Nekem is tetszik az anime a klisék ellenére is, sok szerethető és vicces karakter van, kb. 2 fillér rész van, halad rendesen a történet a manga szerint. Az openingek mindig brutálisak, Asta ordibálásához már hozzászoktam.
A Fekete Bikák engem a Fairy Tailre (Céh) emlékeztetnek. Mindkét helyiségben sok a különc, furcsa de egyben vicces szokásokkal, tagok közötti bunyó, csipkelődés, és szórakozás adott. A bajtársaik fontosak nekik.
Asta hajaz bizonyos fokig Natsura.
Asta és Yuno rivalizálása picit Narutora és Sasukére emlékeztet, de annak nagyon örülök, hogy Yunonak nem Sasuke típusú személyisége és gondolkodásmódja van (itt a minden áron bosszút állok, és mindenkit megölök Sasukére gondolok), az meg csak hab a tortán, hogy itt a lányok embere Asta.
Asta folyton azt hajtogatja, hogy ő lesz a Varázsó Király, és ez az álma, ez nem különbözik Narutótól, leszámítva azt, hogy Sasuke nem akar Hokage lenni
Az, hogy a születésétől fogva neki nincs egyedül mágiája, az már Midoriya 2.0 Mágia verzióban.
Végezetül pedig ott van az Ao no Exorcist, ahol ugye a testvérpár egy templomban nevelkedett árvaként, noha itt Asta és Yuno nem testvérek ugyebár.
A sok elem ellenére is, amit más mangákból vett át az író, én azt gondolom, hogyha tudja tartani a szintet, izgalmas csavarokkal, karakterekkel, harcokkal megspékelve, nem un rá a mangájára, és egészen a végéig minőségi fejezeteket ad ki a kezei közül, amik aztán a mangához hűen lesznek adaptálva az animébe, akkor szerintem rossz szavunk nem lehet hozzá.
Véleményem szerint, az író próbálja elkerülni a hibákat amik a FT-ben, Naruto-ban és a többi nagyobb shounenben voltak, bár ez még nem biztos, de legyen igazam.
@Admin Team a mangát tervezitek lefordítani a jövőben?
Szerkesztette: Blader - 2019.01.19. 21:58