Annyira nem vagyok Naruto jártas szóval egy témában jártasabb személy tuti választ ad erre a kérdésedre. Bocsi
A második kérdésre meg :
Fórum -> Hírek, szabályzat, közszolgálati témák -> Fórum archívum -> 2007. június - 2016.február: (smf rendszer) ->
a keresőbe meg beírod amit szeretnél pl. "Naruto manga" és kifogja adni.
Hogy került Naruto fő testébe Itachi Shisui Sharingan-jával rendelkező varja?
Mert az tiszta hogy amikor Itachi találkozott Naruto-val közvetlenül a Sasuke elleni harca előtt akkor lenyelette Naruto-val a varjút és így lényegében belé pecsételte vagy mi. De az nem Naruto fő teste volt hanem csak egy klón. Tehát hogy került az a fő testébe?
Valószínűleg azért mert ha a klónok megsemmisülnek akkor minden "tapasztalatot" amit a klón szerzet azt átviszi a főtestbe is. Tehát ha a klón elfárad és a jutsut feloldják, akkor az eredeti test is fáradtabb lesz. Naruto annó ezzel a megoldással edzet.
Én lehet rosszul emlékszem, de szerintem az Narutó eredeti teste volt nem egy klón. Bár most nem olvastam vissza.
Ami a klónokat illeti az igaz hogy a tapasztalat plusz tudás visszaszáll az eredeti testbe, ne meg ahogy mutatták is az összegyűjtött természeti chakra is. Szóval lehet ha tényleg klón volt így került az eredeti testbe ahogy a természeti energia is.
Amúgy az ha elfárad egy klón az nem teszi fáradttá az eredeti testet ha megszűnik. A klón lényegében az eredeti test másolata chakra által. Eredetei testből távozik bizonyos mennyiségű chakra és abból jönnek létre a klónok. A klón létezése során azt a chakrát használja fel ami a tulaj neki adott. Ha az elfogy megszűnik a klón.
Gerigo
Azt csak emlékekre, Chakra-ra és fáradtságra vonatkozik.
Ha beleállítok egy kardot a klónba akkor az nem kerül át a főtestbe a klón megszűnése után. Vagy ha megmérgezem.
Jogos. Mivel a természeti Chakra is visszakerül lehet hogy a klónok Chakra-jában bekövetkező változások visszaszállnak az eredetire?
Tehát akkor pl. Ha a klón-t Genjutsu-ba ejted akkor a megszűnése után ha fenntartod a Genjutsu-t akkor a főtestre száll nem?
És valószínűleg a pecsételés is így működik.
Köszi. Ez lehet.
A fáradtság is visszaszáll ezért volt az hogy a tömegklón megszüntetése után Naruto elájult az edzése alatt nem?
Semmilyen méred vagy szilárd tárgy nem kerül vissza a valódi testhez.
És mint írtam az eredeti testből távozó és átváltozó chakrából jón létre a klón. Ezzel a mennyiséggel gyengül az eredeti test. Jó hogy fárad tőle mert a klónok között osztja az erejét. Ha a szétosztott chakra elfogy megszűnik a klón.
A genjutsuról meg annyit hogy egyik legegyszerűbb módja kikerülni belőle ha megzavarják a genjutsuban lévő charjáját. Pl más chakrája hatására. De viszont az árnyékklón is chakra annak a megszűnése is zavart okoz. Szóval lényegében ha van az eredeti test genjutsu alatt de van egy klónja aki nem esett bele akkor ha a klón feloldja magát zavart okoz és megszűnik a genjutsu. Ha klón esik bele akkor meg azt csak fel kell oldani eleve zavar.
A főkérdésre nem tudok választ adni, de két dolgot szeretnék mondani.
1. Az egyik, hogy a klónok feloldása után jelentkezett a nagyobb méretű fáradás jelei. "Pl.: Rasenshuriken edzés -> összeesés"
2. Genjutsu vagy sem, Itachi egy fuuin jutsut hajtott végre Naruto klónján.
Gondoljuk végig, ha használnának rajta egy teljes, vagy részleges fuuin jutsut, akkor azzal elméletileg legyőzték az eredeti testet is. Már ha ezen a vonalon maradunk, amit eddig leírtatok.
Én se tudok jobb elmélettel előállni, de ez az elmélet sántít.
Az a kérdésem lenne Obito hogyan engedi át magán a dolgokat? Az animében csak annyi van hogy mivel utchia és senju sejttel is rendelkezik ezért képes rá, de ugye ez most a mangekyou sharingan kamiujanak a tovább fejlesztett verzióját hozzá elő a senju sejt, vagy nem és ha igen akkor a többi sharingannak mi a különleges képessége?
Az a kérdésem lenne Obito hogyan engedi át magán a dolgokat? Az animében csak annyi van hogy mivel utchia és senju sejttel is rendelkezik ezért képes rá, de ugye ez most a mangekyou sharingan kamiujanak a tovább fejlesztett verzióját hozzá elő a senju sejt, vagy nem és ha igen akkor a többi sharingannak mi a különleges képessége?
Közben eszembe jutott
madaraknak meteor
sasuke/itachinak amaterasu
Obito kamui
Shisui genjutsu
Szerkesztette: IDead - 2021.05.15. 15:10
Na mondjuk itt jó kis félreértés van.
Obito technikája a Kamui abból áll, hogy egy másik világba nyit kaput. Szóval lényegében nem átengedi magán a dolgokat, hanem eltünteti a testét (vagy csak testrészeit) abba a dimenzióba így az nincs jelen. Ezért az arra haladó dolgok úgy haladnak hogy nem találkoznak semmivel. Aztán meg visszahozza a testét (testrészeit) és tud fizikálisan is jelen lenni.
A Susanó is lényegében minden Mangekiu sharingannal előhívható létrehozható láttuk is mindnek más alakja is van.
Az Amaterasut se mondanám egyedi képességnek. Genjutsut meg pláne ne említsük mert arra lényegében bárki képes. Csak az erőssége a kérdés. Az nem egyedi technika.
Sasuke szemének egyedi képessége meg a testcsere. Helyet cserél mással.
A susanoot minden 2db ms sharinganal rendelkező képes használni ezen felül minden szem más képességekkel rendelkezik. Amaterasut se madara se obito nem használta 1x se mert nem tudja. Kamuit csak obito, a meteort csak madara, shisui ms pedig a full genjutsu itachi így tudta vissza szerezni a kontrollt shisui szemével az edotenseiben sasukénak a csere az a rinne sharingan képessége. A kérdésemre nem kaptam még választ hiszen ha csak ennyi lenne kakashi is tudná használni de nem tudja
Ha most Obitó átengedős technikájára gondolsz azt már leírtam. Maga a kamui egy dimenziós rést nyit. Annak segítségével saját testét vagy egy részét küldi oda vissza így a tárgyak jó hogy átmennek rajta mert akkor nincs is ott az a fizikai rész. A Senju sejthez meg lényegében semmi köze.
Kakashi meg azért nem tudta úgy használni, mert nem Uchiha. Nincs meg hozzá a megfelelő ereje. Használata túl kimerítő. Nem hogy az állandó használata. De ő is képes volt átküldeni dolgokat a szemével abba a másik dimenzióba. De erő hiányában eleve alig használta azt a szemet nem hogy még azt a kimerítő képességét. Nem gyakorolta nem tudta használni. A Narutó elején pár perc használat után akár napokra kimerült. A végére tudta használni már jobban, de az is kimerítette. Obitónak megvolt az ereje folyamatosan használta és rájött hogyan használja könnyen oda vissza a dolgok átvitelét.
Amaterasu egy másik dolog. Más nem használta csak Sasuke meg Itachi. Viszont Sasuke egyedi képessége a helycsere volt nem az amaterasu. Mégis képes volt használni. Szóval nem mondanám egyedi képességnek. Sőt ha jól emlékszem, akkor Itachi csak elereszteni tudta. Sasuke viszont már irányítani is.
Mindegyik szemnek külön képessége van és a Susanoo-t csak akkor tudja használni az illető, ha mind két szemében felébresztette a Mangekyou Sharingant. Obito és Kakashi azért nem voltak képesek rá, mert ugye Kakashi a Sharinganját lényegében Obitotól kapta. Obito MS képessége a kamui. A jobb szemével át tudja küldeni egy másik dimenzióba saját magát, vagy azt, amivel érintkezik. A bal szemének a képessége - ami ugye Kakashinál van -. hogy távolról is el tud tüntetni személyeket/tárgyakat.
Sasuke Mangekyou Sharinganjának a képességei az Amaterasu (bal szem) és az Amaterasu lángjainak irányítása (jobb szem). A szimpla Rinnegan képessége az Amenotejikara, ami annyit tesz, hogy a térben egy bizonyos távolságon belül bárhová képes teleportálni, illetve helyet cserélni tárgyakkal, vagy más személyekkel. Sasuke Rinneganja fejlettebb, amit a 7 db tomoe jelez. Ezáltal van még 1 képessége, amellyel képes dimenziós átjárókat nyitni. Ha alacsony a chakra szintje, akkor a tomoek eltűnnek és erre nem képes.
Ha mindent figyelembe veszünk, akkor az animében Sasukén és Itachin kívül még Indra is használta az Amaterasut.
Obito azért képes átengedni magán a dolgokat/élőlényeket, mert ez a jobb Mangekyou Sharinganjának a képessége. Az Uchiha vérvonal annyit jelent a Sharingan használatánál, hogy sokkal hatékonyabban tudnak vele bánni. Sokkal kevesebb chakrát emészt fel a Sharingan használat az ő esetükben. A Senju sejtek Obito esetében a regenerációs hatásuk miatt voltak lényegesek. Normális esetben, Senju sejtek nélkül már régen elvesztette volna a szeme világát a sok MS használat miatt. Láthatod, hogy Itachi és Kakashi és jóformán megvakultak a végére. Nincs semmilyen tovább fejlesztett változat, egszerűen csak a Senju sejtek miatt a végtelenségig képes volt használni a Kamuit mindenféle mellékhatástól mentesítve.
1 nem tudom honnan jött a susanoo az nem bonyolult nem is kérdeztem meg írtam is rá a választ. Na de a lényeg, hogy kakashi instant a full susanoot használta amint meg lett a 2mse úgy hogy hetekig a háborúban harcolt(valszeg ez már a sorozat hibája) + obito öngyilkossága ahol kakashi szemének a technikáját használta meg még amikor megmentette onokitól sasukét akkor is azt használta tehát vagy megint egy hiba vagy 1 képessége van ha 1 van neki akkor a zetsu sejteknek kell lenni a kulcsnak és ezért fejlettebb obito ms-e hiszen amint felébresztette a mst már rögtön át mentek rajta a ddolgok(meg is említete zetsu hogy a senju és utchia együtt egy még nagyobb erőre tehet szert), ugye madara is így kapta meg a rinnegant a hashirama sejtek beültetése után
még így a végén leszögezném a kamui működésével nincs probléma csak hogy obito miért használja így kakashi miért nem + azt viszont nem tudom honnan van hogy a végtelenségig képes volt használni a Kamuit mindenféle mellékhatástól mentesítve szerintem ilyen nem volt
Kerlon Nem azért de én is hasonlót írtam. Max részletezted.
Az meg hogy minden szeme saját képessége van nem tudom honnan jött? Mert én soha nem vettem észre senkinél.Senkinél tán Sasukénél, de az is mint írtad betudható a rinnegannak. Ha nem igaz mondj valaki mást és a képességeit.
Obitó és Kakashi kamuia is egy technika lenne. Még ha csak annak a két fele. Egyik közeli a másik távoli. Bár én mintha arra is emlékeznék hogy volt hogy Kakashi saját magát küldte a szemével Obitó után. Szóval az se teljesen távoli.
Az amaterasu kieresztése és irányítása is inkább egy érme képesség két fele. Igaz Itachinál az se volt.
Azt meg én se értettem hogy Miért nem vakult meg Obitó a sok MS használattól. De én még a zetsu sejteket még mindig a gyógyuláshoz írom be, de lehetséges. Viszont én Kakashi rossz látását a végén teljesen a kimerültségre fogom. Eléggé ki volt már merülve és amint pihent kapott némi erőt a szemével se volt már úgy gondja. Sőt Obitó is volt ott már elég kimerült a harcban. Neki se volt végig gondtalan a szeme használata.
Na de a lényeg, hogy kakashi instant a full susanoot használta amint meg lett a 2mse
Erről a történet íróját kellene megkérdezni. A lényeg, hogy a Susanoo aktiválásához teljesült a feltétel, vagyis Obito mind a két szeme Kakashinál volt.
úgy hogy hetekig a háborúban harcolt(valszeg ez már a sorozat hibája)
A háború igazából 1-2 napig tartott
obito öngyilkossága ahol kakashi szemének a technikáját használta
Tegyük akkkor tisztába: A Kamui az Obito Mangekyou Sharinganjának a szemtechnikája. A jobb szemével képes magát, vagy azt/akit megérint át küldeni egy másik dimenzióba. A bal szeme képessége pedig, hogy ezt távolabbi személyekkel/tárgyakkal is képes megtenni. Amikor Obito feláldozta magát, akkorra már visszakerült hozzá az eredeti bal szeme, ezért volt képes a messzebbi technikát eltüntetni.
meg még amikor megmentette onokitól sasukét akkor is azt használta
Ez így van, akkor csak az eredeti jobb szeme volt nála. Oda teleportált Sasuke mellé, megérintette, majd mind a kettejükön alkalmazta a Kamuit.
tehát vagy megint egy hiba vagy 1 képessége van ha 1 van neki akkor a zetsu sejteknek kell lenni a kulcsnak és ezért fejlettebb obito ms-e hiszen amint felébresztette a mst már rögtön át mentek rajta a ddolgok(meg is említete zetsu hogy a senju és utchia együtt egy még nagyobb erőre tehet szert), ugye madara is így kapta meg a rinnegant a hashirama sejtek beültetése után
Nagyon ajánlom neked, hogy nézd végig még legalább 5x a sorozatot, mert fogalmad sincs a dolgokról. Már fentebb elmagyaráztam a Kamuit részletesen. A Zetsukat az első Hokage sejtjeiből hozták létre. "Hashirama sejtek", ha pontosak akarunk lenni. Obito Mangekyou Sharinganja egyáltalán nem fejlettebb. Nincs abban semmilyen furcsa, hogy egyből átengedte magán a sziklákat, hiszen halálközelben volt. Ez így van, a Rinnegant akkor lehet felébreszteni, ha mind Indra, mind pedig Ashura chakrájával rendelkezel.
még így a végén leszögezném a kamui működésével nincs probléma csak hogy obito miért használja így kakashi miért nem + azt viszont nem tudom honnan van hogy a végtelenségig képes volt használni a Kamuit mindenféle mellékhatástól mentesítve szerintem ilyen nem volt
Azt már a sorozat elején megtudtuk Itachi által, hogy ha agyon használod az MS-t, akkor megvakulsz. Obito fél teste lényegében Hashirama sejtekből áll, amik a regenerációs hatásukról ismertek és ez mentesítette őt a látásromlástól.
Kedves goku5!
Az meg hogy minden szeme saját képessége van nem tudom honnan jött? Mert én soha nem vettem észre senkinél.Senkinél tán Sasukénél, de az is mint írtad betudható a rinnegannak. Ha nem igaz mondj valaki mást és a képességeit.
Uchiha Obito:
Jobb szem: Kamui saját magán, illetve amivel érintkezik
Bal szem: Kamui saját magán (Ez a háború végén derült ki, amikor Kakashi vissza hozta saját magát a másik dimenzióból), illetve távoli dolgok
Uchiha Itachi:
Jobb szem: Amaterasu
Bal szem: Tsukuyomi
Uchiha Sasuke:
Jobb szem: Az Amaterasu lángjainak irányítása (Enton-nak hívja ezeket a technikákat), illetve a Boruto manga 54. fejezete miatt canon lett, hogy a jobb szemével is képes létrehozni a fekete lángokat.
Bal szem: A Boruto manga 54. fejezete előtt kizárólag ezzel a szemével hozta létre az Amaterasut.
Obitó és Kakashi kamuia is egy technika lenne. Még ha csak annak a két fele. Egyik közeli a másik távoli. Bár én mintha arra is emlékeznék hogy volt hogy Kakashi saját magát küldte a szemével Obitó után. Szóval az se teljesen távoli.
Egy technika, de mégsem. A lényeg, hogy mind két szem ugyanazt a dimenziót használja. Igen, vissza tudta hozni saját magát a másik dimenzióból Kakashi, de Obito ezen nem is lepődött meg. Az viszont tény, hogy Obitot sohasem láttuk a jobb szemével távolról használni a Kamuit.
Az amaterasu kieresztése és irányítása is inkább egy érme képesség két fele. Igaz Itachinál az se volt.
Egyáltalán nem két fél. A Shippuudenben kizárólag a bal szemével hozta létre a lángokat, a jobbal pedig tudta őket irányítani, így létrehozott egy új stílust (Enton). Itachi nem is tudta volna irányítani az Amaterasu-t, mivel neki a másik szemének a képessége a Tsukuyomi.
Viszont én Kakashi rossz látását a végén teljesen a kimerültségre fogom. Eléggé ki volt már merülve és amint pihent kapott némi erőt a szemével se volt már úgy gondja. Sőt Obitó is volt ott már elég kimerült a harcban. Neki se volt végig gondtalan a szeme használata.
Akkor Madara és Sasuke látásromlását mire alapozod? Nekik miért kellett beültetni a testvéreik szemeit? Ne írj ilyen butaságokat, kérlek. Igen, kimerültek, elfogyott a chakrájuk. Ugye a Sharingan használat is chakrába kerül. Kakashi azért fárad el olyan hamar, mert ő eredetileg nem Uchiha, tehát neki több energiába kerül.
Hát én még akkor se vagyok meggyőzve hogy 2 technikája lenne a 2 szemnek. Másokat!
Obito Kamuia is egy technika mint te is írtad ugyanabba a dimenzióba csak közeli és távoli. De lényegében ugyanaz. Amúgy mintha Obitó küldött volna át hatalmas Shurikeneket is nem? Az nem távoli? Kakashi visszahozza magát. Az nem közeli? Lényeg ez szerintem nem 2 képesség hanem egy és annak 2 fele.
Tsukuyomi meg szerintem egyfajta technika a genjutsu alapja. Nem feltétlenül mondanám külön képességnek.
Amúgy csak megsúgom, de Obitó "halálakor" nem engedhette át magán a sziklákat mert a kamui szerinted is MS technika. Akkor meg még nem ébresztette fel hanem később Rin halálakor. Szóval más a magyarázat.
Obitó akkor miért nem vakult meg annyi használattól? Mert Zetsu sejtjei nekem nem elegek. Másak miért kellettek más szemek? A Hashirama sejtek gyógyítanak igen de a Sharingan rinneganná való fejlődéséhez kellenek leginkább. És Kakashi sem vakult meg a végére. Igaz nem a saját szemei voltak. A látásromlást tán a túlerőöltetéssel és hogy nem a saját szemükkel való használattal magyarázták valahogy hogy minek kellett. Lényeg hogy ők vakultak és kellet a csere. Ezért mondtam én akkoriban is hogy Obitónak is kellet volna romlania a látásának mégse romlott. Csak a Zetsu testrész nekem valahogy kevés erre.