Valaki letudná Nekem írni nagyvonalakban természetesen spoiler-ben, hogy mégis mi a franc történt a sorozat utolsó epizódja és a 265 manga fejezet között?
Nyilván elfogom olvasni, amint kijött, de most eléggé kíváncsi vagyok a történtekre, szóval, ha valaki lenne olyan kedves és leírná, azért hálás lennék.
Közel 70 fejezet tartalmát összefoglalni embert próbáló feladat. A túlzott tömörítés miatt az lenne a végeredmény, hogy fontos részletek maradnának ki, amik csak további kérdések születését eredményeznék.
"Nem vagyok híve annak, hogy elragadjanak a haszontalan érzelmek és hátba szúrjanak az
aggodalmamért. Annak pedig még kevésbé vagyok híve, amikor valaki mást szúrnak hátba."
Accelerator - Shinyaku Toaru Majutsu no Index (10. Kötet, 9. fejezet)
Nekem tetszik. Külföldön röhejesnek találta a többség, de legyen az az ő bajuk. ^^
Gideon képessége felett viszont nem tudok szemet hunyni...
Bármennyire is látok értelmet benne, valahogy nem tudom elhinni, hogy Suzuki-sensei ezt már régen kitalálta, de csak most szánta rá magát, hogy bemutassa. Túlságosan is kapóra jött az adott pillanatban. :/
Maelnél szerintem valami olyan "gyenge pont"-ot állapítanak majd meg, hogy egyszerre csak egy parancsolathoz tartozó támadást tud használni, és ezt próbálják majd meg kihasználni. King és a többiek ettől még jó eséllyel el fognak bukni egy kis erődemonstráció után, mert ez az egész harc elég időhúzás szagú, Ban visszatérését vezeti fel Meliodas emlékeivel.
"Nem vagyok híve annak, hogy elragadjanak a haszontalan érzelmek és hátba szúrjanak az
aggodalmamért. Annak pedig még kevésbé vagyok híve, amikor valaki mást szúrnak hátba."
Nekem annyira a haja nemjön át, de hát ízlések... viszont attól tartok, hogy a kövi fejezetben végig dominálni fog, majd a végén kb one shotolja őt Mael.. oké, hogy power up, de kétlem hogy teljes mértékben felveszi a versenyt vele.
Szerintem őt majd Meliodas fogja megállítani..
Amit még szívesen látnék az egy Mael-Escanor találkozás Kiváncsi lennék, hogy reagálna Mael, esetleg megpróbálná valahogy visszaszerezni az áldását..
Amúgy az milyen durva már, hogy 224. fejezet óta nem telt el a 3 nap
Mivel a mangából nagyjából 1 év maradt csak hátra, ezért az aktuális fejezetek publikálása mellett kerülnek pótlásra a régiek, de ugyebár pillanatok alatt nem lehet felzárkózni, még heti 3-4 fejezettel sem. De hidd el, szorgosan dolgoznak a projekten résztvevők az ügyön. ^^
Mivel a mangából nagyjából 1 év maradt csak hátra, ezért az aktuális fejezetek publikálása mellett kerülnek pótlásra a régiek, de ugyebár pillanatok alatt nem lehet felzárkózni, még heti 3-4 fejezettel sem. De hidd el, szorgosan dolgoznak a projekten résztvevők az ügyön. ^^
Persze, nem is azt vártam, hogy hirtelen kerüljön fel az összes, csak furcsa volt, hogy van eleje és aktuális vége , de közepe sehol
http://www.manga9..._Sins/284/
RIP Wild pedig megszeretem a karaktert. Amúgy tetszet hogy a DK is taktikázót és offolta a képeségét mikor kellet. Na de most remélem Ban van olyan erős a való világban hogy megküzdjön Chandler vagy Cusackal. Netán tartsa magát Zeldris vagy ne adj isten a mostani érzelem mentes Meliodas ellen.
Bastian írta:
Mivel a mangából nagyjából 1 év maradt csak hátra...
Ez komoly?
És egyébként, ma végre beértem a mangát Kicsit most bánom, hogy mire beértem, lassan véget is ér, persze a sztori adja magát, haladunk a tetőpontok felé, úgy tűnik.
Hmm, én általánosságban annyit akarok csak mondani, hogy sokszor egészen meglepett és beragadott a manga a fordulataival, történetvezetésével, több szál párhuzamos kezelésével, nem akarok most részletes elemzést írni, de az, ahogy lassan megismertük Meliodas múltját, eleve, a 3000 évvel ezelőtt történteket, ahogy az apró utalásokat elrejtette a sensei... hát, daráltam, szóval benne van, hogy most ez beszél kicsit belőlem, de le a kalappal. A Mael-Gowther csavarra egyáltalán nem számítottam, pedig már jóó ideje elhintette, ha utólag visszagondolok.
Arról nem beszélve, hogy az utóbbi időben elég komoly halálozások, és látszólag maradandó halálozások történnek, és ez szerintem nagyon megemeli az értékét a mangának, hogy tudok igazán izgulni a mellékkarakterekért.
(Mellesleg, Derrierre és Monspeet szála gyönyörű lett a végére, Gloxinia és Doloré pedig felemelő, Fraudriné is szép lett, Galan egy állat, egyedül Grayroad és Melascula lett elég semmilyen számomra a 10 parancsolatból, ez sem semmi.)
Az utóbbi pár részről akkor
- A Purgatóriumos szál nagyon tetszett, Wild hatalmas, de talán nekem már kicsit kezd sok lenni ez a rengeteg önfeláldozás Persze szép volt, de na, hullanak a karakterek, akik a hőseinkért halnak meg... kicsit remélem, hogy Wild-ot még látni fogjuk, nagyon megnézném Hawkkal legalább egy kicsit :/
- A Mael harc nekem utólag nézve kicsit sok volt. Mármint, önmagában, a fordulatok meg maga a harc nagyon tetszett, inkább az erőszintekkel való babrálást éreztem kicsit soknak... 200 000? Oké, Arkangyal volt, de akkor is... arról nem is beszélve, hogy King akkor most ennél ERŐSEBB?
De egyébként King marha menő volt, nekem nagyon tetszik ez a forma, és örülök is neki, hogy ha még ugrott két szintet, az egyik kedvenc karakterem, de na, 200 000? Bár ha 1 év alatt véget ér a manga, és Démon Király(ok) ellen fognak harcolni, akkor még el is fér, de akkor pl. Meliodas milyen erős lesz? (Pláne a rejtett képességével, amivel szintén tuti lesz valami.) Ban is biztos, hogy rengeteget erősödött most, kíváncsi vagyok mennyire, de a hallhatatlansága pl. szerintem instant regeneráció lesz már, a purgatórium után, nem beszélve az új trükkjeiről.
Szóval meglátjuk. Mael... egyrészt örülök, hogy nem halt meg (ő is), Tarmiel és Sariel (elvileg) már így is halottak, és a bátyjával lehet még jó közös száluk, de nem tudom, hogy most mi újat lehetne kezdeni a karakterével.
Meg akkor most mi van a négy parancsolatával?
- Arthurral (bár ez igazából már régen volt, ugye? ) tuti lesz még valami, alig várom, mert a kardjával atom menő volt.
- Meliodasékat (az igazit, nem az érzelmeit), meg Merlinéket régen láttuk. Kíváncsi vagyok, hogy Banék most hova pottyannak ki, meg eleve, azonos világban külön marad-e a "két Meliodas".
Szóval, hajrá, sok menő karakter, sok fontos szál maradt még Kíváncsian várom.
Szerkesztette: Jon - 2018.10.15. 20:43
Még az első saga után volt egy interjú Suzukival, hogy 3 történetszálat tervez, és én akkor el is könyveltem a manga hosszát olyan 300 fejezet körülire. Nos, ennél hosszabb lesz valamivel, a nagyjából 1 évvel pedig olyan 320-337 fejezetre be is lehet lőni.
Hát, Meliodas képessége (bármi is az) elég brutálisnak tűnik, ha most tényleg leszedte a démon király karját... Nem tudom, hogy ez így rendben van-e
Annak örülök, hogy Ban Hawkékhoz tér vissza, kíváncsi vagyok, mit szólnak majd hozzá (Az erőszintjére kíváncsi vagyok, hátha elmondja majd Hawk ).
A 6 "nagyfiú" meg összecsap, ez el fog egy ideig tartani. Gondolom a végén Meliodas magához tér... de vajon tényleg visszatérnek az érzelmei? És ha igen, akkor mi lesz? Továbbra is megy majd a Démon király ellen? Ha az ereje miatt úgysem maradhat a földön...
Angol kommentekben olvastam, hogy Escanor igazi képessége a büszkeség, ez nem lenne egy rossz fordulat Elég jól és részletesen leírta, most én nem fogom, de elgondolkodtatott.
Meg itt még az sem egyértelmű, hogy ki lesz a végső ellenfél, szóval... várjuk ki. Zeldoris szerintem biztos nem, a két öreg szintén nem hiszem, Ruediciel (vagy akárhogy is írják) talán? Vagy a DK? Meliodas önmaga ellen? (Szintén kétlem.)
Na mindegy, majd meglátjuk, ahogy azt is, hogy a Mael szál hogy csatlakozik majd rá erre a szálra. Kíváncsian várom.
A borító alapján..csak szerintem akar még valamit kezdeni Arthur karakterével? Fura lenne, hogy szerepel a "térképen" úgy, hogy már meghalt. Bár nem tudom milyen módon lehetne visszahozni... és kétlem, hogy Merlin tenné, mert ha képes lenne rá valószinűleg már megmentette volna, ha csak nem a végén az lesz, hogy Merlin akar démonkirály lenni, hogy feltámassza Arthurt...ugye vannak nála parancsolatok, meg elvenné Meliodastól a többit is....mekkora csavar lenne
"Panic is the seed of defeat, so you must maintain your calm and think logically. Remain calm, look beyond your surroundings, and don't waste your effort on unnecessary details, Momonga-san."
Szerintem ez nem kérdés, hogy Arthur nem fog halott maradni. Könyörgöm, a legendák Arthurjáról van szó Biztos, hogy vissza lesz hozva valahogyan, és biztos, hogy király is lesz majd belőle. Nemtom hogy, de szerintem ez tényleg nem kérdés.
Elizabeth mondta, hogy ki kell húzni a kardot és csak utána tudja meggyógyítani. Azt tippelem, hogy most majd legyőzik Cusackot és akkor majd ki lehet húzni a kardot, ami megőrizte Arthur lelkét és így mentik majd meg.
https://www.manga...zai/285/17
Ez az oldal meg valami marha jól néz ki és gondolom nem véletlenül van Merlin Cusack előtt. A kövi oldalon meg írja, hogy hatan csapnak össze, mintha Gil és Hendi ott se lennének.
Mael utolsó átváltozása is jól nézett ki, de King haja most már örökre ilyen marad?