Lehengerlő egy epizód volt! Már vasárnap végigizgultam, de magyar felirattal is üdítő volt nézni. Hatalmas köszönet a munkátokért!
Reiner őrlődése nagyon átjött. A Re:Zero 18. része óta nem élveztem egy javarészt beszélgetős epizódot ennyire. Rendesen érződött a feszültség. A vége pedig hab a háromemeletes tortán.
Néhányan a YouSeeBIGGIRL c. OST-ot várták a végére, de szerintem az egy picit túlzás lett volna a Hadüzenethez. Reiner és Bertholdt 2. évadbeli átalakulása megpecsételte annek az OST-nek a sorsát, az árulásokhoz megy csak. :'D Személy szerint nem volt bajom a zenével, igenis találó volt az oda. Maximum egy fokkal intenzívebb is lehetett volna, ha szőrszálhasogató akarok lenni.
Blader- Én se értem azt az óriási hisztit ami megy a rész körül, hogy nem a YouSeeBIGGIRL-t tették be alá. Egyáltalán nem illett volna ehhez a részhez csak a sok retardált (akik hisztiznek) így látta youtubeon amikor valaki a manga alá bevágta ezt a zenét és oda még ha illett is, mert nem volt semmi más hangeffekt alatta, az animében szerintem kilógott volna az a zene.
Azért illett egyedül Reinerék részéhez a 2. évadban ez a zene mert csendesen indul és aztán fokozatosan robban be mint maga a leleplezés, ide ahol Eren hirtelen átalakul és bedurrantja a színpadot szerintem egyáltalán nem illett volna.
Nekem egy dolog szúrta a szememet, mégpedig a CGI titán Eren amikor felkapja Tyburnt. Alig látszik és kb 2 másodperc az egész, nekem is 2-szer kellett látnom a részt, hog feltűnjön, de érdekes hogy azt a semmi mozdulatot is CGI-al oldották meg, szóval én kezdek tartani attól hogyha lesz titán harc az is CGI-al lesz megoldva.
Köszi, hogy gyorsan elhoztátok, már vártam nagyon a folytatást!
Nem vártam egy beszélgetős részt, de kb a végéig a szék szélén ültem és gúvadtan meredtem a képernyőre. A befejezés megint jó kis cliff-hangeres lett, ezek szerint erre kell majd számítani a részek végénél innentől kezdve. Eren a rossz fiú, tetszik ez a változás a karakterében. A "megölök minden titánt" felfogást leváltotta a "megölök minden ellenséget", persze még előfordulhat, hogy a Marley-i Eldiánok is a célkeresztében lesznek, meglátjuk. Remélem kitart a tombolása és nem állítják vissza jófiúvá túl gyorsan Na akkor 1 hét headcannon találgatás jön, hogy majd rámcáfoljon a kövi rész
Sehogy se lesz ez így jó. Nagyon remélem hogy csinálnak egy part 2-t, mert 16 rész nem lesz elég befejezni, az egyszer biztos. Ráadásul már így is jópár jelenet kimaradt az animéből, amik azért elég fontosak lettek volna. Inkább vártak volna még 1 évet az egésszel, mert így hogy a MAPPA ennyire le van terhelve, félő, hogy a minőség rovására fog menni.
A fontos kimaradt jelenetek leírod esetleg? Kiváncsi vagyok és lehet kedvet csinálsz ahhoz, hogy végül mégiscsak elolvassam a mangát is.
Meg vagyok elégedve a résszel. Valamiért jó volt látni hogy mit kaptak a Marleyaiak az elbizakodottáguk miatt
Azt hitték hazai pályán nem támadják meg őket a "mocskos ördögök" úgy jártak mint anno Erenék, ők is azt hitték, hogy a fal majd megvédi őket.
Senki nem számolt azzal hogy kémek/betolakodók vannak köztük
Egy szó mint száz, nagyon nagyot nyalt vissza az a bizonyos fagyi
Eren meg szépen megtörte Reiner amúgy is ingatag elméjét, látni Erenen, hogy rohadtul elgurult a gyógyszer és nem érdekli semmi. Nagyon nagy furdulatot vett a karaktere, ez már nem is bosszúvagy, sokkal inkább valami mérhetetlen dac az egész világgal szemben...
Köszi a fordítást srácok!
Elképesztő rész volt, ahogy az egész évad annak ígérkezik megint az első öt rész alapján. Reméljük fent tartja a színvonalat, sőt.
Csak így tovább!
(Ui. Én eléggé valószínűnek tartom amúgy, hogy lesz part2. Legalábbis jóval valószínűbbnek jelenleg, a tempót, a hátralévő fejezetek számát, meg az eddig itt-ott véletlenül kiszivárgott egy-két infót tekintve, mint azt, hogy nem lesz. De aztán persze meglátjuk. Remélem én is, hogy lesz. Nem hinném, és jelenleg nem is úgy néz ki, hogy el akarnák rontani.)
Mikor a 4. évadot bejelentették 16 részesre azt gondoltam: Na, f.sza! Megint két részletben kapjuk. De most meg az az érzésem, hogy elég gyorsan halad az anime a mangához képest. Bár még most se gondolom, hogy bele fog férni, már csak azért se mert a manga még nincs is kész, és ha jól tudom már csak 3(?) fejezet van vissza, ami ugye még minimum 3 hónap, de ha nem lesz part2 akkor ez így szerintem igencsak sűrű lesz. Vagy kapunk a végjátékra egy 1.5-2 órás OVA-t?
Na mindegy. Majd kiderül, ha beborul. Köszi a fordítást! Az ajánló szövege meg zseniális lett!
A fontos kimaradt jelenetek leírod esetleg? Kiváncsi vagyok és lehet kedvet csinálsz ahhoz, hogy végül mégiscsak elolvassam a mangát is.
Én úgy csinálom, hogy amikor megnézem az új epizódot, elolvasom hozzá a mangát is hogy a friss élmény hatása alatt könnyebben észrevegyem a különbségeket.
Mivel ebben a topicban tilos a spoiler, így csak nagyvonalakban írom le, mik azok a fontosabb dolgok amik kimaradtak:
- A 2. epizódban Zeke és Colt párbeszédéből kimaradt legalább 2 nagyon fontos információ, illetve még egy olyan képkockát sem adaptáltak át a mangába, ami dobott volna az élményen
- A 3. epizódban amikor a Paradis szigeti akciót mutatják be, ott bőven lett volna még mit feldolgozni a mangából, mivel Reinerék szemszögéből be lett mutatva a fal áttörése és annak közvetlen előzménye (pl. hogy hogyan volt képes annyi titán egyszerre megjelenni ott)
- A 4. epizódban nem történt nagy változás, igazából csak Pieck pucsítós jelenete került ide, aminek amúgy a 2. epizód végén kellett volna lennie, de nyilván ez csak fun. Viszont van két képkocka a mangában, amit nem animáltak meg az animében, ennek hiányában az animéseknek lehetőségük se lenne észrevenni. Abból kiindulva, hogy itt semmit sem mutatnak véletlen, egyfajta kapcsolatot véltem felfedezni egy tárggyal kapcsolatban, szóval ez még csak találgatás, de lehet majd később kiderül, hogy igazam volt.
- Az 5. epizódban meg egy komplett párbeszédet vágtak ki amit nem is értek, hogy miért hagytak ki (Magath és Willy között). Abban reménykedek, hogy ezt még egy visszacsatolás formájában mutatni fogják a következő részben, mert sokkal világosabb lenne a dolog. Elsőre rosszul emlékeztem, hogy amikor Azumabito elmegy az nem lett feldolgozva, de most jöttem rá utólag, hogy benne van, csak a mangában máshogy volt megfogalmazva mint az animében (manga: Let us leave this place --- Menjünk el innen //anime: Then now, shall we go? --- Nos, mehetünk?). Kicsit azért többet mondó az egyik mint a másik...
(+még hiányzik egy képkocka Willy beszéde közben, de azt a cenzúra miatt nem rakták be, elvégre egy félbeszakadt test lógó belekkel már sok lett volna, de csak látványelemként szolgált).
Igazából ezek a fontosabb kimaradt elemek, lehet még van pár ami most nem jut eszembe.
Más: aki panaszkodik amiatt hogy mindig az izgalmas részeknél van vége az epizódnak, csak szólok, hogy a mangafejezetnek is pontosan itt lett vége és most halál pontosan 2 fejezetet dolgoztak fel az 5. epizódban.
Szerkesztette: BaleniX - 2021.01.12. 19:37
Sziasztok! Köszönjük a munkátokat, nagy élmény volt ezt a részt is végignézni! Köszönöm, hogy elkésztettétek hozzá a fordítást és megosztottátok velünk!