Hamarosan induló új projektünk témája.
Ismertető: https://www.narut...age_id=252
Spoiler = a publikált fejezeteken túli történések említése, kibeszélése, hivatkozása.
[Naruto-Kun Projekt] Oyasumi Punpun manga (Tilos a spoiler!)
Hamarosan induló új projektünk témája.
Ismertető: https://www.narut...age_id=252
Spoiler = a publikált fejezeteken túli történések említése, kibeszélése, hivatkozása.
Őszinte leszek, erről a mangáról elég szélsőséges véleményeket lehet olvasni. Sokan egyenesen szent áhítattal tekintenek rá (egy kicsit én is ezek közé tartozok...), sokan viszont nem értik, hogy mi is olyan különleges ebben. Kíváncsi vagyok, hogy köztetek milyen fogadtatásra talál majd, remélem azért ízleni fog.
Köszönöm a munkátokat!
Hát én elolvastam, de hogy vélemény?
Őszintén én még azt se igen értem hogy most ez mi is akarna lenni!? 1 fejezet szerintem kevés érteni bármit is. Bár szerintem én az is abba a táborba fogok tartozni aki nem érti mi is olyan nagy valami benne.
Grafika meg megjelenítés meg egyenesen érthetetlen számomra.
1. fejezet
Szerintem a szerző tudatosan ábrázolja így Punpunt, ami egy figyelemelterelés lesz a súlyosabb témákról a háttérben. Volt itt iskolai zaklatás, az apja pedig jó eséllyel megölte az anyját, mert alkoholista. Punpun meg lehet szép csendben elmeroggyant lesz a környezetétől.
Én kíváncsian várom, hogy miért gondolják egyesek ténylegesen egyedülállónak ezt a művet. Szerelem, barátság, a felnőtté válás dilemmája és az attól való félelem is egyben, ezek mind olyan dolgok, amelyeket már láttunk feldolgozva, én személy szerint soha nem követtem ilyen alkotásokat anime vagy manga formátumban. A főszereplő élete még megvan fűszerezve a családon belüli erőszakkal, ami szintén nem újdonság ebben a témában. Annyit elmondhatok róla eddig, hogy tetszik az író ábrázolásmódja, tehát ahogyan a főszereplőt és a családját ábrázolja egy madár alakjában, lehet az az oka, amit Bastian is említett, ezen még gondolkodom. Egyébként van is egy olyan sejtésem, hogy pont emiatt tekintenek különlegességént erre a műre, lehet a költő olyan reprezentatív módon tálalja a cselekményt, hogy nagyon meglepődünk.
kettő elgépelési hibát vettem észre a 13. oldalon kolonizálunk helyett kononizálunk, és környezet helyett kölnyezetett irtatok
(onlineban láttam) https://naruto-ku...pun/001/13
A képi világról egy gondolat: A cselekményt általában Punpun szemszögéből látjuk, aki így kisgyerekként saját magát illetve a családját, akikkel együtt él nyilván nem tartja annyira érdekesnek, ezért ez az egyszerű madár forma. A másik szempont, hogy a mangaka ezzel meg akarja könnyíteni azt, hogy bárki bele tudja illeszteni saját magát, vagy családtagjait a karakterek helyébe. Így nem csak könnyebb talán azonosulni velük, de ha valakinek van hasonló szomorú tapasztalata, azonnal át tudja érezni a karakter helyzetét.
Egyesítve 2022.01.01 19:47:02:
lacaaa írta:
kettő elgépelési hibát vettem észre a 13. oldalon kolonizálunk helyett kononizálunk, és környezet helyett kölnyezetett irtatok
(online) https://naruto-ku...pun/001/13
kispirics írta:
A képi világról egy gondolat: A cselekményt általában Punpun szemszögéből látjuk, aki így kisgyerekként saját magát illetve a családját, akikkel együtt él nyilván nem tartja annyira érdekesnek, ezért ez az egyszerű madár forma. A másik szempont, hogy a mangaka ezzel meg akarja könnyíteni azt, hogy bárki bele tudja illeszteni saját magát, vagy családtagjait a karakterek helyébe. Így nem csak könnyebb talán azonosulni velük, de ha valakinek van hasonló szomorú tapasztalata, azonnal át tudja érezni a karakter helyzetét.
Egyesítve 2022.01.01 19:47:02:
lacaaa írta:
(online) https://naruto-ku...pun/001/13
Háhá, na ezt már vártam!
Igazad van, de ez szándékos! Arról van szó ugyanis, hogy mind Aiko, mind Punpun a cselekmény időpontjában kisgyerekek, így a bonyolultabb szavakat nem biztos, hogy helyesen tudják és használják. Mivel Punpun Aikótól hallja, így ő is rosszul tanulja meg.
Köszi a részt! Én sejtettem, hogy nem elírás volt, mert kétszer is előfordult rövid időn belül, szóval sanszos volt, hogy a kislány beszél helytelenül. Viszont a családja eléggé szektásnak tűnik.
A téma, amit boncolgat a manga, érdekesnek tűnik, viszont az ábrázolást még emészteni kell.
Elég érdekes megközelítése ez a főszereplőnek.
Arra tudok gondolni, hogy pont ezzel emeli ki az egész karaktert a többiek közül, és így jobban tudunk majd figyelni a sztori alakulása közben a személyiségére, és a hétköznapi drámákra, amikből egy kis szeletet már kaptunk is. Valamint azt, hogy milyen hatással lesznek mindezek egy gyerek életére, és fejlődésére.
Így nem lesz elmosva semmivel az adott központi téma(plzupererő/kinézet/akármilyen speciális skill), hanem valóban csak azt a nyers valóságot kapjuk, amire talán tudatosan nem akarunk figyelni, és egy ilyen gyerek hétköznapjaiba kaphatunk betekintést.
Még nem olvastan jobban utána a történetnek, de így első olvasatra ez csapódott le bennem. De persze simán lehet, hogy nagyon messze állok a valóságtól, és teljesen mások voltak az író szándékai
Engem igazából megfogott. A rajzolási stílus kicsit szokatlan, de úgy gondolom, hogy gyorsan megszokható lesz. Várom a további fejezeteket, és kíváncsi leszek, hogy milyen irányba lesz alakítva a karakterek élete.
Köszönöm a munkátokat!
Ugrás a fórumra: |