Én nem mondom Germa, hogy nincs igazad. Ez a manga eredetileg tényleg a FT-ről, mint EGÉSZRŐL szólt, és tény, hogy ez egy egész világ. Én nagyon sokat pofáztam már arról, hogy elment a manga egy másik irányba, nekem sem tetszik sok esetben, de ez van. És bár ez egy világ, de elsősorban ez egy TÖRTÉNET, amiben szálak és események vannak, és ez mind egy bizonyos irányba vezet. Tehát néha előre megjósolható bizonyos karakterek sorsa (egy bizonyos mértékig, legalábbis).
Éppen ezért az, hogy Gazillenek fontos szerepe lesz a végén, mert sárkányölő, az nem az én elméletem Ez tény. És ezért nyilvánvalóan nem halhat meg valami random másodrangú ellenfél ellen. (Egyébként sem szoktam soha elméleteket gyártani, soha. Ha valamit mondok, vagy gondolok, akkor az általában abból fakad, hogy olyan irányba megy a történet. Persze tévedhetek.)
( De ott van egy jó példának a Trónok Harca, amiben hullanak a karakterek jobbra-balra, sokszor teljesen felborítva az eredeti várakozásokat. De ott sem történhet meg olyan, hogy mondjuk egy egész könyvön át visz egy szálat, utalgat, felépít egy karaktert, majd a közepén csak hupp, fogja és megöli (igen, Jonra gondolok). Nyilvánvaló volt ott is, hogy a karakter nem halhat meg, hiába Trónok Harca, és elvileg mindenki meghalhat (és ténylegesen is, főszereplők-mellékszereplők). Na mindegy, ez már OFF.)
A lényeg az, hogy ha egy író felépít egy szálat, akkor annak oka és célja van. Gazille része egy nagyobb valaminek, Juvia nem. Annyiszor lett már az arcunkba tolva, hogy majd az 5 sárkányölő, majd ők, olyan régóta, hogy ezt felesleges tovább taglalni. Egyikük sem halhat meg a vége előtt. Hogy ott mi lesz, az már egy nagyon jó kérdés, ODA kellenek a teóriák, de ahogy mondtam, én ezeket nem szeretem (Egyébként hogy hogy nem tud hozzáérni Invelhez Gray Juvia nélkül? A következő fejezet végére Invelnek konkrétan annyi lesz.)
Egyébként nekem tetszett Gazille és Levy jelenete, még érdekes irányba is viheti el a történetet, hogy olyan helyzetbe kerültek, ahol nyíltan szerelmet vallottak egymásnak, mert azt hitték, hogy itt a vége, és most, hogy nem lett, már ezeknek a szavaknak a felelősségében, tudatában kell cselekedniük. Tehát jócskán előremozdította a kettejük kapcsolatát.
Még a visszahozatal módja is tetszett. De legalábbis sokkal logikusabb volt, mint mondjuk Miráé, akié teljes baromság volt, de ez már más téma.
Mindegy, most ne ez legyen a téma. A lényeg az, hogy Gazille jelenete alatt teljesen egyértelmű volt, hogy ez csak ideiglenes, itt meg nem teljesen egyértelmű, ezért én tudtam izgulni a fejezeten, és ennek örülök.
Szerkesztette: Jon - 2016.08.29. 14:24