Bastian
Naruto-Kun.Hu Team
Moderátor
Megragadom az alkalmat:
One Punch Man
Ahogy a cím is mutatja, a széria arra a rutinra épít, hogy főszereplője, Saitama olyan erőssé edzette magát, hogy egyetlenegy ütéssel képes minden ellenfelét legyőzni. Ha csak ennyiből állna az egész, akkor biztos nem lenne olyan népszerű a sori, de ez csak a felszín. A felszín alatt egyrészt a szuperhősös műfaj paródiája rejlik, másrészt rengeteg tanulság lapul meg benne az igazi szuperhőslét megpróbáltatásairól. Ehhez pedig mérhetetlenül igényes, dinamikus és jól megkoreografált akció jelenetek párosulnak, szerethető karakterekkel. Az Animenewsnetwork 2015-ös, egész évet felölelő szavazásán, toronymagasan a legjobb animének választották.
Subete ga F ni Naru: The Perfect Insider
Saikawa Sohei, alias Saikawa-sensei egy egyetemi tanár és egyben óriási nagy koponya is. A sensei nagy rajongója egy Magata Shiki nevű, zseniális programozó nőnek, aki egy távoli szigeten, elzárva, megfigyelés alatt él. Ennek az az oka, hogy Shiki gyerekként megölte a szüleit, de szentül azt vallotta, hogy egy "baba" volt a tettes, ezért mentálisan nem beszámíthatónak ítélték. Ettől függetlenül, a sensei minden vágya, hogy találkozhasson vele. Meg is adatik számára a hőn áhított lehetőség, hála a mentora lányának, Nishinosono-kunnak, aki kihasználva befolyását, elintézi, hogy a sensei és tanítványai eljussanak a szigetre. Viszont a szigeten egy váratlan gyilkosságba csöppenek bele, amit a tettes látszólag nem vitelezhetett ki. Annyit mondhatok, hogy több, mint kielégítő a rejtély szempontjából, hosszú, filozofálgatós párbeszédekkel teli és engem megfogott az atmoszférája. Az Opening és az Ending pedig vizuális szerintem roppant kreatív volt, valamint zeneileg is rendben találtam őket.
A Schwarzesmarken-ről nem tudok nyilatkozni. Terveztem, hogy megnézem, de a LIDENFILMS csinálta, tőlük pedig semmi jóhoz nem volt még szerencsém. Annyit tudok, hogy a Muv-Luv-val van valamilyen összefüggésben a széria, amit ha láttál, akkor esetleg lehet valami kiindulópontod, hogy mire számíts.
"Nem vagyok híve annak, hogy elragadjanak a haszontalan érzelmek és hátba szúrjanak az
aggodalmamért. Annak pedig még kevésbé vagyok híve, amikor valaki mást szúrnak hátba."
Accelerator - Shinyaku Toaru Majutsu no Index (10. Kötet, 9. fejezet)