Nekem is tetszik a sorozat, elég érdekes és rendhagyó ez a félig kőkorszakos, félig Robinson Crusoe-s dolog. Maga az alaphelyzet, hogy egy csapásra az egész emberiség kővé válik, nagyon egyedi ötlet, és tetszik, hogy nem "légből kapott" a történet: mindennek van valami logikus magyarázata, szilárd talaja. Az első részben például féltem, hogy Taiju pusztán az akaratereje miatt ébredt fel, meg hogy a véletlen műve, hogy 3700 év után ennyire egy időben ébredt fel két főszereplőnk. Ezek borzasztóan idegesítő és logikátlan, rajzfilmekben bevett megoldások lettek volna, így nagyon megörültem, mikor teljesen logikus és épkézláb magyarázatot adtak ezekre.
Nekem a történetszál helyett inkább a másik oldallal, a karakterekkel kapcsolatban van pár negatív érzésem. Senku, bár nem lesz a kedvenc anime főszereplőim közt, elég érdekes karakter, így vele nincs bajom. (Viszont, mikor megláttam, egyből az jutott eszembe, hogy "már megint egy hülye hajú főszereplő!". Vicces, hogy még az ilyen reális talajon álló animékben sem gyakran reális a haj) A karakterek egyoldalúsága, egyfélesége, teljes sztereotipikussága összességében zavar, ez a "csak ilyenség" vagy "csak olyanság": Senku egy zseni, aki csak a tudománynak él és csak a tudományban hisz, a hideg realitás embere, Taiju pedig egy elég egyszerű gondolkodású, már-már bárgyú ember, aki ezt viszont hihetetlen kitartásával és erejével kompenzálja, továbbá nagyon szenvedélyes. Ennyi. Ezzel mindent elmondtunk a két karakterről. A valós emberek és az ennek megfelelően jól kidolgozott karakterek ennél jóval bonyolultabbak, és nem illenek úgy össze, mint a legódarabkák, teljes mértékben kiegyenlítve egymás hiányosságait. Az újonnan behozott szereplő is elég egyoldalú, bár azért kicsit kevésbé, ő hihetetlen képességei (ami azért egy középiskolás diáktól szintén, meg úgy alapból egy embertől ENYHE túlzás) gondolkodni is tud, viszont csak engem zavar, hogy az ő és Taiju erősségeinek - a kitartásnak és az erőnek - nagyjából fednie kéne egymást??! It meg úgy beszélnek róla, mintha egy tök más terület lenne a kettő.
Szóval ja, a karakterek sablonsága - főleg Taiju gondolkodási képtelensége - zavar, de elviselhető, a történet meg nagyon egyedi és érdekes, kíváncsian várom, hogyan fog alakulni.