Echidna nélkül szerintem ez a halál után Subarut elég nehéz lett volna össszekalapálni.
De amugy ez a halálból visszatérés dolog hogyan működik?
Mert értem én, hogy bármikor ha megölik visszatér, de olyankor egyre erősebb lesz rajta a "boszorkány" szaga.
De ha meghal akkor nem resetelődik úgymond az egész teste? Amikor megölik az baromira fáj, de amikor így feléled akkor már nem kéne, hogy fájdalmat érezzen nem? Vagy valamit én értek félre?
"I'm not fighting because I want to win. I'm fighting because I have to win!"
De ha meghal akkor nem resetelődik úgymond az egész teste? Amikor megölik az baromira fáj, de amikor így feléled akkor már nem kéne, hogy fájdalmat érezzen nem? Vagy valamit én értek félre?
1szó: átok !
Subaru megvan átkozva , amivel megkapja a halhatatlanságot , viszont ennek megvannak az árai , és mellékhatásai .
Úgy képzeld el, hogy ha Subarut szíven szúrják és meghal, akkor visszatérésen után mentálisan ott folytatja, amikor szíven szúrták .
Ezt nevezik fájdalmas tapasztalt szerzésnek . Olyan, mintha halhatatlan lennél , csak annyi különbséggel, hogy visszatérsz pár napot .Ezért kell Subarunak pár óra , vagy nap , hogy feldolgozza az előbbi halálát .
Szerk:
Jövő héten elkezdem, és remélem lesz olyan jó , mint 2016-ban xD. Addig kerülöm a spoilereket.
Szerkesztette: dungeonlord - 2020.09.22. 21:11
Hát igen. Ez szinte ősszehasonlithatatlanul keményebb az első évadnál. Viszont ez szerintem jot tett a sorozatnak.
Subaru is sokkal szimpatikusabb nekem. (Pedig én azok kőzé tartozok, akik az 1.évadban is szerették) Sajnálom, hogy a második évad első felének nemsokára vége, mert most kezd igazán menő lenni a sorozat.
Szóval készülj dungeonlord Mondjuk mindegy nem tudod még mi vár rád...
Készülök is ^^ . Felkészültem mind 2, ha a másik izére gondolsz ^^ .Szombaton majd csatlakozok a témához^^ .
Jó azt látni, hogy sokan csatlakoztak a témához ^˘ .
Nyugodtan, jó lesz majd pár emberrek kibeszélni a részt.
Akkor jöjjön az utolsó rész:
Én voltam fáradt ami közben néztem vagy számomra volt érhetetlen pár dolog?
A rész első harmadában kb nem értettem miről dumálnak. De úgy kb szó szerint. Utána megmentették Subarut aki megint összeszedte magát majd megint maga alá került.
Nem fogadta el Echidna ajánlatát bár ha ennyire szenved akkor akár meg is fontolhatta volna.
Satella-nak gondolom lesz valami köze Emiliához. Akár el tudom képzelni, hogy Satella hívta át Subarut ebbe a világba.
De az utolsó részben nekem ez sok volt, hogy Subaru nem határozta el magát hanem most is maga alá került.
Pedig tényleg tudja már részek óta, hogy számíthat a barátaira akár Ottora is. És akkor nem merül fel benne, hogy segítséget kérjen?
Szóval az utolsó rész nekem annyira nem jött be. Majd jövőre meglátjuk hová haladunk.
Szerkesztette: Jaeger - 2020.10.04. 09:40
Nekem Subaru karaktere egy hatalmas csalódás. Az hogy a józan paraszti ész hiányzik belőle egy dolog azt még valahogy megemésztem de lassan itt közel 40 rész alatt semmit nem fejlődött na az kész komédia.
Nagyon sok féleképp ki lehetne használni egy időhurkot. Tanulhatna kardvívást , mágiát bármit ami segíthetne de semmi még csak ötletként se merül fel hogy az eddigi nulla erejét feljebb tornázza hogy ne haljon meg még a légytől is.
A másik amikor az utolsó részben odajön Satella és összefossa magát ott meg is állítottam a videót egy kicsit mert megint ugyanaz miért nem próbál valami információhoz jutni .
Plusz a csavar a dologban hogy amit felajánlott Echidna miért nem próbált szövetséget kötni egy másik boszival aki normálisabb ? És nem akarja agyon kínozni és gyötörni.Miért nem próbál erőt szerezni a bosziktól ? És olyan alkut kötni ami jó számára esetleg kicsit csavarni a dolgokon hogy ő járjon jól ?
Azt se értettem hogy ott volt és tudott beszélgetni Echidnával és mikor már emlékezett is miért nem akart többet kérdezni egy olyan személytől aki tudna mindenre válaszolni ?
Az alapkoncepciót nagyon szeretem és a világ felépítését is amit eddig mutattak belőle ezért megnézem de csak csalódok a főszereplőben és ezt rossz nézni.
A mostani évadban is valahogyan a jelleme elégé hullámvasút. Elértünk adddig a pontig míg teljesen összeomlott majd lelket öntöttek belé és megint az önmaga lett, majd most megint összeesett. Ez így valahogyan nem kerek.
Amugy próbálkozott ő Hasler De a visszatérés a halálból kívül más képessége nincs.
Mágiát nem tud használni, kardvívást próbálta megtanulni ha még emlékszel, de zero tehetsége van hozzá.
Elvileg képtelen a boszikkal szerződést kötni, mivel azoknak mind nagy ára van. Gondolom vagy elveszítené a lelkét, vagy a tudatát, érzelmeit akármit. Tehát az nem egy igazán járható út.
Gondolom a kulcs az lesz, hogy két problémát majd egyszere próbálja kezelni. Ram meg valahogyan Garfield elmegy a kastélyba ő meg Emiliával teljesíti a próbát.
Beatrice-el amugy tudna szerződést kötni.
Mágiát tud használni hisz sokszor használja a Shamac nevű mágiát most azt nem nevezném próbálkozásnak azt a bohóckodást amit kardvívás címén művelt . (ha komolyan próbálkozott volna nem lett volna belőle egy Rainhard de lehet kicsit jobban meg tudja magát védeni)
Arra meg hogy képtelen szerződést kötni a boszikkal pont Echidna cáfolja meg mert tudna vele.
De tegyük félre mert talán a szerző nem akarja ilyen irányba terelni a főhőst-t de engem akkor is zavar hogy nincs meg benne rafináltság és a józan paraszti ész lehetne kicsit dörzsölt és aljas is . Ehelyett mit kapunk egy rinyálós 10 éves kislányt.
Igen sajnos Subaru az eleje óta alig fejlődött valamit, pedig ennyi szenvedés után, már jóval nagyobb változásoknak kellene lennie a személyiségében.
Például: Amit mindenki vár, hogy megemberelje magát és tanuljon pár hasznos dolgot, pl erősebb mágia használat (Betty-től) vagy kardvívás.
De amire kevesebben számítanak és biztos nem is örülnének neki és nem is valószínű, hogy megtörténik, hogy Subaru olyan lesz mint Betelgeuse
Pedig mekkora fordulat lenne, hogy egy idő után már nem bírná tovább a sok szenvedést és egyszerűen megőrülne és onnantól már nem érdekelné semmi, és a folyamatos visszatérését a halálból felhasználhatná, hogy ő legyen a történet fő gonosza
Befejeztem a 2.évadot!Talán a legnagyobb elvárással kezdtem bele az animével, mert számomra 2016 -ban az egyik legjobb animéje volt .Meg kell mondjam nagyon hozta azt színvonalat , amit 2016 tapasztaltam .
Kezdjünk a legnagyobb kihívással Remmel, aki az a 1.évad sztárja volt .Szerencse ezt a legnagyobb kihívást ügyesen kezelték , mert nem csak nálam, de másoknál is működött .1.rész szépen lezárta az első évad eseményeit és ezzel együtt megadta a hangulatos folytatást.
Másik legnagyobb meglepetés Subaru fejlődése , és a sok halála volt .Abszolút nem számítottam ennyi halálra, amit látom az évad során, és az nyuszis jelenet omg .Cenzúra nem is volt rossz , de majd Blurayként még durvább lesz .
Sokan panaszkodnak , hogy Subaru nem fejlődött , és mindig sír minden részben . Ezeknek az embereknek ajánlok egy szemüveget, mert nem látták, vagy nem figyeltek oda rendesen .Mert Subaru fejlődött, viszont minden részben újabb kihivásással szembesült, amit nehezen tudott feldolgozni .
Ott van a multja, ott vannak a halálok, ott vannak az erő nélküli segitségek, ott vannak Roswaal árulásai , ott vannak Echida erő elleni hátrányok és még sorolhatnám .
Az utolsó résznél 2 dolog miért sírt Subaru , az egyik Rem miatt , másik ne egyedül terhelje magát, mert nincs Rem, aki képes lenne talpra állitani.
Emiliára nem rakhat terhet, mert neki ott van múltbeli problémái ,és valami okból Puck is eltűnt .(Emilia múltjáról már kaptunk egy kis kostolót a második ovából )
EZért is ütőt az Otto utolsó jelenete , amikor pofán ütötte Subarut, hogy ne egyedül terhelje magát. AZ élet egy kihívást , amit nem 1lelki fájdalommal fejlődsz.
Sajnos a feldolgozás nem hallottam jó híreket, viszont nem is mondanám katasztrófának, mert átadjak a lényeget, amiről szól a történet .Összegségben fox jó munkát végzett.
dungeonlord írta:
Sokan panaszkodnak , hogy Subaru nem fejlődött , és mindig sír minden részben . Ezeknek az embereknek ajánlok egy szemüveget, mert nem látták, vagy nem figyeltek oda rendesen .Mert Subaru fejlődött, viszont minden részben újabb kihivásással szembesült, amit nehezen tudott feldolgozni .
Ott van a multja, ott vannak a halálok, ott vannak az erő nélküli segitségek, ott vannak Roswaal árulásai , ott vannak Echida erő elleni hátrányok és még sorolhatnám .
Mit is fejlődött Subaru?
Az eleje óta folyamatosan csak annyit csinál, hogy egy kicsit másképp cselekszik mint az előző alkalommal és várja, hogy most megoldódjanak a dolgok, és amikor nem sikerül akkor meg rinyál, hogy miért nem sikerül, de erre már egy gyerek is képes lenne.
Az eddigi legnagyobb fejlődései azok voltak, amikor megtanult mágiát "használni", kardozni, és felismerte a bálnás történetszálnál, hogy nem képes egyedül megoldani. (de azóta, mintha ezeket elfelejtette volna és ugyanazon a szinten áll, mint korábban)
De ennyi idő után már számítani kellene a váratlan eseményekre és úgy kellene cselekednie, hogy bármi közbejöhet.
Akkor látszana igazán a fejlődése, ha felhasználná a jövőről szerzett tudását és ezzel rávenné/felhasználná a többieknek, hogy azt tegyék amit ő szeretne (akkor is, ha ezzel árt nekik)
Simán beszélhetne a jövőben történő dolgokról például, elmondhatná, hogy megtámadták a a kastélyt és, ezért az ott lévők veszélyben vannak, és nem kellene megmagyaráznia, hogy honnan tudja, elég ha elhiszik a többiek, hogy így van
Vagy ott vannak még a vérnyulak, simán figyelmeztethetne mindenki, hogy pár napon belül megérkeznek és így mindenki megfog halni.
De ha nagyon kérdezősködnének, hogy honnan tudja, akkor egyszerűen azt mondaná, hogy látja a jövőt és máris hihetőbb a dolog, főleg ha meg is történik az amit mond.
Vagy a fejlődését az is elősegíthetné, ha mágikus eszközöket szerezne és ezek egy újabb mentési pont után már megmaradnának és ezekkel kiküszöbölhetné a gyenge testéből adódó hátrányokat.
De ott van még Roswaal könyve ami leírja a jövőt, azt is elvehetné tőle, így ő is láthatná, hogy mi lesz a jövőben és felkészülhetne az eddig váratlan dolgokra.
De lehetne még sorolni, hogy mi minden megtehetne, de mégse teszi inkább rinyál, mert az könnyebb
Szerkesztette: Peti94 - 2020.10.05. 13:00
Először is tisztázzunk valamit. Egy karakter nem csak erővel fejlődik, hanem szellemileg is .
Subarunak nem volt esélye mágiát tanulnia, se egy alap kardforgatás megtanulnia , mert 1 boszorkány támadás miatt kénytelen volt abbahagyni .
Subaru nem erővel, hanem szellemileg igyekezik a lehető legszebb jövőt létrehozni . Subarunak van egy különleges képessége, amivel képes volt visszamenni a múltban , és ezzel erővel sikerült majdnem minden problémát megoldania.
Viszont a második évad összefoglalta az erejének a hátrányát , mert ha olyan helyen ment, ahol elvesztett valakit, azon már nem tud segiteni. Erről is szólt az utolsó rész, és 2 második vizsga .Elvesztette azt ,akit szeretett , és a legjobban támogatta.
Ez már önmagában egy hatalmas veszteség Subarunak, és ha ez nem lenne elég , akkor ott van Roswaal , aki folyamatosan szívatja Subarut .Ezt láthatuk a 11.részben, amikor megölte RAm, és meghülyítette Emiliát .
Tudjuk, hogy Ram jobban szereti Roswalt ,mint Subaru. Garfil követi Roswal parancsát, és még ott van akadály , amit Emiliának erőltetnek .
Subaru egyedül maradt , amig Otto nem lépett , aki Subaru harmadik legjobb barátja lett .
Másik probléma az erőtlenség. Itt jön képben Echidna szerződéses ,amivel új erő kaphatna, és sokan ezért is panaszkodnak,hogy miért nem fogadta el. Ez szép és jó, viszont Echidna szerződésének van egy hátránya, ami elhangzót 12.részben .Itt jön képben Beatrice , aki szerződés miatt nyomorult meg az élete .
Majd a part 2 megfogja lepni azokat, akik msot panaszkodnak .Annyi spoilert elmondok, hogy hamarosan Subaru képes lesz:
(Ez egy spoiler. Vidd rá az egeret a megjelenítéshez: fekete kezeket használni, amit Satella és Betelgeuse használt.)