Én is furcsáltam a Bargon Mód elnevezést, hiszen angolban pont azért hívták Barion Módnak, mert a forma koncepciója egy kvantum mechanikai jelenségre épül.
Először azt hittem a japánok ejtik ki így a formát, mert nekik olyan jó a kiejtésük, hogy a bikicsunajos csávó mind a tíz ujját megnyalná, de ők is barionnak ejtik.
Szép kis előzetest kaptunk anime téren, hogy milyen lesz a manga azon része amit mi már ismerünk de érdemes bele nézni, legalább már tudjuk milyen színű ruhákat visel Kawaki
[img]http://kepkezelo.com/images/5txts7ec5hqpzqhhs34p.jpg[/img] Nem jól adtad meg az elérési útvonalat.
Az új forma hivatalos neve: Barion Mód. Hamarosan cseréljük a letölthető és az online fejezetet is.
Eredetileg a MangaPluson és a többi angol forrásban is Bargon volt, ezt később módosították, mert rájöttek, hogy nem tudnak olvasni. Sok helyen, ahol ezt nem cserélték utólag, még most is Bargonként szerepel.
A felirat sosem késik. És korán se jön soha. Pontosan akkor érkezik, amikor akarjuk.
Lenne egy-két kérdésem az olvasókhoz, akik követik az animét is
Alapozás: A Boruto animét csak kb. addig láttam, hogy volt valami kirándulásuk a rejtett köd(?) faluba (nem emlékszem pontosan, akkor néztem, amikor épp jött ki). Tudom hogy az animében vannak "anime canon"(csak az animében van, de nem filler) és "manga canon"(mangából adaptált) részek (meg szokás szerint egy rakat filler).
Na most jön a gond: Amíg az animét néztem, hogy szépen fogalmazzak eléggé gagyi volt. (pl. kiakadtam, amikor Shino-t, aki részt vett egy nagy ninja háborúban, legyőzte pár akadémiai kölyök, akik egy békés, nem háborús körülmények között nőttek fel).
És most jön a kérdés: Viszonylag jók az animében az "anime canon" részek? Kb. mennyi az animében a "manga canon"? Milyen a mangából történő adaptálás színvonala? Helyesen adaptálják az adaptált fejezeteket? Van sok kimaradás? Értelme lenne még egy esélyt adni az animének? Jobban járnék, ha inkább a mangát kezdeném el?
Előre is köszönöm azoknak, akik bármelyik kérdésre választ adnak
Nem követem sem az animét, sem a mangát, csak a statisztikai része érdekel. https://www.anime...enerations
A kilistázás szerint a 151. epizód volt az utolsó, amit a mangából dolgoztak fel, ami egyúttal azt is jelenti, hogy jó 10 részenként, ha feldolgoznak 1 manga fejezetet.
"Nem vagyok híve annak, hogy elragadjanak a haszontalan érzelmek és hátba szúrjanak az
aggodalmamért. Annak pedig még kevésbé vagyok híve, amikor valaki mást szúrnak hátba."
Accelerator - Shinyaku Toaru Majutsu no Index (10. Kötet, 9. fejezet)
Én hétről-hétre követem az animét és ha nagyon őszinte akarok lenni, nekem az a véleményem, hogy néhol iszonyat buta az anime. A karakterek közötti erőviszony egy nagy katyvasz, ember legyen a talpán, aki kiismeri magát benne. A régi karakterek le vannak butítva, Konohamaru (aki ugye egy jounin itt, igen, az a tökös kis Konohamaru, aki lenyomott anno egy Peint) utolsó pár részes produkciója minimum gyalázat kategóriás. A gyerekeket az esetek nagy részében rosszul használják, leginkább ez a fő/főbb szereplőkre igaz. Borutotól nekem a bicska nyílik a zsebemben, az esetek nagy részében akkor jók a részek, ha ő teljesen, vagy részlegesen mellőzve van.
Azt hajlandó vagyok megadni, hogy az utolsó két rész, ami Inojin, illetve Ino és Shikamaru központú volt, az elég jóra sikerült.
Összességében én nem ajánlom, maximum majd a Kara arctól követni, mert addig csak egyik facepalm a másik után.
A gond az ott van a Boruto animében. Vannak jobban sikerült anime canónon részek vannak rosszabbak úgymond. Maga a 100%-os manga canon részekkel nincs szerintem gond. Mondjuk az animáció lehetne néha jobb is.
De szerintem összeségében a manga jelenleg jobb, mivel kitudja az anime mikor fogja utólérni a mangát és a manga se halad nagyon gyorsan a történettel ezért is van ennyi anime canon rész.
"I'm not fighting because I want to win. I'm fighting because I have to win!"
Papirtigriske írta:
A karakterek közötti erőviszony egy nagy katyvasz, ember legyen a talpán, aki kiismeri magát benne. A régi karakterek le vannak butítva,
És ez a mangában is jelen van, vagy csak az anime hibája?
Papirtigriske írta:
A karakterek közötti erőviszony egy nagy katyvasz, ember legyen a talpán, aki kiismeri magát benne. A régi karakterek le vannak butítva,
És ez a mangában is jelen van, vagy csak az anime hibája?
Pl Naruto és Sasuke téren is eléggé le lettek alázva már mit ne mondjak.. még egy Momoshiki féle mozis harcot se tudtak kihozni magukból a mostani harc alatt. Szóval mondhatni ott is érződik, hogy a régi karaktereket szándékosan butítják le.
Ezzel nem is lenne gond, ha nem lettek volna majdhogy olyan erősek, mint egy isten. Pl. Narutonak hol vannak a klónjai? pl egy rasen-shurikennel megküldhette volna Ishikit ami elvileg elég jó jutsu mint azt láthattuk a shippuuden Kakuzu féle harcban, de ezek mintha már itt sem lennének.
Sasuke híres jutsujai? Alig bírja a tempót. S ha jól láttuk amit láttunk, akkor nem vagyok a sharingan-rinnengan szemétől se elájulva mostanában. Mindig ki van merülve chakra szinten is, valahogy egyik sem hozza a régi formáját.
Oké, aláírom. Béke idő xxy éve. Naruto még okés, mert agyilag tuti le van fáradva a sok papír munkától.
De Sasuke az kettejük közt, aki folyamatosan "készenlétben" volt ez idő alatt, és mindig azt látjuk, hogy alig van pár jutsura chakrája. Oké, alárom a dimenziók közti átjárás biztos sokat elvesz stb, de akkor sincs a régi szinten.
Annyiból ajánlom a mangát, hogy ott nincsenek ilyen "töltelék" részek, és a Shippuudenes mangával ellentétben itt kapunk majd 45-46 oldalt 1 hónapban 1x, szóval eléggé lassan halad a sztori sajnos. Szerintem jobb volt az előd, mikor hetente jött ki néhány oldal. Valahogy mindig újra kell olvasni az elöző részeket mert már elfelejti az ember mi is volt benne XD meg valahogy vissza kell rázódni a történésekbe
Szerkesztette: lina22 - 2020.12.19. 17:56
Ha egy jó hasonlatot akarnék akkor úgy képzeld el Narutot meg Sasukét mintha már most csak kb Sarutobi szintjén lennének a Naruto elején. Lassabb reflexek, gyengébb fizikai erő, kevesebb chakra. Mondjuk kreativitásban meg olyan szinten mozognak mintha geninek lennének
Nekem is ez nem szimpatikus a Borutoban, hogy a korábbi két főhőst Narutot meg Sasuket legyengítették különben nem tudta volna senki legyőzni őket viszont ez a gyengítés nincs igazán jól kifejtve vagy megmagyarázva.
Narutora mondhatjuk, hogy nem edzett, de Sasuke ahogyan lina mondta folyamatosan edzésben volt mégis inkább azt mondanám, hogy a ő gyengébb jelenleg nem Naruto.
A többi karakter nos ha jól emlékszem a mangában nincs annyira legyengítve, de az animében ott ütik őket ahogyan érik. Mondjuk hozzáteszem, hogy a mangában annyira nincs is sok karakter használva jelenleg csak a legfontosabbak.
Ha őszinte akarok lenni láttam idén a Borutoban olyan harcot ahol volt kreativitás meg gondolkodás ami a régebbi Narutora emlékeztetet. Viszont a legtöbb és legfontosabb harcok elérték a Dragon Ball szintet.
Nincsenek jutsuk nagyon csak az öklözés megy meg a power up, power up, power up. Aztán az győzz aki éppen magasabb power upon van.
Bastian is alátudja támasztani, hogy Japánban is nem túl népszerű a manga jelenleg az animéből él az egész Naruto univerzum. Gondolom otthon a gyerekeknek még bekapcsolják aztán nézzik.
"I'm not fighting because I want to win. I'm fighting because I have to win!"
Hát az biztos, hogy Narutó ereje és tudása már már szánalmas a régiéhez képest. De őt még hagyjuk. Azért félig meddig van oka, de azért még így is mutatott pár dolgot.
Sasuke az aki tényleg kritikán alulin lett megcsinálva benne. Őszintén azt mondanám hogy a Narutós Joninok szintjén tán ha van. Semmi erő semmi ügyesség technikák.
Alig valami harc és máris kimerült és sérült. Hol van már a régi kitartás erő, nem is beszélve a susanóról meg az amaterasuról. Tényleg semmit nem mutat. És hogy semmi ereje nincs és még az sem akar neki töltődni napok alatt se.
Őszintén kész mélyrepülés a kezdet óta. Valahogy úgy érzem a Borutó elején még erősebbek voltak mint mostanában.
Hát ezek alapján amit írtatok, akkor kétlem, hogy egyikbe is mostanság belemerülnék xd
Én alapból azt vallom, hogy a sima Naruto, meg a Shippuuden eleje volt az, ami még hozta a színvonalat. Pl. nézz meg egy Gaara vs. Lee harcot, vagy még korábbról a Zabuza harcot. Vagy ha később megyünk, Shikamaru vs. Hidan. Ezek színvonalas harcok voltak.
Ezek után, habár adom a harcok jól néztek ki, szerintem teljesen elkanyarodtak a gyökereiktől. Ott még taktikáztak, hogyan győzzék le az ellenfeleket, de a Shippuden közepe felől már a "kinek nagyobb a... jutsuja" volt a harcok magja. Kinek villog jobban, kinek fényesebb a jutsuja. És Jeager írásából azt látom ez csak még rosszabb lett. Hatalmas csalódás az egész. :\
Ahogy olvastam Kishimoto-sensei visszatér, és ő fogja folytatni a Boruto mangát, tehát remélem várhatunk egy kis változást, és akkor majd érdemes lesz belekezdeni.
Hát már az előző is az volt, sőt ez előtt is volt valamennyi köze, káérdés hogy mennyi.
De most is az van hogy próbál nagyot lépni mutatni az olvasottság megmaradása véget. Gondolom ezért is adták neki vissza a mangát. Ő meg próbál valamiféle nagyot mutatni. Mondjuk ez sok szempontból a "kétségbeesés" hogy mit is lépjek. De ki tudja lehet hogy a végén még valami értelmeset hoznak ki belőle.
Amúgy nekem a Shippuuden végéig tetszett a történet. Volt ott még taktikázás és stratégia meg összefogás.
Az meg hogy nagyon elrugaszkodtak az elejétől már más kérdés. Ott is már az volt hogy minél nagyobbat látványosabbat lépjen, hogy fennmaradjon az érdeklődés. Szerintem most is hasonló lehet.
De holnap jön az új fejezet, hátha abból okosabbak eszünk.