Bastian
Naruto-Kun.Hu Team
Moderátor
Tegnap frissítettem vele már a nyitóposztot. ^^
Ezzel meg is van, hogy miért nem lehetett az Index III 36 részes.
----------
Bővebb gondolatok az 1-2. rész alapján:
Az OP nézettsége egy hét után 940.000-nél van, vagyis egyértelműen elmondható, hogy a hype nem halott.
Tetszik, hogy Touma fejének az alakjában a tudomány oldalának embereit látjuk, amíg Indexnél a mágia oldalának embereit. Bár szerintem az Isten Jobb Trónjának beállását a pozíciójuk szerint kellett volna, azaz Elülső-Bal-Jobb-Hát(ul)só. Terrának és Acquának ehhez helyet kellene cserélni.
Ha a Battle Royale ennyi figyelmet kap benne, akkor remélem, hogy rászánnak 4 részt.
Index jelenetei az első részben fillernek számítanak, de ha nem lettek volna, akkor hát... Talán a 8. rész körül szerepelt volna először, amit a címszereplőnél érthető, hogy nem akartak megjátszani (Még akkor is, ha Index fontossága megkérdőjelezhető.) Oyafune Monakához felvezetésnek viszont jók voltak a jelenetek.
Kuroko Teleportja, és az Imagine Breaker új hangeffektet kapott. Utóbbi régen ilyen volt, most pedig ez hallható. Mintha egy elsüvítő versenyautó lenne. A hozzászólásoknál azt írják, hogy más lett a hangmérnök. Úgy tűnik ez elég indok ahhoz, hogy változtassanak rajta 2 szezon és egy film után, plusz ott a Railgun is...
A rész mindenesetre azzal és ott ért véget, ahol vártam.
A második részben már sajnos, beütött a "minőség" számos helyen. Nem vont le sokat az élvezhetőségből számomra, de látszott, hogy spóroltak. Ezt félretéve, meglepett, hogy a tempó lassabb volt, mint amire számítottam. Így Avignon legalább 3 részt kap.
Az egyházakat úgy érzem, hogy tisztáznom kell, mert összezavarhatja az embert: A novelben egyértelműen ki van írva latin karakterekkel, hogy Roman Catholic Church és Anglican Church. Viszont amikor hivatkoznak rájuk japánul, akkor a Római Katolikus Egyházból "Orthodox"-ot csinálnak, az Anglikánból pedig "Puritán"-t, afféle cenzúra gyanánt, nehogy sértőnek érezzék ezt a valóságban. A HS (Crunchyroll) felirata pedig emellett a cenzúra mellett döntött.
És ha már a felirat... Az egyházas cenzúra még rendben, azt is elnézem, hogy az Onee-sama "Sissy"-ként szerepel, de hogy tudtak a Ley-vonalakból "geoduct"-ot csinálni? Mi az a geoduct? Ez a lelicencelt novel hülyesége?
Végül Terráról is pár szót... Őt már hallhattuk az Index II végén a telefonban, a szépségével azonban csak most találkozhattunk először. Jól megoldották a lisztes pengéjét, a spórolás viszont nála is jelentkezett, mert addig okés, hogy a penge áthatol dolgokon, de közben a falaknak, és a környezetnek rendesen aprítódnia kellene, ami csak mérsékelten volt jelen.
----------
3. rész
Látni lehetett néhol borzalmas fejeket, de nálam belefért. Az Earth Blade-t is szerintem korrektül megoldották, és Mikoto jeleneténél is korrigálták az időzónát a PV-hez képest.
Amivel nem vagyok kibékülve az Acqua jelenete a végén. A novelben...
14. kötet
What Acqua of the Back had done was quite simple.
He had broken one of the pillars holding up the ceiling of St. Peter's Basilica and swung
it into Terra's body with a single hand. But the overwhelming power and speed with
which he had done so caused what looked like a roaring billow of wind.
Terra of the Left's miraculous Execution of Light precedence magic had allowed him to
survive Academy City's large scale supersonic bombing, but Acqua of the Back did not
give him time to use it.
A splattering sound could be heard.
Most of Terra's body was gone. All that was left was his upper chest, his right arm, and
his head.
"Oh... ah?"
Terra looked up with the expression of someone who had no idea what had happened.
It seemed he tried to use Execution of Light to close up his wounds, but his head failed
to activate the spell so nothing happened.
Acqua of the Back looked down at him in contempt.
Terra was still able to think.
But that wasn't due to anything Terra had done; it was due to Acqua's attack being so
fast that his body had not yet had time to die.
"Fh...ha..."
Terra made noises but was unable to speak or breathe.
Acqua frowned.
Terra had been smashed to pieces, but he showed no fear of death.
His expression remained calm.
Ironikus módon, állóképekkel jobban érzékeltethető lett volna a momentum az ütésnél, ami hát... Béna lett. Acqua inkább lecsapta Terrát, mintsem szétcsapta, és nagyon nem jött át, hogy Terra reagálni sem tudott. Időben használta még a Fény Általi Kivégzést, hogy megússza Avignonban, de az ottani támadás tényleg úgy lett kivitelezve, hogy a semmiből jött. Acqua támadása ellenben elég körülményesnek tűnt. Egyáltalán nem keltett olyan érzetet, hogy egy szempillantás alatt történt.
Jövő héttől pedig jöhet a Battle Royale! Az előzetes alapján lehet, hogy tényleg 4 részes lesz. Egyedül Kakinét nem tudom pontosan belőni, de minden más a kötet első negyedén belül van.
"Nem vagyok híve annak, hogy elragadjanak a haszontalan érzelmek és hátba szúrjanak az
aggodalmamért. Annak pedig még kevésbé vagyok híve, amikor valaki mást szúrnak hátba."
Accelerator - Shinyaku Toaru Majutsu no Index (10. Kötet, 9. fejezet)