Bastian
Naruto-Kun.Hu Team
Moderátor
A Hashira Geiko-hen utolsó előtti része 2 fejezetet dolgozott fel.
Zenitsu kapott pár extra sort, amikor Ukogihoz avagy Chuntarou-hoz beszél.
A Himejima-általi "Namu Amida Butsu."-k száma is növekedett az animében.
A mangában Himejima narrálja a visszaemlékezését. Az animében a narráció mellé anime eredeti párbeszédek is bekerültek.
Sajnos, csalókák voltak a kiszivárgott képek, és korántsem kapott olyan mértékű kiegészítést az a fickó, aki bebocsátotta a démont a templomba. Egyébként ugyanarról a fickóról van szó, aki az 1. évad 17. részében lévő Zenitsu visszaemlékezésben megdobja Zenitsut. Lesz némi jelentősége, így jó lett volna, ha legalább a nevét elárulta volna az anime.
Látni a mangában, hogy Tanjirou halat visz Zenitsunak, de az anime extra párbeszédekkel meg is ágyaz a találkozónak. Tanjirou kéri Inosukét, hogy ne egye meg a halat, amit Zenitsunak szán.
Inosuke és Gen'ya miniatűr csetepatéja kapott néhány extra sort.
A mangában Tanjirou megjegyzi, hogy egy lát egy épületet, amikor Tomioka helyiségét keresi, de az animéből ez kimarad.
Az anime kimondatja Tomiokával afféle visszaemlékezés gyanánt Tanjirou fejében az "Én mindannyiótoktól különbözöm." mondatot. A mangában Tanjirou csak azt gondolja, hogy Tomioka nem úgy értette azt, amit mondott, ahogyan azt Sanemi gondolja.
Amikor Tanjirou az ohagi illatáról beszélt, akkor az anime berakta, ahogyan Sanemi ütlegeli a Hadtest tagjait, és arról beszél, hogy inkább teljesítenék újra a Végső Kiválasztást. A mangában csak egy dühös Sanemi áll egy helyben, bedobva egy sértést, majd Tanjirou nyilatkozik a kellemes illatról.
A mangában a narrátor figyelmezteti Tanjirou-ékat, hogy nehogy ohagit adjanak Saneminek, mert baj lesz belőle. Az animében Tanjirou varjúja.
A rész végén Sanemi kap néhány extra sort a beszivárgásról, és a panaszkodásáról arról, hogy nincs épkézláb küzdőtársa Obanai és Tokitou távollétében. A mangában Sanemi a szem elkapásánál meglepődve kérdezi, hogy mégis mi az, így szerintem ez egy jó módosítás, mert rögtön levágja, hogy a démonok a közelükbe férkőztek.
Muzan belépője nem meglepő módon nem ennyire részletes a mangában. Egyszer csak látni a menő csukáit, majd Oyakata-sama köszönti is, miközben mi a hátát látjuk.
Az animés füst szerintem a természetfeletti auráját jelképezte, plusz az Ufotable igyekezett feldobni a lelkes sétáját.
Könnyen lehet, hogy az évadzáró az utolsó TV-s epizód lesz... Ameddig a mozifilmeknek, ha lesznek, nem lesz lesz TV-s kiadása.
---------
A mozifilm trilógia kapcsán egy olyan gondolat is született, hogy a manga utolsó harca nem lesz a része. Az + az epilógus megkapná a saját kis 10-11 részes évadát. Elsőre baromságnak tartottam, de az utolsó harc nélkül meglepően jól tartaná az eddigi adaptálási tempót az anime. Még azt is kiemelném, hogy a manga epilógusa olyan jó 80-85 oldalas, amit biztos, hogy nem fog az Ufotable összecsapni, sőt, tuti még rátesz egy lapáttal. Egy utolsó film pedig furcsán nézne ki, akármilyen játékidővel is rendelkezzen, ha az utolsó 30+ perc az a zárásra menne el. Nos, először még derüljön ki, hogy lesznek-e filmek vagy vaklárma az egész...
"Nem vagyok híve annak, hogy elragadjanak a haszontalan érzelmek és hátba szúrjanak az
aggodalmamért. Annak pedig még kevésbé vagyok híve, amikor valaki mást szúrnak hátba."
Accelerator - Shinyaku Toaru Majutsu no Index (10. Kötet, 9. fejezet)