Bastian
Naruto-Kun.Hu Team
Moderátor
Van ez a bizonyos "hiding in plain sight"-féle rejtély írás. Magyarán az a fajta rejtély, amikor az orrunk előtt van a válasz, de túlagyaljuk, és másra gondolunk.
Rena esete is hasonló. Én azért zártam ki Itsukit, mert honnan a fenéből tudta a pénztárcája nélkül, Fuutarouék házában meghúzva magát beszerezni és tárolni a kellékeket? És mi van a Fuutarou és Itsuki beszélgetése során történő susogással a háttérben, ami arra utal, hogy kihallgatta valaki őket? Sőt, Rena még pont Itsuki szavait is használta, meg rögtön felmutatta a talizmánt, így nem lehet a nyilvánvaló megoldás, gondoltam én, aztán mégis. Így nem kizárt, hogy a képpel is ez a helyzet.
Az, hogy játékban van, már nem olyan egyértelmű. Úgy értem, nem egyértelmű, hogy most romantikusan érez, vagy mindvégig érzett valamit Fuutarou iránt, vagy barátként akar valamit mondani, de túlkomplikálja a dolgokat.
- Itsuki lehet, hogy már a 2. fejezetben látta a képet, amikor hazavitette Fuutarout. Fuutarou rákérdez, ő meg csak annyit mond, hogy irreleváns számára.
- A kórházi látogatásnál szintén van egy "hiding in plain sight" pillanat, amikor a kyotói lány átvált Itsukiba az ágynál, és a kyotói lány szavait használja. Ami ellentmond neki az az, hogy Itsuki nem tudta megmondani, hogy a talizmánját vette-e vagy kapta, és ott nem úgy tűnik, mintha hazudna. (Yotsubánál is van egy ilyen kyotói lány pillanat a "randijuk" alatt)
- A 35. fejezetben Fuutarou rá is kérdez, még ha nem is meggyőzően, hogy el akarja-e mondani az ötösikrek közül valaki, hogy találkozott vele régebben. Itsuki ott sugdolózik arról, hogy Fuutarou arra gyanakszik, hogy a kyotói lány közülük való.
- A 41. fejezetben van a beszélgetésük, amiben Fuutarou elmondja, hogy amikor találkozott a kyotói lánnyal, eldöntötte, hogy olyan emberré akar válni, aki mások számára fontos. Ezt követően jön Rena pár nappal később.
- A 42. fejezetben van a beszélgetés Renával. Rena mondja, hogy Fuutarou biztos olyan emberré vált, aki mások számára fontos, de Fuutarou nem ért vele egyet, szerinte nem változott semmit. Rena erre búcsút int neki, ellopja a képét, és eltűnik, mint a lány a múltjából, aki béklyóként visszafogja.
Érdekességek: Itsuki elvileg tanult az esetből, amikor Ichikának adta ki magát az első kiránduláson, mégis logikusnak vélte, hogy Renaként megjelenjen. Az egyik kötetben lévő információ alapján pedig gyakorolni szokta a testvérei utánzását, amikor egyedül fürdik a kádban.
.
.
.
- 6 hónap telik el, és Itsuki mindenáron be akarja vallani, hogy ő volt Rena. Először csak simán elmondaná, aztán már kitaláltatná Fuutarouval, de Fuutarout már nem érdekli a kiléte. Sőt, azt sem tartom kizártnak, hogy Fuutarou tudja, hogy Itsuki az, szimplán a Rena névből, mert neki van a legnagyobb anyakomplexusa, de megunta a játékaikat.
A konklúzióm az, hogy Itsuki esete hasonló Nino esetével, de más szemszögből. Itt szimplán a rengeteg huzavona miatt nem tartanám elegáns megoldásnak, ha ő lenne a kyotói lány, mert számtalan alkalma volt, hogy bevallja, de csak várt és várt, aztán a semmiből előhozakodna vele. Benne volt a pakliban, hogy Fuutarou bármikor felmutathatja a képét előttük, akkor mégis miért érezte szükségesnek, hogy pont a Rena incidensnél vegye el, főleg úgy, hogy egyszer elmondaná, máskor megtaláltatná magát? Ha pedig romantikusan érzett/érez valamit Fuutarou iránt pont a kyotói lány mivolta miatt, akkor evidens, hogy azért kezdett el pedálozni Renaként, mert Miku mellett már Ichika és Nino is akcióba lendült, Itsuki pedig nem tett semmit, amivel elnyerhetné Fuutarou szívét. Sokan vélekednek úgy, hogy nem akarta kijátszani a kyotói lány kártyát, mert nem tartotta volna fairnek a többiekkel szemben, szóval ha ez tényleg így van, akkor már ez az elmélet is mehet a kukába.
"Nem vagyok híve annak, hogy elragadjanak a haszontalan érzelmek és hátba szúrjanak az
aggodalmamért. Annak pedig még kevésbé vagyok híve, amikor valaki mást szúrnak hátba."
Accelerator - Shinyaku Toaru Majutsu no Index (10. Kötet, 9. fejezet)