Boldog születésnapot. Viszont az írásodra én is reagálnék. Én sem szoktam itt a fórumon reagálni semmire és nem azért mert ti nem érdemlitek meg, hanem mert egyszerűen ilyen vagyok. Szinte a kezdetektől tagja vagyok az oldalnak. Nagyon sok animét és mangát innen nézek a mai napig, pedig már elmúltam 33 éves. Kimondhatatlanul hálás vagyok a munkátokért és amikor csak tudom támogatom is. Viszont a fórumon valószínűleg ez után se leszek nagyon aktív, mert ahogy írtam én nem vagyok az fórumozó típus. Inkább a hírek alá írok ha valamit közölni szeretnék. Tegyetek be egy linket minden hírhez amit kiadtok és ígérem, ha nektek ez ennyit számít, mindig oda kattintok és megköszönöm a munkátokat. Nem gúnyolódásként írom, hanem mert nekem tényleg fontos a munkátok és még szeretném sokáig élvezni a gyümölcsét.
Még egyszer köszönök mindent, Isten éltessen titeket sokáig és sok kitartást a munkátokhoz/hobbitokhoz.
Köszönöm szépen az eddigi munkátokat!
Én már 2016 óta aktív követője vagyok az oldalnak. A ti munkásságotok által ismerkedtem meg az anime tágabb világával. (először a Naruto Shippuden fordításotok által, aztán egyre több más munkátokkal) Sajnos eddig nem igazán kommenteltem sehol sem az oldalon, eléggé "lurker" természetem van, nem igazán szeretek szólni senkihez. Ettől eltekintve viszont mindig aktívan olvastam az engem érdeklő fórumtémákat, érdekeltek a fórumozók gondolatai, like-oltam a hozzászólásokat, még ha magam nem is szóltam hozzájuk. Ha az változtat a helyzeten, megpróbálok a jövőben aktívabban hozzászólni a témákhoz, ezáltal elősegítve az oldal megmaradását!
Még egyszer köszönöm az eddigi és ezutáni kitartó munkátokat, sokat jelent a létetek a hazai anime közösségnek!
Nem kevés idő 14 év az biztos, főleg hogy milyen magas minőségben teszitek ezt. Ugyan nem követlek titeket az elejétől( akkor még azt se tudtam eszik vagy isszák a mangákat), de remélem hogs még 14 évig legalább fennáll majd az oldal.
Boldog Születésnapot Kívánok az Oldalnak!
És hálás köszönet az oldal minden munkatársának a kitartó munkájáért!
És bár kicsit önző de remélem még legalább ennyi ideig teszi boldogabbá a hazai anime manga kedvelő közönséget az oldal!
Sziasztok!
Én is a "Lássunk egy példát, hogy megértsétek" kezdetű fejezetre szeretnék reagálni.
Olyan sok dolgot érdemben már nem írnék hozzá, mert fölöttem ketten már megtették, és utálom amikor mindenki ugyanazt írja le, mert nem veszik észre, hogy más is megtette.
Annyiszor szóvátetted már ezeket a dolgokat, hogy, nem is értem. A megtekintések száma valóban nem elég nektek arra, hogy értékes amit csináltok? Mert ha nem, akkor veletek is ugyanannyi probléma van, mint velünk. És persze senki sem tökéletes, mi sem, és hát ezek szerint ti sem.
Volt hogy 1x 2x én is megkérdeztem tőled, hogy egy fordítás várhatóan mikor fog érkezni, mert egy (vagy több) teljesen másik animének, később megjelenő epizódja már le lett fordítva, és amelyiket én várom az még nem. Azt hiszem talán kétszer kérdeztem ilyet, de olyan választ ami tényleg segítségemre volt, és megértettem, hogy miért van ez, csak az utolsó alkalommal. Leírtad, hogy az általam várt animének a fordítása sokkal több időt vesz igénybe, mint azok a később megjelenő epizódok (más animékből) amik azóta már felkerültek az oldalra. Igen, én is kérdeztem ilyet, mert érdekelt, nem azért hogy követelőzzek, hanem azért mert érdekelt, érdeklődtem.
Követelőzés, követelőzés, követelőzés. Ezt szajkózod már nagyon régóta, az ilyen jellegű kérdésekre. Csak tudod egy 12-16 éves gyerek, nem fog tőled úgy kérdezni, mint egy 20-30 év közötti, vagy egy még idősebb személy, nem elég fejlett még a kommunikációs képessége.
Hozzáteszem, pont e miatt kezdtem el, oda írkálni hogy köszönöm, amiket megnéztem, aztán pont azért is hagytam abba, mert láttam, hogy én, és rajtam kívűl egy páran még változtattak ezen a hozzáálláson, de te még mindig ugyanolyan bunkó módon tudtál válaszolni egy némelyik kérdésre, ahogy szerintem nem kellene. Úgy döntöttem, hogy továbbra is csak néző leszek, semmi más egyéb.
Köszönöm hogy végig olvastad, remélem hogy ti is átgondoljátok majd az itt olvasott visszajelzéseket, ne mindig csak nekünk kelljen, mert én például értelek titeket, remélem ti is engem.
Szép napot, és Boldog Születésnapot az oldalnak! :*
Egyetértek mindkét véleménnyel. (Doomfaszi, Tapion). Ugyan nem dolgozom benne, de ez olyan mint a borravaló. Nem kötelező, de k*rva jól tud esni! És igen, abszolút igaz, hogy abből lehet csak igazán erőt meríteni, ha olvasod a pozitív visszajelzéseket. És azt is tudom, hogy egyikőtök sem a s*ggnyalást akarja, csak szimplán azt az érzést, ami egy alkotót/szerkesztőt feltölt. Egy időben, amíg lehetett, kifejezetten figyeltem erre, hogy a megosztott munka alatt mindig egy "köszi-t", vagy egy "nagyon jó rész volt" írást megejtsek, ami semmibe nem telik. Viszont most ezeket már nem lehet, csak itt a fórumon. És ebből kifolyólag egyetértek azzal is, hogy ebben a világban már nagyon kevesen vannak, akik leülnek és megfogalmazzák a véleményüket, egy-egy adott részből. Én is ritkán szoktam írni, ugyanakkor általában elolvasom azt a témát, ami engem érdekel. Nem szeretnék egy fórumtémába csak annyit beírni, hogy köszi, jó rész volt, és szerintem sokan vannak így. Ha már írok akkor megfogalmazom a véleményem, és igen ez sokszor tíz perceket is igénybe vesz, azzal meg úgy vannak az emberek, hogy "Áh, majd később". Szerintem jobb lenne visszavezetni a hozzászólást, ott az ilyen "köszönöm" üzeneteket jobban át lehet adni.
A másik pedig, mint mondtad, a statisztika. Hát félelmetes mutatókkal rendelkeztek. Ez erőt kell hogy adjon. Nyílván nem látok bele az anyagi részekbe, de szerintem amikor kiírjátok, hogy támogatásra lenne szükségetek, akkor kivétel nélkül mindig összejött az az összeg, amire szükségetek volt. Szóval igenis hálásak vagyunk, nagyon hálásak! És biztos vagyok benne, hogy ezrekből akik olvasnak egy egy fejezetet, és rendelkeznek annyi intelligenciával, hogy megértsék, hogy ez mi melóból áll, azok nagyon köszönik, még ha nem is írják meg.
Na de nem dumálok ennyit, a lényeg az, hogy nagyon köszönöm mindegyikőtök munkáját, ha annak idején nincs magyar fordítás, biztos nem kezdem el a One Piece-t.
Remélem, hogy az oldal még nagyon sokáig létezni fog és aktív lesz, Tapion neked meg sok boldogságot (az írásodból a gyerek születését vettem ki ), várunk vissza!
Boldog Szülinapot és köszönjük az eddigi munkásságotokat remélem ez a jövőben is így marad.
Engem személy szerint a One piece manga/ anime, Fairy Tail 100 éves küldetés, DanMachi anime, Dragon Ball Super manga, Super Dragon Ball Heroes, Boku no Hero Academia manga nézem hétről hétre ahogy kijön. Igaz, hogy nem írok/írtam sokat a sok év alatt de csendes figyelője voltam pl a One piece manga fórumnál amikor volt időm olvasni.
Az utobbi időben kezdtem el olvasni a Shuumatsu no Valkyrie mangát is, UQ Holder mangát az elején nagyon néztem és olvastam, de az utobbi időben nem igen volt időm ennyi mindent követni vagy olvasni.. de majd bepotolom valamikor...
A Naruto, Naruto Shippuuden-t láttam, de nem vettem az erőt és a fáratságot, hogy a Boruto animét/ mangát elkezdjem nézni (Pedig jónak néz ki, majd megnézem ha időm engedi).
Az oldalon ezeket a mangákat-animéket szoktam nézni, és nézni is fogom ha folytatjátok is a munkát ezekkel a projectekkel.
Erre jönnek rá az aktuális heti megjelent animék/mangák angolul amiket nézek.
Az igaz, hogy nem lehet mindenki kedvére tenni, hogy ezt valaki szereti más azt nem szereti, de attol még a munkáitokat fontosnak tartom! Akár felkapott tartalom akár nem!
Így Sok sikert a közeli és a távoli jövőben a projectjeitekkel!
Boldog születésnapot az oldalnak )))
Alapvetően én sem kommentálok (akárcsak azt korábban mások is írták) szinte sehol. Elég régóta követem az oldalt, rengeteg mangát, animét kipörgettem már. Sose kérdeztem meg még, hogy mikor jön új fejezet/rész, mert naponta egyszer úgyis rákattintok az oldalra
Viszont mivel ez számotokra fontos, így megpróbálok ezen majd változtatni (bár nem ígérem, hogy minden alkalommal fogok írni)
De mindettől függetlenül hálás vagyok, hogy ennyi időt és energiát belefektettek.
Kösziiiiiiiii
Én is nagyon szépen köszönöm a munkátokat. Konkrétan ennek az oldalnak köszönhetően szoktam rá az Anime-re jómagam is.
Viszont, hogy a témára is reagáljak. Soha életemben nem voltam nagy fórumozó, az élő beszédet preferáltam mindig is. Nevezzetek maradinak de ez van. Ráadásul nagyon hektikusan és össze vissza nézek anime-ket. One Piece-t is nem rég kezdtem el darálni. Így ha esetleg még véletlenül fel is tévednék a Fórumra olyan iszonyat mennyiségű spoiler-be futnék, hogy lehet elvenné a kedvem a sorozat nézésétől. Elvégre megtudom kivel, mikor, mi fog történni. Ettől függetlenül amikor tehetem támogatlak titeket. Tisztában vagyok vele mennyi munkát öltök egy-egy fordításba. Jómagam is jelentkeztem a csapatba, mivel szerettelek volna ezzel is támogatni titeket. Ekkor tudatosult benne, hogy rajtam ez bizony ki fog fogni mert annyi munka van vele.
Száz szónak is egy a vége és többen is írták már előtte, így én sem húznám feleslegesen a karaktereket meg a biteket. Fórum mérni, hogy mennyire örül a közösség egy-egy munkának szerintem nem a legideálisabb. Kellene, helyette egy egyszerűbb és átláthatóbb forma erre szerintem. Én is nagyon szívesen kifejezném hogy mennyire örülök egy-egy munkátoknak, de teszem azt most ha minden One Piece epizód után odaírnám a fórumra, hogy köszönöm, szerintem azért lennék onnan kitiltva.
Remélem valamennyire érhető voltam én is.
Boldog Születésnapot kívánok és kitartást a további munkáitokhoz! Mi nagyon hálásak vagyunk érte, még ha nem is Fóumozunk annyit!
Én nem vagyok olyan nagyon régóta itt az oldalon, és pont emiatt nem is ragadt rám a kommentelés meg a fórum nézegetése. Talán ha 2-3 alkalommal ránéztem a fórumokra és rájöttem hogy érdemben nem tudok hozzájuk szólni. Meg ugye hát a mai világban kicsit tart az ember az internetes bullyingtól.
Mindenesetre szinte minden animét/mangát a ti gondozásotokban nézek ugy hogy
PleXy95 írta:
A megtekintések száma valóban nem elég nektek arra, hogy értékes amit csináltok? Mert ha nem, akkor veletek is ugyanannyi probléma van, mint velünk.
Mint írtam, nem magam miatt született az iromány. Miattatok/értetek és a csapatért. Én elfordítgatok magamnak, maximum ha úgy ítélem meg, hogy bizonyára nem érdekel senkit, akkor nem teszem közzé, hanem megtartom magamnak. A megtekintések száma csak egy szám. Nem érdeklődést mutat, csupán egy adat. Se több, se kevesebb.
PleXy95 írta:
Igen, én is kérdeztem ilyet, mert érdekelt, nem azért hogy követelőzzek, hanem azért mert érdekelt, érdeklődtem.
Ezekben az esetekben a kulturált kérdésekre igyekszünk kulturált válaszokat adni. A "mikó lesz má?!?!?!" nem kulturált. A második alkalommal nyilván azért kaptál kulturált választ, mert normális hangnemben tetted fel a kérdést. Nincs ebben semmi misztikum. Amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten. Nyilván nem emlékszem minden egyes válaszadásra, de mikor valamiről hírt írunk (akár többször is), vagy épp az oldalon egyértelműen fel van tüntetve, vagy a hírszövegben magyarul le van írva valami, amire 5 perc múlva rákérdez valaki, hát... inkább nekiállok fordítani, és letudom egy rövid, velős válasszal. Hiszed vagy sem, Facebook oldalunkon mai napig vannak olyanok, akik megkérdezik, hogy mikor érkezik a felirat a Kimetsu no Yaiba filmjéhez, mert már megy a mozikban és ő nézni akarja (és 543 kérdőjel-felkiáltójel kombó). Mindezt úgy, hogy ha elolvasná a hírt, kiderülne számára is, hogy amíg nincs BD lemez megjelenés, addig nincs internetre feltöltött anyag, vagyis nincs miből dolgozni. De hangsúlyozom, sokminden függ attól, hogy milyen hangnemben érkezik a kérdés.
PleXy95 írta:
de te még mindig ugyanolyan bunkó módon tudtál válaszolni egy némelyik kérdésre, ahogy szerintem nem kellene.
Lásd fenti válaszom.
Újfent megfogalmazom nyersen az egész iromány értelmét: ez az egész egy adok-kapok viszony, ami köztünk és köztetek van. Nektek jól esik, ha lefordítjuk XY anime vagy manga új részét, nekünk jól esik, ha beszélve van róla és látjuk ezáltal az értelmét annak, hogy gyorsabban, pontosabban, magasabb színvonalon (vagy egyáltalán) csináljuk. Nem történik semmi, ha nem változik meg semmi ennek hatására. Nem dől össze a világ. Csak Én már nem fogom tudni útját állni annak, ha emiatt elmegy valamelyik csapattagunknak a kedve a munkától. És ha egy fordító/lektor/szerkesztő/formázó kiesik, és nem lesz jelentkező, aki átvegye a feladatait, akkor ugrott a projekt. Ennyire egyszerű a nyers képlet. A Ti érdeketekben írtam mindent, nem a sajátomban. Nekem a közeljövőben nem ez lesz a legfontosabb dolog az életemben.
A felirat sosem késik. És korán se jön soha. Pontosan akkor érkezik, amikor akarjuk.
Nagyon szépen köszönöm hogy már ilyen régóta láttok el minket anime/manga rajongókat tartalommal! Az összes mangát elolvastam amit csak lefordítottatok es nem kevés animet is megnéztem tőletek. Viszont én se vagyok aktív tagja a fórumnak, de nem azért mert lusta vagy hálátlan lennék, soha nem gondoltam azt hogy nekem bármi jogom van követelőzni hogy mikor fordítjátok már le azt az új fejezetet vagy részt, hanem mert én nem vagyok az a típus aki így szereti kiélni magát. Mindig hálás voltam a munkátokért és most is az vagyok és most is várom az új fejezeteket. Elhiszem hogy nehéz motiváltnak lenni pozitív visszajelzés nélkül amit nagyon sajnálok hogy nem kapjátok meg (tudom hogy én is hibás vagyok mivel én se tettem ahhoz hozzá hogy ne így legyen) . Ha ti nem lennétek akkor nagyon sokat veszítene a magyar anime/manga közösség ez biztos szóval ne gondoljátok hogy nem hálásak és nem várják a munkátokat az emberek!
Az olyanok akik meg csak annyit tudnak írni hogy mikó lesz máá?! próbáljátok ignorálni hiszen (nem degradálva) de hülyék mindig és mindenhol vannak. Én nagyon remélem hogy többen vannak azok akik normálisak, türelmesek és hálásak a munkátokért.
Mégegyszer KÖSZÖNÖM az eddigi és ezutáni munkáitokat is!
Boldog Születésnapot!!
Nagyon boldog születésnapot kívánok az egész Naruto-kun.hu csapatának, tagjainak és látogatóinak!
Sajnos én se vagyok nagy kommenter, inkább mangák alá szoktam néha írni, mert ott nem tudni még előre, mi fog történni. Animéknél azért van alapanyag (manga) ahonnan a legtöbb kérdésre kapsz választ. Ettől függetlenül mindig úgy kezdem a mondandómat, hogy megköszönöm az áldozatos munkátokat. Nem emlékszem mikor regisztráltam ide, nagyon rég volt már és ezen hosszú idő alatt tényleg keveset szóltam hozzá a munkátokhoz. Ezentúl figyelni fogok arra, hogy legalább azok alá a posztok alá írjak egy köszönetet, amiket magyarul fogyasztok!
Még egyszer Pain éltessen titeket és még sok hosszú évet kívánok Nektek!