Jaeger: Ezzel egyetértek, a társadalomra nagy hatással lesznek az események, az fix.
Azonban Deku powerupját, itt a lebegésre/repülésre gondolok, továbbra sem tartom úgy, hogy annyira megalapozott lett volna. Az ostorok random jelentek meg, átvéve az irányítást Deku fölött (bár lehet, hogy előtte is megmutatkozott, nekem most csak a csata rémlik a másik osztállyal), megjelent az előző használója, teljesen rendben volt az egész, hihető volt a számomra.
Ezzel kapcsolatban még várok a saját - végső ítéletemre, talán a kövi fejezet(ek)ben meg lesz magyarázva. Nekem az is elég ha a "kiborulására" fogja a mangaka azt, hogy tudja használni, esetleg ideig-óráig tart. Nincs vele problémám, mivel a fejezet végén jelent meg, így valóban ostobaság lenne azonnal azt hangoztatnom, hogy "semmi alapja", mert lehet, hogy jól be lesz még mutatva. Egyenlőre viszont nekem nem tetszik (és ez nyilván saját vélemény), az ostort most tökéletesen használja, megjelent a lebegés, stb. Az, hogy volt gyakorlása, amit nem láttunk engem nem vigasztal mert ennyi erőből már miden képességgel rendelkezik és 100%-on kitudja használni az erejét - ez nálam nem stimmelne. Ha a mangaka bemutatja a továbbiakban Deku powerupját akkor oké, egy szavam nem lesz, tetszeni is fog, tök jó, rendre tér a lelkivilágom is xd (vicc).
Úgyhogy ezt még várom, ha nem lesz ilyesfajta, tényleg nekem elég egy oldal a fejezetből ami ezt tárgyalja ha az jól van felépítve, logikus és megválaszolja, még az is bőven elég lemegy a kövi fejezet, mint Deku nagy belépése az igazi csatába és csak ámulunk, hogy mit fog művelni -ha utána be van mutatva -bárhogy, tényleg nekem full mindegy, hogy de legyen bemutatva/megmagyarázva, akár csak utalásokkal, a lebegés -ami egyenlőre egy random új képesség, ami első látszatra uralva is van (ha elveszti az irányítást, ő is meglepődik rajta, falshback, hogy már megjelent és eddig tartogatta, mint vmi joker, nekem tökéletes).
Shigarakihoz annyit, hogy nálam teljesen tiszta, hogy mizu van a testével, félkész, Deku elmélkedése is, hogy nála is ez volt, még inkább rávezette a népet. Ez tiszta sor, és ez a legjobb példa, egy fél fejezet mindent meggyarázott és előrevetítette a dolgokat. Én a lelki visszafejlődésére reagáltam, hogy szerintem ez azért nem igaz. Új helyzetben van és az elmúlt pár fejezetben is mutatott fejlődést, a afo nem vette át rajta az irányítást. Nekem tetszett. Ő amúgy is egy instabil, lelkileg/szellemileg, de még elmében is gyenge kissrác, aki most kezd felnőni és "magához térni", ahogy egyre megjelennek az emlékei is tök érdekes lesz. Visszafejlődésnél én nála nem beszélnék, nagyon nincs még kifutva a dolog körülötte, igazából most kezdődnek el a dolgok.
Izgalmasak lesznek a kövi fejezetek, én továbbra is el leszek velük, annyi, hogy ha a poweruppok vmilyen szinten nem lesznek "megmagyarázva", akár olyan szájba rágósan, mint, ahogy Deku rávilágított Shigaraki regenerációjának "lassulására/nem működésére" - hogy a teste simán szétszakadhat ha tovább erőlteti a dolgokat- vagy utalásokkal - gyere rá saját magad, hogy mizu van szitu lesz, ami jól fel van építve, akkor a saját ízlésem miatt a manga a szememben romlani fog.
**** Annyit tennék még hozzá, hogy Dekunak szerintem most per pillanat nincs karakterfejlődése, csak képességfejlődése, ami nálam kicsit más. A történtek miatt a karaktere is fejlődni/változni fog talán, de azonkívül, hogy dühös és full komoly még más nem volt. --- csak ennyi lehet én fogalmaztam az előző hozzászólásaimban rosszul****