Puccsot szerintem nem akart. Azt az ő hiányában és a körülmények miatt az "emberei" csinálták az öreg tudta nélkül.
És hát ezért is írtam, hogy a dolgok nem úgy mennek mint ahogy az ember elképzeli. Ezért is keltetek ezek a harcok, mert nem így tervezte de a célhoz ez szükséges.
Kerlon,de mindenki máshogy viseli el ezeket a dolgokat.Itt nem az a baj,hogy meghalt az unokája,hanem amiért halt meg.De ha magát hibáztatja akkor most hirtelen miért jön ezekkel a béke érvekkel,hogy ő elhozza majd a békét stb...?
Mert szerintem az unokája halálának semmi közze nincs a békéhez.Annyi,hogy gyengének tartsa a mostani generációt és hogy helyettük inkább mesterséges emberek vagy "gyártmányok" harcoljanak.De itt van azis,hogy azoknak is ugyanúgy lettek érzései,sőt akarata s ez fura az egészben,hogy most teljesen leszarja mások érzéseit és csak saját magával törődik és a célja beteljesítésével
Egyesítve 2018.12.18 11:28:13:
Goku,de ezaz,hogy még ha közbe jön is valami átvariálja az egész tervet és aztán még durvább dolgokat tesz meg,mert ahogy írtad is nem hagyja hogy a terve kárbavésszen...És nem bánja meg.Tehát ugyanaz mintha már előre tervezte volna meg.
De nem tervezte el és eredetileg nem is akarta. Csak a tervek változnak és rögtönizni kell ha nem úgy mennek a dolgok. De eredetileg nem akarta. Az hogy ez lett belőle és hogy már más kérdés. Ebben én is osztom a véleményedet de csak a kezdeti szándékot mondom másnak.
Békés hatalomirányítást akart de a dolgok miatt puccs lett belőle.
Kerlon,de mindenki máshogy viseli el ezeket a dolgokat.
Ez pontosan így van. Hiába a hosszú élet és a rengeteg tapasztalat.
Itt nem az a baj,hogy meghalt az unokája,hanem amiért halt meg.De ha magát hibáztatja akkor most hirtelen miért jön ezekkel a béke érvekkel,hogy ő elhozza majd a békét stb...?
Most szépen ide írom neked Oonoki szavait, amikor a sírnál van:
"Was it because I told him never to run away?"
"What have I done?!"
"Thinking the world was at peace, I foolishly set high expectations upon him...And this is the result!"
"It's as if I am the one who killed Kozuchi!"
Kozuchi gondolatai a füzetből:
"Grandpa always tells me...That the peace we have in the world...was made possibly by great shinobi who risked their lives."
"I want to become a shinobi like them!"
"A shinobi who never wavers, who maintains a strong will, no matter what happens."
"And this time, I'll be the one to protect the peace. By becoming a great Tsuchikage, just like Grandpa."
Aztán megint Oonoki:
"That's right...That is the least I can do."
"I must fulfill Kozuchi"s will!"
"There must never be another tragic death like yours."
"I will build a lasting peace, so that young lives will never be sacrificed again."
"That will be my tribute to you, Kozuchi..."
Kérlek, hogy fusd át akár többször is ezeket és próbáld értelmezni, hogy végre te is megértsd a helyzetet.
Kezdetben teljesen egyértelmű, hogy magát hibáztatja. Ott ül egész nap a ház előtt, ahol minden nap beszélgettek az unokájával és gyászol.
Megtörténik az áttörés, amikor Kurotsuchi odaadja neki Kozuchi jegyzeteit. Beleolvas és megérti, hogy az unokája milyen jövőt képzelt el.
Megfogadja, hogy beteljesíti az unokája akaratát és egy olyan hosszan tartó békét teremt, ahol nem fog megismétlőtni egy ilyen tragédia.
Mert szerintem az unokája halálának semmi közze nincs a békéhez.
Ezek után szerintem teljesen egyértelmű, hogy nagyon is sok köze van hozzá. Az egészet Kozuchi miatt csinálta.
De itt van azis,hogy azoknak is ugyanúgy lettek érzései,sőt akarata s ez fura az egészben,hogy most teljesen leszarja mások érzéseit és csak saját magával törődik és a célja beteljesítésével
Egyáltalán nem szarja le. Látszott az epizódban, hogy megingott, amikor Boruto próbálta meggyőzni. Ő eleve úgy képzelte el a teremtményeket, hogy nem lesznek érzéseik, csak a parancsot fogják teljesíteni.
Jó olvasni Kerlon hozzászólásait. nekem nincs túl sok időm mostanság. Nincsennek különösebb gondjaim a részekkel. A történet is teljesen érthető. Az, hogy hasonló történt már... mondj olyan filmet, aminek a története nem volt már meg egy régebbi filmben/könyvben akárhol. A körítés sokat változtat a dolgokon. Leginkább azok akadnak ki ilyenekre, akik az egész sorozatot nem tartják túl sokra.
Olyan szemmel látható "másolást" nem csinált, mint az SW7 pl, pedig ott eléggé elvakult rajongónak kell lenned, hogy ne vedd észre.
A szinkronhangokra rátérve. Szerintem ebben mindenki egyetérthet, hogy ez azért zavaró volt. Naruto hangját is elég sok helyre berakták, de ott kb. nem is vetted észre. Egyébként pl. Iwabe hangja az Rikudo-sennin fiatalkori hangja is egyben, ez csak egy példa.
Borutonál is előfordul a sablon, de mégis más irányban halad a történet, és a legnagyobb vicc az egészben,hogy működik .
És tudjátok, mi a legérdekesebb a Boruto és a Naruto között?
Tökéletesen összefoglalja, hogy mi történik a mi életükkel .Miközben a 1980-90 időkben mindenért megkellett dolgozni,addig 2000 kölyköknek ki van nyalva a seggük .
Minél több kalandot ér meg Boruto,annál jobban rájön,hogy mennyire más világban éltek Narutoék.
Star warssal ellentétben a Borutonak animének sikerült elérnie, hogy egyszere élvezzék régi és az új nézzük .Tökéletes egyensúlyban kezelik az animét .
Továbbá a Boruto anime pótolja azt a dolgot,amit Kishi kihagyott az alap Narutonál.Az pedig a többi falu részletesebb bemutatását.Elöbb a víz,most pedig a föld hagyományait ismerjük meg.
Dungeon,ne felejtsd el,hogy Naruto idejében háború volt az 5 falu közt.Felesleges lett volna bemutatnia a másik 4 falu állapotát ennyire részletesen mint most a Borutóban.Most meg az ő idejükben pedig béke időszak van.Amúgy meg a Narutó-ban megismerhettük Jiraya által a Rejtett Eső falut ahol ugye egykor Hanzou aztán meg Pain(Akatsuki) uralkodott.Aztán mikor Sasuke megtámadta Killer Bee-t,betekintettünk a villám faluba ahol a Raikage van.Kisebb részleteket is bevágtak a többi falvakról,tehát nagyjábból ismertük,hogy ki a vezető és,hogy kb.milyen az egész falu hogyan néz ki stb...
Bár én ezért nem tudom megdícsérni még ezt a sorozatot.Szerintem a Narutóhoz képest elég lapos sorozat.Szerintem még mindig nem tudja Boruto,hogy mit jelent valakit elveszíteni,háborúban élni,háborúban harcolni.Mert kb. ebben éltek Narutóék.
Hát azért ne vigyük túlzásba. Azért a Borutó akkor se olyan jó szerintem mint a Narutó volt. És én ezt a sima Narutóra is értem.
Azzal pedig teljesen egyet értek, hogy más most már a szemszöge a mai fiataloknak mint annó nekünk volt. És ez látszik a Borutóban is, és ez azért jó is így, de azért nagyon húzzák a szálat anélkül hogy nagyobb jellembeni fejlődés menne végbe bárkinél is. Még ha csak fillerek akkor is. s ha úgy vesszük pont ez itt a baj hogy túl sok az elhúzás "fillerezés" hol nincs sok előrelépés. Ha ezt meghagyják a Mangának akkor nagyon de nagyon elhúzzák jelentős előrelépés nélkül. Mikor tehet szert már Borutó olyan tapasztalatokra élményekre mint Narutó? Ezért is lapos a sztori. Nincs jelentős fejlődés. Ami egyedüli nagyobb fejlődés volt a a manga movieban látható arc volt. Ott vége tapasztalhatta Borutó milyen is valódi felnőttek világa. Ahhoz képest most megint ez a kinek milyen akarata van megy nem az hogy tényleg valóban olyan tapasztalatokat szerezne.
NA meg tényleg hol vannak még a társak jelentős bemutatásai megismertetései. Saradáé megvolt valamennyire. Mitsukié nem tudom mennyire lehet ez mert nem sokat látni és olyannyira szerepelni ez inkább már megint Borutóé. És akkor még tényleg hol vanna a társak? Narutóban szerintem többet mulattat őket Narutó mellet vele együtt. Itt is vannak de nem olyan mélyen hogy mekkora társak. Tán csak Shikadai.
Viszont ezek a fillerek tényleg tökéletesek, hogy más falukat bemutassanak. A Narutó a saját falujáról szólt amit lényegében be is mutatott most a Borutóban béke szövetség miatt jöhet a többi is.
"Szerintem még mindig nem tudja Boruto,hogy mit jelent valakit elveszíteni,háborúban élni,háborúban harcolni.Mert kb. ebben éltek Narutóék."
Az, hogy ezt a mondatot leírtad bizonyítja, hogy egyáltalán nem értetted meg mit írt le dungeonlord.
Én úgy vagyok vele, hogy ez akár egy anime, akár a való élet lenne, egy GYEREK ne szembesüljön már a háború és a halál borzalmaival.
Azért lehetünk ma mi is "békességben", mert annak idején az elődeink megharcoltak érte, letették annak alapjait. Pontosan azért, hogy a jövő generációjának ne kelljen ezeken a tragédiákon átmennie.
Pont erről szólt az utolsó rész is, Oonoki is ezt szeretné elérni.
Az is teljesen igaz amit leírt dungeon, hogy kb. párhuzamot von a sorozat a mai világgal és remekül is teszi ezt úgy, hogy hű marad azért az eredeti szálhoz.
A Narutót lehet isteníteni, alapvetően mind szeretjük, de ezernyi történeti hibája van annak is ugyanúgy, kezdve a chakra eredettörténetéről, amit lehetne a vallás másolásának is mondani, akkoriban ezt mégsem látta be senki, mert nem volt szabad "sértegetni".
Egyébként goku tudom, hogy te 30-35 körül vagy, össz-vissz 5-10 év van csak közöttünk a te javadra, de szerintem azt te is beláthatod, hogy a mai generáció elpuhulása, elkényeztetése ugyanúgy egy nagy általánosítás. Vannak olyan fiatalok most is, akik ugyanúgy nevelkedtek, mint még te. Az elkényeztetettnek inkább az a problémája, hogy a szülőnek nincs ideje foglalkozni a gyerekével. A felnőttek számára meg az jön le, hogy a gyerek egy beképzelt egoista, aki minél többet akarna, pedig ha észrevennék, akkor láthatnák, hogy ő csak figyelmet szeretne.
Tökéletesen erről is szól a Boruto anime is és egyébként testközelből is megéltem már ezt az "elkényeztetett" gyerek dolgot és ott is ez volt a baj
Az meg, hogy a szülőnek miért nincs ideje? Hát nyilván társadalomkritikai kérdés is egyben, de szerintem erősen politika jellegű is. Ez utóbbit nem hiszem, hogy beleveszik majd a történetbe, de kitudja.
Engem nem zavar, hogy lassan halad a sztori, nem úgy tekintek rá, hogy mindenféleképpen haladnia kéne. Annál tovább tart. Jobb lenne, ha 2-3 év alatt végbemenne az egész aztán kereshetnél másik animét? Így meg egy szimpla kikapcsolódás ez hetente. Valaki írta fentebb, hogy ez az anime azt célozta meg, hogy továbbnövelje a Shippuuden nézettségét. Szó sem volt ilyenről, sőt ez az egész egy spinoffnak indult el aminek csak kevés részt ítéltek meg, de mivel többen nézik, mint azt előre jósolták ezért fabrikálódott belőle rendes anime. Ha nem is éri el az elődje nézettségi adatait, akkor is elég korrekt számokkal dolgozhat.
Egyébként mióta megvan ez a topic többnyire csak az animét kritizáljuk.
Keressetek valami más témát,mert az,hogy folyamatosan piszkáljuk ezt az egész cuccot attól még nem fogunk elérni vele semmit.
Nekem már annak a híre sem tetszett,hogy lesz egy Naruto folytatás.Mert teljesen erőltetettnek éreztem,de nem tudok mit csinálni ellene,mert valakinek ez tetszik.
Tehát teljesmértékben felesleges ezen vitatkozni,inkább beszéljünk valami érdekesebb dologról.
Na igen pont tudom milyenek a mai elkényeztetett gyerekek. De ez nem feltétlenül azért van mert a szülők nem foglalkoznak velük, hanem mert elkényelmesedtek a technológia miatt. Na meg mert meg tudja venni a szülő azt amit akar a gyerek amit ő nem kaphatott meg.
Hát ebben tényleg egy az egyben a Borutó. Pont ez van benne is.
Viszont azért ne feledjük el ott még éppen elterjedőben van a béke na meg őket eleve shinobinak (katonának) nevelik. Azért ne puhuljon már el a mai hadsereg se már attól hogy most már egy ideje nincs háború. Ennyi erővel nem is kellene az országnak. Ez legyen már jellemző rájuk is pláne rájuk, ha már ilyen maga a történet, hogy harcoló shinobikról szól.
Maga a sztori meg ha lassan halad nem olyan érdekes. Kövezzen meg valaki ha másnak más a véleménye, de szerintem inkább legyen rövidebb de tartalmas és jó egy történet mintsem az csak húzzák hogy tartson. És ez sajnom most kimondottan igaz aBorutóra. Igaz azért a Narutóra is jellemző volt a sok filler miatt, de azok meg a manga megjelenés miatt jöttek. Itt van egy csomó anime amik között szezonokat hagynak ki de nem töltik tele fillerekkel pedig megtehetnék, inkább pihentetik.
Az meg hogy ha tényleg lenne egy Narutó folytatás (ami meg elvileg a Borutó) én nem bánnám. Szívesen nézném hogy alakul ki a béke miket csinálnak még a hőseink. Narutó Hinata házassága (randik) meg a gyerekek születése. Ez vonatkozik a többi szereplőre is. Pl Chojiról semmit nem tudunk hogy lett felesége. Vagy Sasuke is hogy jött össze végül Sasurával és hogy mit csinált az útja során mit látott. Eleve a gyereknevelés.
Akinek nem tetszik, nem kell nézni. Én sem megyek oda más animék topicjaiba írogatni, hogy ez szar az szar stb.
Értem én, hogy magát a narutót néztétek, de ha ennyire nem tetszik a folytatás, akkor kár erőltetni a nézését. ha tényleg ennyire sok a hibája, akkor hagyni kell.
Ez egy fórum szóval szerintem mindenkinek megvan a joga arra, hogy leírja a véleményét ami lehet jó vagy rossz egyaránt.
Ha zavar az, hogy leírják az emberek a véleményüket szerintem neked nem kéne ide írni.
Van egy csoport akinek tetszik az anime és van akiknek pedig nem annyira ezért leírjuk a véleményünket.
Boruto az nem zseniális amit csináltok az csak belemagyarázás. A Boruto nem más mint egy rókabőr. A sima Naruto úgy volt kerek ahogyan lelett zárva ugye a Boruto pedig alapból felrúgja az egészet és nem igazán veszi figyelembe, hogy mit tett le Naruto az asztalra. Az egész átment a szokásos sablonba ahol feltűnnik egy még erősebb ellenfél akit le kell győzni.
Az, hogy az 1980-90-es években mindenért megkellett dolgozni most a 2000-es években meg semmiért is egy nagy baromság.
Ez egy teljesen családfüggő dolog, Narutoék idejében meg Borutoék idejében is előfordulhat az ellenkezője.
Az pedig ne az anime érdeme legyen, hogy a manga lassan halad (milyen meglepő, de olvassom a mangát szóval nem alaptalanul jöttem ide amire utalgatsz Derex) ami által van rengeteg idő más falukat bemutatgatni mivel nem tudnak haladni a fő történettel tehát filléreznek.
Leírod Derex, hogy régen a Narutot nem lehetett sértegetni, de te most ugyanazt csinálod a Borutoval tehát nem ismered el a hibáit.
Boruto azért ellenszenves sok ember számára mert slice of life-ba ment át az egész míg a Naruto egy shounen volt.
De itt pontosítok is mert ez a dolog leginkább az animére igaz a manga az nem ilyen. Mivel ott nincsenek ezzek a fillér részek.
Összegezve sokkal nagyobb durranás lehetett volna az egész ha várnak jópár évet és akkor dobják ki a piacra és fillérek nélkül nem azért mert a Naruto népszerűségét meglovagolva csinálják az egészet.
"I'm not fighting because I want to win. I'm fighting because I have to win!"
Ez egy fórum szóval szerintem mindenkinek megvan a joga arra, hogy leírja a véleményét ami lehet jó vagy rossz egyaránt.
Nem írtam sehol sem, hogy nem írhatnád le a véleményed, illetve nem írhatnátok le, csak már a sorozat kezdetei óta azt olvasom néhány embertől, hogy csak folyamatosan panaszkodik rá. Akkor meg minek erőlteti?
Boruto az nem zseniális amit csináltok az csak belemagyarázás. A Boruto nem más mint egy rókabőr. A sima Naruto úgy volt kerek ahogyan lelett zárva ugye a Boruto pedig alapból felrúgja az egészet és nem igazán veszi figyelembe, hogy mit tett le Naruto az asztalra. Az egész átment a szokásos sablonba ahol feltűnnik egy még erősebb ellenfél akit le kell győzni.
Rengeteg ilyen anime van, ahogy érdekes mód a DB is már a sokadik verzióját éli meg. A Naruto célja a béke megteremtése volt. A Boruto célja már más. Nem tudni mi. 70 évvel ezelőtt amikor háború volt, az volt mindenki célja, hogy béke legyen. Megtörtént, így úgy, de valami kialakult. Senki nem tudja meddig tart, mivé fog manifesztálódni. Látni, hogy már el kezdett megtörni az a pajzs ami védene egy újabb világháborútól. Túl sok idő telt el azóta, akik akkor éltek azok jóformán már meghaltak, s a mai vezetőknek fogalmuk sincs a háború borzalmairól, ezért is ekkora a szájuk. Visszatérve az idézetre, a shouneneknek ez a lényege. Még ha ez az anime már átalakult mássá. Maga Kishimoto teremtette meg ennek a lehetőségét azálltal, hogy behozta a Szent Fa és Kaguya történetét. Engem speciel baromira érdekel, hogy honnan is származik ez. Pár éve mondtam még amikor a Naruto manga is ment, hogy biztos több Szent Fa is van akkor. Ez is be bizonyosodott. Több világ stb. Egyszerűen le lett fektetve az egész.
Nagy hasonlóság van benne a keresztény vallással, illetve annak egy keverékével/változatával. Nem vagyok vallásos, de engem mindig is érdekelt az, hogy honnan lettünk épp ezért érdekel az is, hogy hogyan akarják megmagyarázni majd a chakrát, ha már belevitték ebbe az egészbe ...... (erről jóval többet lehetne beszélni, de nincs helye ennek itt)
Az, hogy az 1980-90-es években mindenért meg kellett dolgozni most a 2000-es években meg semmiért is egy nagy baromság.
Ez egy teljesen családfüggő dolog, Narutoék idejében meg Borutoék idejében is előfordulhat az ellenkezője.
Ez egy igazság és pont ezt írtam le, gondolom ezt nem is nekem céloztad. Nekem egyszerűen azzal a gondolkodásmóddal van bajom, hogy valakik megmondják, hogy kinek mit kéne csinálnia, s nem hagyják meg neki a választás lehetőségét. Speciel engem nagyon zavar goku irományai amikor vagy azon van kiakadva, hogy a Himawari miért nem eddz, vagy azon, hogy Hinatát vagy a többi női szereplőt éppen mennyire szarul animálják meg, vagy azon van kiakadva ezerszer, hogy mennyire nem halad a történet és egyébként is mennyivel jobb volt a sima Narutó, közbe meg még amióta aktívan olvasom a fórumot és írogatok is ide, azóta nem tanult meg érdemben írni, fogalmazni helyesen. Ha ennyire negatív véleményt vált ki valakikből a sorozat, akkor nem értem miért kell nézni. Nem azt mondom, hogy akkor ne járjon ide írogatni, csak gondolkozzon el, hogy akkor minek kínozza magát?
Visszatérve az idézetre: Alapvetően nem arról van szó, hogy a régi idők gyerekeinek mindig mindenért meg kellett küzdeni, most meg el van mindenki kényeztetve. Nincs erről szó, viszont manapság ebből van több. Ez az átlagos. Ahogy régen pedig abból volt. Az én véleményem az, hogy alapvetően (és ez egy csúnya hasonlat lesz) az ember olyan mint a kutya. Ha egy kutya vad, rá támad az emberre az annak az eredménye, amilyen nevelést kapott. Szokás szidalmazni a jelenlegi fiatal 13-25 éves korosztályt, de a legtöbb hiba a szülőtől ered. A legnagyobb gond az elhanyagolás. Az, hogy megkapnak minden, ha a szülőnek van pénze... Puszta pszichológia az egész. A gyerek nem akar kimaradni abból a közösségből amiben bent van épp. Megkapja az Iphone-t és rájön, hogy annyira nem is lényeges az neki, csak épp úgy érezte, hogy ha neki nincs akkor kiközösítik. Nem lesznek barátai, otthon sem foglalkoznak vele. Mások voltak a szokások régen és mások most is, s valószínűleg 20 év múlva is más lesz, s akkor majd mi fogunk kiakadni az akkori fiatal generációra. Ahogy ez mindig is így volt.
Az pedig ne az anime érdeme legyen, hogy a manga lassan halad (milyen meglepő, de olvassom a mangát szóval nem alaptalanul jöttem ide amire utalgatsz Derex) ami által van rengeteg idő más falukat bemutatgatni mivel nem tudnak haladni a fő történettel tehát filléreznek.
Egyrészt, itt sem voltál, úgyhogy neked nem is címezhettem semmit. Nem tudom ezt miből vontad le. Másrészt eszembe se jutott ilyen, nem is gondoltam rá konkrétan. Szerintem egyáltalán nem is írtam ilyet, nem tudom ezt, hogy sikerült így értelmezni.
Leírod Derex, hogy régen a Narutot nem lehetett sértegetni, de te most ugyanazt csinálod a Borutoval tehát nem ismered el a hibáit.
Nézd vissza az összes oldalt amelyiken írtam, sőt a manga topicot is. Volt egy csomó alkalom amikor leírtam negatív dolgokat is. Azóta egyszerűen máshogy látom a dolgokat. Eleinte én is ugyanazokat vártam el a sorozattól, mint ti aztán rájöttem, hogy hülyeség az egész. Miért lenne érdekes azt nézni, hogy az új generáció ugyanúgy eddz, harcol stb, mindent ugyanúgy tesz, mint az elődje? Nem lenne az egy nagy copy? Dehogynem. Érthető módon új dologgal kéne előállni. Az egész Naruto története a béke megteremtéséért ment, ami sikerült. Ezen annak idején hetekig vitatkoztunk, hogy a béke az semmiképp sem egy örökké tartó dolog, így éppen emiatt teljesen reális volt a boruto manga 1. fejezete. Butaság az ellenkezőjét gondolni, ahogy azt is tudjuk mindannyian, hogy nem a 2. világháború volt az utolsó, s ezt főleg a mostani időkben lehet érezni.
Boruto azért ellenszenves sok ember számára mert slice of life-ba ment át az egész míg a Naruto egy shounen volt.
De itt pontosítok is mert ez a dolog leginkább az animére igaz a manga az nem ilyen. Mivel ott nincsenek ezzek a fillér részek.
Pontosan amikor ez az arculatváltás volt akkor döbbentem rá, hogy tulajdonképpen a Borutót abszolút nem a 14-17 éves fiú korosztálynak szánják, akiket csak a harcok érdekelnek. Nem is a fiatalabbakat, hanem a jóval idősebbeket, a 18-25-30+ korosztályt. Ugyanis az egész sorozat belement egy olyan szituációba, hogy rengeteg párhuzamot von a való világgal és én ezeknek nem is vagyok ellenzője. A Narutót is a történetéért néztük, nem feltétlenül csak a harcok miatt. A Mangában is vannak ilyen részek, illetve majd lesznek, sőt a mostani arc sem feltétlenül az a nagy harcolós.
Megváltoztak az elvárásaim a sorozattal kapcsolatban. Nem úgy ülök le a tv elé, hogy Narutót nézek, harcokra várok, kisebb érzelmekre, hanem Borutót nézek. Hogy miből indult a Boruto felesleges idekeverni. Korábban írtam, hogy egy egyszerű spinoffként indult, aminek eredetileg kb. 1 éves élettartamot tűztek ki, de a filmnek köszönhetően sokakban fennmaradt a kíváncsiság és ezért nőtte ki magát mostanra.
Összegezve sokkal nagyobb durranás lehetett volna az egész ha várnak jópár évet és akkor dobják ki a piacra és fillérek nélkül nem azért mert a Naruto népszerűségét meglovagolva csinálják az egészet.
Mondj olyan sorozatot, ami nem játssza el ugyanezt. Valahogy be kell promozni. nyilvánvaló, hogy a pénzért indult az útjára a sorozat és ezt én sem vitatom, de mióta azt is tudom, hogy mindenkinek meg kell élnie valamiből, így megértem az okát. Abban is igazad van, hogy meglovagolja az elődjét. A Star Wars is ezt teszi, ahogy a Legendás állatok is, illetve valószínűleg az új Karib tenger kalózai is azt fogja majd tenni. Idesorolhatnám az Avatárt is aminek már most előre 4-5 részt elkészítettek., meglovagolva az 1. sikeres részt. Egyszerűen az van, hogy nem mernek feltétlenül teljesen vadi új termékkel a piacra állni, mert senki nem tudja mennyire lesz az nyereséges, lehet akármennyire is jó a története. Ugyanez balul is elsülhet. Meglovagoltatják egy folytatásként, ami rosszabbra sikerül, mint az elődje.
Speciel a Marvel filmeknek azért is van ekkora nagy pozitív visszhangja, mert az is már a 70-es években kifutott. Aki ismeri a képregényeket, nagyjából tudja mi fog történni. Manapság alig találni olyan filmet/sorozatot, ami valami teljesen újból alkotna. A legtöbb egy előre megírt könyvsorozat alapján van, ami már befutott. Persze vannak próbálkozások, de azokra kevés a befektetett tőke is és látják, hogy nem megy.
Már a bejelentéskor tudtuk, hogy más ember fogja csinálni a Borutót, más rajzolja, más írja a történeteket is. Több emberre oszlott a munka. Az elvárások még is ugyanazok maradtak. Eleinte nekem is azok voltak. Én is ki voltam akadva arra, ahogyan kezdődik az egész történet, de szépen logikusan átgondoltam, a miértjeit, lehetőségeit. Ki voltam akadva a rajzolás minőségére, most pedig már egész sokat javult. Ki voltam akadva én is, hogy fellibbentették a szem dolgot és teljesen eltűnt. Amikor a Nue incidens volt (ez kb. a 15-20 körüli rész) akkor megmondtam, hogy ha MOST nem mutatják be, akkor nagyon nagyon sokat kell várni, és max a mangában lesz róla szó. Aztán így is lett, de senki nem hitte el. A különböző időhúzások nekem sem tetszettek, egyre inkább a manga történetét akartam én is. Aztán szépen lassan megváltozott a részek tematikája. Nem a ChoCho chipses részeire utalok, mert az nekem is negatív, de amikor párhuzamba állítja pl. a való élettel, az valahogy megtetszett és máshogy nézek rá én is. Nem vagyok elvakult, de tekints csak annak nyugodtan. Én valahogy élvezem azt, hogy láthatunk ilyen mindennapi élet-es részeket is, s mellé időnként egy-egy dráma, harc.
Nagyon ritkán felnézek ide és csak azt látom sorra, hogy mindig ugyanazok az emberek fikázzák sorra az egészet. Nem csak gokura értem, hogy ne csak őt emeljem ki, de most más pont nem jut eszembe De látom azt, hogy Kerlon milyen jó érveket szokott leírni, mennyire jól átlátja ő is az egészet, illetve dungeon is. Nem arról van szó, hogy elvakultan szeretnénk, csak egyszerűen egyikőnk sem úgy tekint erre a sorozatra, aminek pontosan azt a szintet, vagy még nagyobbat kéne elérnie, mint az elődje. Az copy lenne. Másra hivatott mind a kettő. Lehet az van szimplán, hogy nagyon szerettem én is a Narutót és nehéz elengedni az egészet, épp ezért örülök, ha van egy folytatása az egésznek. Ezért nem is zavar, ha fillerszezon van, ha sokáig húzzák. Annál több ideig fog menni, több időt tud a manga is felszedni. Én a Narutónál is mindig megnéztem a fillereket is, mert érdekeltek. Tudom, hogy vannak hibái, de amit itt páran irkálnak róla, az azért abszurd. Ennek ellenére egyébként nem úgy kell erre tekinteni, mint aki alig várja minden héten az új részt. Speciel most 4 részt néztem meg egybe, mert annyira nem volt időm és amikor meg lett volna, ki ment a fejemből.
A legvégére egy sor: Himawari maradjon meg olyannak amilyen, nem kell neki ninjává válnia. Ja és tl;dr