Goku5 A sárkány azt mondta, hogy egybesűríti azt az erőt, amire élete végéig szert tehetne annak érdekében, hogy teljesítse a kívánságot, de emiatt már csak 3 éve marad, mert a látens képességei fölé nem emelheti az erejét.
Na, most technikailag ez többféleképpen is lehetett:
1, Megnézte,hogy milyen erős most és azért, hogy mindenkinél erősebb legyen, fel kellett ezt szoroznia 150-el, ami életéből elvett évek száma. Azaz minden évben a kívánság időpontjában megállapított erőnagyságot feltételezte és egyben, összesűrítve odaadta neki. Valamiért ez van most a köztudomásban és egyértelműnek is tűnik, de szerintem nem az....
2, A sárkány tudja, hogy az eddig eltelt 47 évében átlagosan mennyit edzett, harcokban mennyit fejlődött, az ereje edzések és harcok nélkül miképp változott, aztán "számolt" egy átlagot és ezt terjesztette ki a 150 évre.
3, Megnézte, hogy mennyit kellene edzenie megállás nélkül ahhoz, hogy elérje Gokuék szintjét. Erre 150 évet állapított meg, amit elvett tőle cserébe az erőért.
4,5,6. stb.: a fantáziátokra bízom
Értitek már, hogy nekem miért nem világos ez az egész? A kulcsszó a sárkány mondantában : "...amekkora erőd életed végéig LEHETNE."
Honnan tudjuk, hogy ez miképp "lehetne"? Erre írtam a variációkat fentebb.
Valamiért nekem úgy rémlett, hogy a namekra is 1 évig repült, ezek szerint ezt rosszul tudom. De akkor még 10 évnyi edzést sem végzett, ezek szerint...