Főbb műfajai:
Akció, Dráma, Supernatural Fiction, Horror
Korosztály:
Shounen
Alkotója:
Akutami Gege
A Jujutsu Kaisen-ről röviden:
Átkok. Fájdalom, megbánás, megaláztatás és hasonló rossz emlékek, érzelmek adnak alakot eme szörnyszerű, kísértetszerű lényeknek. Hiába az oltalmazó talizmánok ereje, egy idő után azok is formát váltanak a negatív energiától, és rendeltetésükkel ellentétben, vonzani kezdik eme lényeket.
Fushiguro Megumit, egy elsőéves varázslótanoncot küldenek főszereplőnk, Itadori Yuuji iskolájába, hogy találja meg, és hozza vissza az ott található, Különleges-osztályú Elátkozott Tárgyat, ami nem más, mint az Átkok Királyának, Ryoumen Sukunának az egyik ujja. Yuuji, aki atletikus mivolta ellenére inkább okkult dolgokkal foglalkozik a barátainak társaságában, mit sem tud arról, hogy milyen veszélyes ereklye birtokába kerültek. Nem is sül el jól a barátainak a szeánsza, Átkokat szabadítanak az iskolára, akik Sukuna ujját akarják. Visszaemlékezve a nagypapájának a halálos ágyán lévő szavaira, Yuuji akcióba lendül, hogy megmentse a barátait, de ezt csak egyféleképpen valósíthatja meg: Önként felfalva Sukuna ujját, az Átkok Királyának tárolójává válik, szert tesz az erejének egy részére, és az átlagos hétköznapjainak vége szakad.
Yuuji új otthona az incidenst követően Tokyo lesz, ahol a hozzá hasonló varázslók számára tartanak fenn egy létesítményt. Igen ám, de Sukuna ujjának esetét nem söprik a szőnyeg alá. Yuujit választás elé állítják: Vagy azonnal kivégzik, vagy miután összegyűjtik a 4-karú, 20 ujjal rendelkező Sukuna maradék ujjait, azt követően végzik ki, teljesen elpusztítva Sukunát is ez által. Yuuji nem esik kétségbe, elfogadja a sorsát. Az új életcélja az, hogy eleget téve a nagypapája kérésének, ő semmiképp nem fog egyedül meghalni, méltóságteljesen, a barátai jelenlétében szeretné, hogy utolérje a végzete.
Személyes véleményem:
A korai Bleach-re emlékeztet a manga, megfűszerezve Togashi műveivel.
A karaktereket nem mondanám "sablonkaraktereknek", változatosan reagálnak a különböző helyzetekre, nem kizárólag ugyanazt a személyiségi jegyet produkálják megállás nélkül, visszatérő poén gyanánt. Szájkaratéban és trollkodásban nincs hiány. További pozitívumként kiemelném, hogy a történet legerősebb karakterét nem írja ki Akutami-sensei piszlicsáré indokokkal a harcokból, csak azért, mert akkora erőt képvisel. A gonosztevők tisztában vannak vele, hogy ki kell találniuk valamit ellene, legalább le kell foglalniuk, ameddig tudják, máskülönben megfingatja őket. Valamint Yuuji sem lesz hirtelen erőgép Sukunától, épp ellenkezőleg, a 0-ról kell kezdenie, mert nem akar Sukuna erejére támaszkodni.
A harcok kellőképp szórakoztatóak, van feszültség.
Jujutsu Kaisen 0: Tokyo Toritsu Jujutsu Koutou Senmon Gakkou
Angolul: Tokyo Metropolitan Magic Technical School.
Ez a 4 fejezetes manga 0. kötetként jelent meg, időrendben a Jujutsu Kaisen eseményei előtt játszódik, egy bizonyos Okkotsu Yuutával a főszerepben, akit csak névre említettek eddig meg a Jujutsu Kaisen-ben. Lehet akár ezzel kezdeni, én mondjuk azt követően olvastam el, hogy beértem az aktuális fejezetet, akkor is világos volt minden. További pontok, ahol el lehet olvasni: A 10. fejezet után, a másodévesek bejövetelét követően. Ebben a 4 fejezetes előzményben látjuk őket először, ott még elsőévesek. Illetve a 78. fejezet után is jobban üt ez a történet.
Manga népszerűsítő PV-k:
1., 2., 3.
Gojou-sensei hangját Nakamura Yuuichi adta, aki az animés adaptációban is ebben a szerepben fog tündökölni.
Kedvcsináló a 8. és 9. kötet megjelenéséhez.
Anime adaptációja:
Tavaly november 24-én lett bejelentve, hogy animét kap a Jujutsu Kaisen. Yuuji szerepében Enoki Junya, Megumi szerepében Uchida Yuuma, valamint Nobara szerepében Seto Asami lesz. Gojou-senseit pedig már említettem.
Első teaser.
Stúdiónak a MAPPA-t pletykálják, de hivatalos megerősítés még nem történt. Jövő héten elvileg friss információkat kapunk az adaptációról.
aggodalmamért. Annak pedig még kevésbé vagyok híve, amikor valaki mást szúrnak hátba."