Csak én hittem azt ,hogy a Főhősünk nem az alap rangot fogja kapni hanem a másodikat a sorban ? Nem keresem vissza ha nembaj ,hogy mi is az mert jelenleg megjegyezhetetlen számomra Valahogy azt éreztem ,hogy felsorolják mindenki az elsőt kapja és egy kivétellel bla bla a másodikat.
Ha már a heti kulisszatitok kimaradt, akkor bedobok egyet én: A pillangós lány már gyermekkora óta írtja a démonokat.
Tág fogalom, hogy gyermekkora óta, de Tanjirouhoz képest évekkel több tapasztalata van, mégis most küldték csak el a vizsgára. Ugyanakkor az szemmel látható, hogy nem kellett megerőltetnie magát. A túlélők közül egyértelműen ő a legerősebb, így ha lettek volna olyanok, akik magasabb besorolásban kezdik, ő mindenképpen köztük lett volna.
"Nem vagyok híve annak, hogy elragadjanak a haszontalan érzelmek és hátba szúrjanak az
aggodalmamért. Annak pedig még kevésbé vagyok híve, amikor valaki mást szúrnak hátba."
Accelerator - Shinyaku Toaru Majutsu no Index (10. Kötet, 9. fejezet)
Őszintén én is azt hittem hogy a nagy erős démon miatt talán nagyobb rangot kap. De így is jó. Igazságosan fel tudja majd küzdeni magát. Na meg ahogy a hasonló történetekben lenni szokott mindig sokkal nehezebb (magasabb rangú) ellenfele lesz mint ahogy kiadják a küldetést és emiatt rá lesz kényszerülve a gyors fejlődésre és ezáltal a rangja is emelkedni fog.
A lányról meg nem tudtunk semmit. Ez egy jó magyarázat na de akkor is még poros se lett a ruhája. Amúgy lehet később vele is foglalkoznak.
A pillangós lány szerepelni fog még ebben az évadban, de ha tényleges, komoly harcban is látni szeretnétek, akkor 24-26 résszel számolva, a 3. évadig kell várnotok. Ráadásul a harca épphogy csak elkezdődött a mangában, majd váltottunk másra.
Az Okamoto Nobuhiko hangján (Accelerator, Bakugou) megszólaló fiút is látni fogjuk még természetesen, de harcban ő sem lesz releváns ebben az évadban. A 2. évadban viszont igen, és a nevét is ott halljuk először, valahol nem sokkal a 100. fejezet után. Most a 9. fejezet végénél tartunk.
Egyébként visszavettek a stílusából az animében, mert a mangában bemosott egyet a fehér hajú lánynak, akinek vérzett is a szája. Később az egyik kötetes extrában szó volt róla, hogy ahogy serdült, egyre jobban zavarba kezdett jönni a nők közelében, és sajnálja, hogy régen ekkora rohadék volt. Elnézést kért utólag a lánytól.
"Nem vagyok híve annak, hogy elragadjanak a haszontalan érzelmek és hátba szúrjanak az
aggodalmamért. Annak pedig még kevésbé vagyok híve, amikor valaki mást szúrnak hátba."
És kezdetét vette az első küldetés. És már elsőre is milyen jó kis ellenfelet kapott! Mondom én hogy így fog egyre feljebb lépni hogy ilyen különleges erős ellenfeleket kap. Egyszerre 3 az 1-ben!
Már csak az a jó kérdés hogy fogja őket legyőzni. azért igen nagy kár hogy pont a csata közepén fejeződött be a rész! Tudják a készítők hogy fokozzák az izgalmat és hogy jobban várja az ember a következő részt.
A fekete kardal kapcsolatban meg 2 dolog merült fel bennem. Elvileg azért nem lehet sokat tudni róla mert nem vitték sokra a használók. Ez szerintem két okból lehet vagy mert túl gyenge a kard. Vagy mert éppen hogy túl erős és eddig senki se tudta megfelelően használni. Szóval vagy azért lesz híres hősünk mert egy gyenge kardal is miket tud majd alkotni vagy mert ő végre ki tudja használni a kard erejét.
Egy másik dolog meg ha lehet hipnotizálni egy démont akkor lehetne több ilyen démon is nem? Ki lehetne használni őket egymás ellen.
És már így az elején is kiderült a fő ellenség neve. És még 1-2 új infó a démonokról és származásukról teremtésükről.
Nem lenne egyszerű más démonnak is beadni ,hogy a többi démon az ellensége. Nezuko amúgy sem bántott embereket és nyugodt állapotban van ,tehát rajta könnyű volt alkalmazni ezt a teknikát. Más démon meg sem engedé vagy alkalmat sem adna rá,hogy ezt megtegyék vele. A kardról nekem van még egy elméletem. A fekete kard a semlegesség . Gondolok itt arra ,hogy más démonölő sosem akarna megmenteni egy démont így ő már alapból eltér a többiektől. (Mikor megöl egy démont imát mond érte). Lehet ,hogy ebből kifolyólag a kardja az összes színre képes. Megvan benne az összes szín ereje és váltogatni tudja majd azt. Bár ez túl OP lenne..
Én ha jól értettem akkor nem a kardon múlik hogy milyen színű, hanem a fordítóján. Az az tényleg képes az összes színre viszont a használóján múlik milyen színű is az. Szóval ha jól értettem akkor ez a kard hősünk kezében fekete viszont egy másik forgató kezében meg lehet más színű. ÉS elvileg a forgatója csak egy színre képes. Bár lehet az a szín idővel akár változhat is. De nem a használó dönti el hogy milyen színt szeretne. Majd kiderül több is a történet haladtával.
A kardok színe is olyasvalami, amit nem kell túlgondolnotok.
Emlékeim szerint a manga bővebben nem megy bele, hogy XY szín miért előnyös egyes kardforgatók számára, és a fekete pengésekről is annyit tudunk, amennyit Urokodaki elmondott. Véleményem szerint egyébként a használójuk légzését vagy személyiségét reprezentálják a színek a legtöbb esetben. Az "Égő tűzifa gyermeke" voltaképpen a feketével is teljesül Tanjirou esetében, mert faszénnel kereskedett, és a nevében is benne van a faszén kanjija. Továbbá a gyógyítás kanjija is benne van a nevében, és mit akar? Meggyógyítani Nezukót.
Habár a rész címéből lehetett következtetni de azért nem gondoltam volna hogy máris megmutatják a főellenséget ilyen testközelből. Gondolom ezzel az a céljuk, hogy bemutassák milyen veszélyes és hősünknek milyen sokat kell még fejlődnie. De én valamiért akkor is későbbre tettem volna a bemutatását és ha más ő a démonok alkotója akkor valahogy sokkal ördögibbre. Bár ahogy a tömegben megy békésen gyerekkel feleséggel ennek is megvan a maga félelme. Pláne ahogy egy karcolás tőle és máris démon lesz egy emberből. És ő meg mint aki csak úgy nézi hátulról az eseményeket megmutatva mire is képes és mit tud előidézni a tömegben ha balhézni akarna vele. Igaz a tömeg kitűnő rejtekhely neki család álcának és tömeg átalakítás fegyvernek.
Már csak az indokaira vagyok kíváncsi miért is csinálja ezeket?
Van egy olyan érzésem , hogy az ős démon anno megpróbálta a halott kishugát újra éleszteni és a szertartása következtében vált ő maga démonná és ezáltál halhatatlanná. A húga pedig halott maradt vagy ilyesmi , és ezért is lesz érdekes , hogy a főhös testvérpár kalandja.
Remélem nem így lesz , mivel elég sablonos volna
Én azt hittem hogy jóval fejletlenebb a korszak, ilyen alapon lehetne már valamiféle pisztoly is ha már villamos is jár.
Egyik legjobb jelenet volt amikor kérdezte a démont hogy mit tud Muzanról és beugrott neki az a képkocka amikor a mutató ujja a szája előtt van...hatalmas 7. rész alapján nekem eddig ez a szezon animeje és még hol van a vége remélem nem adnak lejjebb a színvonalból.
Habár a rész címéből lehetett következtetni de azért nem gondoltam volna hogy máris megmutatják a főellenséget ilyen testközelből. Gondolom ezzel az a céljuk, hogy bemutassák milyen veszélyes és hősünknek milyen sokat kell még fejlődnie. De én valamiért akkor is későbbre tettem volna a bemutatását és ha más ő a démonok alkotója akkor valahogy sokkal ördögibbre.
A Kimetsu népszerűsége az Asakusát követő történetszálig közepesnek/alsó-közepesnek volt mondható a Weekly Shounen Jump-on belül. Nem volt közvetlenül veszélyben, hogy elkaszálják, de ha hosszú távon mégsem terveztek volna vele, akkor Muzan korai behozatalával (13. fejezet), utasítani lehetett volna a mangakát, hogy na, próbálja meg lezárni 30-40-50 fejezeten belül.
Zuki írta:
Én azt hittem hogy jóval fejletlenebb a korszak, ilyen alapon lehetne már valamiféle pisztoly is ha már villamos is jár.
A bizonyíték hiánya nem a hiány bizonyítéka.
A Taisho-éra 1912. július 30-tól 1926 december 25-ig tartott. Tehát jó 100 évvel járunk a múlt Japánjában, démonokkal.
Egyik legjobb jelenet volt amikor kérdezte a démont hogy mit tud Muzanról és beugrott neki az a képkocka amikor a mutató ujja a szája előtt van...hatalmas 7. rész alapján nekem eddig ez a szezon animeje és még hol van a vége remélem nem adnak lejjebb a színvonalból.
Ennél csak jobb lesz, különösen az évad második felétől. ^^
Te pedig, Blader, megnyugodhatsz. Bár a románc aktívan nem része a történetnek, semmi vérfertőző mocsoktól nem kell tartanod. Ha megnézed az ED-t, akkor a szőke fiú, Zenitsu, szívecskéket ereget Nezuko irányába.
Aktív alatt egyébként nem a teljes hiányát értem, de a legtöbb egyelőre egyoldalú, maximum shippelés céljából lehet játszani párokkal, ugyanakkor egyesek megvalósították a tényleges poligámiát is, vagy találták egy aranyos lányt, de a történetük nem lett vidám.