Szerintem a szezon legjobb önálló (nem folytatás) sorozata.
Már bánom is, hogy elkezdtem heti rendszerességgel követni, mert ezt igazán egyhuzamban volna jó végignézni
Elég badass-re sikerült Gojou, de egy kicsit darkosabb témájú szemeket vártam a szemkötő mögött..Azt gyanítottam, hogy ez az ára a erejének. De amúgy jól néztek ki.
Bastian sajnálom, hogy eddig megváratalak Nagyon sokáig hallogattam ezt a sorozatot, de úgy nézzem megvan nálam mi tudja betölteni a Kimetsu no Yaiba utáni űrt. Ha vége az animének nekiesek a mangának is.
A fordításért pedig jár a pacsi, joshx05-nak, KaukazusiGyikember a lektorálásért, Rakfely pedig a formázásért.
Eddig láttam az első két részt és nagyon bejött.
"I'm not fighting because I want to win. I'm fighting because I have to win!"
Köszönöm a munkátokat A híres csak, akire jegye volt Mainak meg az izomagynak az amúgy csak szerintem játszik legalább két kapura? Gojou meg még szimpibb..
8.rész
Sajnos, észrevehetően spórolós lett az epizód. Meg tudom érteni, mert lesz bőven összecsapás, amire kelleni fog a dinamika, viszont csalódáskeltő volt számomra, hogy a rövid Toudou vs. Megumi kulcsmozzanatai majdhogynem mind állóképek voltak.
Seiyuuk terén tetszik BURÁZÁ Toudou és Mai hangja, viszont a srác a rész végén bántotta a fülemet. Igaz, még nem beszélt sokat, de hozzá nagyon nem ilyen hangtartományt képzeltem. ^^"
Külön kiemelem a kawaii Miwát. A selfie Gojouval prioritást érdemelt.
A mangában Megumi el akarta törni Toudou egyik ujját, miután áldozatául esett a German Suplexének.
Azt hittem, hogy az emberek felgyújtása után nem lesz problémás Mahito képességének eredményét megmutatni, de ezek szerint az eltorzult testek cenzúrát érdemelnek, miközben a szívkitépés nem.
Köszönöm a munkátokat A híres csak, akire jegye volt Mainak meg az izomagynak az amúgy csak szerintem játszik legalább két kapura? Gojou meg még szimpibb..
Takada-chan egy idol, így kötelezően jó képet kell vágnia a nyáladzó, férfi rajongóihoz. Mai hamarabb tudná felszedni, mint Toudou, ennyi biztos. xD
"Nem vagyok híve annak, hogy elragadjanak a haszontalan érzelmek és hátba szúrjanak az
aggodalmamért. Annak pedig még kevésbé vagyok híve, amikor valaki mást szúrnak hátba."
Accelerator - Shinyaku Toaru Majutsu no Index (10. Kötet, 9. fejezet)
Nekem nem tűntek fel annyira az állóképek a Todou elleni harcnál. Meg szerintem a mozis cenzúra se annyira vészes mert amikor egyszerre mutatják a 3 arcot ott azért kivehető a torzulás csak kicsit jobban kell nézni. Bár ahhoz képest meg tök fura hogy tényleg eddig mutattak félbedarabolt emberi testet, húscsomót ami összegyömöszölt emberi testekből állt, szívkitépést és ez pedig már nem fért bele, pedig még vér se volt rajtuk XD.
Az ujjtörés basszus fel se tűnt hogy kihagyták pedig kellett volna bele mert ha apróság is de mutatja hogy milyen ésszerű és higgadt karakter Megumi mármint hogy egy ilyen helyzetben is ez az egyik legjobb mozdulat kb amit tehet hogy kiszabaduljon. Vagy ha a legjobb nem is de hatásos és illett volna Megumi karakteréhez.
A rész végi srác hangja pedig...egyetértek veled Bastian az nekem se tetszett elsőre. Megvoltam róla győződve hogy az ő hangja Yuki Kaji lesz. Ezek után ez a vékony hang nagyon fura lett.
Todou hangja viszont telitalálat lett, nem túl mély és nem is túl vékony pont jó.
Az egyik kiotói diák hasonlít Sonicra a One-Punch Man-ből. Lehet, hogy megszerzik hozzá Kajit.
"Nem vagyok híve annak, hogy elragadjanak a haszontalan érzelmek és hátba szúrjanak az
aggodalmamért. Annak pedig még kevésbé vagyok híve, amikor valaki mást szúrnak hátba."
Sikeresen bepótoltam a részeket és az kell mondanom, hogy eddig nagyon bejön
Néhány kérdés:
Amikor Megumi harcol Sukuna ellen, azt láttom, hogy nagyon látványosra sikerült, de a sámánok az átok erővel képessek a sérüléseiket is csökkenteni? Mivel konkrétan beton épületeken repült át elég gyorsan és utána relatív annyira nem sérült meg mint az első rész alatt egy gyengébb démontól. De lehet ez anime eredeti volt csak érdekes volt
Az öreg tanácstagok nem akarják, hogy Yuji túl erős legyen? Mivel szó volt róla, hogy azt hiszem 6 ujj a birtokukban van, de eddig nem adták át neki csupán 1-et. Ha megakarnak minnél többet semmisíteni fura döntés. Vagy Sukuna lenne így túl erős?
A 8-ik részben mivel ez csak úgymond egy ismerkedés volt, annyira nem hiányzott nekem az animáció, de a következő részekben tuti belecsapnak a lecsóba az előzetes alapján.
+1 Illetve Yujinak simán eszébe juthatna, hogy tanul valamit Sukunától, de gondolom erre ahogyan szokás csak később kerül sor
"I'm not fighting because I want to win. I'm fighting because I have to win!"
Igen, a Sukuna elleni harcban sikeresen megkínozták Megumit az animátorok. A mangában pár ütés/rúgás volt, és amikor beleszállt az épületbe, Nue körülötte volt, hogy megvédje, felfogja a csapás erejét.
A fejesek azon nyomban megölték volna Yuujit. Gojou javasolta, hogy halasszák el a kivégzését addig, ameddig be nem kebelezi Sukuna összes ujját, mert ígéretes tárolónak tűnik. Viszont Gojou szava semmit nem ér az öregeknek, vannak érdekellentétek, nincs garancia rá, hogy el tudja nyomni Sukunát.
Ellentétben a rengeteg belső "démonnal", Sukuna egyáltalán nem segítőkész. Ha valahol, akkor itt nem lesz Kurama-féle egymásra találás a tárolójával. Gojou szerint Sukuna technikái ugyanakkor idővel Yuuji testébe vésődnek, azaz "megörökölheti" őket.
Köszi szépen a 9- részt.
Itt azért jobban mutatták a deformálódott fejeket. Viszont én nem vagyok kibékülve Nanamin hangjával
Nem mondom hogy nem illik hozzá de én valaki mást tettem volna, valakit kevésbé karakteres hanggal. Ettől függetlenül jó rész volt, jövőhéttől kicsit felpörögnek a dolgok. A rész végi poénon jót röhögtem XD. Gojo jó kis troll.
9. rész
Mangásként nekem ez a rész tetszett eddig a legjobban.
Nem cenzúrázták a testeket, valamint a mozifilmben lévő párbeszéd remek kikacsintás volt Mahitóra. Továbbá a jegyárus karórájára sem véletlenül hívták fel a figyelmet. Rendezésileg kitűnő munkát végeztek.
Nanami(n) megérdemel egy olyan hangot, mint Tsuda, bár én is amondó vagyok, hogy Tsuda jobban adta volna magát Toujiként. A mangában egyébként nekem úgy jött le, hogy Nanami(n) faarccal beszél általánosságban, ezért jót röhögtem, amikor felemelte a hangját a bemutatkozása utáni részeknél, amikor panaszkodott, majd kaptunk egy szépen kidolgozott képet többször az arcáról.
Az animáció dinamikája is látványosan javult erre a hétre az előző után. Zene... szemeimnek? *.*
Junpei hangjával is megbarátkoztam. Ha jobban belegondolok, illik hozzá a jámborsága miatt. Viszont a fujou tábor miatt nem maradhatott ki egy kis módosítás. A mangában Mahito végig a függőágyán fekszik, amikor beszélget vele. Az animében a végére "belemászik" az arcába. ^^"
A Nanami(n)-Yuuji beszélgetést és Junpei követését Ijichivel a rész végéről előre hozták, de nem rontott el semmit. Közte mindössze még egy Mahito-Junpei beszélgetés van, gondolom azt beleteszik majd a következő részbe.
A rész végi szegmens váratlanul ért. Mindenre számítottam, csak a himbire nem. Erősen emlékeztet az eredeti Quiz Kid mémre. Abban is F-tabletta volt.
Igen azok a részek amikor Nanamin kirobbant azok tök jók voltak és oda nagyon jó volt a hangja is. Csak ahogy alapjáraton ilyen kicsit nyálasabb hangot használ a szinkronszinésze azzal van bajom. A Fire Force Joker stílusa se illene neki de valami köztes "fahangot" képzeltem volna hozzá. Mindegy biztos megszokom majd részről részre.
Junpei hangja nekem is bejött, úgy tűnik jó választás volt ő is.
Én amivel nemtudok betelni az az átokerő ábrázolása. Amikor Itadori körbevonja az ökleit vele édes istenem az az effekt rajta...meseszép
Nemtudom, hogy CGI-e vagy kevert de nagyon jól néz ki. Amúgy ha jól láttam az opening végén a csoportkép megint bővült?