Peti én is erre gondoltam amikor azt mondtam hogy itt lenni kell még valaminek. valahogy Ruri anyukája feltűnően hasonlított az énekesnőre az űrhajón. ha tényleg eltelik 3700 év, a "külföldi vonásoknak" el kell halványulnia/tűnnie. kíváncsi leszek ezt a kis zavart hogyan oldják fel.
Peti én is erre gondoltam amikor azt mondtam hogy itt lenni kell még valaminek. valahogy Ruri anyukája feltűnően hasonlított az énekesnőre az űrhajón. ha tényleg eltelik 3700 év, a "külföldi vonásoknak" el kell halványulnia/eltűnnie. kíváncsi leszek ezt a kis zavart hogyan oldják fel.
Igen, ennyi idő után már (ha nem találtak másik embereket), akkor kicsit jobban kellene hasonlítaniuk egymásra.
Ez tipikus Ádám és Éva effektus, 2 emberből (jelen esetben 6) nem lehet később emberiség, mert egy idő után mindenki mindenkinek a rokona lesz, így a genetikai olyan közel kerülnek egymáshoz, hogy később nem képesek életképes utódot létrehozni.
Ha az esemény bekövetkeztekor a 6 emberen kívül nem volt más ember ébren (és nem támasztottak fel senkit), akkor 3700 éve múlva nem lehetne emberiség.
A másik, hogy a modern társadalom, amit az emberek eddig felépítettek nem tűnik el pár száz év alatt, még az űrhajósok unokáinak is lehetett működő technológiájuk, mert a kővé változás nem volt közevetlen hatással a tárgyakra.
És itt jön a kérdés, hogy miért nem adták tovább a meglévő tárgyakt, vagy miért nem készítettek újakat, ha megvolt rá a lehetőségük? És 3700 évvel később miért nincs legalább kezdetleges technológiája a faluban élő embereknek?
én valami olyasmit tudok elképzelni, hogy amikor lehozták az űrből a kabint, valamilyen úton módon ők is megkövültek (én gyanítom hogy ember munkája ez, mert a madarakon kísérletezgethettek) és ők előbb ébredtek fel mint Senkuuék.
Ezek a kérdések remélhetőleg a következő részben kiderülnek a századik történet folytatásával.
Viszont, ha annak az űrhajónak a legénysége (de legalábbis minimum Senkuu apja és egy nő, aki a Ruriék családjával való hasonlóság okán valószínűleg az énekesnő) alapították a falut és adtak életet újabb generációnak, a külföldi vonások nem feltétlen tűnnek el, mert elég nagy arányban vannak jelen a falutagok génállományában. Persze, a szaporodás által az egyes tulajdonságok teljesen véletlenszerűen öröklődnek egyik vagy másik szülőtől, ennek értelmében pedig matematikailag biztos, hogy valamennyi idő után az ázsiaiakra, európaiakra vagy más népcsoportokra jellemző tulajdonságok kerülnek inkább előtérbe a többivel szemben, de az egyáltalán nem 100%, hogy ez a japán gének javára történik (már ha a hajón lévő emberek nagyjából különböző országokból származnak és nem mind japánok az énekesnő kivételével, legalábbis nem emlékszem, hogy utalás lett volna a nemzetiségükre, nyugodtan javítsatok ki, ha tévedek). Továbbá az egyféleség ellen dolgozik a mutáció, aminek köszönhetően létrejönnek új génváltozatok, amik aztán, ha megmaradnak a népességben, akár szintén kialakíthatnak európaiakra hajazó külső tulajdonságokat.
A sok ezer év távlatnak, plusz a mutációknak köszönhetően szerintem nagy eséllyel semmi baja nem lenne már Senkuunak, ha szaporodna valamelyikükkel. Inkább az a kérdés, ha eszébe jutott ez a probléma az írónak, hogy volt-e a 3700 év alatt valaha sokkal nagyobb népessége a megmaradt embereknek, vagy mindig csak egy falunyian voltak, mert ebben az esetben inkább köztük lennének vérfertőzések és születnének nem egészséges utódok.
(Aki nem utálja a biológiát (bár gyanítom senki, aki ezt az animét nézi, nem rühelli kimondottan a tudományt ) és bővebben érdekli a tulajdonság-öröklődés témája, van erről egy nagyon jó magyar videósorozat: https://www.youtu...CY0YJ-vWIq)
Sok okosságot leirtál KaukazusiGyikember emiket én is akartam, csak amig meg nem néztem a részt addig nem akartam leirni. nehogy véletlenül spoiler legyen.
Na szóval elvileg ők hatan azok akik nem változtak kővé a földön , tehát a szaporodás során nem tudnak más népcsoporttal, nemzetiséggel, rasszal stb. keveredni. Maradnak ők hatan akiknél keverednek a gének, meg majd a leszármazottaiknál is.
Az űrállomás legénységénél ne tévesszen meg senkit, hogy mindenki japánul beszél ez a szinkron miatt van. Ha figyelmesen megnézitek az epizódot akkor fel fognak tűnni az utalások. Egyrészt ott vannak Byakuják ruháján a zászlók hogy milyen ország űr ügynökségéhez tartoznak, Byakuya japán, Lilian amerikai , Shamil pedig orosz. Aztán ot vannak a nevek is Dalia és Yakov valószinűleg orosz, Conie pedig amerikai. Shamil ugyebár nem feltétlen orosz de tartozhat az orosz űrügynökséghez.
Korábbi hozzászólásoknál már olvastam, hogy ha tényleg 3700 éve alapitották a falut akkor, hogy- hogy csak ennyien vannak. Erre egyszerű válaszom lenne.
Ha megnézed a falut akkor az jelenleg is egy ősközösség szintjén mozog, halásznak, vadásznak gyűjtögetnek. Nincs mezőgazdaságuk ( ha lenne a Ganmen vagy hogy hivják gyerek sem panaszkodott volna, hogy mindig csak halat esznek), márpedig igy tuti hogy tnem egyszer volt éhinség ami megritkitotta a népességet. Az orvostudomány és a gyógyszerek hiányát meg nem is emlitem.
Na egy picit hosszú lett, de ennyi kellelt minimum. Amúgy meg bocsi a sok rövid "i" miatt bedöglött a hosszú i a billentyűzetemen.
Igazad van, valószínűleg tényleg egész egyszerűen a technológia fejletlensége az oka az alacsony népességnek. Persze, az őskorban is lassan-lassan nőtt az emberek száma, viszont simán elképzelhető, hogy nem olyan sok évtizede volt egy nagy éhínség vagy járvány a faluban, aminek köszönhető a jelenlegi lélekszám.
Remélhetőleg a következő részben megtudjuk, mi az oka, hogy a modern technológiát nem öröklődött tovább Byakujával.
tulajdonképp semmi extra nem volt, amit vártam. ami meglep, hogy ennyire nem fejlődött az emberiség sehova 3700 év alatt? nyilván létszám hiány miatt limitálva voltak, na de nehogy már ennyire. még az ókorig sem jutottak el. az pedig i.e. 3300. épp hogy a kőkorszakban vannak, bronzkorszak még csak meg sem jelent. pedig az azért puha fém.
nem hiba az anime részéről, csupán számomra furcsa, hogy mennyire nem fejlődött az egész világ. persze most hogy Senkuu itt van, kb 2 év alatt ugrottak 3300 évet (vaskor), az antibiotikummak meg még 1900-at.
persze messze még a vége, kellenek lőfegyverek. még hozzá gyorsan, mert Tsukasa jön.
És igen valóban messze a vége, a manga még most is fut. Amúgy meg nagyon nagy baj volna ha az évad végéig lezavarnák a háborút , merz az konkrétan majdem ugyanannyi fejezet mint amir eddig feldolgoztak.
bakod Csak megjegyzés képpen, de a kőkorszak több mint 2 millió évig tartott, szóval nem meglepő, hogy 4000 év alatt alig fejlődtek.
De az űrhajósok leszármazottainak rendelkezésére állt az egész emberiség tudása, nem kellett nulláról kezdeniük, minden amit addig az emberiség felépített ott van épségben.
Van áram, van víz, működnek a számítógépek, szóval simán megtarthatták volna a akkor fejlettségi szintet sok-sok évig, de valamiért (amit addig nem részleteztek) ottmaradtak a szigeten és nem mentek el a kontinensre.
Pontosan erre gondoltam, Peti. legalább bronz cuccokat gyártottak volna, azt jóval egyszerűbb megmunkálni az acélnál, vagy akár a vasnál.
Azt én se értettem hogy pontosan miért nem mentek vissza a városokba. ha már vissza tudtak menni Japánba, adott volt a dolog. nyilván max 3 generáció tud érdemben ott lakni, de ha nem is városokban laknak, a dolgokat használhatták volna.
Legalább az alap dolgokat megtaníthatták volna a gyerekeiknek, hogy ne "ősemberként" kelljen élniük, ha a felnőttek meghalnak.
Kb ez olyan, mint a Kék lagúna, ott is a nő megtanított pár dolgot a 2 gyereknek, de még ezután is elég kezdetleges módon éltek.
Viszont itt rendelkezésükre áll az emberiség minden tudása, mint a The Walking Dead-ben (csak zombik nélkül).
Amúgy nemrég indult el egy Spin-off manga, ami Byakuya-ról (és az űrhajósokról) fog szólni.
Nem, nem állt rendelkezésükre az emberiség minden tudása, nem tudom hogy ezt miből gondolod. Senku-val ellentétben Byakuya nem egy két lábon járó wikipédia, ahogy a többiek sem Nem is beszélve arról, hogy a felnőttek elég hamar kihulltak, így nem nagyon volt idő sok mindent megtanítani (pláne kisgyerekeknek). Amit tudtak, azt a 100 történettel adták tovább. Japánba meg nem tudjuk mikor mentek el, valószínűleg akkor mikor már a városoknak nyoma se volt.
Nem, nem állt rendelkezésükre az emberiség minden tudása, nem tudom hogy ezt miből gondolod. Senku-val ellentétben Byakuya nem egy két lábon járó wikipédia, ahogy a többiek sem Nem is beszélve arról, hogy a felnőttek elég hamar kihulltak, így nem nagyon volt idő sok mindent megtanítani (pláne kisgyerekeknek). Amit tudtak, azt a 100 történettel adták tovább. Japánba meg nem tudjuk mikor mentek el, valószínűleg akkor mikor már a városoknak nyoma se volt.
Abból ,hogy ott van a kontinensen minden működő dolog, és pár-száz évig még biztos használhatók lesznek az épületek és eszközök (simán építhettek volna egy kisebb hajót, hogy elhagyják a szigetet)
Ha (valamiért) nem tudtak elmenni a szigetről a földre érkezés után, akkor a leszármazottaik később hogyan mentek el?
Ráadásul ha sok-sok évig (sok generáción keresztül) nem hagyták el a szigetet, csak "akkor mikor már a városoknak nyoma se volt", már rég mindenki-mindenkinek a rokona lenne, a genetikai közelségnek köszönhetően egyre kisebb az esélye, hogy életképes gyereket szülnek.
Plusz, az alap 6 űrhajósnak addig kellett gyerekeket "csinálniuk" amíg minimum 1 lány nem lesz, és ha a későbbi generációban nem születik lány akkor nem lesz több gyerek.
kicsit felpörögtek az események, nem Tsukasáék, the Hyouga támadt. mondjuk nagy erőnek nem hívnék 3 izomagyat.
a kvázi puska ijesztésnek bejött, bár valószínű Tsukasát nem verték volna át ezzel, ő igencsak intelligens.
azon először meglepődtem hogy 3 nap alatt összehoztak nem is egy katanát. Persze utána tisztázták hogy minőségben messze van az igazitól, de ebben a világban így is overkill.
a trükkös lándzsa meglepett, egyszerű de nagyszerű. Genről már kijelenthető, hogy egyértelműen Senkuuék oldalán áll, őket aligha fogja elárulni. kíváncsi vagyok hogy innentől a támadókkal mi lesz.