A két szem csak azért használja ugyanazt a dimenziót, mert egy párt alkotnak. Pont így győzték le Obitot, mert Kakashi észrevette ezt.
Obito a Shurikeneket a szeméből engedte ki.
Tsukuyomi meg szerintem egyfajta technika a genjutsu alapja. Nem feltétlenül mondanám külön képességnek.
Az első felét azt kérlek olvasd el mégegyszer. Milyen genjutsu alapja? A Tsukuyomi az egy olyan genjustsu technika, amelyben a használó szabadon manipulálhatja az időt. Ha akarod az elszenvedője 1 percnek éli meg, ha akarod 1 napnak, ha akarod, akkor az egész életét leélheti benne. Az egyik novella részletesebben bemutatja az Uchiha mészárlást, mint ahogy mi a sorozatban láthattuk. Itachi, mielőtt megöli Izumit, rajta is Tsukuyomit használ, amiben megmutatja neki, hogy milyen életet élhettek volna együtt. A lány addig ragad az illuzióban, amíg 80 éves korában meg nem hal és csak utána ébred fel. A valóságban csupán egy pillanat telik el. Erre a technikára csakis kizárólag Uchiha Itachi képes és csupán azért, mert felébresztette az MS-t.
Amúgy csak megsúgom, de Obitó "halálakor" nem engedhette át magán a sziklákat mert a kamui szerinted is MS technika. Akkor meg még nem ébresztette fel hanem később Rin halálakor. Szóval más a magyarázat.
Nekem ne súgj meg semmit, ezt nem én találtam ki, hanem Madara szájából hangzott el, miután megmentette Obitót. Úgy élte túl, hogy volt a barlang alatt egy alagút, amit Madara készített. A tény, hogy ekkor még nem volt eldöntve Tobi személye, szóval ez amolyan plothole marad. Konkrét magyarázat nincs rá, de valamilyen köze van a Kamuihoz.
Obitó akkor miért nem vakult meg annyi használattól? Mert Zetsu sejtjei nekem nem elegek. Másak miért kellettek más szemek? A Hashirama sejtek gyógyítanak igen de a Sharingan rinneganná való fejlődéséhez kellenek leginkább. És Kakashi sem vakult meg a végére. Igaz nem a saját szemei voltak. A látásromlást tán a túlerőöltetéssel és hogy nem a saját szemükkel való használattal magyarázták valahogy hogy minek kellett. Lényeg hogy ők vakultak és kellet a csere. Ezért mondtam én akkoriban is hogy Obitónak is kellet volna romlania a látásának mégse romlott. Csak a Zetsu testrész nekem valahogy kevés erre.
Már mondtam, hogy nem Zetsu sejtek, hanem Hashirama sejtek. A Zetsukat Hashirama sejtjeiből hozták létre. Obitonak azért nem romlott a látása, mert a fél testét Hashirama sejtek alkotják és ez a kulcsa annak, hogy nem vakult meg. Hashiramának elképesztő gyógyító képessége volt, kézpecsétek nélkül is tudta gyógyítani magát. Még a jelenlegi történet szálban is hasznát veszik a sejtjeinek, mert páratlanok. Naruto keze is azokból készült. A sima MS hátulütője, hogy a sok használat miatt romlik a látása az egyénnek egészen addig, még végül meg nem vakul. Ezt csak úgy lehet kiküszöbölni, hogy beülteted valaki másnak a Sharinganját és pontosan ezért kellett a többieknek másik szem. A Rinnegan előhívásához nem feltétlenül kellenek Hashirama sejtjei. Csupán annak a feltételnek kell teljesülnie, hogy rendelkezel Indra és Ashura chakrájával. Az már csak véletlen egybeesés, hogy az első Hokage pont Ashura lélekörököse. Igen, Kakashi nem vakult meg a végére, csupán már alig látott valamit. Még egy pár Kamui használat és el is veszti a látását.