Ohhh, akkor már értem. Azt hittem kis naivan hogy Negit azért kezdte el Boya-nak szólítani, mert Touta-ra emlékeztette.
Remélem most már haladni is fogunk a történettel, mert én már nagyon kíváncsi vagyok arra a tornára. A másik amire kíváncsi vagyok hogy van egy kép ahol az összes UQ Holder tag rajta van azt hiszem. És azokból 2 tagot még nem is ismerünk
Oké, ez már egy elfogadható fejezet volt. A Mahou Sensei Negima mangát ismerőknek túl sok újat eddig nem mondott, persze a következő fejezetben már fog.
De hogy az öreg Chamo legyen... Mindenesetre a bugyilopásnál már gyanúsnak kellett volna lenni. XD Akkor az MSN-ben, amikor Chachazero Albertnek szólította Chamot, az nem csak valami butaság volt. Mert az MSN-ben emlékeim szerint sosem hangzik el Chamo teljes neve.
Azt ugye tudtuk, hogy Negi kedvel valakit, és az nem Asuna. Mert ugye Negi neki súgta meg (mi nem "hallotuk" ), hogy kit, és Asuna nem úgy reagált, mintha ő lenne. Annyi volt csak biztos, hogy olyan személyről van szó, aki jellemben nem hasonlít hozzá. És ez Chisaméra igaz is. Erre kíváncsi leszek. ^^
Viszont egy kis zavart érzek az erőben. Dana és Chamo párhuzamos idősíkokról beszélt. De az a párhuzamos idősík, amit most látunk (múlt) "most" még nem jött létre, mivel Asuna még alussza a 100 évét, és majd 2135-ben fog felébredni. És akkor fogja Evangeline és Chao Lingshen (ez a 3. vagy 4. változata a családnevének, amit az MSN-ben és az UQ-Holderben olvastam XD) visszavinni a múltba, és ezzel egy új idősíkot kialakítani. Viszont! Toutáék most még abban abban az idősíkban vannak, ahol Asuna még nem tért vissza és nélküle egész máshogy alakultak a dolgok.
Vagyis, amit most látunk/fogunk látni, az elvileg meg sem történt. Tulajdonképpen ez lesz a z MSN manga befejezése, amit anno nem láthattunk.
Ez kegyetlen jó volt. Chisame lett a választott, ez meglepett, de nem bánom. Az a kis csaj zseni volt, az egyetlen földhözragadt a bandában. Setsuna mellett a kedvencem.
Azért ügyes megoldás bemutatni így a történet végét. Szerintem jó páran kíváncsiak voltunk rá, az elkapkodott befejezés után.
Chamo meg már egy kicsit hiányzott, örültem a hülye menyétnek, jó volt újra látni.
Viszont! Toutáék most még abban abban az idősíkban vannak, ahol Asuna még nem tért vissza és nélküle egész máshogy alakultak a dolgok.
De ez (az Uq idősíkja) nem az az idősík marad, ahol ébredés után visszamegy, hanem egy teljesen új, nem? Kicsit zavaros még ez nekem.
Chasame amennyire váratlan, annyira magától értetődő. Amennyit együtt lógtak Negivel, főleg Mondus Magikusban. És tényleg ő volt az, aki mindig két lábbal állt a földön. Pedig ő sem volt 100-as... igaz, "Chiu-sama"?
Azért egy kérdés felmerül benne:
Chamo honnan a fittyfenéből lett olyan erős, hogy az egész csapatot lakat alá tegye...?! Az MSN-ben sosem harcolt és igazából csak a poénok miatt volt... meg hogy Pactio köröket rajzoljon. Illetve hogy a Rakan által ellopott bugyik illata alapján megtaláljon bizonyos személyeket. XD
Ez az idősík az az idősík, amelyen Asuna a Sírőrzők Palotájában le van jegelve a kristályban. Vagyis az az idősík, ahol Negi nélküle nőtt fel és... megküzdött Nagi-Ialdával és ő lett az új gazdateste. Az az idősík, amivel a Mahou Sensei Negima befejeződött majd akkor fog létrejönni, ha Asuna 30 évet késve felébred és Evangeline és Chao Lingshen visszaviszik az időben. De ez még a jövőben fog megtörténni.
Viszont! Most ugrott be, hogy ahol most járunk, Asuna már nem fog késve felébredni, és nem is fog Eva-channal és Chao-val visszamenni, mivel pont nemrég állt Negi-Ialda oldalára, hogy időt nyerjen Toutáéknak. Vagyis most egy harmadik idősíkot élünk.
Nekem is ez lett volna akkor a kérdésem. Mert akkor a UQ Holder idősíkja azt mutatja be ami 2135-ig fog tartani mikor visszajönnek Asuna-ért? Érdekes volt a lány akit szeretett Negi, bár én nem olvastam a Negimat. De ahogy levettem a szavakból az idők folyamán több szereleme is volt, kérdés hogy annó akkor Chisame viszonozta-e ezt a szerelmet Negi irányába.
A fejezet nagyon tetszett, úgyis hogy nem ismerem a előzményeket. Chakra azt eltudnád röviden mesélni hogy Negi hogy találkozott ezzel a Chamo-val? Ismerte Chamo Nagit is? Mindenesetre hogy kövesse Negi lépéseit és megtudjon róla többet Touta Chamo az ő embere. Nem tudom hogy fogja-e edzeni Touta-t, de remélem Dana még igen. Bírom azt a vámpír csajt és még mindig azt hiszem hogy idővel Touta megismeri a vámpír nemeseket. Arra is kiváncsi vagyok hogy az utolsó két embert mikor ismerjük meg a csapatból. Lehet hogy közük lesz a kisérleti alanyokhoz.
Egyre jobban várom az animét
Negiért rajongott az egész osztály, akiket tanított. De igazából egy 10 éves kissrácról van/volt, aki még nem igazán tudta, mi a szerelem. Mindenkit kedvelt, hiszen a diákjai voltak és felelősséget érzett irántuk.
Akik a legközelebb álltak hozzá:
- Asuna (szinte a nővére volt, de amúgy vér szerinti rokonok, Asuna kb. a nagynénje, Negi anyjának a "testvére" ),
- Ayaka (a kisöccse születés közben elhunyt, ez akkor nagyon megviselte, valószínűleg vele azonosította Negit)
- Chisame (Ő eredetileg nem igazán kedvelte Negit és nem is akart menni velük Mondus Magikusra. De mivel Negi megígérte, hogy vigyázni fog rá, így velük tartott. Mondus Magikuson pedig szinte ő volt a legtöbbet Negi mellett és a Torony építése közben ő volt a tanácsadója.)
- Nodoka és Yue (Ők mindketten fülig bele voltak zúgva Negibe. Bonyolította a helyzetet, hogy közben a legjobb barátnők voltak.)
- Evangeline (ő volt a mestere, és az UQ-Holderben is láthatjuk, hogy közel álltak egymáshoz)
- Ku Fei (ő volt a másik mestere, ő tanította meg a kínai kenpo-ra (közelharc))
Chamo belelépett egy csapdába az erdőben és Negi szabadította ki belőle. Így találkoztak.
Azt nem tudjuk, hogy Chamo ismerte-e személyesen Nagit. De szerintem nem.
Hogy viszonozza-e Chisame Negi érzéseit...? Jó kérdés. Az a lány nem túl romantikus alkat, de azért meglepően törődő tud lenni.
Köszi Chakra, így akkor most sok minden helyre került. Felnőtt korában van egy olyan érzésem hogy Negi szerelmes lehetett Evangeline-be, hiszen azt tudjuk hogy Eva szereti Negit,így viszont akkor érthető lenne miért is akarta megalkotni Eva Touta-t. Azt a fejezetet nagyon várom ahol bemutatja a sensei Touta létrehozását, de főleg Yukihime érdekelne hogy benne mi játszódott akkor le. Egy eszköz volt Touta akkor számára, vagy emlékezett Touta-ra Dana palotájában hogy mi is ő. Ki volt az a pár akik próbáltak annó védeni Touta-át mielőtt találkoztak Yukihimével. Ki bízta meg a párt?
Király fejezet volt, bár néha randomnak hatottak a dolgok (főleg Dana hirtelen megjelenése, még ha logikailag nincs is vele probléma).
Ezekhez a dolgokhoz nem nagyon tudok hozzászólni, viszont most megfogalmazódott bennem, hogy elolvasom nyáron a Negimát
Oké, kb, ezt vártam. Legalábbis a sopiler alapján.
Akamatsu-sensei megint remekül nem találta el Chisame arckifejezését (sem). Szerencsére Yue és Nodoka kinézete volt annyira egyedi, hogy ez ne nagyon tűnjön fel. A 3A osztály belekontárkodása az MSN-ben általában feszültséglevezető hatású volt, ezúttal viszont nagyon nem kellett volna. De jött is az ellenszer, Asuna személyében.
Várható volt, hogy Chisame lepattintja Negit. A miértekbe nem mennék bele, egy részük a mangában is elhangzott.
Jó ez a visszatekintés, csak annyi a baj vele, hogy ez elvileg meg sem történt. Legalábbis ez nem Touták idősíkjának a múltja, hanem egy másiké. De ettől eltekintve a Kezdet Varázslója elleni harc valszeg nem történhetett itt sem túlzottan másképp.
Bele kellett olvasnom az előző fejezetbe, mert fogalmam sem volt, amikor elkezdtem a fejezetet, hogy miről is van szó
Chisame nagyon menő csaj, messze a legszimpatikusabb női karakter eddig számomra
De a 3A lányai rettentő idegesítőek voltak. Ha ilyen szinten tolta az MSN-ben is... eh, el is ment attól a kedvem, hogy elolvassam
Negit 16 évesen látni meg nagyon király, a harcra is kíváncsi vagyok. Úgyhogy tényleg nem volt rossz fejezet, a manga betegségei állandóak, de az inkább a stílusból fakad, szóval nem igazán panaszkodhatok most.
http://naruto-kun...lder/139/1
Lektorálás közben azon gondolkoztam, hogy míg tart a visszaemlékezés, a csapatlapot le kellene cserélni valami Mahou Sensei Negimásra.
http://naruto-kun...der/139/20
Ha a fejezet elején nem mondják a nevét, akkor itt ki nem találom, hogy az első képen Chizu van... -.-"
http://naruto-kun...der/139/22
Hoppá, egy Dynamis. Hátha most nem mutat be egy olyan "alul semmi" mutatványt, mint a Mahou Sensei Negimában,
http://naruto-kun...der/139/24
Ezeket meg honnan ásták elő? Már legalább kétszer le lettek gyalulva. Egyszer az Ala Rubra, egyszer pedig akik Negiék segítségére mentek a Fate-el való harc után.
http://naruto-kun...der/139/32
Mintha a háttérben a naaagy megidézett démon levágott karja heverne. ^^ Mondjuk olyan "előtér" mellet, mint Tatsumiya, Setsuna és Kaede no meg Zazie nem is csoda.
http://naruto-kun...der/139/35
Azért a jó oldal sem semmi. ^^ MSN-t ismerők előnyben. Külön öröm, hogy Luna és a könyvember is itt vannak. ^^
A spoiler témában Azazel Negima lezárást és happy end-et emlegetett. Hát... maradjunk annyiban, hogy részemről nem osztom ezt az álláspontot. Én úgy érzem, hogy az MSN, ha végig megy, nem ez lett volna a vége. Másrészt, mi lett Arikával, Negi anyjával? Theo és Rakan nem mondták el Neginek. És ennél többet nem is tűznék Nagi és Evangeline esküvői fényképéhez. ^^ Illetve Nagi hogy élte túl szív nélkül? Az is eléggé rezgő léc... ^^" Mondjuk a KV "valódi formája" nem volt gyenge kinézetű. o.O
Ahogy korábban is írtam, ezzel a visszaemlékezéssel csak egy baj van, egy "meg nem történt" időt mutat be. Szép is, jó is, sok nagy arc szereplőt újra láthatunk., de... ezeken kívül sok értelmét nem láttam. Háhá... most jut eszembe egy érdekesség. Jó lenne tudni, hogy az MSN-ben honnantól kezdődtek az elkaszálás miatti levezető fejezetek? Mert Asuna "hibernálása" volt a történet fordulópontja. Ha Chao visszahozza a jelenbe, akkor a most látott jövő alakul ki. Ha a "jövőben" marad (ill. nem tér vissza), akkor pedig Toutáék jelene. Bár van egy olyan érzésem, hogy Asuna eredetileg nem tért volna vissza a múltba... És most jön a csavar! Az MSN-ben Asuna 2135-ben ébred fel. Az UQ-Holder pedig 2086-ban játszódik (esetleg plusz egy év). Vagyis ez még az az idősík, ahol Asuna alszik. Vagyis csak aludt és így már nem tudják majd visszavinni a múltba, mert ő már "most", 2086(+1)-ban felébredt és csatlakozott Negi-Ialdához.
Konoka elvileg meggyógyította a testét. Az regenerálja a szívét nem? Utána meg ha időben újraélesztik... De nem vagyok orvos, szóval nem tudom.
http://mangalife....ge-35.html A Touta nélküli jövő egy boldog jövő, tehát ha ő nem létezik, akkor mindenki boldog és gondolom ennek kellett volna valamilyen hatással lennie Toutára. De látszólag ez nem nagyon zavarja. Ennél több értelmet nem látok benne.
A kérdés szerintem az, hogy Asuna korai felébredése menyit változtat a jövőn? Mert ha ez az az idősík ahol Asuna 2135-ig alszik, akkor az MSN vége és ez a visszaemlékezés is csak egy mi lett volna ha, nem pedig egy alternatív idősík, mivel már nem fog visszautazni a múltba. Kivéve persze, ha az lesz a manga vége, hogy most hogy Toutáék látták, hogy milyen jó az a jövő, ahol Asuna visszament, ők küldik vissza valahogy.
http://mangalife....ge-11.html
Rakant meg még mindig nagyon bírom. Egy lándzsa áll ki belőle, ő meg csak "Heh... ne aggódj már annyit".
Nekem nagyon tetszett ez az elmúlt pár fejezet. Most egybe elolvastam talán az elmúlt négyet... a visszaemlékezés kezdetétől (ill. onnantól, hogy találkoznak azzal a bugyitolvaj menyéttel ).
Az MSN szemszögéből nem tudom megítélni (bár így külsősként, nekem jobban tetszett volna, ha Nagi halott marad, szerintem többet adott volna a történethez, nagyobb.. mélységet és valóságot), de szerintem az UQ Holderben ez egyfajta... hm, új kezdet lehet. http://mangalife....ge-36.html
Végignéztük egy történetnek a befejezését, és most visszatérhetünk, ill. a karakterek visszatérhetnek a saját történetükhöz. És mi ezt látni fogjuk.
Nagyon tetszett ez az utolsó oldal )
Szóval jó volt, szép volt, érdekes volt, és mostmár térjünk rá az UQ Holderre, de könyörgöm, ne a csajozós (pedofil) részekre, hanem a lényegre
Köszönöm előre is