Hmm érdekes senki nem beszél arrol hogy Kurama meghalt, pedig Naruto igen csak jóbarátja volt legalább egy megemlékezés lett volna, vagy meg se halt csak nagyon sokáig fog aludni, meghogy Sasuke félszemére megvaklut nem beszél rola senki vagy mutathatták volna egy Sasuke Sakura jelenetet vele vagy valami.
Hát ez tényleg egy elég lapos rész volt. Egy kis edzés és le is ment a rész. Túl sokat nem lendített az eseményeken. Bár tényleg nem lehet mindig pörgős.
De még mindig nem tudom megszokni Sarada kinézetét. Főleg a ruháját. Nem egy komoly 12-13 éves lánynak való.
Amúgy igaz. Kicsit túl nagy itt a csend Kuramma halála és Sasuke szeme körül. Mintha semmiségek lennének.
Milyen hatása van egyáltalán a többi Bijura vagy másra. Narutó testére? NA meg hogy Nem csak Sasuke volt képes tér idő kaput nyitni a szemével? Most akkor senki nem tud, Tán csak Borutó, de az se biztosan tud stabilat és oda ahova akar.
Konoha sőt tán a világ elveszítette a 2 legerősebb dolgot. Legerősebb Biju és legerősebb szem.
A rinegan elvesztése miatt már a susanoot sem birja használni obito és kakasi fél mangekyoval se tudták használni.
Madara szemek nélkül használta a susanoot. Shishui meg azt hiszem 1 szemmel is bírta használni. Szóval én sasukeból simán kinézem, hogy 1 szemmel képes használni. Mármint az lenne a logikus, hisz ő az egyik ha nem a legerősebb uchiha, de hát borutoba nem nagyon kell logikát keresni abból kiindulva, hogy sasuke meg naruto is milyen gyengék lettek.
Itt szerintem van egy kis plothole, mert sosem lett rendesen megmagyarázva, viszont lehet következtetni 1-2 dologra a látottak/hallottak alapján. Sasuke anno a Kage találkozón azt mondta, hogy csak az tudja használni a Susanoo-t, aki mind a két szemében felébresztette a Mangekyou Sharingant. Ergo, Kakashi és Obito valószínűleg azért nem voltak képesek rá, mert a két szem az MS aktiválása után egészen a háború végéig - ahol is Kakashihoz került, aki már 2 szemmel tudta használni a Susanoot - különböző személy birtokában volt. Ez a teória megmagyarázná, hogy Shisui 1 szemmel, vagy Madara szemek nélkül hogyan volt képes aktiválni. Mind a két szereplő már korábban elérte a Mangekyout. A Rinnegan nem alap feltétele a Susanoo elérésének, viszont Sasuke a tökéletes formáját csak a szeme fejlődése után érte el. Említette is, hogy csak a Rinneganjával létrehozott Susanoo védi meg őket a Mugen Tsukuyomitól. Ha ez így van, akkor elvileg egy gyengébb változatot kellene, hogy tudjon aktiválni.
Hát nem azért de eleve Momoshiki harc óta nem is használta a Susanót. Pedig bőven lett volna rá oka. Mégse használta. Túlságosan legyengítették. Soha nincs rendesen ereje tejében. Szóval ha ezt nézzük, akkor nem is fogja már azt használni, még ha tudná is esetleg.
Pedig Isshiki ellen is használta, mikor Narutoval ketten álltak ki ellene.
Dalmicsek
Nem is fogja soha azt a szintet hozni. Szerintem a Shippuuden lezárása is el lett rontva azzal, hogy nem Madara volt a legvégső ellenfél. Teljesen egyértelmű, hogy Kaguya csak azért lett bemutatva, hogy teret adjanak egy esetleges folytatásnak. Nem is itt kezdődik a probléma, mivel Naruto és Sasuke ketten úgy-ahogy állták a sarat Kaguya ellen, aki a történet szerint anno csúnyán helyben hagyta Isshikit. Na most, jó pár évvel később feltűnik ez az Isshiki fazon, aki még ekkor Jigen testét irányítja és közel sincs az ereje teljében, de még így is simán elintézi Narutot és Sasukét. Hozzá tenném még, hogy Sasuke ez idő alatt elvileg folyamatosan harcolt/veszélynek volt kitéve út közben, tehát biztosan fejlődött. Kérdezem én: Hol itt a logika? Sehol.
A másik dolog, hogy túlságosan hirtelen vágták hozzánk ezt a Kara szervezetet. Elvileg már jó pár éve tevékenykednek, de eddig semmi hír nem volt róluk. Kicsit jobban át kellett volna gondolni a háttér sztorijukat.
Szerkesztette: Kerlon - 2021.06.05. 02:46
Már én is írtam korábban, hogy túl hamar rakták be ezt a Kara szervezetet. Mert a gyerekek nem fejlődhatnek annyit ilyen rövid idő alatt hogy felvegyék velük a harcot. Mint a Narutóban olyan 16 éves koruk körül kellet volna behozni rendesen a mostani harcoknak meg vagy 18 éves korukban kellet volna lezajlaniuk. Akkor még mondanám hogy rendben van.
Logikát meg már a Borutóban ne nagyon keressünk. Kezdik egyre jobban megcáfolniuk saját magukat. És ez nem csak az íróváltás miatt volt.
Öszintén a Narutó végén (szerintem) azért jött be Kaguya mert már Madara túl erősre sikeredett. Szóval lehet őt nem tudták volna úgy legyőzni. Kaguya erősebb volt, de azt hozták fel mentségére hogy nem értett a harchoz ezért vesztett. Ami még jó kifogás is valamennyire. De amit felhoztak itt hogy Kaguya legyőzte Isshikit. Lehet inkább az csak egy csúnya hátbatámadás volt mi váratlanul érte. Elvileg a Zetsuket is ellenük hozta létre, mint sereget.
Nekem se tetszett a Naruto vége. Kaguyát felesleges volt betenni a végére. Sőt, nekem pl Obito megtérése is elég nyögve nyelősre sikeredett, Madara Obitos "elárulását" is felesleges volt úgy alakítani. Nekem jobban tetszett volna ha az a 2 komoly gonosz maradt volna. Mert így Obito egész Akatsuki megvezetése, Konohára való támadása és kyubi kiszedése is érdemtelen lett, legalábbis nekem.
Ha jobban bele is gondolok, Naruto megtérítő beszélő képessége is sokszor irritáló volt.
Itt fogom a fejem, és azon gondolkozom, hová lett a régi színvonal? Mik ezek a teljesen értelmetlen és abszúrd képességek? Hogy lehet ilyen marhaságot kitalálni egyáltalán?
Mostanában az összes antagonista minimum képes elszívni a ninjutsu-t, illetve olyan képességei vannak, amivel szemben csak a Karmával rendelkező egyének vehetik fel a versenyt. Ráadásul még Taijutsu-ban is legalább azonos szinten vannak Naruto-val és Sasuke-val, annak ellenére, hogy az Ootsutsukik tudomásom szerint sohasem edzettek, csak fogják és megeszik a chakra gyümölcsöket.
Az egyik legnagyobb probléma, hogy a történet író teljesen megfeledkezett az alapokról. A Sharingan egyik legfontosabb képessége, hogy előre látja a használó az ellenfél támadásait és ha elég edzett, akkor időben tud is rá reagálni. Na most ez csak egy normál Sharingan, most adjuk hozzá Sasuke esetében az EMS-t és a Rinneganját. Én úgy gondolom, hogy közelharcban majdhogynem érinthetetlen kellene, hogy legyen. Ennek ellenére folyamatosan alul marad mindenki ellen.
A másik dolog, ami engem személy szerint nagyon idegesít, hogy a Genjutsut szántszándékkal hanyagolja az író. Egyszerűen nem hiszem el, hogy egy Rinnegan alapú Genjutsu ne lenne hatásos akár csak 1 másodpercre is - ami alatt simán győzhetne - akárki ellen.
Aztán, a Susanoot is besöpörték a szőnyeg alá. Anno Hagoromo ezzel harcolt Kaguya és a Tízfarkú ellen, megjegyezném, hogy sikeresen győzött is. Legutóbb pedig Jigen egyetlen rúgással kiütötte Sasuke-t miközben a Perfect Susanoot használta. Ezek után gondolom én, hogy Isshiki egy fél tüdőkapacitást kilélegezve elfújta volna.
Hogy őszinte legyek, eddig talán Delta volt a legracionálisabban össze rakott ellenfél. Egész hihetőek voltak a képességei. Ami zavart, hogy Narutotól kb 50%-ot láttunk, szó, mi szó, ennek ellenére is győzött.
Zárásul, itt van ez a két új kiborg: Eida és Deamon. Ha logikusan végig gondoljátok, teljesen abszúrdak a képességeik és egyáltalán nem illenek bele a Naruto univerzumba. Még Eida-ról elhinném, hogy valamilyen vérvonalképesség, szemtechnika, Genjutsu keveréken alapul az ereje, de szó sincs ilyesmiről. Illetve természetesen csak az Ootsutsukik, vagy a Karmával rendelkező egyének immunisak rá, mielőtt véletlenül Naruto vagy Sasuke bele tudna szólni a küzdelembe. Aztán itt van Daemon. Ő az az eset, amikor egy játékban beírod a "/godmode" cheat parancsot. Teljesen nonszensz. Nem is tudom, hogyan gondolta ezt Kishimoto.
Egyetértek.. Ez a Boruto olyan mint amikor pár szereplő egy másik animéből vendégszerepet kap. Pl amikor one piece vagy dragon ball karakterek voltak egy másik animében...
Valahogy nonszensz az egész, ja. Érdekes, de ez már nagyon idegen. Persze, bármi más ellen harcolnának akkor Naruto & Sasuke nyernének, a sztori meg pont arra van kihegyezve, hogy ne az övék legyen a főszerep, de akkor is..
Csinált karakterek, cyborgok tűnnek fel a semmiből.. Meh.. Akkor miért nem csináltak már több cyborgot hogy ha ilyen helyzet áll fenn akkor azokkal megoldják a dolgokat!?
Anno Isshiki legyőzése után eléggé pozitívan álltam az egészhez. Írtam is, hogy várjunk pár fejezetet, mert igazából ebből még bármi kisülhhet. Továbbá valamikor akkortájt csatlakozott vissza Kishimoto, szóval okkal lehettem pozitív, ha szabad ilyet mondanom. Így 6 hosszú fejezet után már tényleg nem tudok tovább várni, eleget láttunk ahhoz, hogy azt mondjam az egész csak rosszabb lett.
Nekem az 53. fejezet volt a csúcspont (az utolsó oldalt leszámítva). Tetszett, hogy nem valami istencsászár technikával kellett leverni Isshikit, amit Borutoék a seggükből rántanak elő, hanem átverte Kawaki. Az elődeihez képest Isshiki nem volt kiemelkedő gonosz, de a mostaniak után ő még az eléggé "oké" kategóriába tartozott. Code még talán szódával elment volna, de igazából semmilyen utalás nem volt rá eddig, hogy ő a legveszélyesebb ellenfél, akitől kvázi még Isshiki is tartott. Ezután megjelent Eida, aki már eléggé meh meg habi, rá végképp nem volt utalás. A mostani fejezetben meg kaptunk egy Daemont, aki feltette a pontot az i-re, ennél már nehezebb lentebb menni főgonoszok tekintetében. Nem mondom biztosra, hogy lehetetlen, de eléggé meg kell már izzadni, hogy ennél komolytalanabb legyen.
Megmondom őszintén három fő oka van, hogy még mindig követem ezt a mangát:
- Kawaki jellemfejlődés, hogy mi fog vele történni, hogy ő lesz az ellenfél. Aki ennyire tiszteli Narutot miért fogja elárulni. Remélem, hogy nem a szokásos Sasuke-féle becsavarodás lesz, de jelenleg ezt tartom a legesélyesebbnek sajnos.
- Amado magánakciója. Körülbelül ez az egyetlen szál, amire volt utalás, hogy nem teljesen tiszta a csávó és valamit tervez.
- Mi lesz Naruto és Sasuke sorsa. Az első fejezet eleje elég ködös volt, szóval bármi lehet még velük. Amíg nincs semmi fix fejlemény, addig tart a remény, hogy bármi lehet, de van egy olyan érzésem, hogy nem lesz benne semmi köszönet.
Ez a manga is és maga Kishimoto is egy állatorvosi ló. Továbbra is tartom a véleményemet, hogy ne siettessük a mangakát, hadd mesélje el a történetét, hadd élje ki magát, mert különben ez lesz mint jelen esetben. Anno nem voltam meglepődve, hogy Kishimoto vissza fog térni ezzel a mangával, mert az esetek többségében mindig ez van. Lezárják az alap mangát, de többségében vissza fognak térni. Másik ékes példa Hiro Mashima, de nem kell messzire menni példákért. Bokunál is belengették most ezt a kezdődik a lezárás dolgot, a nyakamat teszem rá, hogy ott is vagy vissza fog térni a mangaka egy következő generációs történettel vagy belekezd valami újba. Tehát az előző mangáiból haknizás csak más settingben a'la Hiro.
Ritkán írok ide, nem véletlen, hagyom, hogy kibontakozzanak a dolgok és leülepedjenek számomra a történések. Mindenesetre köszönöm a munkát, kell hozzá a kitartás jelen esetben hatványozottan.
"Not everyone dies because they want to die. Most of them die against their will."
"I was so possessed by the demon of anger that it disfigured my face."
Azt mondtam már nem nagyon írok ide, de azért szörnyű, hogy azóta is még inkább romlott a manga színvonala.
Sokan azzal viccelődnek, hogy ez divatbemutató mert minden borító olyan a fejezeteknek és a karakterek ruhája is inkább divatos mint hasznos lenne.
Az erőviszonyok teljesen nonszenszek lettek, de ez már kb Jigen megjelenése óta igaz. Naruto meg Sasuke a ninjutsuban volt erős erre pont olyan ellenfél kellett aki ez teljesen hatástalanítani tudja. Sőt a manga alapja is a ninjutsu volt nem pedig a taijutsu.
Code az még elmegy szó szó amit eddig tudunk róla, de megint a szokásos hozzunk be egy mégerősebb ellenfelet.
Kawaki ahogyan fent is volt szó róla majd beleesik a Sasuke csapdába, ,hogy több erőt akar, de az befolyásal lesz a személyiségére.
Eida és Daemon pedig egy instant trollkodás.
Eida képessége, hogy minent lát az egy baromi unfair dolog, ráadásul valószínűleg bárkit az irányítása alá tud vonni igy nem lehet harcolni ellene.
Daemonál meg mi az, hogy bármilyen támadást visszatud tükrözni? Hadjuk már....
Szóval kaptunk két ellenfelet, akiknek olyan képességük van amivel lehetetlen legyőzni őket.
Naruto Kurama nélkül meg Sasuke az egyik szeme nélkül nem sokra lesz képes a harcokban hiába nem mondják ki.
Az van, hogy Kishimoto akart egy sci-fi mangát csinálni, amibe csúnyán belebukott és szerintem az ehhez kapcsolódó vágyait teljesen idegen módon a Naruto mangába rakja bele...
Szerintem az lesz, hogy Naruto fog Code-al harcolni viszont mivel kb a remete mód maradt neki csúnyán kifog kapni, lehet akár súlyos sérülést is szerezz.
Sasuke szerintem el lesz Daemon gyerekkel, közben Boruto meg Kawaki majd nekimegy Code-nak. Addig pedig Eida szétnézz Amado bácsinál.
De nagyon mély gödörben van a manga és a statisztikák alapján nem nagyon van olvasó tábora a Japán manga eladásokat tekintve.
"I'm not fighting because I want to win. I'm fighting because I have to win!"
NA ahogy látom mindenkinek megvan a jó véleménye a mangáról! És az az érdekes hogy ezekbe bele sem lehet kötni, mert mind igazak.
Egyszerűen borzalom hogy milyen irányba ment el már a manga. Szó szerint egyre rosszabb. Reménykedtem Kishimotó vitatérésében, de semmi. Mér rosszabb. Bár ezelőtt is volt egy olyan gondolatom hogy a Borutóhoz elejétől volt köze Kishimotónak, szóval tényleg nem lesz ez már jobb.
Tényleg nem tudom mit tudnak még kitalálni, hogy megcsúfolják azt az eredeti Narutó művet amibe beleszerettünk.
És ami még érdekesebb, hogy a francba győzze már ezeket le pár gyerek. Mert akárhogy is nézzük karma ide vagy oda, de Borutóék még gyengék és gyerekek. Egyre durvább ellenfelek jönnek akik ellen Narutóéknak csúcsformában se lenne esélyük és ezeket kell Borutóéknak legyőzniük.
Tényleg nem tudom miért is nézem még mindig. Max a kíváncsiság miatt meg a nosztalgia szereplők kedvéért.