Most visszaolvastam és a másik fórumon az LN olvasók spoilerben már leírták, hogy megszállás volt.
Satella megszállta Emiliát és az ő testét használta fel, hogy a fizikailag is ott tudjon lenni, hogy tombolhasson.
Ha nem megszállás lett volna, akkor bárhol bármikor megjelenhetne és bárkit megölhetne, nem kellene neki Subaru akin keresztül megfigyeli a világot.
Inkább nem mennék bele jobban a többi témába, mert még nem volt szó róluk az animében. Túl spoileres.
Lehet, hogy neked van igazad attól függetlenül, hogy ott a fejdíszéből/ruhájából adódóan az egyértelműen Satellának tűnik.
Ami kikövetkeztethető az nem feltétlenül spoiler. Tény, hogy a korábban elhangzott teória is közrejátszott abban, hogy lejátszódott ez a gondolatmenet a fejemben. Ha te és mások is (akik valamennyire ismerik a light novelt is) spoileresnek tartjátok ezt a témát, akkor valószínű, hogy tényleg ez áll a történet hátterében. Dramaturgia szempontból is nagyon hatásos lenne az biztos. Nem lesz könnyű kivárni a januárt.
Addig is jó lenne valamit nézni, ami felkelti érdeklődésemet.
Titeket milyen animék szippantottak be közel annyira vagy legalább annyira, mint a Re:Zero? Hasonlóan kiszámíthatatlan cselekményre, árnyalt karakterekre és borzongásra vágyom.
Nem olvasom az LN-t csak belefutottam pár spoilernek tűnő dologba, ezért a legtöbb elméletet spoileresnek tartom, még akkor is ha nem igazak
Én is csak az anime és 1-2 spoiler alapján következtetek dolgokra.
De lehet, hogy a spoilernek gondolt dolgok nem is azok, csak "rajongói elméletek".
A megszállt Emilia kinézetére nincs igazán magyarázat, lehet, hogy egyszerűen a készítők így akarták kihangsúlyozni, hogy ott bizony megszállták Emilia testét.
De ezeket a kérdéseket felteheted a másik fórumon is ott többen olvassák az LN-t, ezért ők tudnak pontos válaszokat adni.
Lehet írok majd a másik fórumba is, bár talán jobb nem elspoilereztetni magamnak a dolgokat, hiszen annál izgalmasabb lesz a januári folytatás, minél kevesebb dolgot tudok biztosra a történet alakulását illetően. Majd az évad folytatása alatt lesz igazán jó kielemezni az aktuális részeket és abból újabb következtetéseket levonni a LN ismerete nélkül.
Téged egyébként melyik animék fogtak meg hasonló szinten vagy még jobban, mint a Re:Zero? (főként olyan művekre vagyok kíváncsi, melyek elemeiben hasonlóak.)
Hát mostanra sikerült megnéznek ezt az évadot. Nem igen akarok visszaolvasni, meg később se igen írni, na de akkor is.
Komolyan nem értem én ezt a sorozatot. Az első évad még jó volt bejött. Ez a második számomra olyan értelmetlen volt.
A nagy leleplezéseknek amik az utolsó részben voltak már legalább az évad felénél már tisztában voltam.
Kedves főhősünk arckifejezéseit érzelmeit meg hagyjuk már. Leginkább düh és harag kellene hogy legyenek, még ennyi halál után is. Erre mindig az az ijedt, kétségbeesett arc. Na kész.
Arról nem is beszélve hogy pont így kellet véget érnie a sorozatnak? Na de most komolyan?
Oly sok számomra értelmetlen dolog volt benne meg ugráltak a dolgok között. Most akkor mi is van?
Megnézem majd a folytatást is de ez az évad számomra igencsak nagy csalódás volt. Valahogy nem tetszett.
Valahogy kezdetben volt még út remény de ez most mi akar lenni?
Hátha majd a következő évaddal csak jobb lesz és lesz némi értele is. Bár tényleg ahogy véget ért miért kellet ezt így kettévenni ha tényleg nemsoká jön a folytatás? A SAO-val is így jártak, bár annak a folytatása még a végéig jó is volt. De miért is kell így szétszedni 1-2 szezon kihagyással? Inkább kezdenék később és adnál le egyben az egészet.
Számomra ez az évad túltett az előzőn. Imádtam. Hozta a frusztráló formáját az első rész, eléggé erős indítás volt. Tényleg kiérdemelte a Re(m):Zero gúnynevet. :'D Minek is kell ide Rem, ha Best Girl Emilia is a vásznon van? Az újonnan érkezett sztárról nem is beszélve. Ő természetesen mindenki (!) kedvenc Echidnája. (Rem egy csodálatra méltó karakter, kérlek ne szedjetek szét).
Betekintést nyervén Subaru múltjába, már valamivel világosabb, hogy miért volt olyan amilyen. Számomra élvezhetőek ezek az "elnyújtott" történetívek, Subaru fejlődését kísérik végig, személy szerint nem unatkoztam egyetlen rész alatt sem. Noha a srác még messze nem tökéletes karakter, jelentősebb fejlődése az 1. évad 18. részével kezdődött. Folyamatosan csiszolódik - habár korántsem egy gyors procedúra -, még ha hibát is követ el.
Visszatérve, igazán érzelmesre sikeredett a 4. epizód. Habár nálam az a bizonyos 8-as tette fel az i-re a pontot. Subarunak életében először sikerült valakit beavatnia a titkába, megosztani a terhének súlyát. Echidnának (is) köszönheti, hogy még nem roppant össze teljesen.
Az évad januárban induló második feléről pedig sok jót hallottam, feltehetően választ kapunk valamennyi kérdésre. Már várom!
Bár tényleg ahogy véget ért miért kellet ezt így kettévenni ha tényleg nemsoká jön a folytatás? A SAO-val is így jártak, bár annak a folytatása még a végéig jó is volt. De miért is kell így szétszedni 1-2 szezon kihagyással? Inkább kezdenék később és adnál le egyben az egészet.
Az animátoroktól elkezdve a rendezőig, mindenkinek nehezebb lenne, ha egyben kéne leadják azt a 25 epizódot. A jelenlegi helyzetről nem is beszélve. Nagyon megterhelő tud lenni, ami rámegy a készítők egészségére. A minőség is láthatóan rosszabb lenne, ha nem lenne két részre osztva az évad. Hosszútávon mindenki jobban jár ezzel.
Szerkesztette: Blader - 2020.12.15. 21:28
Megnéztem az első 3 részt.... Eddig én is azt mondom, hogy nem rossz abból a szempontból, hogy jó az animáció meg jók a szinkronhangok egy két szereplő múltját jobban megismertük.
Subarus dolgot egyelőre nem tudom hová tenni. Már leírtam, hogy az előző fél évadban nagyon nem értettem egyet a karakter fejlődésével, logikátlan volt számomra, hogy egyet előre lépett majd kettőt vissza.
Ahhoz képest most megint baromi furcsa, hogy egyszer helyretették Otto által és utána ketten mindent kitaláltak és most pedig már ő a "keményfiú". Emiliával megspóroltunk volna rengeteg sírás meg bizalmi kérdést ha éjszaka nem hadja ott azért, hogy a falra firkáljon ha megígéri neki, hogy ott marad akkor nem húz el egy igazi főhős.
Aztán korábban amikor Rem ott volt akkor küzdtük kezdett úgymond kibontakozni egyfajta romantikus kapcsolat, majd a szerző eltüntette Rem-et (mivel útban volt) és most megint Emilia meg Subaru kombót nyomunk mert Subarunak éppen ez most a legkényelmesebb. Szóval kiváncsi vagyok meddig fog kitartani az a lendület és magabíztóság.
+Puck most eltűnt vagy átkerült a másik kristályba?
Hová tűnt innen mindenki?
Már lement 9 rész de nem nagyon tudom hová tenni az egész új évadot. Az előző évadok után fura nekem ez a bivaly magabiztosság. Emilianak eddig nem volt bátorsága majd pedig most hirtelen 100-ik Subaru monológ után mégis. De kiváncsi vagyok a ti véleményetekre de valahogy nekem nem áll össze.
Szerk: Bővebben majd talán később, de számomra nagyon fura lett a vége. Szürreálisnak mondanám túl szép, hogy igaz legyen.
Szerkesztette: Jaeger - 2021.03.25. 19:26
"I'm not fighting because I want to win. I'm fighting because I have to win!"