Amugy én egyre jobban eltudom képzelni, hogy Gokuból angyal lesz Vegitából meg pusztítás istene.
Dragon Ball Super manga (Tilos a spoiler!!!)
goku5 Monaito szerintem is nagyon nagy tudású , mivel az ősi namekiak egyike lehet. Érdekes, hogy miként lehet még életben? Nem tudjuk még hogy mennyi idős, de szerintem sok száz évvel idősebb lehet, mint anno Guru volt amikor meghalt. Ha jól emlékszek, akkor eredetileg nem is a hetes univerzumból származnak, hanem egy másikból. Ez még adhat egy nagy csavart bármely elkövetkezendő ARC-nak.... A hatos univ. namekjai szinte ugyan így néznek ki, csak más a színük. Jó lenne tudni, azoknak az eredetét is!
Egyesítve 2021.03.20 10:48:22:
70-esGohan esetében is láttunk hasonlót, hogy felszabadították a benne rejlő potenciált csak ott nem kellett ilyen árat fizetni érte. Csak akkor még a mangaka nem gondolta, hogy lesz tovább a story így az akkori erőszintek szerint kapott erőt.
Amugy én egyre jobban eltudom képzelni, hogy Gokuból angyal lesz Vegitából meg pusztítás istene.
Rotcsa írta:
goku5 Monaito szerintem is nagyon nagy tudású , mivel az ősi namekiak egyike lehet. Érdekes, hogy miként lehet még életben? Nem tudjuk még hogy mennyi idős, de szerintem sok száz évvel idősebb lehet, mint anno Guru volt amikor meghalt. Ha jól emlékszek, akkor eredetileg nem is a hetes univerzumból származnak, hanem egy másikból. Ez még adhat egy nagy csavart bármely elkövetkezendő ARC-nak.... A hatos univ. namekjai szinte ugyan így néznek ki, csak más a színük. Jó lenne tudni, azoknak az eredetét is!
Egyesítve 2021.03.20 10:48:22:
70-esGohan esetében is láttunk hasonlót, hogy felszabadították a benne rejlő potenciált csak ott nem kellett ilyen árat fizetni érte. Csak akkor még a mangaka nem gondolta, hogy lesz tovább a story így az akkori erőszintek szerint kapott erőt.
Chp 70
Szerintem nem nem egészen arról van szó, mint amire gondolsz.
Elég érdekes volt ez a része a mangának, nézzük:
Az hangzott el a legelején, hogy : "I can not lift your power over your latent abilities!" -Ami kb. azt jelenti szerintem, hogy: "Nem lehetsz olyan erős mint lenni szeretnél, csak annyira, amennyire a szunnyadó képességeid által is képes lennél" , majd jön a feltételes ajánlat:
" I can duble your strength by condensing the power you will have until your death, exchange for a certain condison"
Ha jól emlékszem, akkor valami ilyesmit mondott a sárkány, de lehet h nem szó szerint. Ez szerintem azt jelenti, hogy megduplázza az erejét, aztán ismét megduplázza, aztán ismét, majd újra és újra egészen addig, amíg az élete tartana, cserébe az életért!
Gohannak azért nem kellett fizenie az éveiből, mert nem erősebbé vált, mint amire képes, csak éppen annyira!
Az mondjuk nem világos nekem, hogy miképp tehették meg ezt nála 2x? Egyszer Guru a Namekon, majd pedig a Supreme Kai világában az öreg Kai.
Elvileg neki már semmilyen új technikát nem lenne szabad logikám szerint kifejlesztenie, mert a fentiekből következően már mindennek a birtokában van. Maximum erősítheti, pontosíthatja azokat. Természetesen ez nem kőbe vésett a mangában , mint sok minden más sem az és megszokhattuk már, hogy Toriyama a saját logikájával teljesen szembe megy, már sokadszorra!
Egyébként tök vicces, hogy itt jönnek a jobbnál jobb teóriák és a végén kiderül, hogy pofonegyszerű sablonmegoldás lesz a válasz mindenre ^^
Én azért örülnék, ha Monaito elmagyarázná, hogy
nem ezt mondta a sárkányAzt mondta, hogy megtöbbszörözheti úgy az erejét, ha egybesűríti mindazt az erőt, amire élete során szert tehetne, de csak 3 évig élhet cserébe.
R írta:
Egyébként tök vicces, hogy itt jönnek a jobbnál jobb teóriák és a végén kiderül, hogy pofonegyszerű sablonmegoldás lesz a válasz mindenre ^^
Én azért örülnék, ha Monaito elmagyarázná, hogyHa jól emlékszem, ilyen még nem fordult elő eddig.kívánságez a sárkány miért köti feltételhez a kívánságot
kívánságAmire én gondolni tudok az az, hogy egy nameki csak nem képes ugyanarra mint egy isten. Ezért volt Gohannak is 2 ébresztése. Pláne a 2. előtt bőven volt neki edzése szóval fejlődött és mindig az aktuálishoz képest emelte. De egy nameki csak nem isten.Lehet nekik némi korlátjuk ezért is a mellékhatás.
Hát én még mindig azt mondom, hogy egy nameki azért nem egy isten.
Ráadásul a teremtő képességeihez van kötve. Vannak határok mire képes. És ha el akar érni valami elérhet csak más úton áldozatokkal.
Eddig volt 7 gömb minél nagyobb annál erősebb. Most meg van két kicsi gömb. Naná hogy nem úgy hatnak nem olyan az erejük mint a többinek. Pláne nagyobb erősebbeknek. Nem tudjuk a készítőjük is mire képes. Miért csak 2 van nem pedig 7?
goku5 írta:
Hát én még mindig azt mondom, hogy egy nameki azért nem egy isten.
Ráadásul a teremtő képességeihez van kötve. Vannak határok mire képes. És ha el akar érni valami elérhet csak más úton áldozatokkal.
Eddig volt 7 gömb minél nagyobb annál erősebb. Most meg van két kicsi gömb. Naná hogy nem úgy hatnak nem olyan az erejük mint a többinek. Pláne nagyobb erősebbeknek. Nem tudjuk a készítőjük is mire képes. Miért csak 2 van nem pedig 7?
kívánságCsak azért kötheti feltételhez, mert nem olyan erős mint a többi gömb. Na meg tényleg lehet határa a kívánságoknak. Valamit kapol ami több mint amire képes vagy pláne elviselni akkor fizess is érte. Gondolom a sárkány elvette a későbbi élete erejét előre és azt neki adta. Saját későbbi élete erejét használhatja most fel. Nem pedig erőt adott neki, csak a sajátját előre. Mint azok a démoni kérések amik megadják amit akarsz de még értékesebbért fizetel értük. Hasonlóan mint a Wonder Woman 2-ben, vagy más hasonló történetekben. Lehet az öreg nameki is ezért óvott tőle mert tudta milyen ára van a kívánságnak.
Jaeger írta:
bbelthazor írta:
[quote]nem ezt mondta a sárkányAzt mondta, hogy megtöbbszörözheti úgy az erejét, ha egybesűríti mindazt az erőt, amire élete során szert tehetne, de csak 3 évig élhet cserébe.
Az a gondolat röppent fel bennem az imént, hogy miként mérhető össze egy isten és egy halandó ereje?
Ugye a god-ki az csak az isteneknek van (illetve a god-ki térninget kapott halandóknak) és a halandók csak a nyomását érzik, de a nagyságát nem.... Mi van akkor, ha az egy teljesen más erőskálán mozog?? Arra gondolok, hogy a fürkészes módszerrel mérhetetlen,ezért az összes számítás amit a fanok végeznek Gokura és Vegitára az false? Viszont szerintem ez is növelhető,mivel Gokuék még nem igazán sajátították el amikor hirtelen jött Freeza, és lehetséges-e, hogy nem tudták még annyira nagyra növelni azt? Ő pedig ezért lehetett képes a halandó ki-vel agyonverni Gokut?
-Egyáltalán hozzáadódik-e a God-ki a normál Ki-hez? A természete ennek az erőnek az, hogy nem szivárog a testből és halandóknak érzékelhetetlen, (mérhetetlen). --->Ezek szerint minden olyan halandó erő és csillagharcos átváltozás, mint az ssj, ssj2-3, stb... csakis azért mérhető meg, mert rengeteg erő szökken el a környezetbe?
Vad elmélet, de mi van akkor, ha valójában a valós erejük az a következő:
[Amit eddig mértünk a halandó ill. supersayian alakokban + x(Godki)] ?, csak most már szerintem amit mérni tudtunk sem mérhető, mert a SSJB és SSJG átváltozásokkal a halandó ki átlényegül istenivé? Az is lehetséges, hogy a Godki "fajsúlya" nagyobb a halandó ki-hez képest. Azaz kevesebb növekedés is látványosabb javulást eredményez.
Granolah tuti, hogy nem kapott Godki-t a sárkánytól, éppen ezért az isteni formákban felszedett erő mennyisége (aminek a nagyságát elméletem szerint valójában nem ismerjük) egy bizonyos többletet jelenthet Gokuék számára vele szemben.
Hogy helyesen gondolom-e?
Pro:
-SSJ1 alakban Vegita és Cabba teljesen megegyezett erővel bírt. Mivel Vegita egy ideje már a Godki-t fejlesztette Whis-el, érthető, ha beérte.
-Moro legyőzéséhez Godki kellett. Sem Gokunak, sem Vegita-nak nem volt elég, ellenben az istent elnyelt Buu-nak Uub reinkarnációjaként annyi volt, hogy csak pislogott mindenki! Valószínüleg a fizikai ki-je marha gyenge, de ha az istenit használná valaki ellen, annak meggyűlne vele a baja!
-Az erőskála nem borulna olyan nagyon.
-A tér-idő szobájában már a SSJ1 Goku is mondta, hogy hiába edzenek, látványos javulást nem fognak elérni, csak valamely harci képesség hátrányára.
-Vegita is Godki-tréninget végzett legutóbb odabent.
-Az SSJ3 már annyira kezelhetetlen, hogy Goku ha teheti nem is használja. (Szerintem ez már egy halandónak a plafon Godki-tréning nélkül)
Kontra:
Tudnék írni pár dolgot, de kíváncsi vagyok arra, hogy ti mit gondoltok? Szedjétek össze az ellenérveket, pls!
Ez jó ötletelés, de nincs igazából elég információnk ennek a pontos megválaszolására.
Szóval így nem mondanám, hogy egyet értek vele.
Toriyama minden csak nem következetes. Kitalál új szinteket meg formákat, de nincs igazán megmagyarázva.
Amig nem jöttek be az isteni dolgok addig mindenki érezte mennyire erős a másik. De azt sem lehet pontosan lemérni mert attól függ mennyi erőt engedd ki a másik különben nem lehet megállapítani. Jiren elvileg nem használt Isteni KI-t nem? És ő mégis érezte Goku erejét talán. Vegita hamar leakarta zárni a harcot szóval én nem mondanám, hogy Cabba ugyanolyan erős volt. Az SSJ3 sem kezelhetetlen csak sok állóképesség kell hozzá és igy nem hatékony. Animében meg nem szeretik használni mert nagyon sokba kerül meganimálni.
Ha jól tudom, Broly, Frieza, Jiren se használt isteni ki-t az erejük mégis hatalmas volt.
Ha jól emlékszem Vegita azt mondta Cabbának, hogy alapszinten nagyjából egyforma erősek. SSJ1-nél ez a kijelentés nem rémlik, de anime és manga terén is nagyjából hasonló állapítható meg azt leszámítva, hogy Vegita tapasztaltabb azon a szinten (is).
Az erőszintbéli különbségek mindig érdekes téma, én is szeretek filozofálni róla. Nálam ami stabil lábakon áll e téren, hogy Beerus még mindig nagyon kemény és se Goku se Vegita sincs a közelében sem. De ez csak saját vélemény. Tudom, hogy Goku azt mondta Brolynak, hogy még Beerusnál is erősebb, de az a kijelentés hát... Goku már csak ilyen.
Toriyama téma pedig teljesen jogos. Én ritkán közelítem meg így a dolgokat, hogy ő mit hogy lát, mert akkor nem tudja az ember beleélni magát és nem tud "úszni az árral".
Ezt akkor tapasztaltam meg, mikor a Doctor Who csoportban két-három ember rendezői szemszögből kritizálta/vitatta meg az említett sorozatot (biztos van más megfogalmazása is, ennek a jelenségnek). Azok a rajongók, akik inkább csak a történetbe szerették volna beleélni magukat, nem tudtak különféle elméleteket megvitatni egymással, mert jöttek a rendezői szemszög kritikusok Én csak így hívtam őket.
Szóval én ezért veszem elő ritkán a Toriyamás dolgot, mert igaz amit írsz, csak ezzel kb. mindent le lehet zárni egy huszárvágással, nem?
Lehet tévedek, de nekem ez a tapasztalatom És mondom, én is felszoktam hozni ezt.
Broly pedig nagyon gyorsan fejlődött úgy, hogy GOD KI-t se használt ugyebár. Szóval megnézném Granolah mit kezdene vele.
Ugrás a fórumra: |