Csupán az a lényeges különbség a kettő között, hogy a 5toubun még 75 fejezet után is történet által vezérelt, és nem váltott át gusztustalan időhúzásba semmitmondó fejezetekkel. Nem bűn az összehasonlítás, de akár a Nisekoi felét nyugodtan ki lehetne kukázni annyira semmitmondóvá kezdett válni az 50. fejezettől. És 229 fejezetig húzta!
"Nem vagyok híve annak, hogy elragadjanak a haszontalan érzelmek és hátba szúrjanak az
aggodalmamért. Annak pedig még kevésbé vagyok híve, amikor valaki mást szúrnak hátba."
Accelerator - Shinyaku Toaru Majutsu no Index (10. Kötet, 9. fejezet)
Még nem Bastian. Még nem. Sajnos Angolul még mindig nem vagyok a legjobb, de képek alapján nyugodtan kijelenhetem,hogy még nem fulladt be a történet.Sőt! Most indult be a lényeg,ahol az ikertestvérek egymással rivalizálnak.
3 van hangsúlyban és 2 erős jelölt, hogy ki lehet Rena.(Itsuki vagy Yotsubalehet)
Azért Nisekoi 229 zárták le és itt még csak 75 tartunk .Ebben a tempóban nem hiszem, hogy 200-ig elfog tartani .
Főhősünk se olyan hülye, mint a Nisekoiban .
Miről beszélsz? Pont azt írtam, hogy a Nisekoi már az 50. fejezet után elkezdte lassan kinyírni magát, a 5toubun pedig 75 fejezet után is erősen robog, mert történet által vezérelt, és nem a heti "XY lány fejezetét" játssza be időhúzás gyanánt.
Kövezz meg, de a kyotói lány nem hiszem, hogy annyira fontos lesz.
A Nisekoi aktívan arról szólt, hogy megtudjuk, hogy ki volt ő. Semmi nem garantálta, hogy Raku össze is fog jönni vele, ha megtudja, hogy ki volt az.
A 5toubun-ban Fuutarou nem keresi aktívan a lányt, neki ő csak egy pozitív emlék, inspiráció, akitől jobb emberré vált. Ha beleszeret valamelyik ötösikerbe, és utána derül ki, hogy ő egyben az a lány volt, szerintem csak akkor nyerhet a kyotói lány. Máskülönben esélyes, hogy amire megtudjuk, arra már Fuutarou tudat alatt beleszeretett valakibe, és a kyotói lány afféle jelkép lesz csak a múltról való tényleges elmozdulásra. De ez is kérdéses, mert mondom, nem keresi aktívan a lányt, nem rágódik a múlton, Renán is túltette magát, még akkor is, ha továbbra is benne van a pakliban, hogy Rena nem a kyotói lány volt.
"Nem vagyok híve annak, hogy elragadjanak a haszontalan érzelmek és hátba szúrjanak az
aggodalmamért. Annak pedig még kevésbé vagyok híve, amikor valaki mást szúrnak hátba."
Ebben tényleg jobbnak tűnik, mint a Nisekoi, igaz még csak a manga elején tartók. Nekem a Nisekoi időhúzással nem volt gondom, szerintem a legtöbb mókás volt , csak vége nem tetszett mivel nagyon elsiették szerintem.
Sokat tudnék panaszkodni, de hatalmas OFF-ba menne át az egész. Amit kiemelnék utólag az az, hogy a puszta tény, hogy a Nisekoi szereplői ismerték egymást gyerekként, és varázslatos módon egyedül egyikük emlékezett a találkozásukra, aki azt is tudta, hogy ki az ígéretben lévő lány, de nem árulta el, egyszerűen fájdalmasan erőltetett volt. Raku ismerte Marikát, Raku és Chitoge ismerte Onoderát, aztán ezek a találkozások szépen egybeforrtak, de majdnem mindenki "amnéziásnak" lett beállítva. Ez az a szint, ahol a szerző megsértette az intelligenciámat a hülyeségével. Nem vette ezt be a gyomrom.
A 5toubun-ban ennek a megfelelője az lenne, ha kiderülne, hogy Nino volt a kyotói lány, miután látta a képet, és ő is csak elfelejtette a találkozást.
Ebben egyetértek, gondolom így akarta az író valahogy növelni a dráma és a izgalom tetőfokát.
Amúgy ha lenne egy kérdésem most az ikreknek egyforma színű a hajuk, mivel az animében és a mangában is különböző színű, de Uesugi még is összekeveri őket , vagy csak direkt poénnak állítják be?
Én azon az állásponton vagyok, hogy Komiban volt egy tüske a korábban elkaszált mangája miatt, ezért miután a Nisekoi befutott, igyekezett kisajtolni belőle a lehető legtöbbet, de az nagyon látszik, hogy rengeteg dolgot nem tervezett el előre. A vége is azért olyan amilyen, mert addig húzta az időt, amíg a tudatára nem adták, hogy fejezze be, elfogyott a WSJ szerkesztőinek is a türelme. Az egykoron simán Top 5-ben lévő manga abszolút a magazin végére lett száműzve a fokozatosan csökkenő érdeklődés hiánya miatt. És ha tartósan ott is marad, akkor eljő a kaszás...
Az univerzumukon belül megegyezik a hajszínük, mindenki ugyanolyannak látja őket, de az olvasók számára való könnyebb megkülönböztetés végett eltérő hajszínnel vannak ábrázolva. Az illusztrációk is jobban mutatnak így, máskülönben ilyesmiket kapnánk: https://i.imgur.c...egPj47.jpg
Fuutarou azért keveri össze őket, mert annyira nem néz az irányukba, hogy kizárólag a divatkellékeik alapján tud különbséget tenni (Legalábbis egyelőre úgy tűnik). Nem számít neki, hogy némelyiküknek egyértelműen rövidebb a haja.
Szerintem úgy lett volna a legjobb ha Uesugi meglátja a képet és rájön hogy 5-ük közül az egyik volt a lány akivel a fényképen szerepel,(Ha meglátta volna akkor szépen el is lehetett volna kezdeni benne egy kis személyiség fejlődést meg egy kis drámát ahogy rá próbál jönni az 5 közül melyik volt az) mert így vagy félbehagyják vagy túl gyorsan lezárják vagy kell egy 2. évad.
De ha Nino van a képen és nem ismerte meg akkor beledőlök a kardomba.
Ha lenne is egy 2. évad, akkor több, mint valószínű, hogy a 68. fejezetig dolgozná fel a mangát. A fényképen lévő ötösiker kilétére pedig még nem derült sor azon túl sem. Két személyre nagyjából leszűkíthető, de van egy "0. faktor" is, akiről szintén nem tudjuk biztosra, hogy kicsoda. Ahogyan azt fentebb is említettem, a 5toubun nem arról szól aktívan, hogy Fuutarou keresi azt a lányt. Semmi kétség, hogy meg fogjuk kapni a választ előbb-utóbb a személyére, de sokkal esélyesebbnek tartom, hogy a lány maga fog előállni az igazsággal, amikor elérkezettnek látja a megfelelő pillanatot. És van is egy sejtésem, hogy mikor lesz az...
Bocsi XD .Túlzottan megszoktam, hogy mostanában mindent negatívan értékelsz XD. Részben allergia, részben ez mait írtam .Már az is meglepett, hogy a Shield anime feldolgozással megvagy elégedve.
Mind1,visszaszívom ^^.Héten elkezdem az animét.Hány rész jött ki?12,13 vagy 24,25 részes lesz?
Nem értékelek mindent negatívan. Te értelmezted a 5toubun-ról írt pozitív megjegyzésemet negatívumként, mert a negatív ellenpéldám a Nisekoi volt hozzá képest, és azt hitted, hogy egy kalap alá vettem a kettőt.
A 5toubun animéje 12 részes lesz, 8 rész jött eddig ki.
Bastian írta:
Ha voltak bennem remények az anime iránt, akkor 99%-ban most tova is szálltak.
Nem véletlenül rendelkezek előítéletekkel bizonyos stúdiók iránt. Egyértelműen a neves seiyuukre verték el a költségvetést. Rengeteg gyalázatos fejet adtak ki a kezeik közül, de ha még csak a fejekkel lennének bajok... Animációs hibák tömkelege is előfordul. A 6. részben konkrétan hiányzik Miku bal keze, amikor tanul az asztalnál: https://i.imgur.c...Hs1ewW.jpg
Ez a 5tüürbün nyű hünjüme: https://i.imgur.c...50IldX.jpg
A hajszínekkel kapcsolatban még akartam mondani, hogy az animében abszolút nem működnek az álcázós poénok, mert vagy a színek, vagy a hangok miatt baromira egyértelműek. A fekete-fehér, hangtalan mangában azért volt, hogy kellett az embernek gondolkodnia...
Ez a manga egy mester mű, teljesen meglepnek a történések láncolata, és már én se tudom hogy mi történik . Csak sajnálni tudom szegény Fuutarou-kunt, aki azt se tudja hogy mi miért történik. Bírnám ha a végén összehoznának egy ikres háremet , az lenne az igazi meglepetés.
Ha a kedvencek szerint kéne listázni az ikreket
Nino(az elején Miku volt az első)
Miku
Yotsuba
Ichika
Itsuka
A poligámia tiltott Japánban, így Fuutarou kizárólag egyetlenegy valakit vehet el.
Ez nem zárja ki a titkos hárem lehetőségét, de egy ilyen történetet kimondottan tönkretenne. Voltaképpen semmisé tenne mindent. Nem számítana, hogy ki, mit, miért, hogyan akart elérni, és voltak-e negatív következményei a tetteinek, mert mind győztesek lennének a végén. Örök érvényű tanulság, hogy inkább húzza fel magát az ember a győztes kilétén, mintsem hülyének legyen nézve a nyitott befejezés, vagy a "Nem akarom a rajongóimat megbántani, ezért mindenkit győztessé teszek" befejezés miatt. Azt hiszem omnibusz befejezésnek mondják azt a lehetőséget, amikor mindenkihez ír a szerző egy pozitív befejezést, így voltaképpen az olvasóra van bízva, hogy kit tekint a győztesnek, hivatalos győztes nem lesz. Na, én ezt sem szeretném látni, bár Haruba-sensei azt nyilatkozta, hogy olyan befejezést igyekszik írni, amit minél több ember elfogad majd...
Ha visszamenőleg mondanom kellene az okokat, akkor:
Bastian írta:
A helyzet az, hogy Itsuki rengeteg kiváltságot élvez a többiekhez képest, amitől ha megfosztod, máris szinte csak a kövér viccek maradnak meg a karakteréből. Egyértelműen a legunalmasabb menyasszonyjelölt a szememben.
Ehhez még annyit fűznék hozzá, hogy a Seven Goodbyes óta igen el van tűnve. Én konkrétan ott tartok, hogy ha ő lenne a csókadó ötösiker a Scrambled Eggs végén, az eléggé seggből előrántott kategóriába menne nálam... Ő az egyetlen ötösiker, akinek a győzelmét nem szeretném. Mindenki mással így vagy úgy, de ki tudnék békülni.
Bastian írta:
Ha az első találkozás alapján ítélném el a karaktereket, akkor Nino a süllyesztőben lenne Itsukihoz képest. Mondjuk a szerző nagyon elkezdte nyomatni Ninót, és már ez is kezd idegesíteni. Ha megnézed, a 39. fejezettől kezdve nem sok olyan fejezet volt, amiben Nino egyáltalán nem szerepelt.
Konkrétan a 44. fejezettől, Nino rendelkezik a legtöbb panellel a mangában. Tehát már több, mint 30 fejezete egyhuzamban ő a legtöbbet szerepeltetett ötösiker. Ez lehet annak a jele, hogy Haruba-sensei őt szánja a végső győztesnek, de annak is, hogy a benne lévő üzemanyag a manga vége előtt el fog fogyni, mert túl hamar csúcsosodott ki a karaktere. A fő problémám az vele, hogy a tsundere archetípust képviseli. Láttam már jobb és rosszabb tsundereket is nyerni, voltak, akiket kedveltem. Ő egyértelműen a jobb fajtába tartozik, de mégis a könyökömön jönnek ki már az ilyen típusú győztesek. Inkább hajlanék a változatosságra.
Marad az Onee-san, a genki, és a hallgatag lány. Mindhárom majdhogynem soha nem tud nyerni az "első lány" és a tsundere ellen. Hátrébb akartam rakni Ichikát a friss mutatványa után, de innen még inkább "szép" lenne, ha Haruba-sensei ki tudná hozni őt győztesnek, úgy hogy szurkoljak is neki.
Hát én attól tartok, hogy az író Itsukával akarja összehozni, elégé egyformák is valamennyire habár nem külsőre .
Mikunak örülnék a legjobban, mert őt bírom a legjobban a karakterek közül. Nino meg talán azért lenne jó, mert talán ő kapta a legnagyobb karakter fejlődést szerintem annak ellenére hogy tsundere karakter (valamiért szeretem őket, de nem vagyok mazochista ). Ichuka nem tudom nekem ő túl átlagos típus. Yotsube meg, hát az okos, sportokban rossz, nyugodt srác és a legbutább , legmozgékonyabb, legfelpörgötebb lány , elégé érdekes páros lenne .
Igaz hogy a többes házasság tiltott, de az szerintem nem, hogy lehessen az embernek négy szeretője a felesége mellé(vagy lehet hogy csak agyamra ment a sok hárem anime/manga )
A csókos lány szerintem valamiért Itsuka lehetett, vagy Miku ami neki hatalmas jelem fejlődés lenne, de ezt erősen kétlem :/.