Saphira írta:
A kezdő orvosok több évnyi agyszopkodás és hatezer idegösszeroppanás után azért keresnek 120 ezret, meg még szakorvosként is azért törölhetik ki a seggüket 200 ezerrel, mert biztos mind nyomorultak a szakmájukban.
Hát ezt nehéz elhinnem... én még csak most kezdek megismerkedni a magyarországi viszonyokkal, és oké, világos, Szlovákiában magasabbak a bérek általában. Na de orvosok? Nálunk egy kezdő orvos fizetése is 1000 euró körül mozog, nem akarok hülyeséget mondani, lehet nincs annyi, de majdnem. A 120 ezer nevetséges.
Capac írta:
Ishida, a 12 óra az semmi ha hozzá vagy szokva. A farmos 16-18 órás műszakokhoz képest semmi. Ha meg jól megfizetik, akkor meg csak az lebeg a szemed előtt hogy mennyi landol a számládon a kövi hónapban.
Ezzel nem értek egyet. Mármint elhiszem, te ilyen vagy, de ez nem feltétlen. Hiába kereshetnék többet, valamit csak a pénzért nem tudnék csinálni (ezért is mentem tanárira). És én inkább keresek kevesebbet, de nem akarom számomra értelmetlenül eltölteni az életem majdnem felét, hogy 16 órákat dolgozzak.
Na mindegy, én váltig állítom, hogy a pénz rohadtul másodlagos-sokadlagos az életben, és nem ez az első szempont. Persze el tudok képzelni olyan szituációt, amikor nem lesz választási lehetőségem, pénzt kell keresni, mert család, vagy valami probléma történt, de ha van lehetőségem választani, inkább élek szerényebben és mégis teljesen.
Remélem ezt nem gondoljátok giccsesnek
Aes- ez egy rohadt jó cikk volt, köszi szépen Más lehet úgy tanulni, hogy tudod, hogy mit akarsz, és tudod, hogy a lehetőség biztosítva van utána a megélhetésre, és nem úgy, hogy céltalanul-bizonytalanságban, hátha összejön majd alapon.
Mondjuk nem ezért volt jó cikk, csak most ez jutott eszembe.
Szerkesztette: Jon - 2016.09.16. 00:28