Nekem speciel tetszett,ahogy Wendy "elfújta" Scariont Következő alkalommal szerintem elővigyázatosabb lesz,már ha lesz következő alkalma.. Mondjuk még mindig Madmorl a favorit nálam a Sárkányfalók közül,a képessége és a személyisége egyaránt illik a karakteréhez.
Az is lehet,hogy Laxus érett viselkedése ebben a fejezetben egy előrejelzés,hogy az Arc végén(ha nem hamarabb) ő lesz a következő céhmester.
A fejezet után én is kételkedem abban,hogy Touka valójában olyan gonosz,mint amilyennek gondoltuk,bár ebből is kisülhet bármi.
[img]http://i67.tinypic.com/35dcoed.png[/img] Nem jól adtad meg az elérési útvonalat.
Az erőviszonyok teljesen nevetségesek amúgy. Natsu olyan erős mint az 1 éves edzése előtt. Különben egy ütéssel nyernie kellett volna ez a homok csávó ellen.
"I'm not fighting because I want to win. I'm fighting because I have to win!"
Erza eszelős tekintete mindent vitt. Szinte biztos, hogy most nyerni fog, csak azt tenné legalább értelmesen, ha már annyi páncélja van. A nulla védelmet biztosító bikinit nem sok értelme volt lecserélni a szintén nulla védelmet nyújtó "páncéljára".
Luxus milyen érett lett, miért is nem ő a céhmester? :/
Mert Makarov elpusztíthatatlan. Így belegondolva elvileg Mavis a Fairly Law miatt kapta meg az átkot és Makarovnak is abba kellett volna belehalnia. Lehet, hogy Makarov is megkapta az átkot?
De főleg a képessége, teljesen értelmetlen, mi az, hogy a tüzet hamuvá, ezzel az erővel a levegőt is lehetne xD
Nem tudom, hogy mennyire találod értelmesnek a Naruto harcrendszerét, de ha az emberek képesek voltak elfogadni, hogy a szél üti a villámot, akkor azt se lesz nehéz, hogy a szél elfújja a hamut.
Kíváncsi vagyok, Gerard meg Touka fog-e most harcolni.
Touka gondolom nem véletlenül szivárgott be a céhbe, szóval elvileg nem áll érdekében nyíltan összecsapni vele. Aztán persze valamiért mégiscsak elment hozzá.
Az erőviszonyok teljesen nevetségesek amúgy. Natsu olyan erős mint az 1 éves edzése előtt. Különben egy ütéssel nyernie kellett volna ez a homok csávó ellen.
Azért ne felejtsük el, hogy hamucsávó legyőzte Grayt a legerősebb formájában, szóval azért nem gyenge.
"Sárkány vagyok, mert az akartam lenni."
"Do what nobody does, to achieve what nobody has."
A jeget hamuvá tudja változtatni, de a szelet azt meg nem? Oké mondhatjuk, hogy a jég egy szilárd dolog, de a tűz nem és azt mégis semlegesíti.
https://naruto-ku...tes/011/12
Itt a válasz. A légnemű anyagoknak nincs önálló alakjuk. Szóval a hamu mágia gyengepontja a légmágia. Plusz gondolom az anyagtalan dolgokra sincs hatással, szóval Gajeel/Sting/Rogue is nyerő árnyék módban.
Hát, nem voltam jó kémiában, és ha tévednék, akkor javítsatok ki.
Ezt a homok vs tüzet, úgy kell értelmezni, hogy a homok oltja a tüzet. Vízet és a jeget kiszárítja,a tűzet pedig eloltja.
Gyakorlatilag nem baki, csak rossz megnevezés.
Hát, nem voltam jó kémiában, és ha tévednék, akkor javítsatok ki.
Ezt a homok vs tüzet, úgy kell értelmezni, hogy a homok oltja a tüzet. Vízet és a jeget kiszárítja,a tűzet pedig eloltja.
Gyakorlatilag nem baki, csak rossz megnevezés.
Ha jól emlekszem a homok akkor oltja a tüzet ha abból van több. Ha viszont a tűz az erősebb akkor abból üveg (ne kövezzetek meg ha nem igaz) keletkezik. Az hogy a víz kiszáítja a jeget. Hát...? Inkább elkeverednek
Bocsánat ha hülyeség de én így emlekszek rá. Kémia nekem se az erőssegem volt a gimiben.
Másodszor: Tüzet úgy tudsz oltani, ha elzárod az oxigéntől, vagy lecsökkented a hőmérsékletet, vagy eltávolítod az éghető anyagot. Ha valami képes a három közül az egyikre, akkor lehet vele tüzet oltani és nyilván "több kell belőle, mint tűzből". Egy pohár víz nem fog eloltani egy égő házat, csak azért mert víz, ahogy egy marék homok sem.
Harmadszor: A hamu az az, ami az égés után marad és nem éghető, szóval semmi gond nincs azzal, hogy a tűz hatástalan ellene. Azért vicces, hogy eddig az volt a baj (már aki szerint) a FT harcaival, hogy nem (elég) taktikusak és, hogy annyiból áll a harcrendszer, hogy aki erősebb az nyer, erre jön valaki akit Natsu azért nem tud leverni, mert rossz a mágiájuk kompatibilitása és most meg ez a tök logikátlan.
Ohh nekem nem a kompatibilitással van bajom, hanem azzal, hogy a Natsunak mágikus erő szempontjából messze magasabb szinten kéne állnia mint a Hamuembernek tekintve, hogy mit hozott Zeref meg Achnologia ellen. És akkor nem nagyon kéne számítania, hogy ki mi ellen kompatibilis.
Azok a harcok több sebből is nagyon durván véreznek, szóval nem igazán kéne/lehet őket alapul venni bármihez is. Meg az nem is Natsu ereje volt, hanem a 7 sárkányölő ereje Natsuba sűrítve. Annak se volt semmi különösebb oka, hogy Natsu kapta meg az erőt. Ha már mindenki erejét összeadod, onnantól tökmindegy, hogy ki kapja meg.
A hamu nem éghető és amit nem lehet meggyújtani, azt nem lehet meggyújtani. Igaz, hogy Natsu tud mágiát elégetni, de ahhoz szerintem tényleg egy teljesen más szinten kell, hogy legyen, mint az ellenfele, amit egyenlőre nincs mi alapján eldöntenünk. Hamucsávót úgy ismertük meg, mint aki elbír Natsu támadásaival, szóval mi alapján mondod, hogy nincsenek egy szinten? Ha kiegyenlített lenne a harc, akkor lehetne mondani, hogy Natsu DF-ben felmosná vele a padlót, de egyenlőre vele mossák fel a padlót, szóval csak azon lehet értetlenkedni, hogy miért nem használ DF-et, vagy legalább villámot. Plusz még nem tudjuk, hogy a sárkányfalók képese-e DF-re.
Különben is, a sárkányfalóknak és az egész küldetésnek nem is kéne létezniük, mert Acnologia levadászott minden sárkányt. A 100 éves küldetés már önmagában ellentmond a fő történetnek és meggyalázza a fő gonosz emlékét (ha volt egyáltalán még mit rajta meggyalázni), erre meg az a legnagyobb probléma, hogy Natsu nem egy ütéssel intéz el valakit? Mellesleg Touka is csak úgy előkerült valahonnan és elvileg olyan veszélyes mint Zeref, az öt sárkány meg egyenként olyan erős, mint Acnologia. Ezek után min változtat, hogy valaki meg olyan erős, mint Natsu?
Korábban Natsu ha kapott is powerupot másoktól annak az erejét képes volt saját magába olvasztani és később használni általában.
Achnologiát nem is tekintem példának, (bár erő átadás szempontjából talán) de Zeref-et ha leszámítjuk a sérülést amit Lucy állított helyre 1v1-ben győzte le.
Bár igen DF-ben lehet az ütést amit bevitt most a hamuembernek elég lett volna, hogy legyőzze.
Csupán Fiore és környékén meg Alvarezben gondolták úgy, hogy Achnologia végzett minden sárkánnyal, de összeségében a többi kontinensről nem nagyon tudtak semmit.
Amugy meg nem tudom vártam volna valamit ha már Achnologia ha jól emlékszem a sárkányok királyának nevezte Natsut. Bár lehet DF-ben ha Natsu tényleg mindent belead fog még az ellenség meglepődni.
Zeref küzdelmével a mai napig semmi bajom, mert első sorban Zeref nem olyan op, mint azt sokan írják,mert E.N.D létrehozása óta punnyadt és járkált több száz évig. Mivel egy punnyadt varázslóról beszélünk, aki meghalni, és nem a világot akarta uralni.
Ezért az évek során gyengült, és várta azt a napot, amikor Natsu a saját kezével öli meg.
Irene, August sokkal erősebb volt Zerefnél . Azt se tartom kizártnak, hogy más is képes volt a halhatlan Zerefet megölni, azonban Zeref csak Natsutól fogadja el a halált.
Hiro nem dolgozta ki teljesen ezt a Zeref-Natsu szálat, de a lényeg ugyanaz.
Zeref 2 célja volt.Megállítani Acnot és meghalni.
Ennyi.
Még valami:
Natsu csakegy fél Acnoval küzdött meg, mert a másik felével Erzáék harcoltak.
Fél erő ide vagy oda, a harc eredménye nevetséges .kivéve,ha!Ha! Nem trollkodta ki xD
Ami a 100százküldetés,és a sárkányokat illeti .Az nem baki. Dragon Cry leírtam az okát,hogy miért nem baki .
Ezzel nem lett Acno karaktere megalázva.
Korábban Natsu ha kapott is powerupot másoktól annak az erejét képes volt saját magába olvasztani és később használni általában.
Ez eddig csak Laxus villámaival fordult elő. Mármint, hogy meg is tartotta a magába olvasztott erőt. Valószínű csak sárkányölő mágiát lehet úgy megenni, hogy örökre megmaradjon, mert kb 0,5-1 órával előtte megette Zancrow lángjait is, de azokat soha nem használta azóta. Persze Acnologia ellen is sárkányölő mágiát kapott, csak gondoltam tisztázzuk, hogy nem tud mindent csak úgy magába olvasztani. Én nagyon remélem, hogy azt az erőt nem tartotta meg és meg is lehetne magyarázni azzal, hogy nem megette a többiek erejét, hanem Wendy bűvölte belé. Azt se felejtsük el, hogy Acno épp egy hajón volt, ami ugye teljesen lenullázza egy sárkányölő erejét (ebbe még bele lehetne erőszakolni azt is, hogy emiatt hatott rá Natsu támadása, de nem emlékszem, hogy valaha is láttuk volna, hogy egy sárkányölő az immunitását is elveszti a járműveken), plusz elkapták a Fairy Sphere-vel, szóval simán lehet, hogy Natsu akkor nem volt erősebb egy átlag spriggannál és a hajó + FS kombó volt ennyire erős. Igazából túl kidolgozatlan a háború, hogy bármit is rá tudnánk alapozni.
Zeref-et ha leszámítjuk a sérülést amit Lucy állított helyre 1v1-ben győzte le.
De abba a sérülésbe belehalt volna. Egy ököl méretű lyuk volt a mellkasán. Pont azért, mert esélytelen volt Zeref ellen, aki jóformán egy félisten volt.
Csupán Fiore és környékén meg Alvarezben gondolták úgy, hogy Achnologia végzett minden sárkánnyal, de összeségében a többi kontinensről nem nagyon tudtak semmit.
Maga Acnologia számolta vissza, hogy hányan vannak még. És nem tette hozzá, hogy ezen a kontinensen. Azt pedig kizártnak tartom, hogy aki ennyire megszállottan akarja kiírtani a sárkányokat, az 400 év alatt nem járta körbe többször is az egész bolygót sárkányok után kutatva. Persze lehet mondani, hogy elrejtőztek előle, hiszen Eileennek is sikerült. Ebben az esetben maga a 100 éves küldetés mond ellent az egésznek. Miért van küldetés 5 olyan sárkány ellen akik mindent megtesznek, hogy ne vonják magukra a figyelmet, de nincs Acnologia ellen, aki egy egész szigetet simán elpusztít, rajta egy csomó ártatlannal együtt, ha talál egy sárkányt/sárkányölőt. Mercfovia történetéből, pedig kiderül, hogy nem próbált meg elrejtőzni, sőt ki is érdemelte, hogy orgyilkosokat küldjenek utána. Akkor viszont, miért nem találta meg Acno? Pontosan tudta, hogy mik egy sárkánytámadás jelei/maradványai.
Ha már a küldetés. Nem úgy volt, hogy nem lehet róla beszélni? Gildarts mégis beszélt Natsunak Acnologiáról. Persze Acno nem része a küldetésnek, de gyanús, hogy Gildarts ezt nem tudta.
Zeref küzdelmével a mai napig semmi bajom, mert első sorban Zeref nem olyan op, mint azt sokan írják,mert E.N.D létrehozása óta punnyadt és járkált több száz évig. Mivel egy punnyadt varázslóról beszélünk, aki meghalni, és nem a világot akarta uralni.
Készült azért ő egy Acnologia elleni harcra is, szóval elég hülye ötlet lett volna nem edzeni.
Szerkesztette: Durzo - 2018.12.14. 22:30