Sziasztok!
Elég mámorosra sikeredett a tegnapom... De jól láttam vagy csak álmodtam, h NK projekt kereteiben elindult a OPM manga fordítása?
[Naruto-Kun Projekt] One-Punch Man manga (Spoilerveszély!)
Nem értem, honnan veszitek, hogy vinni fogjuk a mangát. Az, hogy az animével elkezdtünk foglalkozni, egyáltalán nem jelenti azt, hogy automatice belekezdünk a mangába is. Értsd: egy animéhez kell egy fordító, egy lektor, de nem feltétlenül kell felirat formázó, mert egy alap stílust a fordító is képes kreálni.
Manga esetében viszont szükség van egy ügyes, kitartó, Photoshopban igencsak jártas (szinte) "szakemberre", aki hétről-hétre csinálja a fejezeteket. Na, ilyet nem könnyű találni. Hálistennek a csapatban minden szerkesztőnk ilyen (ahogy az szerintem a mangáink minőségén látszik is), viszont le is vannak terhelve bőségesen a jelenlegi (és tervezett) projektek miatt.
Ugyanakkor...Felőlem akár rengeteg mindent kivághatnak abból a harci tornából, mert őszintén szólva, magasról tettem rá. Elfogadható ár, ha előrébb hozná a százlábú bácsit...
Ki lehet beszélni, de csak spoilerek mögött. Túl sok OPM téma lenne egyszerre, ha nagyon el akarnánk különíteni a dolgokat. Minden, ami a magyarra lefordított fejezeteken túl van, spoilerköteles.
Lehet csak elírtad, de már kint van a 116 is.
Szia!
Igen.
ONE írja és illusztrálja a webcomicot, a hivatalosan szérializált mangát pedig csak írja, Murata Yusuke pedig illusztrálja.
Bastian írta:
Végül egy kis összehasonlítás a webcomic és az átrajzolt verzió között:
A webcomicban Garou és Tanktop Master harca az 52. fejezetben van. Az átrajzolt változatban pedig a 47. fejezetben.
.
.
.
Innentől van egy jelentős eltérés, űr. A webcomic azt követő fejezetei (53-57.) az átrajzolt változat 79., 83-84., 86-89. fejezeteihez igazodnak. Közel sem 100%-osan, de nagyjából ide lőhetőek be.
Ezért sem kedveltem ezt az egész harci tornát. Véleményem szerint totál felesleges volt, és megakasztotta a történetszál folyását. Tiszteletben tartom mások véleményét, de azok, akik szerint "rohan" az anime, tekintsenek úgy erre a döntésre, hogy előkészítik a terepet a 3. évadra, ahol le lehet értelmesen majd zárni ezt a Szörny/Garou dolgot, és nem lesz nyújtva az egész, mint a rétestészta.
Ugrás a fórumra: |