Én a Rave-re értettem az "általánosságban vagy konkrétan érdekel valami" dolgot.
Azt előre leszögezném, hogy a RM mangát már jó pár éve olvastam, és csak egyszer. Szóval eléggé megkoptak az emlékeim róla. A karakterekről ezért nem is merek mélyebb véleményt formálni lentebb, mert sajna elég soknak elfelejtettem már a nevét is pl.
Ha egy az egyben ilyen karaktereket keresel, akkor azokat szerintem nem fogod megtalálni a Rave-ben. Viszont, ha csak bizonyos tulajdonságokat, vagy személyiségjegyeket akarsz viszont látni, arra valószínűleg volt példa a történetben (csak ezekre én már nem emlékszem ). Na jó, egy példát próbálok mondani: Weisz kicsit Musica-ra emlékeztet, aki RM-ben a főhős egyik legfontosabb társa. Meg mintha Nakajima is betöltött néha narrátori szerepet, mint Xiaomei.
Durvaság szempontjából pedig hmmm... nos a RM mangában Hiro még ki mert nyírni karaktereket, vagy meglépni komolyabb dolgokat, és nem csak hitegetett vele, mint most. Oké, oké, ott sem mindig lépte meg őket (pl. a történet legvége), de jó pár nagyon hangulatos vagy épp hidegrázós jelenetet tett le így az asztalra. Reina és Silver, Lucia ősének a története, vagy épp az a bizonyos csontvázas jelenet, ami amúgy mai napig az egyik kedvencem a shonen kategóriában.
A történet vezetést pedig még nem tudom megítélni, nem jött ki elég fejezet hozzá. Annyit talán megjegyzek, hogy nekem a RM kb. csak olyan 60 fejezet után indult be igazán, addig nem nyűgözött le különösebben a történet. Lehet itt is megismétlődik ez.
Szerintem mindenképp olvasd el. Nincs elhúzva sem.
Szerkesztette: Lad - 2018.11.24. 22:10