És Jeanist él. Igazából nem lepett meg ez sem, hiszen Hawks túl kedves ehhez, Twicet is szenvedve ölte meg, akkor egy hőst főleg. Dabit jól átverte, Hori pedig minket is. Nekem nincs hiányérzetem azért mert nem ölte meg.
Boku no Hero Academia manga - Spoiler és annak megbeszélése
Iagzából Jeanist-el nem az a nagy cucc hogy él, hanem az HOGY ÉL.
Ha nem értitek mit akarok. Dabi egyik nagy ütőkártyapontja a kis TVs monológjában az volt h hawks megölte Jeanistet.
De mivel Jeanist él és virul, kb elásta ezzel a kommentel a többi mondandójának a szavahihetőségét is. Annak ellenére, hogy egy része igaz.
Én nem igazán értem, hogy mit akar kezdeni a szerző Jeanist-el. Az eddig láttottak alapján nem számít ő olyan erősnek hősnek.
És akkor most pont ő mentené meg a napot? Elég fura lenne ha egyáltalán Dabit letudná győzni és akkor még ott vannak a többiek. Egyre inkább gondolom azt, hogy lassan érkezik még valamilyen erősítés aztán vissaavonulnak mindenki.
Best Jeanist nem halhatott meg, mert Bakugou még nem mondta el neki a hősnevét. Ennyi. Nem kívántam a halálát, ellenben ez megint egy remek lecke volt arra, hogy nem kell piedesztálra emelni a mangát, főleg nem brutalitás terén.
A Dabi dolog pedig különösen kínos. Egyrészt kapunk egy visszaemlékezést, ami nem támasztja alá, hogy Endeavor egy szörnyeteg volt, épp ellenkezőleg, másrészt most tényleg végezni akart vele? Ha nagyobb büntetés számára és a hősöknek is, hogy társadalmilag kicsinálja, akkor baromira sok értelme van, hogy percekkel később ténylegesen az életére tör. Még csak meg sem tapasztalhatta volna a leleplezésének a súlyát, így nem ért ez annyit, hogy Dabi ennyit várjon vele, majd mégis fizikailag is elégtételt vegyen. Az pedig különösen kínos, hogy Best Jeanist megjelenésével mehet a kukába a nép megingatása.
És természetesen pont akkor kellett előhuzakodnia Horikoshinak a Jeanist kártyával, amikor már-már esélyt láttunk volna arra, hogy a társadalom és a hősök közt kialakulna egy konfliktus.
Máskülönben magam is számítottam arra, hogy mégsem halt meg, bár az igazat megvallva nem is nagyon érdekelt. Viszont nem értek abban egyet, hogy Hawks szenvedve ölte volna meg Twicet is, legalábbis nem mutatott erre hajló jelet. A 240. fejezetben pedig egyértelműen elhangzik, hogy még ha nem is a valódi Jeanist van abban a hullazsákban, valakit meg kellett ölnie ehhez. Ezek után én úgy gondolom, hogy Hawks nem fél ölni, ha muszáj, akkor muszáj.
Emellett a Dabi/Touya felfedésnek is súlya veszett.
Az közel sem biztos, hogy Jeanist megússza élve ezt az összecsapást
De komolyra fordítva...
Szerintem ebben a harcban számos ártatlan veszítette az életét és nem lesz biztos abban a társadalom, hogy mindig számíthatnak a hősökre.
Főleg ha kiderül, hogy az elsőszámú hőst illetve még jópár hőst milyen csúnyán elintéztek a gonosztevők. Legalábbis az túl szép lenne ha ezután is minden maradna a régi mederben és semmi hatása nem lenne a társadalomban én kizárnám ezt.
Tomura kinyitotta a pandora szelencéjét, ezek után már abban se vagyok biztos, hogy Endeavor maradhat az elsőszámú hős.
Ha már vissza lett hozva, akkor bontsa ki a karakterét, mielőtt még "újra" fűbe harapna. De ahogy a dolgok állnak, nem igazán tartom valószínűnek, hogy sort kerítene rá.
Senki sem állította, hogy semmiféle következménye nem lesz ennek a "háborúnak" a társadalomra nézve. Ellenben azt merem állítani, hogy egyáltalán nem lesz itt pálfordulás, sötét korszak és horror, mint ahogyan azt sokan mások előre megjósolták.
Arról nem is beszélve, hogy Shiggyék továbbálltak, szóval bőven van idejük helyrehozni a dolgokat. Aminek szintén nem látom értelmét, de benne volt a pakliban, így nem lettem meglepve.
Mellesleg Horikoshin múlik a dolog. Tekintettel arra, hogy az előző fejezetben ezüst tálcán kínálgatta a társadalom hősökbe vetett hitének meggyengülését, a következő fejezetben teljesen kifordult önmagából és kárba veszett az esély arra, hogy konfliktus alakul ki a hősök és a civilek közt. Ebből kifolyólag én kifejezetten úgy érzem, hogy nem nagyon akarja ezt a konfrontációt beteljesíteni.
Sziasztok!
Reflektálnék az új fejezetre (ezért valószínűleg sokan megköveznek majd, de vállalom): (Ez egy spoiler. Vidd rá az egeret a megjelenítéshez: Minek kellett Miriót visszahozni????!!!
Pláne így a csata közepén? Szerintem bőven elég lett volna Jeans belépője, mint felmentősereg, esetleg Uraraka+Cuyu+az 1A maradéka még befut.
De így, hogy Mirio berobban a képességével...
Most nekem így kapásból több bajom van a dologgal:
(azt csak mellékesen, hogy sose bírtam túlzottan a karaktert...)
Mikor kapta vissza az erejét? Eri már tudja így hajszálni az erejét? Ha igen Deku eddigi sérülései teljesen elvesztik jelentőségüket, hiszen nem fog lebénulni a karja, mert Eri visszafordítja. Aizawa senseinek feleslegesen kellett levágnia a lábát, hiszen így is még kb. két percig tudott a képességével segíteni Shigaraki erejét törölni, aztán elájult a vérveszteségtől.
Mivel megint előre tolták Miriót, megint ő lesz a "nagy megmentő", ő oldja meg valószínűleg a helyzetet, mások hiába fáradtak...
De ha ez a helyzet Eri képességével, miért nem állította vissza All Might erejét? És akkor ő is tudna harcolni... Pár fejezettel korábban volt egy bevillanás, ahogy az iskolában a képernyőn nézi Erivel az eseményeket.
Viszont, van egy másik magyarázat Mirióra, ami jobban tetszene, mint, hogy Eri visszaállította a képességét: Lehet, magától elmúlt a szérum hatása, ami a lövedékben volt, elvégre az is még egy kísérleti valami volt, nem tesztelhették, meddig tart a hatása. Lehet kb 1 év volt és slussz...
Így szerintem mindjárt nagyobb tétje lenne mindennek. Főleg bennem az motoszkál, hogy esetleg erre utalt Nighteye a halálos ágyán, hogy nagyszerű hős lesz a fiúból. De ami még sanszosabb szerintem, hogy most vagy tényleg meghal, vagy ha már úgy is mindenki befut, megjelenik All Might és ő hal meg.
Mert ugye Nighteye azt mondta egy szörnyeteg végez vele, ha All for One-t látta volna, valószínűleg felismeri és elmondja. De csak így szörnyeteg, szerintem Machiára utal....
)
Na, mindegy meglátjuk , mi lesz... Remélem nem lesz újabb szünet a mangában.
Ti hogy látjátok?
Nos az én véleményem:
Jaeger írta:
Nos az én véleményem:
292Korábban már írtam, hogy számítottam arra, hogy bevetik ezt a kártyát.
Szerintem ha All Might most halna meg az elég súlytalan lenne. Nekem van rá egy magyarázatom mondjuk az, hogy All Might testét hiába fordítják már vissza nincs meg az ereje mert továbbadta a OFA-t. Most jut eszembe, hogy a harc előtt Erinek megnőtt a szarva majd pedig a legútóbbi All Might képen már normális volt. Lehet itt adta vissza Mirio erejét. Én annyira nem örülök ennek a csavarnak. Mirio túl op Mármint szerintem Machian kívül bárkit letud győzni 1v1-ben. Szóval nem fog Eri most gyorsan mindenkit meggyógyítani ha ő tette ezt az egészet egyáltalán. Szóval szerintem most már a gonosztevők tényleg felhúzzák a nyúlcipőt. Remélem nem az lesz, hogy Mirio feláldozza magát Deku miatt.
Itt a korai verzió szóval jöhet a kibeszélés:
https://www.manga...ademia-292
Jeanist ahhoz képest sokkal erősebb mint vártam. Mármint ha képes végig koncentrálni képes szinte bárkit lekötözni.
Dabi az erősödött? Kicsit átment szinte egy démonba. Nála nincs meg az a probléma, hogy esetleg túlhevül? Vagy szimplán nem törödik következményekkel.
Spinner megharapta a kollégát, hogy felébredjen nem rossz húzás
Hado azt vajon túlélte vagy ezzel egy nagyon súlyos sérülést szerzett?
Mirio pedig szinte a semmiből jelent meg.
Dabi most jól megszívta tekintve, hogy Lemillion ellen semmit nem ér az ereje.
De igazából én már nem harcokat várok, hanem legyen már vége ennek az ívnek.
Röviden. átvezető fejezet.
Miroról annyit, hogy látom sokan promlémáztok miatta, de szerintem ez részben azért van mert az anime még friss sok mindenkinek, de a manga idővonalát tekintve Mirionak közel egy éve már nincs képessége, ami azért annyira nem kevés idő.
Késöbb visszahozni meg nem sok értelme lenne, amikor már a komolyabb konfliktusok lerendeződtek, másrészről meg én azért megvárnám még ehhez a magyarázatot mielött nagyön hőbörögni kezdek miatta, hiszen nem tudok Erivel ki hogy mennyit edzett vagy vagy hogy valójában mennyire is nehéz vagy nem nehéz irányítani a képességét.
Azt ne feltsétek el, hogy Eri azért nem tudta irányítani az erejét korábban mert szó szerint 0 gyakoralata volt vele. Simán lehet hogy képessége alap funktcióit nem olyan nehéz használni és ha csak egy picit akar visszapörgetni valakin akkor azt könnyen megteheti, hasonlóan ahhoz mint ahogy bárki egy pillanatra meg tud érinteni valamit ami forró.
Ugyan már. Ez annyira tipikus írói húzás, amit nem igazán kell megmagyarázni. Ha elég ideig pihenteti Erit, akkor majd az emberek elfelejtik, hogy milyen könnyedén tud eltörölni bárminemű következményt. Többen számoltunk vele, hogy egyszer használva lesz a képessége, onnantól kezdve pedig mindegy, hogy mikor. Ha két rossz közül kell választani, akkor nyilván a később a jobb megoldás, nem rögtön az Overhaul történetszál után.
Ugrás a fórumra: |