Hajrá
És ja, tudom, ha valakinek olthatatlan vágya rám keresni, ám tessék De én nem erről akartam beszélni
http://index.hu/b..._csinalja/
Ezt a cikket ajánlom elolvasásra. Az index végre túl tudott lépni a kötelező sárdobáláson, és nem degradálóan közelített meg egy témát és egy álláspontot, attól még, hogy a cikkíró máshogy gondolkodik.
Teljesen logikus és átlátható, más kérdés, hogy én nem látom alapvetően rossznak az illiberalizmust, de ez más kérdés.
Jon írta:Teljesen logikus és átlátható, más kérdés, hogy én nem látom alapvetően rossznak az illiberalizmust, de ez más kérdés.
Nekem nem az illiberalizmussal van a bajom, hanem úgy minden mással. Nekem az utóbbi 2,5 évben kikristályosodott, hogy valami totál más bolygón élnek. Azon kívül, hogy nem teljesen dilettáns a gazdaságpolitikájuk nem céljuk, hogy jót tegyenek ezzel az országgal. Csupán arra játszanak, hogy minél jobban bebetonozzák magukat a pozíciójukba.
Ezt a vak is látja, lényegében már átment paródiába a propagandájuk.
Egy hétköznapi példa a lejtmenetre: sajtó. Simicska már úgy 20-25 éve kapaszkodik fel az államfőn, lényegében a kormány fő sajtófelelőse lesz. Felhúzza a kormányközeli sajtó bástyáit - HírTV, Magyar Nemzet, ClassFM, Metropol. Aztán egy éven belül jött egy hatalmi dulakodás, amit a geci-gate-ként elhíresült pálfordulás zárt le.
Lássuk mi van most. Két éven belül új pártfogoltakkal felszerelkezve igyekeztek a Simicska-médiát, és az ellenzéki médiumokat leépíteni, amennyire csak erejük engedte. Mi van most? HírTV--> EchoTV és TV2, ClassFM-->Vajna Rádió1 és migránsozó Petőfi, Magyar Nemzet helyett 888, az Origot is reinkarnálták, Metropol helyett meg egy szó zoros értelmében vett szennylap Lokál.
Tehát az eddigi kormányközeli média csak a halvány politikai sugallatra játszott. Középsuliban bárki szívesen elolvasott egy Metropolt, mert habár ott volt benne az apró politikai zönge, nem próbált semmit lenyomni a torkodon. Most ami van kormánysajtó, az egy katasztrófa. Egyszerűen hánynom kell az egésztől, mivel közröhej, hogy mennyire szürreális irányba mentek el. Most lehet szidni a 444-et a stílusáért és az elfogultságáért, de az a lap ezekhez képest egy mintatermék. A jelenlegi Indexet meg kár szidni, mivel övék a legszínvonalas portál Magyarországon.
Nem téríteni akarok, mivel erre itt semmi szükség nincs. Az ismerősi körömben sok ember pártolt el mellőlük - köztük én is -, mert egyszerűen nonszensz, amit művelnek. Még olyat is ismerek, akiről 3/4 éve még azt hittem, hogy Fideszes politikusnak tanul. Jelenleg már csak a szavazói berögződések és a szétbomlasztott ellenzék tartja őket pozícióban. Még sok idő az az egy év, remélhetőleg parlamenti kisebbségbe kerülnek addigra.
Érdekes a probléma felvetés, hogyan bírálandó el az az eset, ha egy fehér nő rasszista kifejezéseket használ egy fekete férfira, majd a fekete férfi erőszakot alkalmaz és megüti a fehér nőt.
Ugye tudjuk (megdönthetetlen vélelem), hogy erőszakot alkalmazni és rasszistának lenni csak a hetero fehér férfinak lehetséges. Ha követjük a gondolatmenetet, akkor a fehér nő rasszista nem lehet, hiszen biológialiag nő, ezt a problémát úgy tudjuk áthidalni, ha kijelentjük, hogy a társadalmi neme viszont fehér férfi. Amikor meg a fekete férfi erőszakot(ugye fogalmilag kizárt hogy fekete elkövethet erőszakot) alkalmaz, akkor ő neki a társadalmi bőrszíne fehér lesz.
Ha összerakjuk az egyenletet akkor igazából az a végeredménye, hogy társadalmi nem és bőrszín tekintetében két fehér férfiról beszélhetünk, akik rasszisták és erőszakot alkalmaznak, azaz az egyenlet nullával lesz egyenlő. Q.E.D. tehát ennyike.
Nyilván bonyolultabb az egyenlet ha hozzáadjuk a nemi hovatartozást, de ennek a zsinórmértéke a videóból kielégítően megismerhető.
https://www.youtu...N6jiym4fOw
Ajánlani tudom ezt a Youtube csatornát. Van pár (igazi) észak-koreai menekültes videó fent, interjúk. Rettentő érdekes, ahogy elmesélik, milyen volt az élet.
És talán az a legérdekesebb, hogy miután mindazt a szörnyűséget elmesélik, ami volt, és jót, amit kaptak miután elmenekültek (Dél-Koreába, hosszas kerülők után), arra a kérdésre, hogy vajon boldogabbak-e az emberek itt (a szabadságban), mint ott (az elnyomásban), sokkal inkább nem a válasz.
De persze ettől függetlenül, nevetséges, hogy ez az állam létezhet még, és nagyon szomorú.
Amúgy lehet, az egész csak egy színjáték és valójában Észak-Korea a tökéletesen megvalósult utópia (leszámítva a béna frizurákat ), és ezért járatják le a sajtóban, hogy ne derülhessen ki az igazság.
Azóta követem a csatornáját, mióta valaki linkelte itt a női kvótás videóját, és azt kell mondanom, hogy körülötte is kialakult egy markáns Puzsér-sz**ó szekta.
Belőle csak egy van, így óvni kell, mint médiaszereplőt, viszont minden hülyeségét azért nem kell benyelni. Attól még, hogy retorikailag képes bárkire ráterpeszkedni, viszonylag gyakran hibázik. Azt veszem észre, hogy egyes kommentelők mintha más videót néznének, mint én, ráadásul minden szavukból ömlik a sötét középkor.
Azzal egyáltalán nincs gond, hogy felhívja a figyelmet a PC-jelenség árnyoldalaira és a SJW mozgalmak túlkapásaira, de szokás szerint túltolja, és ez már káros. A világ igen sokrétegűen működik, és én nem bírom a fekete-fehér (polkorrekten fogalmazva pepita) megközelítésű kinyilatkozásokat, amit Robi is annyira imád.
@Nasspolya
Kommentes mondatodra reagálva, keress rá a Puzsér és kommentek keresőszavakra együttesen a youtube-on, és hallgasd meg, hogy mondjuk Puzsér mit gondol a kommentkultúráról. Spoiler, azonos véleményen lesztek. DD
"Hurrdurr keresztes hadjáratok, hurrdurr sok arab tudományos felfedezés." Ők csak matekozni akartak pedig békében, erre a gonosz európai még azt is ellopja : (
Sokkal inkább azoknak a keresztényeknek, akiknek semmi köze nem volt Istenhez, és a kereszténységhez.
Mindenesetre a muszlimok mi rosszatt tettek a középkorban? Hódítottak. Ahogy mindenki mindenkit, ha lehetősége volt rá.