Előre szögezem: nem tetszett. Rendben van, sötét volt, adott feelinget, ezzel semmi baj nem volt. Ellenben megint előjött a fattyak csatájának rákfenéje: szerintem néhány kameraman parkinzonkóros, vagy nem tudom, de ide-oda rántják azt a szerencsétlen kamerát. Ez nem fejvesztett feelinget ad a dolgoknak, hanem épp hogy gagyit. Az AvP2-nek is milyen jól bejött a sötét + kamerarángatós kombó.
A lovasság kinyargal a vaksötétbe, ott is marad a 99,5%, hát erre ki nem számított, de komolyan? Értem én, hogy a sárkány lúvnya seregét kicsit meg kellett csappantani, de azért ez a suicide squad dolog érdekes lett. Az ostrom úgy ahogy rendben volt, de a játékidő baromi elnyújtott volt, felesleges volt ekkora játékidő a résznek, mert érdemben nem tudták kitölteni. Marha poénos volt pl Arya Assassins Creed-es lopakodása a könyvtárszobán (vagy hol) belül, de ettől függetlenül feleslegesen elnyújtott volt. Jon és dany 90%ban felesleges repkedését már nem is fejtegetem.
És akkor jön a lényeg: 3 halál van, ami nekem hiányérzetet ad, vagy azért, mert szerettem a karaktert, vagy azért, mert még vártam tőle valamit.
1. Dondarion. Szerintem elég szerethető figura volt, a halála rendben volt, ettől függetlenül ez az egész "beteljesítette a feladatát". Hát örülök, hogy azért lett majdnem egy tucatszor visszahozva, hogy Arya ne murdeljen meg.
2. Theon. Szép volt, jó volt, hősies volt. Megkapta Brantől a feloldozást, amit keresett, na meg ugye korábban Sansától is, de attól még a halála hagyott némi űrt bennem. Értem én, hogy az Éjkirállyal állt szemben, de attól még megúszhatta volna valahogy, ha már volt olyan aki sokkal rosszabb körülmények között túlélte. Ezt lejjebb majd.
3. és talán legnagyobb: Éjkirály. Szóval WTF? Az egész részben nem csinált a csávó SEMMIT! De szó szerint semmit! Repkedett kicsit, megmutatta, hogy ő a legény a hóbuckán és letankolta a sárkánylúvnya kerti gyíkjának orrfacsaró leheletét, majd egy Edo Tensei után elindult Bran felé, hogy aztán a StarWars8-ban is brutál szánalmasnak számító módon megdögöljön Arya kezei által. Hát köszönjük, erre a pancserre vártunk 8 évet, azt elfogadom, hogy nem tolt le egy főgonosz monológot, de elmehet az a tehetségtelen két bal********* a francba. És igen én akkor is vártam egy Bran vs Éjkirály legalább elméleti síkon való társalgást. De nem, romantikus zene mellett szemeztek egy pár pillanatot, aztán Kaptár effektes halál.
Szóval ez volt a 3 halál, ami nekem hiányérzetet adott ilyen, vagy olyan okokból.
Jöhet minden más ami nem tetszett:
szóval tekerjünk megintcsak a végére: Jorah és a sárkánylúvnya ketten állnak egy nagyobb halom járkáló hulla között, a Barátzóna Istene pedig képes megvédeni a csajt addig, amíg Arya ki nem nyírja az Éjkirályt. Dondarion belehalt kb 10 másba, Theon meghalt kb 10 más között, oké ott az Éjkirály, de akkor is. Erre a sárkánylúvnya, aki életében nem harcolt még, sokkal rosszabb körülmények között van, mint szinte bárki, de persze túléli. Oké, hát plotarmor volt már korábban másnak is (khm fattyak csatája....), de ez gusztustalan volt. Ja és az Isten szerelmére Clarke, gyönyörű nő vagy, de színésznek borzalmas. Nézzél már meg egy Trópusi Vihart ami kezdem úgy érezni, hogy egy jövendölés volt a szerencsétlenkedésedre. Aki nem értené: Clarke olyan műsírást vágott le, hogy a legrosszabb színésznő díjra röhögve jelölném. Ötször is, hogy biztosan ő nyerjen.
A másik: a varjú, akinek a nevére se emlékszem, annyira jelentéktelen és Sam: Sam, megértjük, te nem vagy harcos, de akkor húzzál le a nők és kriplik közé, mert nem egyszer volt ellőve ebben az egy részben, hogy Samet valaki az élete árán menti meg.
Ennyi lett volna. Nem tudom mit várjak az utolsó 3 résztől, de ez az első három nem győzött meg.
És ilyenkor tűnődöm el, hogy egy Rómát elkaszáltak, mert hogy túl drága volt, stb, de ez így, amit D&D levág az teljesen okés.