Ez egy önismétlő mű szerkezetileg, bízom benne, hogy ezt elismeritek. Ha nem fejlődik Subaru, akkor könnyen feltűnhet többeknek, hogy nem azért tart rohadt hosszú ideig túljutni egy történetszálon, mert nehezednek a problémák, hanem azért, mert a probléma még mindig maga Subaru gondolkodása, vagy annak hiánya.
Mondok egy példát. Echidna felajánlotta neki a tudását. Nem, nem a szerződésre gondolok, hanem a bemutatkozása utáni dolgokra. Subaru erre csak azért, hogy beintsen neki, hátat fordított, hogy ő bizony visszamegy Emiliához, nem kell neki információ. Pedig igenis, nagyon szüksége lenne minden létező információra.
"Nem vagyok híve annak, hogy elragadjanak a haszontalan érzelmek és hátba szúrjanak az
aggodalmamért. Annak pedig még kevésbé vagyok híve, amikor valaki mást szúrnak hátba."
Accelerator - Shinyaku Toaru Majutsu no Index (10. Kötet, 9. fejezet)
Celam írta:
"Ez meg a másik, ha ő egy alapból zárkózott ember, akkor miért megy egy csaj után, mint egy kiskutya és miért szenved érte ennyit?
Akkor a saját világában miért volt bezárkózott, ha most "más emberekkel próbálja pótolni mindazt, amit saját magában nem szeret" akkor ott miért nem tette ugyanezt?"
Itt miért érdeklik olyanok akiket alig ismer?"
<- Alapból a másvilágba kerülése összefügghet a valóságtól való menekülésétől. Már maga az, hogy hikikomoriként élt egyfajta valóságtól menekülés, hiszen videojátékok, mangák világába temetkezett, míg a valóságban az evésen, alváson kívül nem sokat csinált, néha edzett is, mint tudjuk az 1. évadból.
Emíliát pedig azért követte kezdetektől, mivel a fantasy világba kerülve hirtelen megjelent előtte álmai nője, aki ráadásul nem is volt közömbös iránta és mivel vágyott barátnőre és úgy érezte Emlília a tökéletes, így kezdetben szerelemtől vezérelve cselekedett, majd később más tekintetben is megkedvelték egymást.
Egy 18 éves fiú gyakran tesz ilyet, hogy gondolkodás nélkül az ösztönök, hormonok által vezérelten mindent megtesz egy adott lányért, ebben sincs semmi hihetetlen szerintem.
Igen az elején még mennyire boldog volt, hogy ő lesz ennek a történetnek a "főhőse", de miután először meghalt, már rendesen visszaesett a lelkesedése.
Az még oké volt, hogy meglátta a csajt, beleszeret és az első halála után megpróbálta megmenteni, mert akkor még nem tudta, hogy mi történt pontosan.
De a "mindent megtesz"-nek is vannak határai, ennyit szenvedni egy olyan csajért akit alig ismert, ráadásul Emilia még rövidebb ideje ismeri.
Nézzük csak azt az időt amit Emilia átélt (és ne vegyük figyelembe a bukott idővonalakat), akkor kb 25-30 nap jönne ki. Ilyen rövid idő alatt hányszor is halt meg Emilia? Na most ez Subaru szemszögéből nézve 3-4x annyi idő lenne mivel minden egyes mentési pontra többször is visszatér és így újra és újra átéli a szeretett csaj halálát.
Azért egy ilyen problémás csajért ennyit szenvedni már nem éri meg.
Celam írta:
"Azt is tudnia kellene, hogy a legtöbb főszereplő nem marad örökre a fantasy világban, főleg akkor nem ha az eredeti világában nem halt meg."
<- A karaktert ismerve nem hinném, hogy vissza szeretne térni a valóságba, még az átélt szörnyűségek ellenére sem. Igaz, hogy Echidna 1. próbáján feldolgozta a múltat, de ettől még több dolog köti őt ebbe a világba, mint a valóságba, az mindegy, hogy csak 1-2 hónapja ismeri az itt megkedvelt karaktereket, neki ez a kis idő is többet jelent, mint a valóságban eltöltött magányos évek.
Én se mennék vissza
De mi van ha ugyan úgy akaratán kívül visszaküldik, ahogy idehozták?
Semmit nem tudna tenni ellene, és kétségbeesésében akár még a képességét is megpróbálhatná használni a saját világában, de a képessége az eredeti világában nem működne és amikor meghal akkor vége.
Szerkesztette: Peti94 - 2020.10.13. 19:06
Bastian:
A karakter produkál önismétlő dolgokat-viselkedést, melyek azt bizonyítják, hogy még nem áll készen az igazi fejlődésre, amit teljes mértékben megértek, hiszen sorozatosan újabb és újabb csalódások érik, így nehéz feldolgozni a korábbiakat is, de ettől még az őt ért szituációk nem önismétlőek, kivéve ha újraéledéskor megtapasztalja ugyanazt is. Sok árnyalt, kiszámíthatatlan karaktert mozgat az anime, akik a főszereplőtől függetlenül is érdekessé teszik a történetet.
Peti94:
Hidd el én is mindent megtennék egy ilyen csajért, amilyenhez fogható a valóságban nincs.
Én is abban a világban maradnék Ha ugyanúgy erőtlen és tehetségtelen lennék, mint Subaru, akkor métia gyűjtő lennék szerintem.
Egyébként az nekem is furcsa, hogy Subaru-nak nem lett semmi olyan törekvése, hogy szerezzen magának valami erős képességgel bíró métiát, akár olyat, amit védekezésre használhat.
Az első évad eleje óta nem nagyon kerültek szóba ezek a mágikus tárgyak, pedig ott még úgy tűnt, hogy fontos szerepük lesz a későbbiek során.
Mondok egy példát. Echidna felajánlotta neki a tudását. Nem, nem a szerződésre gondolok, hanem a bemutatkozása utáni dolgokra. Subaru erre csak azért, hogy beintsen neki, hátat fordított, hogy ő bizony visszamegy Emiliához, nem kell neki információ. Pedig igenis, nagyon szüksége lenne minden létező információra.
Pont a kapzsi boszorkány előtt kell óvatosnak lenni a saját kapzsiságunkkal: legyen az információ éhség, vagy bármi amire nagyon vágyik az ember, mert könnyen visszaüthet és az ár amit fizetni kell érte nagyobb lesz, mint amit nyer vele az ember. Habár Subaru nem volt ennyire tudatos, kizárólag az Emilia-fixációja hajtotta illetve óvta meg az esetleges bajtól.
Ha valaki lát egy előzetest , az linkelje ide, mert olyan vagyok mint Echida, aki tudni akarja mi lesz a part kettőben xD.
Mindjárt végzek Kanojoval , és szar lesz várni .
Echidnában én sem mertem volna teljes mértékben megbízni Subaru helyében, mivel lelkileg még bennem lenne, hogy mit éltem át egy másik boszorkány kultuszos "Betelgeuse" által, bármennyire is kedvesen viselkedik Echidna, efelett nem hunynék szemet.
Viszont amit az utolsó részben tett, hogy gyakorlatilag Subaru pártjára állította kb az összes boszorkányt (legalábbis neki is köze volt a dologhoz), azután gondolkodás nélkül alkut kötöttem volna vele, még annak ellenére is, hogy ismerem Beatrice történetét. Lehet, hogy a többi boszit is csak eszközként használta ott, de én tuti nem mondtam volna nemet az alkura azok után, hogy kihúznak egy olyan mélypontból, amibe azt megelőzően Subaru került.
A métiákkal kapcsolatos hozzászólásomról mi a véleményetek? Szerintem komoly kihagyott ziccer azok szerepeltetésének mellőzése. Én Subaru helyében mikor tudatosul bennem, hogy semmi tehetségem a mágiához azon lettem volna, hogy harcban is használható métiákat gyűjtsek. Ezt meg is tehette volna már a 2. évad kezdetén, hiszen biztos kapott pénz jutalmat is a bálna vadászatért és Betelgeuse elintézéséért. Ha pedig venni nem is, akkor az ideje egy részét arra használta volna, hogy felkutasson egy ilyen tárgyat. Persze tudom Rem állapota miatt nem agyalhatott ilyen egyszerű dolgokon, mint egy tárgy megszerzése, viszont szerintem néhány halált megért volna, hogy kiderítse egy ilyen tárgy hollétét, amit aztán megszereztek volna és csak utána mentek volna a szentélyhez.
Engem mondom már az első évadban ez nem hagyott nyugodni, hogy az első részekben hall ilyen tárgyak létezéséről, melyekkel mágia tudás nélkül lehet varázsolni és fel sem kelti a figyelmét, pedig akkoriban még nem élt át ennyi traumát a karakter. Nem ellentmondani akarok a korábbi véleményemnek, de szerintem mi mindannyian érdeklődtünk volna eziránt a métia téma iránt, főleg ha nincsen tehetségünk semmihez abban a világban.
Celam írta:
A métiákkal kapcsolatos hozzászólásomról mi a véleményetek? Szerintem komoly kihagyott ziccer azok szerepeltetésének mellőzése. Én Subaru helyében mikor tudatosul bennem, hogy semmi tehetségem a mágiához azon lettem volna, hogy harcban is használható métiákat gyűjtsek. Ezt meg is tehette volna már a 2. évad kezdetén, hiszen biztos kapott pénz jutalmat is a bálna vadászatért és Betelgeuse elintézéséért. Ha pedig venni nem is, akkor az ideje egy részét arra használta volna, hogy felkutasson egy ilyen tárgyat. Persze tudom Rem állapota miatt nem agyalhatott ilyen egyszerű dolgokon, mint egy tárgy megszerzése, viszont szerintem néhány halált megért volna, hogy kiderítse egy ilyen tárgy hollétét, amit aztán megszereztek volna és csak utána mentek volna a szentélyhez.
Engem mondom már az első évadban ez nem hagyott nyugodni, hogy az első részekben hall ilyen tárgyak létezéséről, melyekkel mágia tudás nélkül lehet varázsolni és fel sem kelti a figyelmét, pedig akkoriban még nem élt át ennyi traumát a karakter. Nem ellentmondani akarok a korábbi véleményemnek, de szerintem mi mindannyian érdeklődtünk volna eziránt a métia téma iránt, főleg ha nincsen tehetségünk semmihez abban a világban.
Igen sajnos ez is egy "kihagyott ziccer", de nem mondasz ellent a véleményednek, ha észreveszed a történet hiányosságait.
Még meghalnia sem kellett volna, elég lett volna feltennie pár kérdést, hogy honnan és hogyan tud mágikus tárgyakat szerezni, és biztos lett volna valaki aki jó pénzért hozzávág egyet.
Ott voltak a trónjelölt csajok, akiknek elég nagy befolyásuk van, ők biztosan tudnák, hogy honnan lehet szerezni, de esetleg még Roswaal-nak és Betty-nek lehet ilyen mágikus tárgya, tőlük kérhetett volna egyet, max nem adnak neki.
dungeonlord írta:
Pont a kapzsi boszorkány előtt kell óvatosnak lenni a saját kapzsiságunkkal: legyen az információ éhség, vagy bármi amire nagyon vágyik az ember, mert könnyen visszaüthet és az ár amit fizetni kell érte nagyobb lesz, mint amit nyer vele az ember. Habár Subaru nem volt ennyire tudatos, kizárólag az Emilia-fixációja hajtotta illetve óvta meg az esetleges bajtól.
Az említett esetnél Subaru kérte, hogy Echidna engedje ki. Mi az óvatlanabb dolog? Rögtön hátat fordítani neki és a kijárat felé menni, mert azt mondta, hogy simán kiengedi, vagy nem elegyedni vele beszélgetésbe, megtudni dolgokat, amiről fogalma sincsen? Egyértelműen az első, mégsem fordult meg a fejében, hogy Echidna bepalizná. Dacból megtagadni az információszerzés lehetőségét nem óvatosság, hanem ostobaság. Ha úgy ajánlotta volna fel a lehetőséget Echidna, hogy "De van egy rakatnyi feltételem...", úgy jogosan gondolhatta volna úgy, hogy inkább kihagyja, de nem ez történt.
"Nem vagyok híve annak, hogy elragadjanak a haszontalan érzelmek és hátba szúrjanak az
aggodalmamért. Annak pedig még kevésbé vagyok híve, amikor valaki mást szúrnak hátba."
Az említett esetnél Subaru kérte, hogy Echidna engedje ki. Mi az óvatlanabb dolog? Rögtön hátat fordítani neki és a kijárat felé menni, mert azt mondta, hogy simán kiengedi, vagy nem elegyedni vele beszélgetésbe, megtudni dolgokat, amiről fogalma sincsen? Egyértelműen az első, mégsem fordult meg a fejében, hogy Echidna bepalizná. Dacból megtagadni az információszerzés lehetőségét nem óvatosság, hanem ostobaság. Ha úgy ajánlotta volna fel a lehetőséget Echidna, hogy "De van egy rakatnyi feltételem...", úgy jogosan gondolhatta volna úgy, hogy inkább kihagyja, de nem ez történt.
Reggel óta eszelek azon , hogy erre most érdemes válaszolnom, vagy a one piece fejezetei elvették az eszemet , vagy én értelmezek rosszul , mert az ellentétjét írod .Nem tudom eldönteni , hogy elítéled vagy nem Subaru döntéseit .
Subarunak van némi tapasztalata egy boszorkányal , ezen kívül van némi fájdalmas tapasztalat Crush alkudozásaival .
Ezért is volt óvatos, de a sok halála egy kicsit meggyengítettek lelkileg és megvakította , amit Echida majdnem kihasznált.
Ha ebben témában belemennék, az nagyon hosszú lenne , de mivel 2 oldalnyi erről beszéltünk, ezért kezdésnek ennyi elég lesz . Mert csak önismétlés lenne . Várjuk ki az a part 2 , és utána visszatérünk oksa ?
Celamnak válaszoltam, hogy miért akarunk Subarutól fejlődést látni. Dióhéjban ha nem fejlődik, akkor jogosan lehet kritizálni a művet, hogy Subaru miatt húzódnak el a történetszálak, nem azért, mert bonyolult lenni haladni, és állandóan kicsesznek vele.
Felhoztam példának az Echidnás esetet, amikor megint ostoba volt. Te erre azt írtad, hogy óvatosnak kellett lennie. Ezt ismét cáfoltam, mert továbbra sem a szerződésről van szó, hanem arról, hogy ingyenes, önként felajánlott információ nem érdekelte, de azt elhitte, hogy Echidna csak úgy kiengedi semmi trükk nélkül, és hátat fordított neki. Akkor lett volna óvatos, ha Echidna egy rakat feltételhez kötötte volna az információ átadását, és logikusan nem ment volna bele.
Melyik része nem volt világos?
Ha jól értelmeztem a part 1, akkor Subaru mindenképp fog kötni egy szerződést, de nem úgy , ahogy EChida akarja .Ezen kívül látok némi esélyt ,hogy Subaru új erőt fog kapni , de vajon mi lesz az ára .
dungeonlord írta:
Ha ebben témában belemennék, az nagyon hosszú lenne , de mivel 2 oldalnyi erről beszéltünk, ezért kezdésnek ennyi elég lesz . Mert csak önismétlés lenne . Várjuk ki az a part 2 , és utána visszatérünk oksa ?
Szerintem is hanyagoljuk egyelőre a további agyalást a témán, az eddig látottak fényében már nem nagyon tudnánk újat mondani, kivéve ha olvastuk volna a folytatást light novel formában vagy arról szóló hiteles Spoilereket valahol. (amit nem szeretnék, mert először nézve maga a kiszámíthatatlanság is sokat dob az anime élményén.)
Az, hogy Subaru többre lesz képes a jövőben a "halálba rohanások"-nál szerintem adja magát, a legutóbbi epizód úgy érzem komoly hatással lesz erre.(persze mondtunk már ilyet magunkban, hogy ez és ez az esemény már tényleg erőt ad neki ahhoz, hogy teljesen túlnőljön lelki traumáin, aztán végül a növekedés újabb és újabb mélypontokba való zuhanásba torkollik, amikkel nekem a korábbi hozzászólásaimban taglalt okok miatt semmi bajom, viszont én is szívesen látnám, ahogy komolyabban talpra áll a karakter.)
-----------------------------------------------------------------------------------
Még esetleg arról lehetne témázgatni, hogy ki mire tippel, Roswaal kb hol szerezhetett tudomást Subaru képességéről és milyen módon jutott hozzá ehhez az információhoz?
Én az 1. Évad 9. részére tippelek, a rész elején Roswaal ugye váratlanul másként cselekszik/viselkedik, mint ugyanabban az időpontban Subaru korábbi újraéledései után.
A 8., 9. Rész eseményei komoly hatással vannak arra is, hogy Roswaal már megbízik Subaruban, tudja hogy ő nem ellenség számukra. Továbbá az Emíliához fűződő viszonyára is itt jött rá, így elkezdhette felhasználni kettőjüket céljai megvalósítására, illetve először még csak tesztelgetni Subaru képességét, hogy mennyire képes egyre nehezebb problémákat kezelni általa.
Én még azt is esélyesnek látom, hogy ő a felelős Betelgeuse kastélyhoz érkezéséért is.
Talán ő bízta meg Elsát is az anime elején a jelvény megszerzésével, mert akkoriban még más módon akarta elérni céljait, mielőtt Subaru a képbe került volna. Elsát egyértelműen ismerte régebbről, különben nem tudta volna megbízni őt a 2. évadban egy újabb feladattal.
Egy másik érdekes kérdés:
Vajon hol sérült meg Roswaal annyira, hogy az egész teste be lett kötözve? Az tuti, hogy nem a szentély próbáján, mivel az mentálisan gyötri az embert, nem fizikálisan.
Valamivel próbálkozott, amit régóta meg akart valósítani, de meglepetésére nem jött össze neki.Viszont ezt előre tudhatta, hogy nem fog neki sikerülni, akkor mégis miért tette ki magát ennek, hogy ennyire megsérüljön?
Arra is látok esélyt, hogy az egész csak színjáték, hogy a többi karakternek ne lehessenek elvárásai felé, így mindenkit kényelemből az ágyban fekve rángathat a drótkötélen.
Kattant egy figura, de őszintén az anime egyik legizgalmasabb karakterévé vált a szememben Echidna mellett, akit szintén imádok.
Peti94:
Közben rátaláltam egy másik magyar oldal fórumának Re:Zero topicjára, látom sok érdekes témát kitárgyaltatok ott is, olyasmiket is, amik bennem is felmerültek mások véleményétől függetlenül.
Ha itt leszel majd várom a te válaszodat is eme hozzászólásomra, szerintem a szóban forgó téma még koránt sem lett teljesen kibeszélve.
Szerkesztette: Celam - 2020.10.17. 14:39
Celam írta:Még esetleg arról lehetne témázgatni, hogy ki mire tippel, Roswaal kb hol szerezhetett tudomást Subaru képességéről és milyen módon jutott hozzá ehhez az információhoz?
Én az 1. Évad 9. részére tippelek, a rész elején Roswaal ugye váratlanul másként cselekszik/viselkedik, mint ugyanabban az időpontban Subaru korábbi újraéledései után.
A 8., 9. Rész eseményei komoly hatással vannak arra is, hogy Roswaal már megbízik Subaruban, tudja hogy ő nem ellenség számukra. Továbbá az Emíliához fűződő viszonyára is itt jött rá, így elkezdhette felhasználni kettőjüket céljai megvalósítására, illetve először még csak tesztelgetni Subaru képességét, hogy mennyire képes egyre nehezebb problémákat kezelni általa.
Elméletileg a jövőt leíró könyv csak az aktuális világ idővonalát veszi figyelembe, és mivel Satella elvileg valahogy az "időn kívül áll", ezért amikor Satella áthozta ide Subarut, akkor a könyvben leírt jövő (látszólag külső hatás nélkül) nagy mértékben megváltozott, és Roswall ekkor jöhetett rá, hogy valami történt az idővonallal.
De ugye itt még nem tudta, hogy ki vagy mi miatt történt a változás, csak annyit tudott, hogy egyszer csak módosult a könyvben leírt jövő.
Most már tudjuk, hogy amikor Subaru megérkezett ebbe a világba, akkor ő egy külső tényező lett, aki előtte nem létezett ebben a világban, ezért már a jelenléte is nagymértékben változtat ennek a világnak az idővonalán (röviden pillangóhatás)
Roswaal konkrétan csak akkor jöhetett rá, hogy Subaru miatt változott meg a könyvben leírt jövő, amikor közelebb került hozzá és megfigyelte, hogy ugyan úgy cselekszik-e, amint ahogyan (Subaru visszatérése előtt) a könyvben le volt írva.
Ugye Roswaal csak akkor tudja meg, hogy változott-e az előzőhöz képest a jövő, ha elolvassa a könyvben, de ha nem néz bele sűrűn, akkor azt gondolja, hogy még mindig ugyan úgy fog minden történni, ahogyan azt előzőleg a könyv leírta.
Például belenéz Hétfőn, majd eltelik pár nap úgy, hogy nem nézett bele, ekkor Subaru mondjuk Szerdán meghal és visszakerül Keddre, akkor ugye Kedden Roswaal még mindig azt hiszi, hogy minden ugyan úgy fog történni, ahogyan azt Hétfőn olvasta.
De mivel Subaru visszakerült a múltba, ezért akaratlanul is másképp cselekszik, és ezzel változtat az előzőleg leírt jövőn, és mivel Roswaal nem néz bele könyvbe így csak akkor szerez tudomást a változásról, ha látja, hogy Subaru másképp cselekszik, mint ahogy le volt írva.
Szóval simán lehet, hogy pont akkor az 1. évad 9. részében jött rá, hogy Subaru miatt módosult a jövő, és a további megfigyelésekből, rájöhetett, hogy képes (valahogyan) utazni az időben.
(Amúgy lenne még egy igen érdekes dolog az ilyen előre leírt jövő / látom a jövőt dolgoknál:
Amikor valaki tudja, hogy mi fog történni a jövőben, akkor akaratlanul is másképp cselekszik, így megváltoztatja azt a jövőt amit előzőleg látott.
Itt például Roswaal az aki tudja, hogy mi fog történni a jövőben, ezért már az tény, hogy tudja mi lesz a jövőben, változtat az előre megírt jövőn.
De gondolom ilyen apró dolgokat már nem vesz figyelembe a történet).
Celam írta:
Én még azt is esélyesnek látom, hogy ő a felelős Betelgeuse kastélyhoz érkezéséért is.
Talán ő bízta meg Elsát is az anime elején a jelvény megszerzésével, mert akkoriban még más módon akarta elérni céljait, mielőtt Subaru a képbe került volna. Elsát egyértelműen ismerte régebbről, különben nem tudta volna megbízni őt a 2. évadban egy újabb feladattal.
Nem hinném, hogy boszikultuszhoz köze lett volna, mert ők kb mindenkit megöltek akit láttak, viszont az valószínűbb, hogy már az elején is ő bérelte fel Elsa-t.
Celam írta:
Egy másik érdekes kérdés:
Vajon hol sérült meg Roswaal annyira, hogy az egész teste be lett kötözve? Az tuti, hogy nem a szentély próbáján, mivel az mentálisan gyötri az embert, nem fizikálisan.
Valamivel próbálkozott, amit régóta meg akart valósítani, de meglepetésére nem jött össze neki.Viszont ezt előre tudhatta, hogy nem fog neki sikerülni, akkor mégis miért tette ki magát ennek, hogy ennyire megsérüljön?
Arra is látok esélyt, hogy az egész csak színjáték, hogy a többi karakternek ne lehessenek elvárásai felé, így mindenkit kényelemből az ágyban fekve rángathat a drótkötélen.
Kattant egy figura, de őszintén az anime egyik legizgalmasabb karakterévé vált a szememben Echidna mellett, akit szintén imádok.
Érdekes kérdés, ezen nem is nagyon agyaltam eddig, amikor az először megláttam akkor kicsit furcsa volt, hogy sérülten fekszik egy ágyban, de aztán annyi minden történt, hogy nem tűnt fontosnak a dolog.
Az elején még arra tippeltem, hogy esetleg megpróbálta mágiával megszüntetni az akadályt, de valahogy visszafelé sült el a dolog és így sérült meg.
De most, hogy felhoztad, jobban belegondolva nem is volt olyan helyzet ahol ennyire megsérülhetett. (vagy csak nem tudunk róla)
Viszont simán lehet az is amit leírtál, hogy csak kamu az egész és így akarja kivonni magát az eseményekből.
Amúgy a másik fórumon is leírhatod a véleményed, sokan vannak akik csak az egyiket olvassák.
Én is erre a következtetésre jutottam, még mielőtt elolvastam volna a kommentedet. Amint Subaru átkerült a világba és 2 halála közötti időszakban Roswaal belenézett a könyvbe láthatta, hogy a saját ráhatása nélkül megváltozott a jövő, ami ugye képtelenség, kivéve, ha van a közelben még valaki, aki szintén egy ilyen könyv vagy más képesség által képes látni a jövőt. Az első gyanús jelekre az Elsától megmenekült Emília+Subaru esemény hívhatta fel a figyelmét, hiszen ő vélhetőleg azt olvasta a könyvében ez előtt, hogy Elsa végezni fog Felt-el és az öreg Rommal, majd sikeresen kézbesíti neki a medált, amit nem kizárt, hogy személyesen vissza adott volna Emíliának, hogy ezáltal ő legyen a lány legfőbb bizalmasa, de ugye képbe került Subaru, megváltoztak az események, aminek köszönhetően mindenki túlélte Elsa merényletét és a medal végül Subaru-nak köszönhetően került vissza az eredeti tulajdonoshoz.
Persze itt még nem értette, hogy Subaru miért segítene Emíliának, ezért arra gondolt, hogy kémkedés céljából akart a kastélyba kerülni(talán a boszorkány kultusznak kémkedik), amivel elsősorban a "boszorkány szag" miatt vádolhatták meg. (Itt még nem tudhatta, hogy Subaru az, aki valóban felelős a korábbi események megváltoztatásáért.)
Ezt követően jött a megbízás Subaru likvidálására, ami többször is megtörtént, viszont a 8.-9. részre sikeresen elérte Subaru, hogy a többiek bizalmukba fogadják, persze továbbra is szemmel tartották. Roswaal mialatt házon kívül volt szerintem páholyból figyelte a varázsszörnyek elleni harcot is, összevetve a történteket a könyvébe leírtakkal, mialatt észlelte a változást is a korábban leírtakhoz viszonyítva. Gyakorlatilag ez volt az első teszt, amin igaz, hogy csak azért ment át Subaru, mert Roswaal közbelépett és megmentette őket a dögöktől, viszont Subaru gyengeségéhez mérten ez már kellő alátámasztó bizonyítékként szolgált neki arra, hogy képes megváltoztatni már átélt eseményeket is. (Ezt abból is sejtheti, mert látja ahogy Subaru időnként félelem nélkül néz szembe halálközeli élményekkel is, míg ha csak a jövőbe látna, akkor nem tenné ezt ennyire bátran, hiszen attól még, hogy a jövőbe lát valaki csak 1 élete van.)
Roswaal sérülésével kapcsolatban valóban az említett "színjáték" lehet a legvalószínűbb, mivel így, hogy ágyban gyengélkedik senki sem gyanakodna rá, hogy ekkora manipulatív pszichopata.
Viszont az 1. évadban is említésre került már, hogy le akar győzni egy bizonyos Sárkány-t, ami szükséges a tervei megvalósításához. Lehetséges, hogy ezzel próbálkozott, de alul maradt a küzdelemben és égési sérüléseket szenvedett, persze ha így is van, mindezt előre látnia kellett a könyvének köszönhetően. Esetleg szándékosan sebesítette meg magát, mert így még hitelesebb az említett álcája.
Satellával kapcsolatban(ESÉLYESEN SPOILERES/KIKÖVETKEZTETHETŐ AZ EDDIG TÖRTÉNTEK ALAPJÁN):
Elméletileg elzárták őt, de tény, hogy van egy szellemi oldala is, ami mintha téren és időn kívül állna, ha nem így lenne, akkor nem lenne képes bárhol és bármikor aktiválni a Subarura ruházott képességet sem és megjelenni a tea partyn pont mikor Subaru is ott van.
Egyébként olvastam régebbi hozzászólásaidat, melyekben még azt feltételezted, hogy Satella a 2. évad 9. részének végén / 10. részének elején megszállta Emíliát, persze azóta gondolom kitisztult a kép nálad is, mivel mind megtudtuk, hogy Satella teljes mértékben ugyanúgy néz ki, mint Emília, csak nem ugyanolyan dísz van a hajában és más a ruhája.
Az ezt követő 11. résszel kapcsolatban felmerült még egy érdekes gondolatmenet, ami a korábban említett Satella=Jövőből visszautazott Emília időhurok elmélethez kapcsolódik.
Ugye a 11. részben látjuk Emíliát "megőrülve", de az nem kerül szóba, hogy mi vált ki benne ilyen szintű mentális torzulást a korábbiakhoz képest, mikor a próbáktól eddig csak maximum sírógörcsöt, PTSD szerű állapotot produkált. A magyarázat a szemeiben van, szerintem a készítők nem véletlenül ábrázolták úgy a tekintetét, mintha a Satellát körülvevő negatív aura tükröződne benne. (majd figyeld meg) Feltételezem, hogy az első 2 próbán átment és a próbák 3. szakasza az adott személy jövőjét mutatja meg számára. Ha a szóban forgó elmélet igaz, akkor Emília itt szembesült azzal, hogy a jövőben belőle válik Satella Subaru halála után és ennek a hirtelen jött pokolian fájdalmas felismerésnek/tudásnak a hatására teljesen megőrült. Valószínű tudatába került annak is, hogy Subaru mennyiszer meghalt őérte, mivel ha látta a jövőt, hogy belőle válik Satella, így azzal is tisztában volt, hogy a jövőből visszatérve a múltba Subaru-ra ruházza ezt a képességet és hogy mindez az ismert jelenhez vezet. Mindez brutális sokként érhette őt, szerintem mindenki megőrülne, ha szembesülne azzal, hogy a jövőben belőle válik a világot érintő legnagyobb fenyegetés és részben ő a felelős a halál által átélt kínokért is, amitől Subaru mindvégig szenvedett úgy, hogy Emíliának fogalma sem volt róla. Szerintem ez utóbbit az is alátámasztja, amiket ebben a 11. részben Emília mond Subaru-nak.(majd nézd vissza te is és mondom figyeld Emília szemeit, a készítők nem kizárt, hogy az előbb leírt teória hitelességét szimbolizálják ezzel.)
Persze egy időhurok kezdetét nehéz lenne racionálisan megmagyarázni, még szerintem egyetlen történetet sem láttam, ahol ésszerűen megmagyarázták, de bízzunk benne, hogyha ez az elmélet igaz, akkor a készítők kielégítő magyarázattal szolgálnak majd. Mondjuk nálam komolyabb magyarázat nélkül is nagyot ütne és esélyes, hogy igaz, főként az animében erre utaló jelek miatt.
Celam írta:Elméletileg elzárták őt, de tény, hogy van egy szellemi oldala is, ami mintha téren és időn kívül állna, ha nem így lenne, akkor nem lenne képes bárhol és bármikor aktiválni a Subarura ruházott képességet sem és megjelenni a tea partyn pont mikor Subaru is ott van.
Egyébként olvastam régebbi hozzászólásaidat, melyekben még azt feltételezted, hogy Satella a 2. évad 9. részének végén / 10. részének elején megszállta Emíliát, persze azóta gondolom kitisztult a kép nálad is, mivel mind megtudtuk, hogy Satella teljes mértékben ugyanúgy néz ki, mint Emília, csak nem ugyanolyan dísz van a hajában és más a ruhája.
Igen elméletileg a teste elvan zárva, ezért a "lelkét" vetíti ki és így tud ott lenni olyan helyeken, mint a tea party.
Viszont pont ezért fizikailag nem tud megjelenni, és ezért kellett megszállnia Emiliát.
Azért tudta megszállni, mert próbák miatt meggyengült a mentális állapota.
Ha ott nem megszállás lett volna, akkor hova tűnt onnan Emilia?
Emíliát ott már elnyelte/megölte valószínűleg. Figyeld a haját, mikor Subaru elnyelésekor megmutatkozik az arca, a hajában Satella fejdísze van, nem Emíliáé, a nyakékről, ruhájáról nem is beszélve. (Ezzel kapcsolatban pont, hogy Satella van megszállva a másik, irányíthatatlan személyisége által, amit az irigység boszorkány faktor idézett elő benne és ennek köszönhető az is, hogy a világban gonosz entitásként hivatkoznak rá, mivel az esetek többségében nem ura önmagának, hanem a boszorkány oldala uralkodik felette, ami egy őrült öntudatlan személyiség, mindent elsöprő/elnyelő erővel, amilyennek a 10. részben láthattuk.)
Nem tudom ezen a ponton milyen módon szabadult ki Satella a fizikai világba, de van esély rá, hogy valaki tudja miképpen lehet szabadon engedni és mialatt Subaru a tea partyn időzött, addig ezt véghez is vitte.
Majd a 11. résszel kapcsolatos témáról is írj véleményt, szerintem elgondolkodtató.