Westworld S1E07 - Na erre most reagálnék hosszabban és nem úgy mint; "Uh láttuk Syzyvel és tényleg azta kurva."
1. Sztori
Eddig nagyon tetszik. Természetesen ezer és egy kérdése van az embernek, akár a Cylonmokkal kapcsolatban, vagy a parkkal kapcsolatban. Mindennel kapcsolatban, amire szépen lassan REMÉLEM választ kapunk... a felére legalább. Nagyon tetszik ez a sok szál, mert az összes érdekel.
Érdekel a Men in Black (Ed harris baromi jó, de nem is vártam mást.).
Érdekel Dolores és William története is.
Maeve és Felix Lutz mihez fog kezdeni.
Érdekel Robert (Anthony Hopkins... ah zseniális, egyszerűen zseniális) mit művel. - Itt hozzá teszem, mostantól Battlestar Galactica feelingje van az egésznek, vagyis
"Ki Cylon?" Ami nem baj, meg picit várható volt, bár Robert részéről kegyetlen azért.
Na meg persze a kedvenc csajod,
Capac, Elsie története is, mire jutott érdekel.
Páran írták (nem itt), hogy lassan van felvezetve a történet. Hogy az első 5 rész kicsit vonatott volt. Én egyszerűen az ilyet nem értem. Nem értem, hogy miért rögtön a fánk közepét akarják, miért nem képesek felfogni hogy valamit fel kell építeni és nem rögtön a közepén kezdeni. Én nagyon élveztem az összes részt eddig. Valamelyik lehet lassabb volt (bár nem tudnék olyat mondani), de többet megtudtunk. KELL AZ ILYEN. Komolyan felbaszom magam az ilyen kommentektől.
2. Karakterek
Robert - Mi is ő? Most gonosz? Vagy Jó? Akarjuk-e egyáltalán beskatulyázni valamilyen szerepbe? Nem kell. A karaktere eddig nagyon veszélyes. Mivel öreg, úgy gondolják ostoba és szenilis. Úgy tűnik sok mindenre képes a helyérért, sőt azt se tudjuk, hogy ő is ember-e. Említette, hogy rengeteg vezetőségi tag beszélgetett már vele, simán lehet, hogy nagy részük már gép, mert megölte őket és gépet állított a helyére. Ha igen, ez durva lenne. Mindenesetre, nagyon érdekes karakter.
Bernald - Az Angyalok Amerikában az egyik kedvenc szereplőm játssza el, így instant love.
Felvetődött a kérdés, amit Syzy tegnap említett, hogy újra kell mindenképp néznünk, mert lehetnek olyan jelenetek, mikor valamit tényleg nem vett észre a Bernald (mint a mostani részben az "ajtót"
. Nagyon jó karakter volt eddig. Nyugis, kedves, és jólelkű. Kíváncsi vagyok, hogy hány embert ölt meg Robert kedvéért és kíváncsi vagyok, hogy most MI nézők is megtudtuk, hogy Cylon, vajon tudni fogja, vagy megint elfelejti?
Maeve és Felix Lutz - Kurva jó karakter Maeve, sokan lassúnak és értelmetlennek találják azt a szálat. Kérdés, hogy ő mitől kezdett emlékezni. Ő hozzá Arnold miért nem beszél? Mi az a "vírus" amitől MINDIG tudatra ébred egy pont után? Aztán azóta azért mert Felix-szel összejátszik. Érdekes egy szál, kíváncsi vagyok mi lesz vele.
William - Fú ezt a színészt is nagyon szeretem.
Szóval baromira kíváncsi vagyok rá. Sokat változott a második rész óta, amióta belépet a Westworld-be, ez tény, de az alapjai még nem. Nagyon kíváncsi vagyok mit fognak találni a folyónál. Nagyon jó az a száll.
Dolores - A szőke hölgy aki elesett is tudd lenni, tanyasi paraszt is és természetesen egy mindenkit szétgyilkoló nő is. Nagyon érdekes egy karakter. Vajon hova vezeti William-et? Nem hiszem, hogy úgy szeretni egy vendéget tudnak a Cylonok, így a kérdés, miért feküdt le Williammel? Vagy mi ez az egész? Öntudat, Arnold? Érdekes, nagyon, kíváncsi vagyok, tetszik a karaktere.
Man in Black - Ed Harris, kellene bármit mondanom? Persze.
Nála van a legtöbb kérdés és ebben a részben elég keveset is volt. Fúú húzzák előttünk a madzagot és nem tudjuk megszerezni, főleg így, hogy jön a második évad.
Teddy - Nyálas szerelmes karakter, máskor meg egy durva gyilkos. Érdekes nagyon.
Egytől-egyig kíváncsi vagyok jelenleg az összes szálra. Nincs olyan karakter amire azt mondanám unalmas, vagy "menjünk át a másikra".
3.Teóriák
Idősík? Van egyáltalán? Ha igen akkor mennyi?
-
A) Ki is pontosan Man in Black? William? Vagy esetleg Logan, a barátja?
Az egyik idősík elmélet az hogy William a fiatal Man in Black, merthogy:
1. logók - Mikor William a központba érkezik és később is látható pár mappán.
2. A William-ék idősíkjában (hívjuk múltnak) Maeve nem lehet a kupiban, mivel tudjuk, hogy mindössze 1 éve madame. Azt is tudjuk, hogy Clementine már volt ugyanebben a szerepkörben és jól látszik, hogy a William-es jeleneteknél ő a "főnök", ő "toborozza" a kuncsaftokat az utcáról, ahogy a "jelenben" Maeve teszi. És Maevet egyszer sem látjuk.
3.A "jelenben", mikor Teddy próbálja megtanítani lőni Dolorest, ő képtelen elsütni a fegyvert, míg a "múltban", ha nehezen is, de sikerül neki.Valószínűleg a sokat emlegetett "esemény" után blokkolták totálisan ezt a képességét.
4. Aztán ott van az élet értelme duma is.
Oké, fogadjuk el, hogy két idősík van, de valahogy - még úgy is, hogy az ember változik, tudom - nehezen tudnám elhinni, hogy az a karakter amit William valósít meg, az annyit változna, hogy pl megerőszakolja Dolorest 30 évvel később. (lehet többször tette). Az az elmélet jobban tetszik, hogy nem William a Man in Black hanem Logan.
A Westworld-öt Ed Harris eléggé sok pénzzel támogatta. Logan gazdag családból származik, s a húgát veszi el William (ha elveszi) ... ez is ott van pontként egyébként.
Logan sok mindent kipróbált és mondja hogy eben a játékban mindig van valami plusz, nem a kezdő helyen kell lecövekelni, egyre mélyebbre mész annál jobb a játék. Lehet eljutott oda, hogy Game Overt szeretne, vagyis 99%ban MINDENT kipróbált, de szeretné tudni mi az az 1%, a labirintus.
Ha nincs másik idősík, akkor meg nincs értelme ezen agyalni. Nagyon kevés dolgot tudunk és ezért kattog ezen az ember, teóriák tömkelege születik, válaszokat meg nem nagyon kapunk, ami hozzá teszem eddig jó.
-
B) Bernard = Arnold
Na ez egy érdekes kérdés. Volt egy rész, mikor láttunk egy kis flashback-et, Bernard és Arnolddal, meg valami 3. személy is ott volt. De lehet azok mind sima tudósok voltak, de ott egyik se volt fekete. Nem tudjuk Arnold és Robert között milyen viszony volt az a helyzet, de elmondások alapján: Robert tárgyként kezeli a robototokat, ő ott egy isten, míg Arnold "emberként" sőt fontosabbak voltak számára, mint az emberek. Ez szerintem baromi nagy konfliktust okozhatott köztük. Az is megfordult a fejemben, hogy Robert megakarta ölni Arnoldot. Ha így van, akkor miért csinálná meg a barátját, tudóstársát ilyen konfliktusok után egy robotnak? Na mindegy, ez érdekes kérdés.
Hozzá teszem: Bernard neve anagramma.
Bernard Lowe -> Arnold Weber
-
B)
2. Ha Bernard Arnold, akkor viszont egy másik idősík tuti létezik, amikor is Bernald Doloressel dumcsizik. Az nem a mi idősíkunkban van, az levágós, sőt a ház amiben dumál, vagyis a pince, az az a hely ahol most kiderült, hogy Bernald Cylon, csak azóta a gépek helyére egy robot építő gép került. Ha ezt vesszük, lehet Arnold. Abban viszont biztos vagyok és ez a bekezdés a saját teóriám, hogy az egy másik idősík, a múlt.
4.
Ennek a pontnak nem adok nevet. Sokan jönnek a "kötelező meztelenséggel", de valahogy nem bírják felfogni az emberek, hogy ezek direkt testek. Nem pucér ciciket és péniszt szeretnének mutogatni, mint a Game of Thrones-ban ahol ez tényleg kötelező, hanem azt akarják megértetni, hogy ezek "lélektelen testek, nincs szerepük, nem azért van hogy a néző azon élvezkedjen, hanem hogy felfogja, nem szexuális tárgyként van kezelve a test."