deadtom írta:
Szerintem itt csak ennyi szerepet szántak a gyerekeknek. Mondjuk én először azt hittem, hogy Vegeta akar velük megkűzdeni, az is jó meccs lett volna, persze ha nem rontják el a fúziót. Így max bemelegítésnek voltak jók meg poén faktornak. Van azért pozitívum is velük kapcsolatba, lassacskán elérünk a Z végére (elvileg 1 évvel előtte vagyunk) és a személyiségük határozottan más. Nem edzenek és harmatgyengék is, de még mindig szívesen harcolnak.
Gohan erejével meg a kinézetével egyáltalán nem vagyok kibékülve. Nem tudom ez hol hangzott el, de ugye a félvér saiya-jinok az emberi gének miatt sokkal nagyobb potenciállal rendelkeznek és hatékonyabban is tudnak fejlődni, mondjuk ez valahogy Gotennél és Trunksnál nem jött ki. Néha azt is érzem, hogy Toriyama nem igazán tud mit kezdeni Gohannal. Egyértelmű, hogy egy idő után Goku helyett akarta és ezt valamilyen szinten fel is építette. Már nagyon kis korában megmutatkozott, hogy nagy erő lakozik benne, pillanatnyi erejével felülmúlta az apját, de még Raditzot is. Aztán Piccolo megedzette egy kicsit, de a nagyobb fejlődést a namekon érte el (persze nem saját erőböl) ahol Guru felszabadította az erejét. Kis pihi után 1 évig intenzíven edzett Gokuval ahol elérte az ssj1-2 szintet. (Szegény Vegeta/Goku csak 30 évig tartott nekik ugyan ez) Ismét pihi ráadásul 7 év, itt Vegeta meg is jegyzi, hogy gyengébb mint amikor Cellt legyőzte. Ezután az öreg Kaioshin felszabadítja az erejét, újfent nem magától erősödik. A superba megint eltunyul, a torna előtt Piccolo visszarángatja a normális szintre pár nap alatt aztán már-már Goku kék formájával van egy szinten. Na és itt vagyunk most, eltelt a torna óta pár év Gohan elvileg kicsit edzegetett és megint a semmiből kap egy olyan erőt ami vetekedhet Goku és Vegeta erejével vagy még erősebb is, ezt majd megtudjuk.
Azért mentem bele Gohannak a fejlődésébe kicsit részletesebben mert, egyfelől nagyon hullámzó, egy erőnövekedés után általában jön egy gyengülés és legtöbb esetbe ilyenkor olyan power upot kap ami szerintem indokolatlan és így a két főszereplő fölé kerül. Ezek után Toriyamának kutya kötelessége lenne legalább most az egyszer elmagyarázni, hogy mi az isten van Gohannal és mégis mi a franc ez a forma.
sulyvahn írta:
Én arra számítok, hogy Beerus besokal attól, hogy a bolygóját pusztítják és emiatt lerendezi mindkettőt. Bár erre vajmi kevés esély van
Még akár ez is megtörténhet, mert szerintem Beerus renoméját még mindig nem sikerült teljesen visszaállítani.
Szvsz ezzel Gohan lett a Superben a legrosszabb karakter Broly után. Broly-nál még azt megértettem volna ha SSJ2 rage mode-ban veri SSJ3 Goku-t, de hogy egy SSJ Blue Gogeta kelljen ellene az vicc.
Gohan meg kapott egy random Power UP-ot... Két panellal le lehetett volna tudni, hogy a TOP után elszégyelte magát és rendszeresen edzett. Utána Beast mode-ban max partyban van az SSJG szintel. Ha most kitalálják, hogy erősebb mint UI Goku és vagy UE Vegita akkor kiégek.
A többi karakter valahogy sikerült nagyjából értelmesen megoldani. Pl. hogy Black Freeza veri most Gokuékat. Nem tudjuk mennyit edzet a Chamber of Time-ban, de elvileg tolta durván.
Ez a szint egy olyan lénytől aki csak a létezésével 1M KI felett volna teljesen hihető.
Tudom realitást keresni, egy olyan storyban ahol emberek atom bombákat lőnek a kezükből hülyeség. De akkor is legalább próbálnák meg nagyjából tartani a Power Scalinget.
Ettől eltekintve a Moro és Granola arc marha jó volt. A fenti két karkternek kellet volna csak rendes sztory-t adni.