Én úgy tudom az alternatív univerzumok nem számítanak kánonnak. Xenoverse, Super Dragon Ball Heroes stb.
A legújabb film viszont természetesen az.
Dragon Ball Super manga (Tilos a spoiler!!!)
Nem láttam én sem semmi hivatalosat sehol arról, hogy a mangát folytatnák a hónapban. De ha akad erről valami forrás, annak örülnék.
A mozit még mindig nem láttam, nem is bánnám, ha azt hamarabb tudnám megnézni, mint ahogy a manga folytatódik.
Mondjuk kíváncsi leszek, hogy a manga a mozi után veszi-e fel a történetet, vagy mi lesz a terv. Animéről továbbra sincs szó sehol, igaz?
Igaz a hír, hivatalosan már bejelentették , hogy folytatódik a manga .
Szerény véleményem szerint ez megint csak annak a jele amiről itt is volt már szó korábban.
Kezdenek áttérni a fiatalabb szereplőkre és nekik adni a teret. Így lehet építeni és nem Gokuéket kell már mindennél jobban tápolni. Hanem jöhet az új generáció. ÉS ez igaz a szinkronra is, a későbbi sorozatokat illetően. Lehet új szinkronszínészeket behozni. És kedves Gokunk hangja mehet nyugdíjba.
Végül is ez is a fiatalokról szól. És a film is lényegében Gohanról és Piccolóról szól.
Lehet új dolgokat kitalálni új szinteket formákat hozni a figurák meg más eladható dolgok miatt. És a következő anime film vagy sorozat is jöhet belőle.
Nem lennék meglepve, ha valóban teszt lenne. Nekem kicsit felemás érzéseim vannak. Az időugrásnak örülök, ideje volt és jó ez az új koncepció így. De ez a beöltözős szuperhősös dolog nekem már a Z-ben is szúrta a szemem 15 évvel ezelőtt. Aztán mikor Videl is beöltözött, az nekem már túl sok volt. A kis Trunks még gagyinak tartotta Gohan jelmezét, és most neki van egy (szerintem) még gagyibb. Bár megvan az újdonság ereje és a kíváncsiságom is felkeltette, egy picit még a Superhez képest is gyermetegnek tűnik ez most számomra. Kíváncsi leszek a folytatásra.
Én ma olvastam a fejezetet lektorálás közben, annyira izgatott fel ez az új sztori.
Egy problémám van ezzel az egésszel, meg a DB-vel úgy általánosságban: Gokut és Vegetát nem vonták ki a képből teljesen. Így bármikor Joker kártyaként funkcionálnak. Rájuk már az erejük miatt nem nagyon lehet történetet építeni.
Viszont Gohant kezdik felhúzni a szintjükre, Goten és Trunks pedig remek másodlagos szereplők lehetnének. Erre a trióra lehetne építeni még valamennyit, de ahhoz Gokut, Vegetát (és most már soroljuk ide Brolyt is) nagyon durván hanyagolni kéne.
Ha új irányt vehetne a történet, akkor én első körben az Erő Nagytornájáról kimaradt "elit" univerzumokkal kapcsolatban olvasnék sztorit szívesen (pl. invázió, sziki-szökevények vagy bármi hasonló), hiszen a 7-es és a nyomi univerzumokban már csak Freeza maradt globális szintű fenyegetés, a többi ellenség eddig is seggből előrántott volt. Freezát meg már unom a Fukkatsu no F óta.
Ha több szálon futna a sztori, tehát Gohanék is küzdenének a Földért, miközben Gokuék egy még erősebb valakivel pötsölnének mondjuk Billsnél, na az felfrissítené a sorozatot. De ez az "elindulunk egy faék bonyolultságú sztorival, letudjuk a történeti (cselekmény) részét 2-3 fejezettel, aztán 10 fejezet harc" (és elment másfél év az életemből), ez nagyon gyenge a mai shounen felhozatal mellett. Egyhangú és egysíkú. Az animés Goku Black történetívben legalább volt cselekmény, Brolynál, Moronál és Gasnál gyakorlatilag semmi nem történt, csak harcoltak.
Ez hiányzik nekem a Dragon Ballból: a szerteágazó cselekmény. És ez a Cell Saga óta a gigantikus erőkülönbségek miatt nem nagyon van.
Számomra emiatt ez most az egyik leggyengébb manga a shounenek közt. Remélem, ezzel az új lehetőséggel (időugrás, mozifilm) tudnak kezdeni valamit, és nem marad ugyanezen a gyerekes, kabaré színvonalon.
Köszönöm a munkátokat!
Őszintén már azért se voltam oda amikor Gohan játszotta ezt a hősöst. Most meg Goten és Trunks, ráadásul valami takarítós példaképpel. A ruhájuk is borzalom.
DE amúgy az viszont valamennyire tetszik hogy igen lazára vették és inkább nevetséges (komikus) mint komoly az előző történetekkel szemben. Bár én ott vagyok hogy a DB legyen már azért kicsit komolyabb és verekedősebb nem ilyen. Már alap formájukban olyan erősnek kell lenniük hogy simán ölő erejű egy kisebb ütésük egy átlag emberre. Nem hogy SSJ formában.
De majd meglátjuk mit hoznak ki belőle. Bár mint hogy a film előzménye már nem tetszik. Mert mennyi idővel is járna előtte? A filmben tényleg volt szó zombikról, be már börtön is volt és még a vörös hadseregben is kellet idő hogy ténykedjen. Szóval ennek lényegében nem már az előző arc közben vagy inkább pont közvetlenül utána kell játszódnia. És már Gohan és Trunks már ilyen nagy?
Pilafék meg dolgoznak mi!? Ilyen fiatalon. Szegény Trunks meg még mait se tudja randira hívni.
Tudom hogy nem szabad csúnyán beszélni ezért elnézést is kérek, de számomra ez a hősösdi elég nagy ratyiság ( itt a DB-be legalábbis ) szóval ebből kifolyólag nem igazán nyerte el a tetszésem ez az új fejezet. Mindenesetre kíváncsi vagyok mit hoznak ki ebből, de azért bízom benne hogy hanyagolják ezt a hősös dolgot.
Ugrás a fórumra: |