Most miről beszélsz Rotcsa?
Amiről beszéltünk az 90%-ban csak elmélkedés de valószínűleg úgy lesz.
Dragon Ball Super manga (Tilos a spoiler!!!)
Nem volt valami nagy ütközet eddig... Goku vagány mozdulatokat hoz, de ennyi.
Jöjjön már Vegitaaaaaa!
Egyesítve 2020.04.20 18:02:52:
Jaeger írta:
Most miről beszélsz Rotcsa?
Amiről beszéltünk az 90%-ban csak elmélkedés de valószínűleg úgy lesz.
Először is töröld a böngészési előzményeidet és akkor nem fogsz olyanokat kapni youtube-on.
Másodszor ez egy fórum, ahol pont az a lényeg, hogy megosszuk egymás gondolatait. A legjobb része amikor a részekről beszélgetünk elemzünk és próbáljuk kitalálni mi fog történni. Ha ez nem tetszik, akkor ez nem a te helyed.
Legújabb fejezet 59:
https://mangaplus...er/1006597
Nos kezdjük... A fejezet elején UI Goku még mindig király. Nagyon látványos és izgalmas ahogyan így harcol. Számomra a régi stílust idézi amikor még számított a harcművészeti tudás is.
Utána kicsit fura mivel azzal az erővel ahelyett, hogy megköti Gokut lophatott volna tőle KI-t is. Moro következő technikája pedig hasonlított arra amit Kefla használt Goku ellen csak itt Moro szebben tudott védekezni
Szépen kapja Moro az ütéseket elég jól is bírja, viszont Gohan meg is jegyzi, hogy Goku is tudna még erősebb lenni. Utána pedig kapjuk a magyarázatot, hogy Goku mégsem érte el azt a szintet, de nem is Goku lenne ha nem harc közben fejlődne. És eddig okosan nem használt sok staminát viszont most ő is felmegy a maximumra szóval érdekes lesz.
Egész jó kis fejezet olt. Még Vegita is felfigyelt a csatára! Vajon ő mikor érkezik? Gondolom utolsó pillanatban megmentve Gokut. De kíváncsian várom a folytatást és Vegita új technikáját.
És lám tényleg van még hova fejlődnie Gokunak. De azért elég jól húzza. Csillagharcosok meg harc közben fejlődnek a legtöbbet.
Jaeger írta:
Először is töröld a böngészési előzményeidet és akkor nem fogsz olyanokat kapni youtube-on.
Másodszor ez egy fórum, ahol pont az a lényeg, hogy megosszuk egymás gondolatait. A legjobb része amikor a részekről beszélgetünk elemzünk és próbáljuk kitalálni mi fog történni. Ha ez nem tetszik, akkor ez nem a te helyed.
Felvetéseim nem Dragon Ballt videók alapján jönnek.
Bár amúgy nem jött be az a mondatom. Viszont ezután használom itt a spoiler funkciót, ha van rá esély, hogy bekövetkezik, remélem így rendben leszünk.
És kérlek a személyeskedést hanyagold.
ON: Szép dolog, hogy Vegita ilyen távolságból is érzékeli, hogy Gokuék harcolnak. Mikor Goku most vesztésre fog állni szerintem lehet, hogy az azonnali átvitelel fog megjelenni.
Mivel hasonlóan fejlődnek még az is lehet, hogy Vegita is megkapja az Ultra Ösztönt.
Jaeger írta:
Felvetéseim nem Dragon Ballt videók alapján jönnek.
Bár amúgy nem jött be az a mondatom. Viszont ezután használom itt a spoiler funkciót, ha van rá esély, hogy bekövetkezik, remélem így rendben leszünk.
És kérlek a személyeskedést hanyagold.
ON: Szép dolog, hogy Vegita ilyen távolságból is érzékeli, hogy Gokuék harcolnak. Mikor Goku most vesztésre fog állni szerintem lehet, hogy az azonnali átvitelel fog megjelenni.
Mivel hasonlóan fejlődnek még az is lehet, hogy Vegita is megkapja az Ultra Ösztönt.
Oszinten szolva en remelem, hogy Vegita nem egy Ultra Osztonnel fog visszaterni, mert akkor kb ugyanott tartanank, mint anno az Android saganal, hogy megint sikerult elernie azt, amit Songoku mar elert (meg ha nem is tokeletes). Marmint ezzel megint csak a nyomaban futkosna es ez az, ami miatt o nem akart Songokuval menni edzeni, hogy a sajat modjan fejlodjon. Persze most ott van a Yardraton, ahol vegso soron igen, megint ugyanazokat a koroket futja le, mint Songoku evekkel ezelott, de megis mas modon sajatitja el a bolygo lakoinak tudasat. Szerintem (remelem) koze nem lesz az Ultra Osztonhoz.
Amugy az tökéletes Ultra Ösztönnel már Goku simán legyőzhetne egy Istent is szóval onnantól tényleg nem nagyon lehet tovább fejlődni. Annyira én sem látnám szívesen DB Heroes főgonoszokat.
Eddig is úgy volt hogy hova tovább és mindig is találtak valamit hogy hova lehet még fejlődni! Az emberi elme találékony!
Amúgy ha ez az arc lemegy még találhatnak valamit pl az angyalok vagy hasonlók. Aztán meg esetlegesen megint csak befejtik. Elvégre tényleg nem lehet a végtelenségig húzni a dolgokat. De amúgy tényleg lehetne egy olyan folytatás amit már mások is szerintem szívesen fogadnának hogy a gyerekeké a főszerep.
Meg pléne Gokuék hol vannak az angyalok szintjétől. Lehet elérik elérték egyes pusztítás istenek szintjét de az angyalok messze fölöttük állnak.
Ami engem zavar az hogy kedves pusztítás istenünk milyen lazán kezeli a dolgokat. Nem izgatja hogy egy ilyen hatalmas lény garázdálkodik lassan olyan erős lesz mint ő (aki tán az egyik legerősebb pusztítás isten) pláne kedvenc finomságokkal teli bolygóját akarja elpusztítani.
Szerintem is érdekes lesz Vegita visszatérése, már csak azért is, mert jellemfejlődésen megy keresztül!
A SSJ-forma is akkor jött elő neki, amikor elege lett abból, hogy Goku után kullog és sehogy sem sikerül elérni a formát. Oké,hogy dühös lett , de ez volt a triger. Gokura nem jellemző, hogy gyílkos érzelmek vezérlik, de Dermesztő kiváltotta belőle ezt és ilyen irányba terelte a dühét, ami végül SSJ1-hez vezetett. Vegita pont más: Őt kimondottan ellenszeves érzelmek vezették végig Goku iránt,de minden erőfeszítésének dacára keletkezett dühe lemondatta a versengésről és akkor aktiválódott a SSJ1 forma, amikor feladta a további erőfeszítéseket a ssj1-ért.. Évekig ezután ment is midnen, kvázi egálban volt Gokuval, de most belátta, hogy saját magától képtelen Moroval egálba kerülni, azaz fel kell adnia azt az esszenciát, ami eddig jellemete: a büszkeséget.
Én éppen ezért várok nagyon nagy dolgokat!
Ha jobban belegondoltok Goku technikáiba, rájöhettek, hogy egyetlen egy saját technikája sincs! Mindent mástól látta, vagy tanulta! Vegitának pedig egyetelne egy mástól tanult technikája sincs! Mindegyiket ő dolgozta ki. Egy elég más trend kezd körvonalazódni, ami jelenleg úgy néz ki, hogy inkább Vegitán alakít mint Gokun, de ez nem is baj, mert szerintem őt Destroyernek szánják az írók. Whis ugye mondta is neki, hogy csak akkor edzi, ha elvállalja, ehhez pedig szerintem az edzések mellett jellemváltozás is kell.
Én nem értek egyet veled Rotcsa a változatosság kedvéért
Vegitát az SSJ1 elérésekor az hajtotta, hogy ha Goku is képes rá akkor ő is és ezért rengeteget edzett és így végül sikerült elérnie. A Z-ben végig a versenyszellem vitte végig előre Vegitát. Egyetlen egyszer volt amikor feladta az pedig a Cell saga végén. De azért mert akkor majdnem vége lett a Dragon Ball-nak is egyfajta lezárás lett volna. Goku meghalt ő pedig abbahagyja a harcot.
Nem hiszem, hogy Vegita feladta volna a büszkeségét. Whisnél is tanult és attól mégsem adta fel.
Gokunak inkább a harcművészeti tudása a kiemelkedő meg az, hogy nagyon kreatív megoldásokat tud kitalálni harc közben. De kíváncsi vagyok Vegita milyen technikákkal tér majd vissza.
Igen, az hajtotta amit mondasz, de félreértettél. Nézd meg a visszaemlékezését akár anime, akár manga verzióban arról, hogyan vált szuperharcossá. Miután széttöri a meteort és majd' bele hal, azt mondja, "Elég volt, nem érdekel soha többé!" Vagy valami ilyesmit. Azaz a dühe pillanatában feladta... Goku mit mondott, amikor Freezára berágott? "You will pay for this, i will make you sufer!" Azaz mind a kettejüknek a dühük volt a kiváltó ok, de az irányok mások voltak. Nüansznyi különbségek ezek, de szerintem nagyon fontsak abból a szempontból, hogy megértsük a jellemrajzukból adódó reakciókat.
Na ná, hogy Whistől tanulni akart. Mindíg a legjobb akart lenni és alkalma lett rá, hogy az Univerzum legjobb mesterétől tanulhasson. Ki is lehetne jobb, mint a Destroyer mestere? Még le is térdelt előtte, ami szintén a büszkeségének a félre-tételeként tudom be. De korábban már ezt is leírtam,viszont nem akarom magam visszakeresni és idézgetni, mert nem stílusom. Egyébként pedig Whis nem tanított nekik konkrét támadásokat vagy ilyesmi, hanem inkébb elveket. Így értsd. Goku konkrét Ki-támadásokat tanult. KAme-hame, Kaioken, Spirit-bomb, Yamcha labdás technikája, stb,,,,
Vegitától egyetlen egy ilyet nem tudsz mondani. Ja, de: Bloods-Wave: Goku apja találta fel állítólag.
Goku nagyon fogékony midnenre és valóban kreatív megoldásokat tud harc közben kreálni ha a helyzet úgy hozza, de szerintem Vegita stílusa sokkal extrémebb. Rengeteg szögből és nagyon gyorsan váltva azokat támad az ellenfélre, szinte időt sem hagyva arra,hogy adaptálódjon az ellenfele a mozdulataihoz. Nomeg sokkal brutálisabb és szadisztikusabb és kegyetlenebb is.
Egyesítve 2020.04.23 07:51:00:
Egy elég merész elképzelés villant ma be arról, hogy Vegita milyen technikával térhet vissza:
Ugye Moro számtalan leket és világot magába olvasztott... Goku is mondta már, hogy ezt érezte, amikor a Ki-jét kereste!
Na már most: Az amit a Yardtratiak tudnak nem más, mint a Ki-kontroll, ugyi? Ennyi Ki-t egyensúlyba hozni a testi erővel biztos nem egyszerű és rettenetesen "töredezett" lehet Moro belső egyensúya;-hogy így fogalmazzak. Vegita példáján láttuk, hogy ezt a két esszenciát mennyire nehéz összehangolni -pedig csak a sajátjukról volt szó és nem több 10.000 ről, mint ez esetben lehet- és említette is nekik, hogy Moro elnyeli a Ki-t. Szerintem itt a kapocs Moro és a Yardrati technikák között, ami a történet folyását illeti, de még egy kis kitekintő a ki-egyensúlyra más esetekből:
Miért mondták azt, hogy a C17 és C18 között lehetne a legtökéletesebb a portarás fúzió?
Kötői kérdés, már biztos tudjátok is rá a választ: Azért, mert a harci adottságaik ugyan olyan technológiával készültek és testvérek is. Nincs Ki-jük sem, ami eltérő nagyságok miatt bezavarhat.
Piccolo és Kami ugyan annak az entitásnak volt a része, valamint Nail is nameki.
Szerintem mindezek mögött ott a Ki-(kontroll, balansz, összehangolás, stb) szerepe valamilyen szinten.
Miért kellett Trunksnak és Gotennek ugyan arra az erőszintre emelni(vagy csökkenteni) a Ki-jét a táncos fúziónál, mint a másiknak van? Már biztos erre is rájöttetek, a választ le sem írom... Olyan okosak vagytok!
Na, de vissza Vegitához:
Mi van, ha olyan technikát tanul ott meg, amivel a szét lehet "darabolni" a ki-t, vagy a már Moroban élőket "kiütni" a testéből? Akkor folyamatosan csökkenne az ereje és a varázsképességei is tizedelődnének... Én a yardratiaktól ilyesmit várnék. Az oké,hogy a saját ki-jükkel tudnak bánni, na de vajon az ellenfeleik ki-jét is tudják-e manipulálni? Erre még nincs bizonyíték, viszont egyáltalán nem elképzelhetetlen! Miért fektetnének egy "csillagromboló" erejű technika kifejlesztésébe, amikor a fajuk eleve nem ebbe az irányba ment el (a fizikai adottságaik miatt) és Moro ereje az a rengeteg ki/lélek, amit eddig összeszedett?
Én valami olyasmire számítok, hogy megjön Vegita, elkezdi püfölni Moro-t látszólag hatástalanul és erőtlenül, amire Moro: "csak ennyit tudsz?!" Viszont percekkel később derül ki, hogy minden támadás kioltott egy Ki-t benne.....
Na, ez lenne a csavaros story!
Ugrás a fórumra: |