Az amikor Eren elveszti a fejét?
Több elmélet is van, hogy valami csavar lesz ott mivel látta mi fog történni.
Shingeki no Kyojin - Attack on Titan manga
Sziasztok.
Most hogy ki jött a 4. évad úgy éreztem, hogy megtisztelem ezt a művet azzal, hogy az elejétől végig nézem. Ez meg is történt.
Aztán végül Annyira rápörögtem, hogy nem bírtam leállni Szóval végig olvastam a mangát is az aktuális 135. fejezetig. Január van megjelölve a következő fejezet megjelenésére, tudtok valami infót hogy a hónapon belül mikor várható?
Úgy néz ki Eren magára vállalta az ördög szerepét és bár azt mondja, hogy csak úgy állíthatják meg ha megölik.
De szerintem alapító Ymir ha kérnék tőle akkor Eldia népét feléleszthetné ami a titánerők elvesztését és az ő életét követelné. De szerintem Ymirnek ez maga lenne a megváltás.
A többi nép már rájött, hogy értelmetlen volt ez az egész és az ő gyűlöletük hozta létre ezt az ördögöt, ha megállna a remegés valószínűleg nem bántanák már Eldiát többé. A Remegés Titánjai ott maradhatnának megkövülve Mementóként, hogy többet ne forduljon elő ilyen.
Bár talán ez túl szép befejezés lenne
Gabi és Falco Jellemfejlődése nagyon tetszett.
Kíváncsi vagyok, hogy a 133-as fejezetben mit találhatott ki a két gyerek. Zeke álma/emléke "A Nőstény óriás le tudja másolni egy másik óriás képességét ha megeszi egy részüket."
Ugyebár az kiderült, hogy Falco állkapocs titánja valahogy megváltozott /átalakult és repül. (Örülnék ha ezzel foglalkoznának még egy keveset)
Kérdés Annie női titánjának vajon milyen képességet szeretnének adni?
Én szívesen látnám Szárnyakkal mint kb egy Angyal és a mostani csatában igen nagy előny lenne 2 repülő óriás. Annie tuti megjegyezné, hogy ez totál nem illik hozzá
Heló valaki el tudná magyarázni miért csak 13 évig élnek a Titánok
Meg egy kis plusz úgy látszik április 9 és vége a Mangának
https://www.anime...rs/.168113
Szemi1992 írta:
Heló valaki el tudná magyarázni miért csak 13 évig élnek a Titánok
Az utolsó pár fejezetet szándékosan későbbre hagytam, hogy egyben daráljam le és nem bántam meg, a finálé publikálásának napján olvastam a végső csatát és nekem végig futott a hátamon a hideg. Szerintem a feszültséget piszkosul jól megteremtette Isayama. Egyes jeleneteket ugyan kétszer is vissza kellett olvasnom, hogy kiszúrjak apróbb részleteket, nagyon komplex történetet dobott össze. Egyébként (fú nem tudom, ebben a topikban mi számít spoilernek) még egy pár jelenet évekkel ezelőtt benne volt az endingekben és ez nekem nagyon azt mutatja, hogy a mangaka nagyon tudta, mit akar már hosszú évek óta.
A finálé nekem személy szerint kimondottan tetszett. Nem lehet olyat alkotni, ami mindenkinek elnyeri a tetszését, megértem, ha valakinek keserű lett a befejezés. De történet szempontjából egy kerek egészet kaptunk, nem maradt megválaszolatlan kérdés a levegőben és igazából ránk van bízva, hogyan képzeljük el a folytatást a nemzetek közt, illetve az életben maradtak potenciális jövőjét.
Egyébként nagyon elgondolkodtató, hogy a nemzetek közti gyűlöletet mennyire rá lehet vetíteni a való világra is. De ez egy nagyon mély téma lenne.
Összegezve számomra tökéletes volt a befejezés és alig várom, hogy ezt az elborult beteg és sok esetben rohadt félelmetes mészárlást meganimálva is végigizgulhassam.
Jaeger írta:
Üdv! Kinek mi a véleménye a manga végéről?
Nagyjából én is egyetértek ezekkel a gondolatokkal Azt lehet tudni, hogy folytatja a mangaka egy másik művel vagy nem?
De a feszültség keltés és fokozás az tényleg mindig zseniális volt. És ez az utolsó arc pedig elég nagy társadalom kritika a világra nézve is.
Én is látok kommenteket, ahol hisztérikusan dobálják a sarat egymásra a "rajongók", de megmondom őszintén, engem ez nem szórakoztat, inkább elkeserít a sok gyerekes nyáladzás, hogy aki nem azt kapja, amit akar, mert a kétbites képzelőereje és felfogóképessége nem ér fel a mű értelmezésével, az egyből lehúzza a művet. Lehet persze, hogy másnak tényleg jó indoka van, hogy miért nem tetszett neki. De szerintem mindenki döntse el magának és ossza meg a véleményét (ha pozitív, ha negatív), de az a vergődés, amit említesz is Bastian, annyi helyen felüti a fejét és olyan kritikán aluli formában, hogy már kedvem sincs olvasgatni, mert semmi haszna nincs. Ez a fórum az utolsó mentsvár.
Nektek mi a véleményetek a befejezésről?
Soha nem rajongtam a szériáért, már akkor dobtam, amikor a Titán Shifter dolog bejött, azaz elég hamar. Így nagyon nem zavart, amikor spoilerekről hallottam az évek során. Vannak olyan kedvenceim, amiket elspoilereztek nekem, mégsem rontotta el az élményt, így itt sem ezért nem adtam neki újabb esélyt, egyáltalán nem vagyok spoilerfób. A tetszést egyszerűen nem lehet ráerőltetni az emberre. Azt sem tagadom, hogy nagyon túlértékeltnek tartom a művet az elejétől fogva, ami még mindig nem azt jelenti, hogy ne lennének benne "jó" elemek, de az elkorcsosult rajongótábor ezeket is úgy állította be, mint a legjobb dolog a szeletelt kenyér óta. Kinek nem inge, ne vegye magára. Az utolsó fejezet méltó büntetés számukra. Isamaya volt az Istenük, folyamatosan kielégítették orálisan. Most meg ezüsttálcán akarják a fejét. "You Either Die A Hero, Or You Live Long Enough To See Yourself Become The Villain".
Én nagy Gabi utálatot szoktam látni, pedig ő egyáltalán nem tehet semmiről csak sodrodot az eseményekkel.
Az a emberek legnagyobb problémája, hogy nem happy ending lett a vége. Mármint ha Eren túléli akkor pozitivabb lenne szerintem a közvélemény. Az, hogy eredeti-e a befejezés? Abba belelehet kötni, mert a Code Geass-ben Lelouch nagyjából ugyanezt hajta végre mint Eren.
Lehet valamit félreértettem, szóval javítsatok ki ha tévedek.
Kezdjük a közepével Eren mikor megérintette Historiát látta a jövőt. Egy jövőt ahol ha jól értelmeztem mindenki megtámadja a szigetet és nem tudja a barátai túl élték volna azt a támadást. Ezért Eren megpróbált mindent megtenni ennek az elkerülése érdekében. Sokat beszélt a szabadságról, de a manga végéig nem lett az. Próbált sodródni az eseményekkel csak azért, hogy megvédje a barátait. Ymirt megkérhette volna, hogy gyógyítsa meg és akkor túléli, de akkor oda lett volna az önfeláldozása. Igy magára vállalt minden terhet mondhatjuk, hogy őnző volt. Ezáltal megmenekült a sziget viszont a világ nem sokban változott meg. A titánok pedig legendák lettek és pár év tized múlva már senki nem fogja elhinni, hogy valaha léteztek.
Eren véget akart venni a gyülőlet korforgásának, mivel ha nem tesz semmit az emberek ugyanúgy gyűlőlték volna Ymir népét. De ezért ő is meg a világ is nagy árat fizetett. Az igaz, hogy teljesült Erwin meg a halottak álma és sikerült felszabadítani a szigetet, de ez nem kevés áldozattal járt.
Azt is értem, hogy Mikasát meg Armit azért nem avatta meg a dolgokba mert azt akarta, hogy felejtsék el, de igy még nagyobb fájdalmat okozott nekik.
Szóval összeségében voltak jó dolgok a mangában meg olyanok amit sokkal jobban megoldhatott volna.
Az emberek - részben én is - azért elégedetlenkednek, mert nagyon össze lett csapva a vége és sok helyen teljesen logikátlan. Kellett volna még az a +1 fejezet, mivel ha bele gondoltok, Eren szemszögéből szinte semmit nem láttunk, holott, az lett volna a legfontosabb. Mégis hogy szerethette Ymir minden elszenvedett sérelme ellenére Karl Fritz-et? Számomra ez teljesen értelmetlen, sokkal hihetőbb volna, ha úgy írja meg Isayama, hogy valamilyen módon rákényszeríti Ymirt. A másik dolog: Eren szándékosan megölte a saját anyját? Teljesen abszúrd dolog, ha feltételezzük Erenről, hogy meg van mind a 4 kereke. Egészen eddig a pontig semmi nem utalt arra, hogy Eren a testvéri szeretetnél többet is érezne Mikasa iránt. Ráadásul pont Armin-nak ismeri be, hogy teljesen oda van érte? Jön egy érzelmi kitörés Erentől, hogy ő mégiscsak Mikasa-val és a többiekkel akar lenni. Eren teljesen úgy viselkedett, mintha valaki irányítaná és nem a saját akarata szerint cselekedett volna, aztán itt a végső fejezet és kiderül, hogy mindvégig észnél volt. Ezután Armin megkérdezi, hogy miért csinálta ezt az egészet, majd Eren úgy válaszol, hogy igazából ő maga sem tudja, de mégis mindenáron így akarta. Most akkor befolyásolta hát valaki, vagy nem? Csak gratulálni tudok az írónak, mert ezt nagyon elrontotta. Ha már ennyi mindent/mindenkit feláldozott Eren, akkor csak kell, hogy legyen valamilyen mozgató erő. Azzal, hogy mindenkit vissza változtatott az író, teljesen elrontotta a Connie-Jean ölelkezős pillanatot szerintem. Mikasa hogy került vissza Paradis-szigetre? Mi lett pl. Yelenával? Mi történt az Azumabito klánnal? (Azt hiszem Kiyomi-nak hívták a nőt) De értitek, ha már vette a fáradságot az író, hogy bemutassa őket a végjátékra, illetve kaptak is egy minimális szerepet, akkor valamilyen lezárás kijárna nekik, nem? Vagy csak én gondolom így? Illetve most akkor Mikasa a hátralévő életét remeteként fogja leélni?
Őszínte leszek, nekem az egyetlen dolog, ami tetszett a 139. fejezetből, az az a pillanat, amikor Levi tiszteleg a felderítőknek.
Ugrás a fórumra: |