Captain America Civil War
Na, megnéztem. Jó film volt ez nagyon. Bőven kárpótolt a felemás Ultronért.
Igazából, ami nem tetszett, az, hogy kicsit kevés volt benne a tényleges civil war. Csak egy nagy tömeges csatájuk volt, és még csak nem is ez volt a végső összecsapás. Pedig erre a jelenetre várt mindenki. Meg az se tetszett még, hogy kicsit hülyét csináltak a Bosszúállókból. A filmben a hangsúly nem azon volt, hogy ez az egész cirkusz azért történhetett meg, mert régóta feszültség van Tony és Kapi, meg úgy általában a csapattagok között. Hanem simán úgy jött ki, hogy egy amúgy nem túl érdekes, nem zseniális, meglehetősen lapos gonosz (a film univerzumához képest) pitiáner indokokból egymásnak uszította őket, ezek meg ráharaptak, mint a bamba hal a csalira. És ez nekem nem tetszett. Nyilván úgy kell venni, hogy valójában ez csak az utolsó csepp volt stb stb. de a filmből ez nem jött át, nekem inkább úgy tűnt, hogy hülyét csináltak belőlük. Összességében ez zavart a filmben. De mivel nem békültek ki, ezért várhatóan lesz még folytatása a dolognak, remélem akkor korrigálják ezt.
Minden más nagyon tetszett, a CGI is fasza volt, az akciójelenetek különösen jól sikerültek.
Fekete Özvegy annyira jól néz ki, hogy ez már szinte természetellenes, hogy valakinek ennyire jó teste legyen. Az új szerelmem meg Wanda. Az a térdzokni + miniszoknya kombináció... áááá hagyjuk, ne is beszéljünk róla. *-*
Egyébként ami még nagyon tetszett, hogy Bucky tényleg érdekes lett. A Winter Soildier film nekem bejött, csak pont a névadót nem sikerült annyira elkapni, valahogy az ő története nem volt annyira érdekes a nagy SHIELD/Hydra összeesküvéshez képest. Itt viszont minden rendben volt vele.
Új Pók: hát néha kicsit idegesítő volt, de mondjuk az egész karakter direkt így lett kitalálva. És remélem lesz saját filmje is majd, mert kíváncsi lennék rá.
A Kapitány végig nagyon jól adta a karakterét, szerintem rajta látszott a leginkább, hogy simán, emberileg fáj neki ez a megosztottság, ugyanakkor az elveiből ő se akar engedni. Tony inkább olyan "oké, akkor mostantól utáljuk egymást, legyünk túl rajta" hangulatú volt végig.
Az meg tetszik, hogy Natasha végül csak besegített Kapiéknak. Én nagyon sajnáltam amikor már előre lehetett tudni, hogy Stark csapatába kerül. Pedig ők Steve-el végig jóban voltak, én shipelem is őket. xD
Röviden, ez tényleg jó film volt. Néhány hiba belefért így is nagyon jól szórakoztam.