Jon írta:
Kenny nem túlzott, de nem értem, miért itt hozta fel, mikor ez igazán jogos a hetesnél lett volna, a casting után.
Szerintem azért, mert a hetesnél még nem igazán volt senkinek fogalma arról az irányról, amit ez a trilógia venni akar. Elvégre a nyolcadik résznek új rendezője volt meg forgatókönyvírója, szóval senki nem látta előre, mennyire tele lesz tolva az SW ilyen elemekkel. Most már jobban látjuk a (2019-ben teljes) trilógia hibáit.
Szerintem a Doctor Who az SJW, ahol a feka leszbi csajnak minden epizódban el kell mondania, hogy ő bizony leszbikus, mert a végén még a néző elfelejtené, hogy neki itt bizony aktív tolerálni-valója akad. Ahol egy ikonikus 50+ éve férfi karakter lesz nő jövőre. Az hogy Rey nő, önmagában még nem SJW-propaganda. Finn meg ebben a részben egyértelműen kispadon volt.
Most jöttem a moziból. Az új film katasztrófálisan szar. Az eddigi sw disney filmek nekem tetszettek. Nem annyira, mint az eredetiek, de jók voltak. Ez viszont az eddigi leggyengébbre sikerült. Egy totális foshalmaz. Pár jelenetet leszámítva hihetetlenül unalmas, az SW hangulatból nem ad vissza sokat és rajongóként ez a film egy kudarc volt. A párbeszédek közhelyesek és fogtam a fejem tőlük, hogy ez hogy történhet meg.
Nem trollkodtam egyáltalán. Persze pár dolog engem is zavar, páldául hogy Carrie Fisher az eddigi legjobb superman all time de ilyen minden filmben van.
Tegnap néztem meg. Mint film izgalmas volt, a karakterek tetszettek kivéve Luke-ot akit nagyon elrontottak szerintem.
A régi kánon jobban hiányzik mint valaha. Mert sajnos maga a lore nagyon kevés lett. Logikátlan kidolgozatlan az egész plusz ilyenek vannak benne mint h Rey kb úgy forgatja a kardot mintha ezer éve csinalná. Meg tudja használni az erőt mert egyszer valaki mondta neki h van olyan... na ezek nem tetszettek benne.
Én ma néztem meg a filmet, még elég friss az élményem. A film előtt megnéztem mind a 7 másik részt is, persze nem egyszerre. De így legalább teljesen képben vagyok.
Vannak WTF dolgok. Egyrészt amikor a 4. részben Obiwan odaadja Luke-nak az apja kardját már az vicces volt, mikor a 3. rész végén annak elvileg a lávába kellett esnie. Mindegy is.
Aztán azt a kék kardot elveszti az 5. részben, mert levágja a kezét Darth Vader.
A 6. részben meg már zöld kardja van, ezt meg is említi Vader, hogy látom új fénykardot csináltál. (erről van a hangalámondásos paródia is).
Ha ott már zöld kardja volt, akkor most hogy van neki megint kék? A segglyukszemű narancssárgás kocsmáros nő a 7. részben Rey-nek adta Luke kardját, ami kék.
A másik meg. Az 5. részben elveszti a karját, majd még annak a résznek a végén kap egy újat, ami teljesen normálisnak néz ki bőrrel. Akkor most hogy van neki robotkeze?
Lekopott a bőr vagy mi?
C3PO magyar hangját lecserélték, nagyon nem illik hozzá. Szerintem az ő régi magyar hangja tökéletesen illet hozzá, sokkal jobb volt mint az eredeti angol hangja, erre ez a mostani valami borzalom. Aztán ugye azért kellett lecserélni, mert szegény Józsa Imre meghalt, de nem igaz, hogy nem találtak egy másik hozzáillőbb hangot.
Egyébként olvastam itt a kommenteket és nagyjából 3 féle vélemény van.
- vagy nagyon ócsároló,
- vagy nagyon istenítő,
- rövid ócsároló esetleg istenítő.
Senkitől nem olvastam olyan véleményt, akinek tetszett is a film, de rendesen meglátja a hibáit is. Mindenki egy kicsit elfogult. Ki a pozitív, ki a negatív vélemény irányába.
Egyrészt én arra számítottam, hogy Leia ott meghal az űrben, mert szerencsétlen Carrie Fisher pont egy évvel ezelőtt elhunyt, s valahogy le kell zárni az ő történetét. Mindig is hiányoltam azt, hogy nála nem látunk semmit az Erőből, hát most megmutatta. Pozitív csalódás volt, főleg a trailekkel szemben, hogy nem halt meg. A producer korábban nyilatkozta, hogy bizony nem lesz benne a 9. részben, de ezt meg nem tehetik meg. A 8.nak úgy lett vége, hogy benne kell lennie. Gondolom megoldják CGI-vel. Ezentúl a producernek nem lehet hinni.
Snoke halála valami eszméletlen hülyeség volt. Egyszerűen most sem tudom felfogni. Alapból ez az új trilógia azért rossz, mert ennek is kell majd kiadni egy előzménytrilógiát. Az első rend a birodalom bukásából hátramaradt katonákból és vezetőiből áll, akit Snoke vezet. Neki élnie kellett már Vader és az uralkodó idején is, akkor eddig hol a francban volt? Őt egyáltalán ki tanította? Voltak a neten találgatások, hogy ő Palpatine mestere, aki megtudta csalni a halált, hát ebben még talán lehet bízni és értelmes is lehet. Ezt viszont cáfolta a producer, akinek én már nem hiszek. A másik érdekes feltételezés, hogy ez a valaki volt Vader apja. Illetve Vader apja = Palpatine mesterével. Én ezeket nem zárnám ki, elég logikus döntés lenne.
Erre megölik. Ő maga mondta, hogy olvas Kylo gondolataiban, de azt nem látta, hogy belevágja a kardot?
Abban bízok, hogy nem halt meg, mert ő volt a nagy vezető, akit ilyen könnyen nem lehet csak úgy kinyírni. Tele volt sebhellyel, már ez arra enged következtetni, hogy egy nagy túlélő. Ez olyan. mint a Boruto kezdete, hogy Naruto valszeg halott és senki nem tudja elképzelni, hogy egy akkora erővel bíró személy hogy halhat meg ilyen könnyen.
A másik ami kiakasztott az Luke halála. Egyrészt a színésznek teljesen más szerepet kellett játszania, mint ő valójában. Ez nyilván nem érdekel senkit. Ő alapvetően egy ilyen vicceskedő figura, lehet elég sok poénos videót nézni, ahol pl. rajongókat szívat meg. Viszont nagyon jól szerepelt. Erre ő is meghal. Nem értettem, hogy miért. Annyira elhasználta volna az erőt? Nem igazán értem. Ha legalább halálos sebbel halt volna meg sokkal jobban elfogadtam volna. Ez a két halál a történetben fekete pont, és ezért olvastam korábban is azt mindenhol, hogy megosztó a film.
Ez az új szerelmi négyszög is érdekes. Eddig Rey Finnért aggódott, ment köztük a kémia a 7. és 8. részben is, de emellett most mintha Kylo és közte is lenne valami.
Az az ázsiai csaj és Finn meg érdekes.
Összességében viszont jó volt a film, kicsit sokalltam a harcokat, mehetett volna picit több történet, de jó volt így is. Az a két halál nálam elvágta a 10/10 pontot. Élvezhető, jó StarWars élmény volt, így tőlem kap egy 6/10-et.
Valaki írta, hogy lesz új trilógia, 10-11-12 részek gondolom. Ez már leaked, vagy csak hoax? Arról hallottam, hogy melléktörténetek, mint a Rogue One és a Han Solo spinoff még jön egy pár, de lesz konkrétan következő trilógia is?
Nálam a star wars a Jedi visszatér résszel fejeződött be, ez az ócska sz*r amit a disney kiadott nem star wars, hanem egy pénznyelő katyvasz, amiből remek hasznot élvez a cég. George Lucasnak meg köszönhetjük h elvakította a pénz és hagyta, hogy ez a mesegyártó disney tönkretegye a mesterművét.
-Ebben nem vagyok biztos, de Dooku ugye levágja Anakin kezét és azt hiszem Obi-wan azt a kék kardot rakja el, Anakin meg kap egy újat.
Nah ez a kék kard odakerül Luke-hoz, amit a Birodalom visszavág részben veszít el és utána kerül majd az a kard Rey-hez a zöld kardot ami Luke-nál marad eldobja a Kylo esett után.
-Luke-nak robotkeze van, de azt karbantartani kell. És ő évtizedekig nem nagyon járt karbantartani Ezért lekopott róla a bőr.
-Megígérték, hogy Carrie nem lesz benne a IX-ben. Akkor most miért nem lehet elhinni? Csak nem akarták, hogy a film kevesebb legyen attól ha már leforgatták, hogy most a filmben meghaljon. Kreativitás Derex. Néha az hiányzik belőled Simán meglehet oldani, hogy elment embereket keresni ellenáláshoz vagy pedig éppen máshol lesz dolga. De ez csak pár ötlet, megfogják oldani.
-Követni kell a legfrissebb star wars híreket. Szó nincs róla, hogy lesz ebből is előzmény. 3 rész és annyi. Jövőre jön Han Solo spinoff utána Obi-Wan, Boba Fett. És ha vége a IX-nek akkor egy teljesen új trilógia lesz megint 3 résszel teljesen függetlenül a többitől.
-Snoke halála pedig kellett ahhoz, hogy Kylo karaktere épüljön, ő volt számomra az egyik meglepetés a filmben. Snoke halála kicsit gyorsan történt de Kylo tényleg átverte. Fejben Kylo ugyanazt a mozdulatsort végezte el csak Rey ellen így Snoke nem számított rá. Pl. Előveszem a fénykardot megforgatom a fénykardot és bekapcsolom. Ez volt benne a csavar.
-Luke halála: Amikor megjelent Kylo előtt az egy "hologram" volt. Nincs rá jó szó
A lényeg fiatalabb volt mint a tényleges kora és azért használt kék kardot, hogy jobban jelképeze ő az utolsó Jedi, ebben a helyzetben olyan kardot képzelt oda amit akart. A halála pedig fura csak a IX-ben tudjuk meg mit jelentett. A végén a háttérben Luke felé mintha egy hajó közeledne amikor pedig felül és kifúja magát és meglátja a hajót pedig eltűnik. Lehet ez is csak egy trükk kitudja. De érdekes, hogy Kylonak azt mondja találkozunk még. Szóval ez a része ködös.
A lényeg át kell alaposan gondolni a dolgokat. Mivel sok ember azért húzza le a filmet mert nem tudja mi miért történik benne. A filmnek vannak hibái de szerintem alapvetően nincs gond vele.
"I'm not fighting because I want to win. I'm fighting because I have to win!"
Az a jó a véleményekben, vagy kritikákban, hogy nem szükséges elfogadnod a másikét, alkothatsz sajátot is. Én nem igazán értek egyet veled.
Már az a kard belemagyarázás is hülyeség. és a karbantartásos dologgal sem tudok feltétlenül egyetérteni. A kék kard elveszett, amikor levágta az apja a karját. Az is nehezen belemagyarázható, hogy azt a kék kardot rakta volna el Obi, amivel Dokuuval harcolt.
Ha értelmesen és a rajongóknak kedvezően akarták volna megoldani, akkor valahogy halál általi módon írják ki Leiát valahol a 8. részben. Ott ahol visszaúszott az űrből az egy pont lett volna. Meg volt a film azután nélküle is.
Snoke halála teljesen értelmetlen, de ezt már leírtam, ahogyan Luke halála is. Még Mark Hamill-nek sem tetszett az, amit a karakterével műveltek. Ez a halál nem volt dicső hozzá. Ahogy Leiához sem lesz az, hogy elküldik valahova, ahogy Snoke sem ilyen pitiáner halált érdemel.
Szeretem az SW-t, de nem leszek fanatikusa. Nekem tetszett a film, de vannak butaságok is benne. Nekem fele-fele arányban jött be, végül még is egy kicsit a jobban tetsző irányban döntöttem és azért is adtam 6 pontot rá a 10ből saját skálámon. Ettől függetlenül továbbra is nagy csalódás volt ennek a két szereplőnek a halála, főleg azoknak módjai.
Luke a csaj fülébe suttog pár dolgot amitől megtanulja az erőt használni miközben buddha szavakat mond, Snoke szövegeit meg mintha Oravecz Nóra-Szabó Péter írta volna. Teljesen igazad van Jaeger, fogalmam sincs mi a faszom történt ebbe a filmbe, hogy ennyire bugyuta, gyerekesen röhejes lett.
A film végefele a "szeretet mindent legyőz" abszolút közhelynél lett végem.
A robotkar márpedig minden józan parasztész szerint simán csak elhasználódott. A Birodalom visszavág végén kapja meg a kezét, és ott húzzák rá a bőrt, de attól az még nagyon is robotkar. Ebbe aztán teljesen fölösleges belekötni.
Leia nem lesz benne a 9. részben, CGI-al megoldhatnák, de akkora felháborodást váltanának ki, hogy azt elképzelni is nehéz. Még Tarkinra is felháborodtak az emberek (legalábbis sokan) a Zsivány Egyesnél, pedig egy 23 éve meghalt színészről beszélünk, akinek pár percnyi szerepe volt. Úgyhogy biztos vagyok benne, hogy valahogy úgy fogják megoldani, hogy Leia nem lesz benne a filmben. Ami nyilván kár, mert a kilencedik sokkal jobban rá épülhetett volna (ahogy a hetedik Hanra, a nyolcadik meg Lukera), de ez van, ezt az élet hozta így.
Nem valószínű, hogy a közeljövőben fog készülni ehhez előzménytrilógia. Az új trilógia pedig az eddigi 8 (addigra 9) filmtől (+a mellékfilmektől is, amik szintén ezen korszak részei) teljesen különálló lesz, más korban, más karakterekkel.
Mark Hamillnak valóban nem tetszett láthatóan Luke karaktere, ez van, az övé is csak egy vélemény, ezt még nem érzem annyira vészesnek, ő máshogy képzelte el az egész szerepét, mint a rendező, és az írók. Szerinte egy jedi sosem adja fel, Luke a legoptimistább ember az univerzumban, és ez már nem az a karakter, nos, szerintem meg mélyítettek rajta, pakoltak rá pár dolgot, és sokkal emberibb lett, mintha azt kaptuk volna, hogy valaki 40 év alatt nem változott semmit.
Luke biztosan meghalt, ilyennel nem trükköznek (ráadásul ki is lett mondva a filmben Rey és Leia által is), és az ő halála nekem nagyon tetszett, bár nyilván van egy kis hiányérzet az emberben, de nem véletlenül lett úgy vezetve a karaktere, ahogy. Ez olyan, mintha a Loganből arra panaszkodnának az emberek, hogy X professzor csak úgy meghalt. Csak úgy, nem mint Luke, hogy megmentette az ellenállást, egymaga kiállt több milliárd fényév távolságból az Első Rend ellen, és becsapta őket, hanem csak úgy, öregségében leszúrták. Mert a film üzenete, mondanivalója ezt követelte meg, azt mutatta, hogy mi lett belőle, hogy milyen az ember.
Luke halála szintén a film szolgálatában állt. Persze, nem volt fanservice, menő párbaj meg satöbbi, de helyette volt egy gondolata a karakternek, és egy önfeláldozása, és a halálával többet tett az ellenállásnak, mint bárki más. Ráadásul biztos, hogy látni fogjuk még, hiszen "szellemként" tuti vissza fog térni.
Snoke már teljesen más kategória, az ő halála is egy célt szolgál (Kylo felépítését), de ő tényleg érthetetlenül nagy kihagyott helyzet lenne, ha ennyi volna. És bár a producerről nem tudok nyilatkozni, de a rendező egyáltalán nem zárta ki egyébként, hogy ő legyen Palpatine mestere, és a színészek pedig nem nagyon beszélnek a karakterről, mondván, hogy spoiler lenne, ez úgy gondolom, hogy sokatmondó. Szerintem simán lehet, hogy vissza fog ő még térni.
Senkitől nem olvastam olyan véleményt, akinek tetszett is a film, de rendesen meglátja a hibáit is. Mindenki egy kicsit elfogult. Ki a pozitív, ki a negatív vélemény irányába.
Szerintem nekem ilyen véleményem van. A film messze, messze nem tökéletes, vannak benne butaságok, túltolt dolgok, kihagyott lehetőségek, erőltetett poénok, az egész hangulata, menete nem egységes, talán egy kicsikét túl hosszú is, talán kicsit összekapott néha, de volt egy gondolata, amit felépített, és elmesélt, látványosan, érhetően és érzelmesen, és ezért összességében nagy élmény volt, és nagyon tetszett, teljesen a másik irányból, mint a hetes, ami jól felépített, kompakt, egységes, kidolgozott volt, csak éppen félt meghúzni dolgokat, túltolta a négyes másolását.
Szombaton megyek megnézni újra, gyülekezetből fiatalokkal, kíváncsi vagyok, hogy újranézve milyen lesz, lehet, hogy más véleménnyel jövök majd ki a moziból, de elsőre durván odaszögezett 2,5 órára, Kylo a legérdekesebb karakter az egész franchiseból, Mark Hamill és Adam Driver sziporkázott, az utolsó két jelenet meg egyenesen a Star Wars két legszebb jelenete volt számomra, úgyhogy. Ja. Nagyon tetszett. De nem vagyok vak, hogy ne lássam be (főleg utólag belegondolva) a hibáit.
nem, sajnos nincs olyan véleményed. Miután megnéztem a filmet, elolvastam a hozzászólásokat, meghallgattam 1-2 beszélgetést, néhány kritikát elolvastam, tisztán az jön le, hogy ez a film marhára megosztóra sikeredett.
Az emberek fele jónak tartja és a hibáit is kisebbnek véli, nem nagyon fogadja el azokat tényleges problémáknak, míg a másik véglet pedig még a jól sikerült jeleneteket is lehúzza, ilyet itt ebben a topicban is lehetett olvasni. Ki hosszasan, ki rövidebben, ki kulturáltan, ki trágárul, de ez a két nagy csoport alakult ki és ebbe tartozol bele te is.
Luke karakterének a megerőszakolása történt. Szembe ment az eddig részekkel, s bár belemagyarázott néhány okot amit talán el is lehet fogadni, a halálát semmiképp nem lehet. Bármennyire is belelehet beszélni, s mindenki tudta/tudja, hogy a régi karaktereket kiírják, de kapják meg legalább a méltó szereplésüket, halálukat.
Leiához sem lesz méltó az, hogy csak simán elzavarják valahova.
Ettől függetlenül nagyon sok jó jelenet is volt a filmben, mint pl. a fénysebességgel való ütközés, Rey, Kylo harca Snoke katonái ellen, stb. Van 1-2 jó jelenet, de eléggé sok rossz is. A sci-fi élmény meg volt, nekem tetszettek a poénok. Volt 1-2 amit talán hülyeség volt eljátszani. Tetszett az, hogy megjelent Yoda, de az semmiképp sem, hogy most teljesen az 5. és 6. részben megismert Yodát láthattuk. Az előzmény és a régi trilógiákban Yoda két teljesen különböző személyt testesít meg. Míg az előzményekben egy komoly, erős, karizmatikus jedimestert látunk, úgy az eredeti trilógiában meg egy megbutult, szenilis, gyenge? személy lett belőle. nyilván hűek akartak lenni a sok rajongóhoz és ezért is ez utóbbi Yodát hozták be, de a film annak a pontja megkövetelte volna a másik személyiséget. A báb Yodával nem volt baj, gondolom sokan panaszkodtak a CGI Yoda ellen még 6 éve, amikor bejött s úgy voltak vele, hogy akkor legyen bábból ismét. ha azt nézzük Luke ugyanazt tette, mint annó Yoda. Száműzetésbe vonult, vonakodott a tanítástól, majd valaki, vagy valami még is meggyőzte. Ilyen téren itt is ment a másolás, mint a 7. részben. Persze ettől függetlenül eléggé eltértek végre és mertek újat is bedobni. A színészi alakítások nagyon jók voltak. Sokat változott Kylo, Luke pedig minden negatívum ellenére nagyon jól játszotta a szerepét. A többiek számomra nem voltak nagyon jók, inkább átlagosak. A nő aki feláldozta magát, például szintén elég jó volt, ahogy az a jelenet is, ahol Leia megmenti magát, de a film eleje, ahol Poe hülyére veszi az egész rendet, majd ezután a rend nem képes kilőni egy kisebb hajót órákon keresztül az is kissé hihetetlen. Az izgalom faktort sikerült most is hozniuk. Finn majdnem meghalt a lézertől, majd végül megmentette őt a lány. Kylo és Rey beszélgetései és közeledése is jól lett elsütve. Snoke karaktere szinte el sem kezdődött, már be is fejeződött és 2 évre ilyen űrt hagyni... A 8. részbe úgy ültem be, hogy bizakodó vagyok, a 9.-nél már csak el megyek, hogy lássam mi lesz a vége, de nem lesz akkora lelkesedésem. A film összességében tetszett ezektől függetlenül. Kíváncsi vagyok, hogy szellemként mások is megjelennek-e majd, valamilyen formában.