Hadron
A Naruto-Kun gyrosimádója
Na akkor A Hobbit:
Előre szólok, hogy amiket most fogok írni róla, azok csak emlékezetből lesznek előkotorva, elég régen láttam már a filmeket. Szóval ha valami zavar keletkezik az erőben, bocsi.
Ahogy meló közben gondolkodtam A Hobbiton meg a Gyűrűk Urán, sikerült felfedeznem néhány párhuzamot. Nem tudom más hogyan van vele, nekem ezek ma estek leIkszdé. Írom is mikre gondolok.
A Hobbit filmek nekem olyanok, mintha Jackson vette volna a Gyűrűk Urát, lecsupaszította volna, teljesen a vázig és erre építette volna fel a Hobbit filmeket.
Tehát:
Thorin=Frodó. Míg Frodó, az Egy Gyűrű miatt fordul ki önmagából, addig Thorint utóléri a sárkánybetegség.
Saruman=Smaug. Mindketten meggitasodtak saját hatalmuktól, mindketten önelégültek. Az egyik legnagyobb ellenségek a saját filmjeikben.
A Helm szurdoki csata=Az öt sereg csatája. Mindkét csatában orkok ellen küzdenek. Igaz itt azért nagyobb az eltérés, mivel a Helm szurdoknál eleve segíteni érkeztek a tündék, míg utóbbiban elösször ellenségként, és később vettek szövetségeskénk részt. Valamint mindkét csatában érkezik felmentő sereg. Ugye a Rohírok meg a törpök. Az már csak ráadás, hogy mindkettőben van kitörés a falak mögül.
Szereplők.
Gandalf: Ian McKellen hozza azt amit szeretünk és amire számítunk.
Bilbó: Freean sztem szépen hozta azt amit kellet, nekem tetszett a játéka.
Thranduil: nekem egy öntelt király képe köszönt vissza.
Legolas: ezútta nekem úgy tűnt, mintha Bloomnak nem sikerült volna ugyan úgy elkapnia a karaktert, mint annó, sajnálkoztam is érte.
Radagast: egy vicces, eléggé együgyű, de nagyon szerethető karakter.
A többi törp meg valahogy kiesett... Annyira emlékszem, hogy ott voltak, meg hogy harcoltak, de ezen kívül kb semmi... Kivéve talán az ősz öreget, meg Kilit, de őt is csak a Tauriellel való szerelmi szál miatt...
Stb. most azért nem fogok felsorolni mindenkitIkszdé.
Na és akkor a lényeg, az általam legjobban kedvelt karakter: Smaug! Én még ennyire jól megírt és vászonra vitt sárkánykaraktert azóta sem láttam! Az Eragon és a Sárkányszív sárkányai fasorban sincsenek Smaughoz képpest! A Trónok Harcát hagyjuk isIkszdé. Róla tényleg elhiszem, hogy Ő a Tűz és a HALÁL. Imádom azt a jelenetet, mikor Bilbó próbálja megszerezni az Arken követ, közben meg Smauggal társalog. Ott pontosan ez a tudom hogy tudod, hogy tudom helyzet van. Hatalmas. Annyira önhitt, hogy elősször egyáltalán nem is veszi komolyan a törpöket(ez is lett a veszte, mátmint az önhittsége)csak játszik velük, időtöltés gyanánt. Cumberbatch eszméletlen jól végezte el a feladatát.
Ott van még a látvány, vagyis inkább a cgi, ami sokat kivett a filmből... Annak ellenére, hogy a Gyűrűk Ura jóval idősebb, az én szememnek sokkalta kellemesebbek az abban látott megoldások.
Volt itt már elég összehasonlítás, meg szapulás, ami miatt lehet úgy érződik mintha nem igazán kedvelném a filmet, de ez nemígy van. Vannak kifejezetten jó részei is.
Pl megismerjük a sztorit, hogy hogyan került Bilbóhoz az Egy Gyűrű. Vagy amikor Smaugot sikerül úgy isteniagazából feldűhíteni és kirepül a hegy gyomrából, hogy kitombolja magát a halászfalun, levágva ezt az Én vagyok a Tűz, Én vagyok a....HALÁL monológot, majd vágás és Bilbó csak annyit kérdez magától: jaj mit tettünk? Mai napig libabőrös vagyok ha felidézem ezt a jelenetsort. Galadriel, Saruman és Elrond harca a Kilencekkel is nagyon badass. Jaaaj tényleg, ott van még a jelenet mikor Gandalf és Radagast beszélgetnek hogy jönnek a ... vargok, erre Radagast benyögi, hogy ezek meg ... nyulak, lássuk melyikek a gyorsabbak(sorry ne emlékszem a megnevezésekreIkszdé). Aztán kajak nekiáll versenyezni a nyulak vontatta szánjával.
Bocsi hogy ennyire kesze-kusza lett, most így adta ki.
Nagyjából ennyi. Engem is érdekel Te mit gondolsz róla, tetszett, nem tetszett egyetértesz, nem értesz egyet. Stb.