Ezt még Azazel írta a régi témában:
Sajnos azt kell mondjam, hogy jobban jársz, ha az animéjét minél előbb elfelejted. Csak belenéztem, de csináltak egy nagyon gyenge 26 részes (ha jól emlékszem) animét, amiben a karakterek NEM is hasonlítanak a mangában szereplőkre, és talán még alternatív befejezést is kapott. Habár ez utóbbi nem biztos, nem néztem végig, csak mintha valahol ezt olvastam volna. Mivel nem láttam végig, emiatt az ecchi részekhez sem tudok mit hozzáfűzni.
Viszont készültek a Negimából nagyon jó OVÁ-k, amik 100%-ig mangahűek, és gyönyörűen lettek megrajzolva.
Negima! Shiroki Tsubasa Ala Alba:
Ez egy 3 részes Negima OVA. Az első 2 rész a 176. fejezettől egészen a 180. fejezetig foglalja magába a mangát, míg a 3. rész a 182-183. részet tartalmazza.
Negima! Mou Hitotsu no Sekai:
Ez egy 4 részes OVA-sorozat, ami mellé még betársul egy 5. rész is, amiben Yue kap főszerepet. Ezek az OVÁ-k a Mágia Világos történetszálba vezetnek be minket.
Negima! Anime Final:
Ez a lezáró OVA, ami ha jól emlékszem másfél órás. Nem néztem végig, elvileg alternatív befejezése van, amit Akamatsu-sensei talált ki. Egyetlen részt viszont meglestem belőle, ugyanis Negi Raiten Taisou-ját meganimálták benne. ^^
Ezeket az OVÁ-kat érdemes megnézni, de a 26 részes animét semmiféleképpen sem ajánlom.